Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Herhangi bir örgüte yardım ederseniz , " yardım ve yataklıktan" yargılanırsınız. Türkiye de pkklıların evlerini basıp, silah doğrultup ekmek istediği köylüleri, can korkusundan ekmek verdiler diye " PKK'ya yardım ve yataklıktan " yargıladı bu ülke. Üstelik gönüllü ekmek yemek vermede değil, ama fetöcüler ve onlara "yardım yataklık edenler " " özür dileriz, kandırıldık " deyip işin içinden sıyrıldılar. Oh ne ala iş!

Yok CHP ye oy verin demişmiş, bak bak , CHP 'yi hem dinsiz diye eleştirin, hem siyasal islamcı fetöcü, siz anca kendi kitlenizi kandırırsınız. Yok sahaya inmişler de, yok destan yazmışlar da bilmem ne.... hadi itiraf edin, sizler devletin hiç köteğini yemeyen kitlesiniz, bu ülkenin Kürtleri, Alevileri ve solcuları devlet şiddetinden haklarına düşen payı aldıkları için, dışarı çıktıkları an, her protesto da başlarına gelecekleri çok iyi biliyorlar... sizler " devlet bizim, bize tabi ki asker polis zarar vermez, şiddet uygulamaz" diye sokaklara çıktınız,siz anca çocuk kandırır, kendi aranızda birbirinize masal anlatır " ego tatmini" yaparsınız. Hayır bir de gören diyecek ülkenin her yeri asker kaynadı, bir kaç büyük ilde oldu ne okuduysa, adam Rize de destan yazdığını sanıyor. Bir de ülkenin neredeyse 600 bin askeri var, neyi engelliyorsunuz Allahaşkına, görünen o ki ordunun içindeki diğer grup destek vermedi de , ortalık duruldu, ileri gidemediler.

Son düzenleme:
İsrail Kudüs'ü resmen başkent ilan etti.
Bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
Zamanında Filistinliler paraya tamah edip topraklarını İstaillilere sattı ve şuan acısını o toprakta yaşayan masumlara oldu. Allah yardımcıları olsun, İsrail gözü dönmüş katil bir ülke. Sadece Filistin toprakları ile yetinmeyecek kadar aç gözlü. Dilerim Müslüman olduğunu iddia eden ülkeler bir araya gelip tepki gösterir, tani lafta değil. Gerçi amborga uygulansın diyeceğim de en büyük zararı kim görür acaba!!!
Allah bizi korusun bu mahlukatlardan

İsrail Kudüs'ü resmen başkent ilan etti.
Bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
1-Israil uluslararası platformda en büyük zaferi " one minute ' ten sonra kazanmıştır.
Katkımız yadsınamaz..:))):halay:

2- Kabe ye gidenlerin anlattığı ortak şey de Kabe nin çevresinin ne kadar pis ve bakımsız olduğudur .
İsrail Kudüs e Filistin den daha iyi bakar.

İlk aklıma gelenler bunlar...

Herhangi bir örgüte yardım ederseniz , " yardım ve yataklıktan" yargılanırsınız. Türkiye de pkklıların evlerini basıp, silah doğrultup ekmek istediği köylüleri, can korkusundan ekmek verdiler diye " PKK'ya yardım ve yataklıktan " yargıladı bu ülke. Üstelik gönüllü ekmek yemek vermede değil, ama fetöcüler ve onlara "yardım yataklık edenler " " özür dileriz, kandırıldık " deyip işin içinden sıyrıldılar. Oh ne ala iş!

Yok CHP ye oy verin demişmiş, bak bak , CHP 'yi hem dinsiz diye eleştirin, hem siyasal islamcı fetöcü, siz anca kendi kitlenizi kandırırsınız. Yok sahaya inmişler de, yok destan yazmışlar da bilmem ne.... hadi itiraf edin, sizler devletin hiç köteğini yemeyen kitlesiniz, bu ülkenin Kürtleri, Alevileri ve solcuları devlet şiddetinden haklarına düşen payı aldıkları için, dışarı çıktıkları an, her protesto da başlarına gelecekleri çok iyi biliyorlar... sizler " devlet bizim, bize tabi ki asker polis zarar vermez, şiddet uygulamaz" diye sokaklara çıktınız,siz anca çocuk kandırır, kendi aranızda birbirinize masal anlatır " ego tatmini" yaparsınız. Hayır bir de gören diyecek ülkenin her yeri asker kaynadı, bir kaç büyük ilde oldu ne okuduysa, adam Rize de destan yazdığını sanıyor. Bir de ülkenin neredeyse 600 bin askeri var, neyi engelliyorsunuz Allahaşkına, görünen o ki ordunun içindeki diğer grup destek vermedi de , ortalık duruldu, ileri gidemediler.
Hani diyorsunuz ya körü körüne bi kişinin peşinden gidiyorsunuz diye bence bu söylem size cuk oturuyor
Ne dediysek hepsine bi bahane buldunuz başkalarının (sizden birileri) öğrettikleri ile aynı cümleler kuruluyor gözümle görüp kulağımla duyduklarımı aktarsam bile hiç birşey fayda vermeyecek
15 Temmuz’u küçümseyecek ne oldu ki buda darbe mi diyecek kadar gözleriniz kör ise söyleyecek tek kelime yok

