Tuvalet Eğitimi 25 aylık kızıma tuvalet eğitimi konusunda zorlanıyorum..Fikir verir misiniz?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

canm ya çişini sölesi güsel birde şunu dene
çişin var mı yerine kakan var mı oğlum de olurya sölr çünkü başta her çoçuk çişi kolay yapıyo ama bazısı korkuyo kaka yapınca ama bence pes etme çişine çok güsel alışmş ben kızımda 2 3 kere kiloduna yaptı kakasını ama ben yinede pes etmdm kuzunn kabız olması kötü olmşş kakasını yaparken yanında durma tuvalete götr ama o seni görmesn

benim kızımda 27 aylık,2 gündür çişe alıştırmak için uğraşıyorum,çok zor.sinirlerim acayip yıprandı,ama gelip çişim var demiyor,bugün 1 kez söyledi havalara uçtum sevinçten.herkes lazımlığa alıştırma diyor ama biz lazımlıkta alıştırıyoruz.sinirden ağladığımda oluyor.gecede bağlamadım,bakalım nekadar sürede öğrenecek,umarım hepsi kısa zamanda öğrenirde bizlerde rahat ederiz.

İREM NEHİR mesela şöyle yapabilirsin öncelikle biraz sabırlı ol bir iki aya kadar söyler kızın...
sabahları uyanınca çişini yaptır altını bağlarkende ayyyy kızm bu bezlerde poponu çok kötü yapıyor bak krem sürmek zorunda kalıyorum pişik olmuş bence tuvalete yaparsan popon hiç yara olmaz falan gibisinden acitasyon yap biraz onların canları çok kıymetli oluyor ben kızıma öyle yapmıştım baktım birkaç hafta sonra kendiliğinden söylemeye başladı şimdide markette falan sana bez alalımmı dediğimde hayır onlar benim popomu acıtıyo ben bez bağlamak istemiyorum diyor sende dene belki işe yarar her çocuğun taktiği başka oluyo

erken tuvalet alışkanlığı kazanan çocuklar sonra tekrarlayabiliyorlar bende oğlumla çok uğraştım sürekli üsteledim artık 3buçuk yaşını geçiyordu ben kendimide çok hırpalıyordum neden alıştıramadım diye sonra biraz bırakiyim kendi haline dedim ve beklemedğm anda tuvalete gitmek istedi öylece alıştı şimdi oğlum 4 yaşında arasıra kaçamak yapıyo ama olsun sende hiç üstüne gitme

kızlar zaten çoçğun çişe alışması 2 yaşında başlar
1 ve 3 yaşlarında alışan varsa çok zor olur
2 de alışmassa mutlaka 4 yaşında alışırrr
sabır gerektiren bi iş inş tez amnda alışırlarrr

Selam kızlar;
bende uzun zamandır girmiyordum ama tuvalet eğitiminden bunaldığım için bir bakayım dedim neler yazılmış. Benim kızımla yaşıt iki yiğenimiz var. biri 4 ay bri de 1 ay büyük. 4 ay büyük olan çok güzel konuşuyor anlıyor, müzikli lazımlık aldıkları halde de yapmıyor hayır diyor çok zilli. Diğerini de yeni başlamışlar . Ama ikisi de kızımdan daha net konuşuyor ve anlıyor. Bizimkide bazı şeyleri güzel konuşuyor ama sonra kendi kendine anlaşılmaz da konuşuyor. Ben de 4-5 aydan beri lazımlık odada hadi kızım diyorum ama 1 saate yakın belkide oturup bazen çişş yda kaka yapıyoz. sonra muşamba donlara iki kere diye gidiyo. Öğlen uyurken bezliyorum tabii ve gece.
Var mı kızım diyorum var diyo, yok mu kızım diyorum yok diyo. Söyle bak kzıcam dövücem diyorum tamam anne diyor ama yine söylemiyor. İlla ki alışacak tabi kendime telkin veriyorum çevreme aldanmamaya çalışıyorum. ama daha küçük alışanları görünce de çok üzülüyor ve kızıyorum. İnşallah tez zamanda bunu da atlatırız.
Başka tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar???

