Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 25 Eylül'de anaokuluna cocuklarıyla baslayacak anneler buyrunn :))

AnneyimBen

evli mutlu çocuklu :)
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
5.176
1.221
373
40
mrb kızlar oglum 4 bucuk yasında bu sene tekrar okula yazdırdım gecen sene gıttı cok sevdı okulunu ve ogretmenını bu sene tekrar devam edecek fakat ılce degıstırdımız ıcn baska okula gıdecek nasıl etkıleyecek oglumu bılemıyorum ınsalalh olumlu yonde olur :)) w

canım evet oglum 2007 lı gecen sene devlet okuluna gıttı ama cok sanslıydı ogetmenımız cok cok ıyıydıı sayılarıda az ıdı ozelden pek farkı yoktu 8 kısılerdı :)) ama ılce degıstırdıgımız ıcın koleje yazdırdık devletı kımse tavsıye etmedı ogretmenlerı hıc ıyı davranmıyormus bende cocugun okuldan sogumaması ıcın degıstırdım

Merhaba canım; benimde kızım 2006 doğumlu. Bahçelivler kumportun anaokuluna verdim. Ben de o okuldan mezun olmuştum. Umarım öğretmenini çok sever. Çünkü daha önce de özel bi kreşe vermiştim 3,5 yaşındayken 3ay sonra ordan almak zorunda kaldık. Hem sürekli hasta olduğu için hemde öğretmeni hakkında olumsuz bir çok şey duymuştuk. Hepsi hakkında hayırlısı olsun bu yıl

hepsı ıcın hayırlı olur ınsallahhhh hayırlı olsun gecekusu okulunuz

25 eylül mü ban a12 eylülde başlayacak dediler.devlet anaopkuluna yazdırdım inşallah hayırlısı olur hakkımızda sabahçılığı öğretmenimizi seçtik.görevli "normalden 1 hafta erken başlıcak 1 ler ve anasınıfı alışsın diye"dedi.
kızlar bu arada sabaçılıkta öğretmenin biri doğum iznine ayrılmış bu sene onun yerine ücretli gelecekmiş.ban ahangisisini seçersiniz dedi.ben de ücretli belki nasılsa kalşıcı değilim diye dişkkat etmeyebilir düşüncesiyle asıl öğretmeni seçtim yanlış mı yaptım şimdi de acaba ücretli elimden bu iş gitmesin diye daha dikkat eder diğeri nasılsa devletin memuruyum bişi olmaz bana die düşünebilir mi ya ne bileyim korkuyorum inşallah öğretmenleri birbirinden iyidir...bir de aman ha herpiniz öğretemenleri tembileyin görevlileri de ."çocuklarınızı sizden başka kimseye vermesinler çıkışta burada bi arkadaş öledi; kadının biri çocuğu almaya gelio ben annesiyle küsüm yeğenimi özledim ben götüreyim hem barışırız belki die öğretmen vermek istemiyor kadın o benim yeğenim diyor"en sonunda veriyor çocuğu bi de annesi çıka geliyor durumu öğreniyor ama çocuk bulunamıyor o nedenle aman uyarın tembihleyin hem öğretmen hem görevli hem de çocuklarınızı..

bende 19 eylül diye duydum ama bilemiyorum kafamda karıştı .. bende özel yazdırdım olmadı kurayla alıyolarmış çok talep var diye mecburen devlete verdim ama içime sindimi sinmedi hele bi başlasın bakalım kötü giderse alırım

evet kızlar bır hafta erken acılacakmıs bızımkılerın okulu :)) bızım okulda aılelerede 1 hafta oratasyon verılecekmıs