Yok CHP ye oy verin demişmiş, bak bak , CHP 'ti hem dinsiz diye eleştirin, hem siyasal islamcı fetöcü, siz anca kendi kitlenizi kandırırsınız. Yok sahaya inmişler de, yok destan yazmışlar da bilmem ne.... hadi itiraf edin, sizler devletin hiç köteğini yemeyen kitlesiniz, bu ülkenin Kürtleri, Alevileri ve solcuları devlet şiddetinden haklarına düşenleri epey aldıkları için, dışarı çıktıkları an, her protesto da başlarına gelecekleri çok iyi biliyorlar... sizler " devlet bizim, bize tabi ki asker polis zarar vermez, şiddet uygulamaz" diye sokaklara çıktınız,siz anca çocuk kandırır, kendi aranızda birbirinize masal anlatır " ego tatmini" yaparsınız. Hayır bir de gören diyecek ülkenin her yeri asker kaynadı, bir kaç büyük il de oldu ne okuduysa, adam Rize de destan yazdığınız sanıyor. Bir de ülkenin neredeyse 600 bin askeri var, neyi engelliyorsunuz Allahaşkına, görünen o ki ordunun içindeki diğer grup destek vermedi de , ortalık duruldu, ileri gidemediler.
Atatürk ilke ve inkilapları izinde yürüyen askerler destek verseydi o zaman kötü olurdu. Darbe girişimi az sayıda kişişerle ve düzensiz yapıldı. Emir komuta zinciri kopuktu. Keşke olmadan önce önlenseydi de kimse ölmeseydi. Şuan bir çok askerde, askeri öğrenci de zan altında. Ben artık kim ak kim kara seçemiyorum. Her yerin içindeler ve o kadar kendilerini saklamışlar ki çözemiyorum artık.
Alevilerin yaşadığını bana göre bu ülke de kimse yaşamadı. Ama hiç bir zaman ülkesine devletine hainlik etmedi ancak hep ezildi, yakıldı, öldürüldü. Özal politikasını savunmasam da kürtleri ülkeye aldıktan sonra bir de ordaki kürtlerle birlilte yerinden yurdundan edildiler ülkenin her yerine dağıldılar ve arada masum olmayanlarda yayıldı bana göre.
Geçmişe dönüp baktığımda, tarihimize biraz gös gezdirdiğimde hak arayan, eşitlik isteyen ya da barış içindenyaşamak isteyen insanlara karşı acımasız sonlar biçmişler. Bunu yapan devlet değil, devlet elini kullanan yetkililer.

Maraşta hamile kadını öldüren, çorumda çoluk çocuk demeden tarlaya toplayıp yakan, sivasta Allah adını anarak insanları diri diri yakma cesareti gösteren bu düşünceye sahip insanlar ne zaman zor zaman geçirmiş merak ediyorum?
Ben çok iyi biliyorum ki çok sık tembih ederlerdi alevi olduğunu söyleme diye! Anlmazdım sonra öğrendim ki alevi olduğumu söylediğimde aldığım tepkilerden.
Bu cemmaat ve tayfasının verdiği fetvalardan, onları takip edenlerden neşer neler duyuldu!! O kadar insanlığımdan utandım ki beni dinden soğuttular.
Herşey geçmişte kaldı demeyi çok isterdim ama daha üç dört sene önce devlet dairesinde mesai arkadaşım!!( lafın gelişi yoksa yolumuz denk gelemsin Allah korusun) devlet bi izin verse öldürürüz sizleri dedi!!! Bunu söyleyen adam ben oruç tutuyorum namaz kılıyorum ben müslüöanım sen değilsin diyor.

Geçmişten bugüne kadar daha çok ayrıma sebep oldular. O kaar ağırıma gidiyor ki bu konu her muhabbet açıldığında ağlayasın geliyor, neler neşer söylendi bana alevi olduğum için. Üstelik devlet dairesinde devletin memurları tarafından.

Bu sürece izin beren, yardım eden kil varsa hakkım haram olsun. Bana bu bedduayı yaptıranşarın Allah cezasını versin. Allah ın adaletine inanıyorum eşbet bir gün ahım onları bulur.

Yazdığını okuyunca dayanamayıp içimdekileri paylaştım, inşallah kimseyi kırmam☺️

Telefondan yazarken kelime hataları çok oluyor. Ayrıca o an ki duygu yoğunluğu ile yazdığım bir kaç mesajda cümle hatalarım olmuş. Okuyanlara zahmet verdiğim için kusura bakmayın.:KK22:o_O

Atatürk ilke ve inkilapları izinde yürüyen askerler destek verseydi o zaman kötü olurdu. Darbe girişimi az sayıda kişişerle ve düzensiz yapıldı. Emir komuta zinciri kopuktu. Keşke olmadan önce önlenseydi de kimse ölmeseydi. Şuan bir çok askerde, askeri öğrenci de zan altında. Ben artık kim ak kim kara seçemiyorum. Her yerin içindeler ve o kadar kendilerini saklamışlar ki çözemiyorum artık.
Alevilerin yaşadığını bana göre bu ülke de kimse yaşamadı. Ama hiç bir zaman ülkesine devletine hainlik etmedi ancak hep ezildi, yakıldı, öldürüldü. Özal politikasını savunmasam da kürtleri ülkeye aldıktan sonra bir de ordaki kürtlerle birlilte yerinden yurdundan edildiler ülkenin her yerine dağıldılar ve arada masum olmayanlarda yayıldı bana göre.
Geçmişe dönüp baktığımda, tarihimize biraz gös gezdirdiğimde hak arayan, eşitlik isteyen ya da barış içindenyaşamak isteyen insanlara karşı acımasız sonlar biçmişler. Bunu yapan devlet değil, devlet elini kullanan yetkililer.