merhaba hanımlar;
bizde bir haftadır başladık bu eğitime. ilk iki gün sürekli çişini yapıyordu altına. daha sonra annecim eğer çişini tuvalete yaparsan sana süprizim var dedim. oda merakla çişini yaptı nerde süpriz dedi çok sevdiği çikolatayla ödüllendirdim. son günlerde bu işi oyun haline getirdik kakasını yapınca sevinip sifonu çekerken arkasından el sallıyoruz falan. geceleri ve gündüz uykusunda bağlıyorum altını umarım kısa zamanda tamamen kurtuluruz şu bez olayından. allah herkese sabırlar versin bu süreçte hepinize kolay gelsin

ben oğluma 2,5 yaşında başladım tuvalet eğitimine sevdiği çizgifilm karakretlerinin stıkırlarını aldım çişini her sölediğnde tuvalete 1 tane yapıştırdık çok hoşuna gitti hemen alıştı.tavsiye ederimm

Ben aslında başka bir konu açmıştım orada anlattım ama buraya da yazayım, benim kızım da 25 aylık, bezi bıraktık.

Biz aslında önce wc adaptörü aldık, 22 aylıktı bir merak saldı 1 hafta kadar sık sık söyledi çişini, kakasını da 2-3 kere söyledi. O dönem wc ye alıştıralım direk diye düşünüyorduk, hem wc den de korkmuyordu, bazı çocuklar içine düşmekten korkuyorlarmış çünkü, bir de lazımlığa alışınca wc ye yapmak istemeyenler oluyormuş o yüzden. Neyse, söylüyordu çişini biz de teşvik ettik, her yaptığında duvarda bir kağıda yıldız yaptık, çişini yapınca direk duvara koşuyordu yıldız vermem için. Sonra ne olduysa vazgeçti yapmaktan, biz de zorlamadık hiç, üstüne düşmedik. Sonra lazımlık aldık, 2 yaşına geliyordu, müzikli olanlardan, yapınca müzik çalıyor. Bu sefer ona merak saldı, çişini söylüyordu ara sıra. Kakası gelince farkediyordum, gel tuvalete gidelim oraya yapalım diyordum, ı-ıh burda burda diyordu, bezine yapıyordu. Hiç üstelemedim. Sadece benim kızım çişini de kakasını da söyleyince, kilot alacağım kızıma ben renkli renkli diyordum. O da pembe al, mor al diyordu. Sonra, ona pembe ve mor kilot aldım istediği gibi. Hoşuna gitti, giydi çıkardı oynadı bir süre. Bu arada yavaş yavaş bezi istememeler, açmaya çalışmalar falan başladı. Annecim kilot giydirelim sana istemiyorsan bezini ,tuvalete yaparsın çişini de diyordum, kilot istemiyordu. Üstüne gitmedim. O da öyle bir süre devam etti. En son da işte, 25 aylık olmuştu, bir sabah bezi ben taktım o çıkardı, tam 4 kere. Kilot giydirelim sana o zaman dedim, tamam dedi. Öyle deyince tamam o zaman dedim, ben sana bir sürü renkli kilot alacağım dedim, büyüdü artık benim kızım dedim. O gün 2 kere kaçırdı, kaçırdığında hiç kızmadım, her lazımlığa yapışında bol bol poh pohladım, alkışladım. Babasını aradım söyledim yanında, komşuya söyledim, anneannesine söyledim. Onlar da poh pohladı, hoşuna gitti tabi beğenilmek. Bugün 1 hafta oldu, arada çok nadir kaçırdığı oldu tabi ama genel olarak iyi gidiyoruz. Öğle uykularında bağlamıyorum mesela, 2-3 saat uyuyor ama kaçırmıyor. Gece bağlıyorum, şimdilik diyorum, gece bağladığımda bile yatmadan çişi gelirse bezli olmasına ragmen yine de lazımlıga yapıyor. Sabah uyandıgında da bezi daha az ıslak oluyor. Hemen yaptırıyorum, bayağı yapıyor, tutuyor yani beze yapmamaya çalışıyor. Bakalım, öyle öyle alışacak işte.

