25 metrekarelik bir odaya kaç petek gerekir?

Benim yatak odamda 25 mt2 ve zor ısınıyoe 🤦🏻‍♀️ İki adet peter var, İkisi de 120cmlik, ama ısınmıyor. Benimkinin sebebi evde yalıım olmaması, arka cephe ve boşlukta yer alması. rüzgar soğutuyor. Oturma odam 30mt2, orda da yalıtım yok ama ön cephe diye sanırım çok kolay ısınıyo 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ sebep sadece peteğin az olması mı sizde acaba? Yalıtım, cephe, alt üst komşuların yakmaması gibi sebepler de var mı
Yalıtım var cephe Doğu oluyor ama evim müstakil her yanı açık alt zaten zemin üstte bize ait dubleks ama boş.

Kapanan balkonun duvarlarında ve zemininde ısı yalıtımı yapıldı mı? Soğuk gelen bir yer var mı odada? Ekstra petek koyamıyorsanız yağlı radyatör deneyebilirsiniz o da iyi ısıtıyor.
Balkonun duvarları direk Pimapen oldu zaten alt taraftan köpük gibi birşey yapıştırılmış ama usta işimi eşimin babasının işimi bilmiyorum yer buz oluyor.

Ben eskisehir drydim ve 25 mtkare salonda 3 petek vardi alti bostu ancak yetiyordu.

Su an antalya dayim burda petek diye bir sey yok 😂 kisin usuyunce klima aciyoruz. Hatay da oldukca sicak. Bir istanbul cok daha soguk elbette.
Nasıl ya :KK53: Eskişehir’de 60 metrekare evde oturuyorum evin tamamında 3 petek var banyoda da küçük askılık gibi var. 20-25 metrekare kadar salonum tek petek fazlasıyla yetiyor. Acaba yalıtım mı kötüydü? Aralık ayına kadar minimumda evim sıcacık oluyor çok soğuklarda arttırıyorum anca derecesini. Antalya’da da artık doğalgaza geçiş başladı elektrik faturaları çok çok pahalı geliyor yaz kış klima çalıştırınca. Daha 120 lira görmedim doğalgazda Eskişehir’de 6.yılım. Antalya’da ise yazın da kışın da 200’ün altında elektrik faturası görmedim 90 metrekarecik evde annemle babam yaşıyor ben arada gidiyorum.

Back
X