Maraşta hamile kadını öldüren, çorumda çoluk çocuk demeden tarlaya toplayıp yakan, sivasta Allah adını anarak insanları diri diri yakma cesareti gösteren bu düşünceye sahip insanlar ne zaman zor zaman geçirmiş merak ediyorum?
Ben çok iyi biliyorum ki çok sık tembih ederlerdi alevi olduğunu söyleme diye! Anlmazdım sonra öğrendim ki alevi olduğumu söylediğimde aldığım tepkilerden.
Bu cemmaat ve tayfasının verdiği fetvalardan, onları takip edenlerden neşer neler duyuldu!! O kadar insanlığımdan utandım ki beni dinden soğuttular.
Herşey geçmişte kaldı demeyi çok isterdim ama daha üç dört sene önce devlet dairesinde mesai arkadaşım!!( lafın gelişi yoksa yolumuz denk gelemsin Allah korusun) devlet bi izin verse öldürürüz sizleri dedi!!! Bunu söyleyen adam ben oruç tutuyorum namaz kılıyorum ben müslüöanım sen değilsin diyor.

Geçmişten bugüne kadar daha çok ayrıma sebep oldular. O kaar ağırıma gidiyor ki bu konu her muhabbet açıldığında ağlayasın geliyor, neler neşer söylendi bana alevi olduğum için. Üstelik devlet dairesinde devletin memurları tarafından.

Bu sürece izin beren, yardım eden kil varsa hakkım haram olsun. Bana bu bedduayı yaptıranşarın Allah cezasını versin. Allah ın adaletine inanıyorum eşbet bir gün ahım onları bulur.

Yazdığını okuyunca dayanamayıp içimdekileri paylaştım, inşallah kimseyi kırmam☺️
Alevi değilim... ben kırılmadım.. bilakis empati yaptım. Ve de her zaman alevilerin bu ülkede cumhuriyet ve laikliğin güvencesi olduğunu düşünmüşümdür.
Bu arada konusu geçmişken, Cb adayı Temel Karamollaoglu Madımak yakılırken Sivas Belediye Başkanı ydi. Insanlar yanarken " gazamız mübarek olsun " dediği rivayet edilir. Ve Failler yıllarca Sivas'da saklandı.
Dava zamanasimina girip dosya kapandığında hayırlı olsun diyen kimdi?

Alevi değilim... ben kırılmadım.. bilakis empati yaptım.
Bu arada konusu geçmişken, Cb adayı Temel Karamollaoglu Madımak yakılırken Sivas Belediye Başkanı ydi. Ve Failler yıllarca Sivas'da saklandı.
Dava zamanasimina girip dosya kapandığında hayırlı olsun diyen kimdi?
Evet maalesef.
İnsanlr hatabilir, Diyorum ki geçmişi boş ver günümüze bak. Ama hala şu yılda yine din- mezhep ayrımı var. Geçmişten beri yapılan katliamlar hep yok sayıldı, yok sayılıyor.
Hatta o kadar komik ki bir arkadaştan duymuştum Sivas katliamını aleviler yaptı dedi. Bu ülke de kötü ne varsa hep aleviler, mualifler yaptı zaten. Nasıl bir bakış açısı bilmiyorum.

Ayrıca sana da teşekkür ederim. Empati yapmalıyız ki toplum içinde beraberce yaşayalım.
Ölüm beyaz tenliye de, siyah tenliyr de, inançlı kişilere de, inançsızlara da var. Peki bu hiç ölmeyecekmişiz gibi kavga niyr? Hala çözemedim.
Bu seçim bir adım olur ve daha iyi günler görmemize vesile olur inşallah:dua:

Benim babam asker. 2000 senesinde Çok kısa bir dönem yaklaşık 2-3 ay, bulunduğu garnizon komutanı kıllık yaptı, başörtülü olanlar başını açacak yoksa lojmandan çıkın dedi. Kimi lojmandan çıktı, kimi başını açtı. Annem de başını açanlardan biri. Ama dediğim gibi 2-3 ay sonra bu adamı şikayet etmişler, görevden atıldı. Yerine gelen komutan da böyle saçma şey olmaz, herkes istediğini yaşayabilir dedi konu kapandı. Can hıraş hükümeti savunanlar, bu 2-3 ayı tüm ömürlerince yaşamış gibi davrananlar işte. Çünkü işlerine böyle geliyor. Çünkü büyük ihtimalle akp örgütlerinden birine üyeler ve önünde bazı kapılar açılıyor. (Çevremde örneği çok o yüzden böyle diyorum. Kadın kollarına üye olup da durumu sıfırken kendine mağaza açanları biliyorum) he herkes yapıyordur demiyorum, Allah korkusu olan illa ki vardır aralarında, ama bazı kapılar da önlerine daha kolay açılıyordur tahminim.
Oy verenlere değil ama sırf bu partiye üye oldukları için önünde kapı açılanlara, ben hak etmişken benim yerime işe girenlere haramdır benim hakkım. Rabbim öbür dünyada hesap soracak onlara. Yoksa çok fakir olup da 2 paket makarnadan medet umanlara haram etsem ne etmesem ne.
Acaba mı?!
Sizle biz aynı ülkede ve aynı zamanda mı yaşadık acaba?!:KK57:
Benim kuzenim askerdi. Askeriyede ''YAŞ'' kararıyla atılan Askerleri bilmiyorsanız şayet, Ögrenin derim!..