Umarım size de yardımcı olur bu anlattıklarım, belki bir fikir verir. Kolay gelsin. Darısı başınıza.

nasıl olucak bu iş bilmiyorum
kızım 28 aylık istemiyor tuvalete yapmak
lazımlık aldım onada oturmuyor
bende sürekli söylüyorum ama anlamıyor kızlar
söylemiyor çişinide kakasınıda tam olarak konuşmayıda sökmedi zaten

canım benim kzıım da 2,5 yaşında ben de başladım eğitime. bende istediiğim sonucu alamıyorum ama zorlamıyorum, moralimi de şimdilik bozmuyorum, ben de 4 gün oldu başlayalı. tuvalete sadece su ve fırça oynamak için giriyor.. evet hiç hijyenik değil ama tuvalet korksuunu yener belki diye müsade ediyorum iğrenerek

yaşlı bir teyze bana şunu tavsiye etmişti dene istersen, eğer evinizin önü müsaitse çocuğun oynayabileceği bir alan var ise, çocuğun altını bağlamadan oyuna çıkar,çocuk bırak istediği gibi çişini yapsın, aldırış etme,ıslak kalsın, zaten o bir süre sonra kendiliğinden rahatsız olacaktır, sıkıntıyı anlayanıca çiş yapmanın önemini anlar herhalde ben şimdi çalışıyorum da 2 hafta sonra tatile çıkacağız. o zman deneyeceğim bu tekniği baklaım biizmki rahatsız olacak mı?

bu tavrını ben hiç onaylamadım, kızacağım döveceğim dersen eğer çocuğu iyice korkutup soğutursun, tehidtle öğrenecekse bırak hiç öğrenmesin daha iyi, çocuğun iç dünyasını yaralama derim. başka çocuklarla kıyas yapma bence. dediğin gibi ben de 2 arkadaşla aynı anda doğurdum. bu 2 arkadaşın çocuğu da çişi öğrendi benimki öğrenemedi.ama ben dert etmiyorum, onlarla rekabet haline sokmuyorum, gerek yok, elbette öğrenecek ama zamana ihtiyacı var. sabırlı davranmazsak hem çocuğu hem de kendimizi hırpalarız. eğitim adı üstünde uzun bir süreç ister, eğtim kolay oluşacak bir durum değildir, zaman saır ve emek ister.

arkadaşlar çocuklarımızın tuvalet eğitimine hazır olup olmadıklarını;
1. kaka yaparken saklanmaları kenara kuytuya gitmelerinden
2. bez bağlatmak istememelerinden
3. çiş kaka gibi kelimeleri kullanmaya başlamalarından anlayabiliriz..

ancak bir mesele daha var ki bu onların hazır olmalarından daha önemli da anne nin yani bizlerin hazır olması.. tuvalet eğitimi;
- kuvvetli bir sinir sistemi,
- ara sıra oluşacak altına kaçırma durumunda çocuğun ve bazen bizlerin üstümüzün kirlenmesi bazen de yerlere, hatta daha kötüsü halılara temas eden kirliliğe karşın soğukkanlılığımızı korumayı gerektirir...
- bazen misafirlerimize yada ev sahiplerine karşı mahcup duruma düşürebilir bizleri... işte bütün bu nedenlerden ötürü ben azıcıkdaha kendimi alıştırıp başlayaym diyorum. çalışan ve 2. bebeğini bekleyen bi anneyim. biraz asabiyet oluşturuyor bunlar doğal olarak.. geçen tuvalet e ve oturğa oturmasını sağladım ben çişşş diyorum o da çişşş diyor ve kalkıyor sonra ne yapacağını anlamadı tam olarak
2 tane alıştırma külodu aldm ama bakalım ne zaman işe yarayacak.. Allah kolaylık versin hepimize...