Hepiniz en az çocuklarınız kadar heyecanlısınızdır eminim:). Ben de okul öncesi öğretmeniyim bu yıl 6. yılım size nacizane bir kaç tavsiyede bulunmak isterim
Öncelikle kuruma ve öğretmene siz güvenin. Emin olun bu işi sevmeden yapan çok az insan vardır. Eğer siz tedirginseniz siz fark etmesenizde çocuğnuz bunu hiiseder. Annenin psikolojisi çocuğa yansır
Çocuğunuzu şimdiden okula başlayacağı fikrine alıştırmaya çalışın. Ancak bu fikre alıştırırken abartılı gerçek dışı vaatlerde bulunmayın. Okulda eğeleneceğini yeni arkadaşlar edineceğini, yeni farklı şeyler öğreneceğini söyleyin sık sık. Okul ile ilgili bilgi verin. Her gün aynı saatte okulda olacağını ve çıkma saati geldiğinde mutlaka kapıda onu bekliyor olacağınızı söyleyin. Hatta şimdiden saatler ile okula gidiş ve çıkış saatlerini saatte göstererek alıştırabilirsiniz. ( örneğin çocuk öğleci saat 12.30 de okulda olacak. Saat 12.30 iken saati gösterin ve işte sen bu saatte okulda olacaksın deyin. Akşam 5 gibi tekrar gösterin ben bu saatte seni okuldan alacağım deyin)
Muhtemelen size bir malezeme listesi verilecek. Kırtasiye alış verişine beraber çıkın. Öyle cicili bicili şeyler var ki mutlaka heveslenecektir:)
Sakın alışırsa gider alışmazsa gitmez fikrinde olmayın. Eğer siz bu fikirde olursanız çocuğunuz daha zor alışır. Öncelikle çocuğunu şunu bilmesi gerekiyor. Ben büyüdüm ve okula gitmek benim görevim. Nasıl ki babam işe gidiyor annem yemek yapıyor ben de okula gitmeliyim. Bu fikri çocuğa aşılayın.Okul öncesi eğitim çocuğunuzun gelişimi için çok önenmli lütfen bu fikri unutmayın.
Onu cesaretlendirin ve güvendiğinizi söyleyin. Sen artık büyüdün ve okulu çok seveceğine çok güzel arkadaşlıklar edineceğine inanıyorum gibi
Bir de lütfen özellikle ilk günler tam saatinde kapıda olun. Unutmayın bir kaç dakikalık gecikme çocuğu ürkütüp okuldan soğutabilir. Zaten çocuğunuz sizden ayrılırken tedirgin olacak ya unutulursam ya annem gelmezse diye. Geç kalırsanız korkularını tetiklersiniz

CAnım ya ne güzel yazmışsın kesinlikle katılıyorum oğlumdan yana çok asmalıyım ilk günden alıştı ve okulunu çok seviyor özelliklere öğretmenini

benim kızımda bu sene anasınıfına başlayacak 2006 eylul doğumlu erken oldumu diye bazen düşünmüyo değilim ya neyse hayırlısı....

merhabalar
ne güzel bende kumportun anasınıfına yazdırdım acaba sabahçımı öğlencimi olcaklar çok merak ediyorum. benim kızım pek istekli değil aslına bakarsanız. bizde geçen sene polis amca anaokuluna yollamıştık kızımı, okulu seven cocuk okuldan soğudu gerçekten okul ve en önemlisi öğretmen. inşaallah yavrularımız iyi öğretmenlere düşer.

Belkide çocuklarımız aynı sınıfa düşer. Bizde bu vesileyle tanışmış oluruz, fikir alışverişlerinde bulunuruz umarım bu seneyi sorunsuz bir şekilde atlatırız canım.

Belkide çocuklarımız aynı sınıfa düşer. Bizde bu vesileyle tanışmış oluruz, fikir alışverişlerinde bulunuruz umarım bu seneyi sorunsuz bir şekilde atlatırız canım.

belkide... 12 eylul de mi belli olcakmış bizimkilerin sabahçı-oğlenci olup olmadığı? Sizin eviniz yakın mı acaba? Bu okul servis olayları sonradan ayarlanıyodur diimi?Bu arada bizim okul bu sene tam gün olacakmış biliyomusunuz? acaba ondan dolayı geliş-gidiş saatleri farklı olduğundan serviste sorun yaşarmıyız diye düşünüyorum. sizin bi bilginiz varmı acaba?

Canım eşim gitmişti yazdırmaya kızımı. 12 eylülde başlıcaklar demiş müdür.tam gün olup olmadığıda henüz belli diil ama büyük ihtimalle tam gün olcakmış. şauanda haznedarda oturuyoruz biz ama taşınıcaz daha yakın bi yere.servise vericem bende çünkü.okulun ilk günü ayarlıcaz servis işini de tabii. bütün okul tam gün olursa serviste bir karışıklı çıkmaz ama sadece ana sınıfları tam gün olursa nasıl olur bilemiyorum canım. belkide ayrı servis çekerler bunun için. Siz nerde oturuyosunuz?

ben ünverdi taraftayım, anasınıfları tam gun olmayacakmış ben memuru arayıp sormuştum. diğerleri tam gün etutlu olacakmış, hatta bi ara okulun web sitesinde bu haberle ilgili duyuru yayınlamışlardı 2011-2012 yılında anasınıfları hariç tam gune geçilmiştir diye ama şimdi duyuruyu kaldırmışlar anlamadım! belkide milli eğitim onaylammaıştır.

Haklısın, dediğin gibi belki de meb onaylamadığı için duyuruyu kaldırmışlardır. Ben çalıştığım için; tam gün benim için iyi olur, yada öğlenci olması. Bir an önce kesinleşse bari. sorduğumuz hiçbir soruya kesin bi cevap alamıyoruz ki... bir de kılık kıyafet konusunda bi bilgin var mı canım. ilk hafta serbest olucak demiş okul, sonrasında formamı giyicekler acaba? :26:

ilk hafta serbest olacağını bende biliyorum, okulda olçuleri alıncak dediler galiba?! herhalde onların anlaşmalı olduğu yerler var! neyse bakalım artık başlayınca goreceğiz. inşallah goruşuruz ve tanışırız sizinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…