üniversite yasağı evrene aittir bu arada not düşelim. tasvip etmiyorum bunu dindar olmamama rağmen.
1997 'den 2002 kadar, ikdidar'da kim vardı iyi ögreninderim.

kardelen2780 kardelen2780 tekrar ediyorum kötü içerik yaptınız mı? Cevap cıksss.

Cidden burada son ikazım olsun, insanların dini imanına girmeyin burada, karşıt görüşlerinizi yazın, bunun üzerine "seviyeli" bir şekilde tartışmanızı da yapın ama işi inanca getirmeyin hiçbiriniz.

Ayrıca büyük harflerle de yazılmasın, büyük harf bağırmak demektir bu nedenle yasaktır, kimse kimseyi bağırarak bastırmasın, güzelce yazışsın.

Ay durun dipnot düşeyim, kardelen2780 siz uyarı aldığınız kadardan çok daha fazla kötü içerik yapıldınız ama her kötü içeriğiniz banla sonuçlanmadı, demek ki yazdıklarınızın bir kısmı site kurallarına uygunmuş ki uyarı vermemişiz, bir kısmı değilmiş uyarı vermişiz.

Siz sorulan sorulara cevaben yazdıklarınızdan ziyade gebelik bölümünde ya da duvarınızda silmek zorunda kaldığım, uyarı aldım ama falancanın eseriydi, esere de ceza verdiler diyerek bir şiirin ardına gizlenerek aslında alttan alta inancı olmayanlara attığınız laflar sebebiyle uyarı aldınız, kaldı ki sizi defalarca ama defalarca özelden ikaz ettim yapmayın diye, biri de gelip burada Neyzen Tevfik veya Hayyam şiiri yazsa hoş mu olur? Olmaz zira inanç müstakildir ve ister ateist olsun ister yahudi, ister müslüman olsun ister budist, tüm insanlar, bu ülke vatandaşları inancı yüzünden yargılanamaz, inandıklarına saygısızlık yapılamaz.

Biz Mevlana gibi bir insana sahip, inançlar konusunda hoşgörü ve saygının hakim olması gereken bir millet değil miyiz?

Aynı şey diğer inançlara sahip kişiler içinde geçerlidir, kalkıp da müslümana laf eden de gayet uyarı alıyor, siz inkar etseniz de bilen duyan gören bize yeter, "O" nun şahitliği bize yeter, anlamışsınız sanırım.

Neyse kaçtım, çok işim var.
Benim gebelik sayfasında açtığım konu neydi?! Kısırlığın sebeplerinden olan bir durumu gündeme getirdim!..
REİS CANDIR, Sözünden Neden Rahatsız Oldunuz ki?!
Kimsenin inancına hakaret ettiğimi düşünmüyorum.Ama Bizler inancımızdan dolayı bir çok hakarete ve baskıya maruz kaldık.O ayrı konudur. Buna en iyi örnek, en basidinden bu sitedeki üyelerin, dini inanca sahip olan kişiler için ''Yallah Arabistana'' sözüdür. Sanki bu ülke onların babasının çiftliği, kimin bu ülkede kalıp, kimin gideceğine karar verme yetkisini, kendilerinden bulunduğunu düşünme cüretinde bulunuyorlar!!..:sinirli:
Burada milletin aklıyla dalğa geçercesine, bu ülkede başörtü zulmü olmadı diyenlere, cevap yazınca suçlu biz oluyoruz.
Bizler, kutlu doğumun kutlanmasına hazmedemeyip, askerin sincan'da tank yürüttüğünü ne cabuk unuttuk?!
Ünüversitelerde ve resmi daireler'de başörtülü diye kızlarımıza, polis jopuyla saldırdığını ne çabuk unuttuk?
Milletin seçip de, meclise gönderdiği vekilini,Yuhlayıp da yemin etmesine izin vermeyip meclisten kovulduğu günleri ne çabuk unuttuk?!
Evladının yemin törenine, sırf başörtülü olduğu için alınmayıp, tel çitler arkasında göz yaşlarıyla izleyen Anaları ne çabuk unuttuk?!
8 yıllık eğitimini bitirmeyen çocuğun dini eğitim alması yasaktı.Bu yasağa uymazsa şayet, babası ve kuran eğitimini veren hoca hapis cezasına maruz kalıyordu.12 yaşına kadar her türlü eğitim serbestti ama iş din eğitime gelince YASAK!:KK57::skandal:

