Muhalefet bence son seçimlerde yapabileceği kadarını yapıyor. Alabileceği daha fazla oy yok zaten. Türkiye çok partili sisteme geçtiğinden beri oy oranları hep benzer oldu. Akp merkez sağın oylarını tek çatıda birleştirdi, gördüklerimden, okuduklarımdan anladığım kadarıyla da seçmeni Tayyip Erdoğan'ın dışındaki hiç kimseye kaymaz. Yani karşısına en sevdiği insan çıksa rakip olarak ona da oy vermez. Siyasetten çekildiğinde ancak bir farklılık olacak gibi görünüyor ülke siyasetinde. Tabi başkanlık sistemi neler getirecek bilemiyoruz şu an, göreceğiz yaşayıp.
Sert söylemler konusundaysa haklısınız. Zamanında Kılıçdaroğlu yumuşak bulundu, eleştirildi. Tayyip Erdoğan her zaman dışlayıcı bir üslup kullandı, ben adayların bu tarzını Erdoğan karşısında benzer bir şekilde durmak istemelerine bağlıyorum. Yine de tasvip etmiyorum ama ülkemizde kibarlık eziklik olarak nitelendirildiği için yadırgayamıyorum da.
Muhalefetin hakaretvari üslubu dışında diğer bir yanlışı da bence yeterli miting yapmayışı. Benim yaşadığım şehir çocukluğumdan beri sol partiler tarafından alınırdı. Son iki seçime kadar Akp oy oranını yükselterek durumu eşitledi. Ama buraya Meral Akşener dışında muhalif gelmedi. Erdoğan geldi. Bence bu kadar eşit giden bir yerin Akp'ye kaybedilmesinde bunun etkisi de var. Eminim ülkede böyle başka yerler de vardır.