benimde oğlum şuanda tam 2 yaşında yeni girdi ve tuvaletini lazımlığa yapmaya 22 aylıkken başladı ve halada yapıyor söylüyor benim biriciğim o,,ve evet sabır gerekiyo bazen annelere ama şükür ben hiç yaşamadım benim oğlum hep söyler yanlızca şuan geceleri bağlıyorum bez okadar oda olsun artık dimi,,bide ufak kızım var bide 11 aylık bana dahada sabır lazım ama anlıyo sanki benim bide kardeşiyle ilgilenmem gerektiğini hiç üzmüyo okonuda beni canım ,,ve çocuğa dövücem söyle falan denirse olmaz ozaman dahada inada biner korkar yok ben tasvip etmiyorum durun bi çiş diyo oğlum gidip geliyim heheheh geldim valla ablamın 7 yaşında oğlu var ve annesinden korkusuna hala geceleri altını ıslatıyo kızlar yapmayın çok kızıyomuş sabahları altına neden yaptın diye dövdüğüde oldu hep yeğenim söylüyo ve bana demiştiki geçenlerde teyze sende bugün kalmak istiyorum ama kalamamki kızarsın bana dedi bende neye kızıcam diyince hani ben geceleri altıma yapıyorumya bazen ondan dedi okadar kötü oldumki tatlım ben annenmiyimde kızıcam korkma gerekirse bez bağlarım demiştim utanmış ama sevinmişti siz siz olun yavrularınıza bu konuda kızmayın

selam ben bayadır gıremıyrm kk sızlerle mesajlasmalarımızdan 1 yada 2 ay sonra kızım yerdekı demlıgın uzerıne dustu sag bacagı boydan boya 2. derece yandı hastaneden eve geldık anne benim cısım geldı cabuk benı tvlete gotur yoksa dr. gelır dıyerek bı basladı sukur bezi unuttu.o yaralı halıyle bıle yerınden kalkamıyrdu bana sesını duyurana kadar sıkıyrdu.onu yanık ıcın hastaneye goturmemızı (ben hep kızıyrdum, ıgneyle korkutuyrdum)ceza olarak yorumladı.simdi bıle yanık lekelerını gordukce ben senı cok uzdum dınlemedım allah benı yaktı dıyr :) ne yalan soylım yanıga bunlara vesıle oldu dıye uzulemedım bıle.şimdi ben kızdıgım zaman gıdemezsın dedıgım zaman babannesıne bıle gıtmıyr ama hala babanneee dıye aglıyr :)

ya geçmiş olsun çok,,,benim oğlumda 1 sene önce bacağına çay dökülmüştüde 2.derece yanık oluşmuştu 1hafta sargı değiştirip durduk daha bebek çok zordu çok kötü olmuştuya şükürki geçti gitti ogünler şimdi 2 yaşında bezde bağlamıyoruz artık ogünleri hatırlattın bana geçmiş olsun canım tekrar

Ço geçmiş olsun, çok üzüldüm kızınıza. Çiş işinin hallolması da iyi ama hiç iyi bir şekilde hallolmamış. Siz gülüyorsunuz ama cocugunuz psikolojik olarak çok etkilenmiş. Bence mutlaka bir pedagogla görüşün. Bu seni dinlemedim Allah beni yaktı psikolojisi ilerde basınıza cok işler acabilir. Bir de pardon ama çocugun oldugu bir ortamda demliğin yerde ne işi var Allahaşkına???

bu mesajın üzerinden uzun zaman geçmiş ama yazmadan duramadım. kızınıza acıyorum sizin gibi bir annesi olduğu için. daha önce de iğne batırdığınızı yazmışsınız çocuğa. şimdi de yanmış zavallı yavru ve bu hoşunuza gitmiş.

Son düzenleme:

Haklısınız.
Konunun özeti:Allah herkese hayırlı evlatlar,hayırlı anne babalar nasip etsin.
Allah konu sahibini ıslah etsin.Utanç,merhamet versin.

Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama şu mesajınızı okuyunca kendimi tutamadım.Allah aşkına çocuğunuzun psikolojisi alt üst olmuş,yanmış acı çekmiş siz neyin derdindesiniz.Yorumunuz bile tüyler ürpertici.Zaten 25 aylık çocuğun,sizi üzmesi sonucunda,Allah beni yaktı demesi bile başlı başına bir sorun.Allah böyle anne babaların elindeki çocukların yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…