Şimdi herkes Özgür bir şekilde dini inancını yerine getiriyor ve bu ülkeye ne gibi bir zararı oldu acaba?!
Yıllarca milletin başörtüsüyle ugraşanlar bu ülkeye ne gibi yenilikler getirdiler? Söyler misiniz bana?!
Bende size defalarca özelden gerekli açıklamayı yaptığımı ve samimiyetimi en açık bir şekilde anlattığımı düşünüyorum!!..
Karşıt görüşlü birisi olarak, sizin ne kadar zıt görüşe sahip olsanız da ''ADALETLİ'' olduğunuzu düşünüyordum ki, en son yazışma ile bu kararımda yanıldığımı düşünmeme sebep oldunuz. Buda ayrı bir konudur:KK51:
Ben ''HOŞGÖRÜ'' ile yaklaştığımı düşünüyorum!..
Burada, neden baleye giden tiyatroya giden sinamaya giden öğrenciler konuşulmaz iken, velilerin izni dahilin de, camii ziyareti yapılan çocuklar konuşulup, bu geziye karşı çıkılıyor acaba?!
Ben, okulun camiye gezi düzenlemesi ile, küçük kızımı bu geziye gönderdim.
Aynı durum da, büyük kızımında okulun düzenlediği , Ünüversite'deki Tiyatroya gösterisine bizzat arabamla, kızımı ben götürdüm.
Aynı şekilde okulun düzenlediği bir çok etkinliğe gönderdim. sinema,müze gezisi gibi mesala.
Şimdi soruyorum size ''Burada Hoşgörü sahibi olan kimler?''

A
Bir de eczaciya bu 40 tl neyin nesi dedim aciklamada mükerrer muayene ucreti diye bi sey var devlet hastanesindeki kadin dogum ile ozelde zaten para vererek gittigim kadin dogum arasinda kisa zaman olmus o yuzden muayene katilim payindan baska ayrica para oduyormusum bak bak..
Her doktora gittiğinizde düzenli ödemez iseniz şayet, işte üst üste birikip böyle büyük bir meblağa çıkar karşınıza.
Bende aynı durumu yaşadım.Doktora gidip, ilaç almadım ve en son eczaneye bir gittim 80 muayene ücreti çıktı:KK48: Burada suçlu kim? Tabikide benim. her gittiğimde ödeseydim şayet, sadece 3 tl ödeyecektim ama ben üst üste biriktirince ortaya 80 ücret çıktı doğal olarak da.

Ne o sınav kalktı.Siz de buna sevinin.
ALLAHIM Sen aklıma mukayyet ol:KK70:
Siz, sırf muhalefetlik yapmak için saldırırırcasına yorum yazdığınız için olayı Anlayamamışsınız!..:halay:
Sınav kalktığı için sevinen kim,açıklayabilir misiniz? Ben olaya fransız kaldım da:KK53:

Allah Allah biz nerede yaşıyoruz o zaman?Yıllarca cenazeler oldu okundu, bebek oldu okundu,

ev aldı okundu,askere gitti-geldi okundu, ramazanlarda 30 gün hatim için toplanıldı v.s. her

vesileyle bu yaşıma kadar bir sürü bu tür şeylere katıldım.Ne çocukluğumda ki sizin bahsettiğiniz

dönemlere denk gelir , ne sonrasında hiç basılmadık.
Size ne kadar anlatsam Boş. Çünkü sizler, görmedim duymadım bilmedim demeyi kendinize gaye edinmişsiniz maalesef:işsiz:
28 Şubat darbesini iyi ANALİZ edin derim:işsiz:

sabahtan beri yazsam şaşarsın bilmem ne olursun ahkam kesiyosun yazda görelim şaşıralım artık ya
Mune tarafından ceza almıyacağımı bilsem, çoktaaaaan yazardım.
Sonra çıkıp bize ''Hoşgörü sahibi değilsiniz!''Diye ithamda bulunuyorlar. :KK12:

Acaba mı?!
Benim kuzenim askerdi. Askeriyede ''YAŞ'' kararıyla atılan Askerleri bilmiyorsanız şayet, Ögrenin derim!..

Benim gebelik sayfasında açtığım konu neydi?! Kısırlığın sebeplerinden olan bir durumu gündeme getirdim!..
Kimsenin inancına hakaret ettiğimi düşünmüyorum.Ama Bizler inancımızdan dolayı bir çok hakarete ve baskıya maruz kaldık.O ayrı konudur. Buna en iyi örnek, en basidinden bu sitedeki üyelerin, dini inanca sahip olan kişiler için ''Yallah Arabistana'' sözüdür. Sanki bu ülke onların babasının çiftliği, kimin bu ülkede kalıp, kimin gideceğine karar verme yetkisini, kendilerinden bulunduğunu düşünme cüretinde bulunuyorlar!!..:sinirli:
Burada milletin aklıyla dalğa geçercesine, bu ülkede başörtü zulmü olmadı diyenlere, cevap yazınca suçlu biz oluyoruz.
Bizler, kutlu doğumun kutlanmasına hazmedemeyip, askerin sincan'da tank yürüttüğünü ne cabuk unuttuk?!
Ünüversitelerde ve resmi daireler'de başörtülü diye kızlarımıza, polis jopuyla saldırdığını ne çabuk unuttuk?
Milletin seçip de, meclise gönderdiği vekilini,Yuhlayıp da yemin etmesine izin vermeyip meclisten kovulduğu günleri ne çabuk unuttuk?!
Evladının yemin törenine, sırf başörtülü olduğu için alınmayıp, tel çitler arkasında göz yaşlarıyla izleyen Anaları ne çabuk unuttuk?!
8 yıllık eğitimini bitirmeyen çocuğun dini eğitim alması yasaktı.Bu yasağa uymazsa şayet, babası ve kuran eğitimini veren hoca hapis cezasına maruz kalıyordu.12 yaşına kadar her türlü eğitim serbestti ama iş din eğitime gelince YASAK!:KK57::skandal:

