kızlarr bende aynı durumdayım oğlum 27 aylık ve 1 ay once çişş eğitimi vermeye basladım gittim ona bebedon aldımprimanın ve can bebenin var aynı bez fakat tuvalet eğitimi verirken rahatlık olsun diye hazırlanmıs kilot biçimde asagı sıyırıyorsunn neyse oğlum bak sana kilot aldım artık bez takmıcaz kilot giycez sakın kiloduna cişini kakanı yapma tuvalete yapcaz dedim tamam anne dedi ben 15 dk bir ogluma ciş geldime hadi tuvalete yapalım dedim goturduk arada bezinede yaptı tabi bu arada daha cogunluk tuvalate oldu fakat benımoğlum suan gunde 4 kez kaka yapıyor çişş eğitme doneminde ben surekli sordugum için çişini yapıyordu fakat kakasını yapmadı kakasını zaten hepp sklanarak yapıyordu psikolojik olarak etkilendi sanırım ve ben eğitime 4 gun devam ettim 4 gun boyunca kakasını hiç yapmadı kabızz oldu karnı şişti ve kızardı beşinci gunu pess ettim normal bezini taktım ve ogun işim oldugu için kayınvalideme bırakmıstım oğlanı eee eğitim bitti çişş varmı diye soran bi annede yok 5 dk arayla 5 kez pespese kaka yapmıs oglum 4 gunun acsını cıkarmıs yanı kaynanam kirli bezini değiştirmiş o yapmıs kaynanam değiştirmiş bizimki yapmıs yanı kısaca suan eğitime ara verdik ama tekrar baslamak istiyorum ve nasıl olacak bilmiyorummm
Var mı kızım diyorum var diyo, yok mu kızım diyorum yok diyo. Söyle bak kzıcam dövücem diyorum tamam anne diyor ama yine söylemiyor. İlla ki alışacak tabi kendime telkin veriyorum çevreme aldanmamaya çalışıyorum. ama daha küçük alışanları görünce de çok üzülüyor ve kızıyorum. İnşallah tez zamanda bunu da atlatırız.
Başka tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar???
Baskı uygulamayın lütfen ya da çocuğu utandıracak şeyler yapmayın 25 aylık henüz erken çocukların 3-4 yaşlarında tuvalet eğitimini tamamlamaları ise normal kabul edilir.
Eğer sıkıntınızı ona yansıtmaya devam ederseniz bu ters teper çünkü bu dönem çocuğun özerklik dönemidir. çocuk özguveninin temelini bu yıllarda atar. yaptığınız en ufak baskı çocuğunuzun gelişimini olumsuz etkiler.
Eğer bu durum sizi rahatsız ediyorsa bir uzmana danışmanızda yarar var.
Özelden bana ulaşırsanız bildiğim yöntemleri size aktarırım. takibinide yazarsınız.
Ezbere konuşmadığımıda belirteyim Psikolojik danışmanlık 3. sınıf öğrencisiyim.
selam ben bayadır gıremıyrm kk sızlerle mesajlasmalarımızdan 1 yada 2 ay sonra kızım yerdekı demlıgın uzerıne dustu sag bacagı boydan boya 2. derece yandı hastaneden eve geldık anne benim cısım geldı cabuk benı tvlete gotur yoksa dr. gelır dıyerek bı basladı sukur bezi unuttu.o yaralı halıyle bıle yerınden kalkamıyrdu bana sesını duyurana kadar sıkıyrdu.onu yanık ıcın hastaneye goturmemızı (ben hep kızıyrdum, ıgneyle korkutuyrdum)ceza olarak yorumladı.simdi bıle yanık lekelerını gordukce ben senı cok uzdum dınlemedım allah benı yaktı dıyr :) ne yalan soylım yanıga bunlara vesıle oldu dıye uzulemedım bıle.şimdi ben kızdıgım zaman gıdemezsın dedıgım zaman babannesıne bıle gıtmıyr ama hala babanneee dıye aglıyr :)
selam ben bayadır gıremıyrm kk sızlerle mesajlasmalarımızdan 1 yada 2 ay sonra kızım yerdekı demlıgın uzerıne dustu sag bacagı boydan boya 2. derece yandı hastaneden eve geldık anne benim cısım geldı cabuk benı tvlete gotur yoksa dr. gelır dıyerek bı basladı sukur bezi unuttu.o yaralı halıyle bıle yerınden kalkamıyrdu bana sesını duyurana kadar sıkıyrdu.onu yanık ıcın hastaneye goturmemızı (ben hep kızıyrdum, ıgneyle korkutuyrdum)ceza olarak yorumladı.simdi bıle yanık lekelerını gordukce ben senı cok uzdum dınlemedım allah benı yaktı dıyr :) ne yalan soylım yanıga bunlara vesıle oldu dıye uzulemedım bıle.şimdi ben kızdıgım zaman gıdemezsın dedıgım zaman babannesıne bıle gıtmıyr ama hala babanneee dıye aglıyr :)
bu mesajın üzerinden uzun zaman geçmiş ama yazmadan duramadım. kızınıza acıyorum sizin gibi bir annesi olduğu için. daha önce de iğne batırdığınızı yazmışsınız çocuğa. şimdi de yanmış zavallı yavru ve bu hoşunuza gitmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?