Şimdi herkes Özgür bir şekilde dini inancını yerine getiriyor ve bu ülkeye ne gibi bir zararı oldu acaba?!
Yıllarca milletin başörtüsüyle ugraşanlar bu ülkeye ne gibi yenilikler getirdiler? Söyler misiniz bana?!
Bende size defalarca özelden gerekli açıklamayı yaptığımı ve samimiyetimi en açık bir şekilde anlattığımı düşünüyorum!!..
Karşıt görüşlü birisi olarak, sizin ne kadar zıt görüşe sahip olsanız da ''ADALETLİ'' olduğunuzu düşünüyordum ki, en son yazışma ile bu kararımda yanıldığımı düşünmeme sebep oldunuz. Buda ayrı bir konudur:KK51:
Burada, neden baleye giden tiyatroya giden sinamaya giden öğrenciler konuşulmaz iken, velilerin izni dahilin de, camii ziyareti yapılan çocuklar konuşulup, bu geziye karşı çıkılıyor acaba?!
Aynı durum da, büyük kızımında okulun düzenlediği , Ünüversite'deki Tiyatroya gösterisine bizzat arabamla, kızımı ben götürdüm.
Aynı şekilde okulun düzenlediği bir çok etkinliğe gönderdim. sinema,müze gezisi gibi mesala.

Her doktora gittiğinizde düzenli ödemez iseniz şayet, işte üst üste birikip böyle büyük bir meblağa çıkar karşınıza.
Bende aynı durumu yaşadım.Doktora gidip, ilaç almadım ve en son eczaneye bir gittim 80 muayene ücreti çıktı:KK48: Burada suçlu kim? Tabikide benim. her gittiğimde ödeseydim şayet, sadece 3 tl ödeyecektim ama ben üst üste biriktirince ortaya 80 ücret çıktı doğal olarak da.

Siz, sırf muhalefetlik yapmak için saldırırırcasına yorum yazdığınız için olayı Anlayamamışsınız!..:halay:
Sınav kalktığı için sevinen kim,açıklayabilir misiniz? Ben olaya fransız kaldım da:KK53:

Size ne kadar anlatsam Boş. Çünkü sizler, görmedim duymadım bilmedim demeyi kendinize gaye edinmişsiniz maalesef:işsiz:

Sonra çıkıp bize ''Hoşgörü sahibi değilsiniz!''Diye ithamda bulunuyorlar. :KK12:

Gayet net bir şekilde yazdım işte. 1987-2004 yolları arasında ülkemin tam 4 farklı şehrinde askeri lojmanlarda oturduk. Bunlar arasında Marmaris de vardı mesela, Annem en başından beri kapalıydı. Sahile de indi bizlerle, eğlencelere de katıldı, kimse rahatsız olmadı.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde Ordu evlerini konaklamak için aktif şekilde kullandık, kimse anneme başını aç demedi. Sadece tek bir karaktersiz yüzünden 3 ay gibi bir süre başını açmak zorunda kaldı, o sorun da şikayetler sonucunda kısa sürede çözüldü.
Ben bunu size bir fiil askeriyenin içinde olan bir asker kızı olarak söylüyorum. Nesine inanmakta zorlanıyorsunuz? Nesini öğrenmem gerekiyor? Yaşadım gördüm diyorum zaten.

Acaba mı?!

Bence yazın...
Ben olsam yazardım ki yaziyorum da. Eli kulağında banlanacağım..:)))
İnandığım dava ve doğru uğruna 10 gün KK ya girmeyiveririm. Ne olur ki ?
Dünya durmaz ne var ki samimi iseniz şayet... altı üstü dışardan okur yorum yapamazsınız bu kadar korkunç bir durum değil yani...
Diğer yandan doktora giden arkadaştan özele gidip arkasından da devlete gittiği için 2 kez muayene ücreti alınmış... gerekce de 2 muayane arasinda kısa süre olmasıymış. devlet de muayene ücreti birikmemiş sizinki gibi...
Siz o kısmı da anlamamışsınız....

Gayet net bir şekilde yazdım işte. 1987-2004 yolları arasında ülkemin tam 4 farklı şehrinde askeri lojmanlarda oturduk. Bunlar arasında Marmaris de vardı mesela, Annem en başından beri kapalıydı. Sahile de indi bizlerle, eğlencelere de katıldı, kimse rahatsız olmadı.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde Ordu evlerini konaklamak için aktif şekilde kullandık, kimse anneme başını aç demedi. Sadece tek bir karaktersiz yüzünden 3 ay gibi bir süre başını açmak zorunda kaldı, o sorun da şikayetler sonucunda kısa sürede çözüldü.
Ben bunu size bir fiil askeriyenin içinde olan bir asker kızı olarak söylüyorum. Nesine inanmakta zorlanıyorsunuz? Nesini öğrenmem gerekiyor? Yaşadım gördüm diyorum zaten.
Bu Video'dakileri de ben uydurdum zaten. Oradakiler de, gerçek magdurlar değil zaten.Hepsi magdur politikasını uygulayan oyuncular zaten:duduk:

Hani diyorsunuz ya körü körüne bi kişinin peşinden gidiyorsunuz diye bence bu söylem size cuk oturuyor
Ne dediysek hepsine bi bahane buldunuz başkalarının (sizden birileri) öğrettikleri ile aynı cümleler kuruluyor gözümle görüp kulağımla duyduklarımı aktarsam bile hiç birşey fayda vermeyecek
15 Temmuz’u küçümseyecek ne oldu ki buda darbe mi diyecek kadar gözleriniz kör ise söyleyecek tek kelime yok

Evet evet bizden birilerinin öğrettikleri cümle, bir tek senin kuşağın var değil mi. Bak şudur ben de eski cematçilerin itiraflarından bahsedeyim.

" philly ben bu cemaate lisede gırdım, abi seviyesine geldim. İşleri güçleri orduya adam sokmaktı, tek gayeleri buydu. Bir gün bana soru getirdiler al bunları ogrencılere çalıştır, soruları ezberlesinler dendi. Ben çalıştırdım aman üstüne düşmedim. Ama diğer" abiler" ezberlettiler. Sınav bıttı sorular açıklandı. Bir baktım , bu sorular bana deneme diye verilen soruların içindeydi. Gittim bu olmaz, bu yanlış bir davranış, haksızlık diye çıkıştım. Bana dediler ki, " bu soruları düşmanlarımız çalıyor, biz de onlardan çalıyoruz. Yani günah değil yaptığımız,savaş alanı burası". Kimdir bu düşmanlar peki ex fetöcü " cemaatin iki düşmanı var philly biri Aleviler diğeri çağdaştılar diye nitelendirdiğimiz Türkan Saylan ekibi. Cemaatin hiç bir gizli şeyinde başka gruplar hakkında laf söylenmez, bu iki gruba hakaret edilir. Onlar hakkında kötü konuşulur."

Bu itiraflar ateşst olan, cemaat ile yolunu 2013 de ayıran birinden gelenler. Şuraya video da bırakayım da, ordudan iki kanki sırf Alevi diye, cemaatin Ordu içindeki orgutlenmesıne karşı çıkıyor diye hem Atatürkçü askerileri hem de Alevi askerleri nasıl ekarte ettiklerini izleyin. Saldıran Berk' in Sünni bir asker olarak suçu , Alevi köylerine " okul yaptırıp, hizmet götürmesiymiş " suça bak suça :))

Ali Tatar intihar etti, intşhar sahte belge düzenleyip yargılandı diye. Niye sırf Alevi diye yapılan kateküllüden.

Eşi 1:47 de bağırıyor Alevi subaylara tuzak kurdular diye.
Buraya da İsmail saymayı bırakayım.

Bence yazın...
Ben olsam yazardım ki yaziyorum da. Eli kulağında banlanacağım..:)))
İnandığım dava ve doğru uğruna 10 gün KK ya girmeyiveririm. Ne olur ki ?
Dünya durmaz ne var ki samimi iseniz şayet... altı üstü dışardan okur yorum yapamazsınız bu kadar korkunç bir durum değil yani...
Diğer yandan doktora giden arkadaştan özele gidip arkasından da devlete gittiği için 2 kez muayene ücreti alınmış... gerekce de 2 muayane arasinda kısa süre olmasıymış. devlet de muayene ücreti birikmemiş sizinki gibi...
Siz o kısmı da anlamamışsınız....
Demirden korksak trene binmezdik!
Ama ben, banlanmaktan değil, Kurallara uymayan ''ASİ ÜYE'' Damgası yemekten ve yanlış anlaşılmaktan BIKTIM!
Nitekim şekil A'da göründüğü gibi, üst yorumlarda munenin bana yazdığı cevap da, ne demek istediğimi anlayacagınızı umuyorum.
Ceza almak pahasına, gerçekleri söylemekten çekinmeden yazan bir üye olduğumu bilen bilir.
40 tl muayane ücreti özellerde olur. Devlette 40 tl muayane ücreti alındığı nerede görülmüş yahu?!:KK57: O 40 tl alınan ücretin farklı bir açıklaması vardır.

Bu Video'dakileri de ben uydurdum zaten. Oradakiler de, gerçek magdurlar değil zaten.Hepsi magdur politikasını uygulayan oyuncular zaten:duduk:

Siz kim olduğunu bilmediğiniz insanların videolarını bana sunuyorsunuz. Yani o olaylar olurken orada değildiniz. Ben de 17 yıl içerisinde kendi yaşadıklarımı anlatıyorum. Aradaki farkı anlamışsınızdır diye umuyorum.

philly philly ben hayatımın hiç bir döneminde cemaati desteklemedim hiç bir zaman ne fetö nede başka bir cemaatle işim olmadı olmaz ben bu zihniyeti sevmiyorum
Şöyle birşeyde var cemaati Türkiye’ye getiren bu kadar büyümesine sebep olan Akp değildir
Daha öncesinde de cemaatin faaliyet halinde dershaneleri okulları vardı bi şekilde sızmıştı zaten amacı planlı darbeydi o yüzden bu kadar asker polis yerleştirdi kendi oyunlarıyla bunu anlayan Akp
Oyununu bozmak istediği için bunca olay yaşandı
Konunun sürekli fetö akp ile var olmuş gibi lanse edilmesi bence çok yanlış

Siz kim olduğunu bilmediğiniz insanların videolarını bana sunuyorsunuz. Yani o olaylar olurken orada değildiniz. Ben de 17 yıl içerisinde kendi yaşadıklarımı anlatıyorum. Aradaki farkı anlamışsınızdır diye umuyorum.
O olaylar olurken bizzat oradaydık.O dönemi canlı yaşayanlardanım. O olayların birebir aynısını yaşayan arkadaşlarım ve kardeşlerim var.
Size birebir delil sundum.Daha ne yapmam gerekiyor acaba?!
O videodakiler gerçek değilse şayet, neden o insanlar şikayetci olup da, bu videoları kaldırtmıyor.
Siz zoru görünce mücadele edemeyip, geri adım atmışsınız.Bizim zorluklarla nasıl mücadele ettiğimizi Anlayamazsınız!!!!..
Meslek den men edilmeyi göze alıp, başörtüsüne sahip çıkanları Anlayamazsınız!..

Evet evet bizden birilerinin öğrettikleri cümle, bir tek senin kuşağın var değil mi. Bak şudur ben de eski cematçilerin itiraflarından bahsedeyim.

" philly ben bu cemaate lisede gırdım, abi seviyesine geldim. İşleri güçleri orduya adam sokmaktı, tek gayeleri buydu. Bir gün bana soru getirdiler al bunları ogrencılere çalıştır, soruları ezberlesinler dendi. Ben çalıştırdım aman üstüne düşmedim. Ama diğer" abiler" ezberlettiler. Sınav bıttı sorular açıklandı. Bir baktım , bu sorular bana deneme diye verilen soruların içindeydi. Gittim bu olmaz, bu yanlış bir davranış, haksızlık diye çıkıştım. Bana dediler ki, " bu soruları düşmanlarımız çalıyor, biz de onlardan çalıyoruz. Yani günah değil yaptığımız,savaş alanı burası". Kimdir bu düşmanlar peki ex fetöcü " cemaatin iki düşmanı var philly biri Aleviler diğeri çağdaştılar diye nitelendirdiğimiz Türkan Saylan ekibi. Cemaatin hiç bir gizli şeyinde başka gruplar hakkında laf söylenmez, bu iki gruba hakaret edilir. Onlar hakkında kötü konuşulur."

Bu itiraflar ateşst olan, cemaat ile yolunu 2013 de ayıran birinden gelenler. Şuraya video da bırakayım da, ordudan iki kanki sırf Alevi diye, cemaatin Ordu içindeki orgutlenmesıne karşı çıkıyor diye hem Atatürkçü askerileri hem de Alevi askerleri nasıl ekarte ettiklerini izleyin. Saldıran Berk' in Sünni bir asker olarak suçu , Alevi köylerine " okul yaptırıp, hizmet götürmesiymiş " suça bak suça :))

Ali Tatar intihar etti, intşhar sahte belge düzenleyip yargılandı diye. Niye sırf Alevi diye yapılan kateküllüden.

Eşi 1:47 de bağırıyor Alevi subaylara tuzak kurdular diye.
Buraya da İsmail saymayı bırakayım.

Bunlardan önce sırf Alevi diye üniversite öğrencilerinin yurtdışı burslarını gaspettiler.
Ama sorsan sadece onlar mağdur!!

Ali Tatar'ın elleri iki cihanda sebep olan insanların yakasında olsun !!!

O olaylar olurken bizzat oradaydık.O dönemi canlı yaşayanlardanım. O olayların birebir aynısını yaşayan arkadaşlarım ve kardeşlerim var.
Size birebir delil sundum.Daha ne yapmam gerekiyor acaba?!
O videodakiler gerçek değilse şayet, neden o insanlar şikayetci olup da, bu videoları kaldırtmıyor.
Siz zoru görünce mücadele edemeyip, geri adım atmışsınız.Bizim zorluklarla nasıl mücadele ettiğimizi Anlayamazsınız!!!!..
Meslek den men edilmeyi göze alıp, başörtüsüne sahip çıkanları Anlayamazsınız!..

Çok haklısınız bu düşünce yapınızı anlamam mümkün değil. O yüzden size zorlu mücadelenizde başarılar diliyorum.

Sağlık eğitim yol bilmem ne devletin asli görevidir. Lütuf değildir üstelik benim vergilerimle yapar bunu... Yani sandığınız gibi beleş değildir. Asgari ücret net 2.029_TL elinize geçen 1.600_TL AGİ dahil aradaki farkta devletin hizmet etmek için sizden peşin peşin çaktırmadan aldığı vergidir.

X