Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Sayısal verilerle, sağlam kaynaklarla yorum yapan herkesi tebrik ediyorum. Gerçekten farkı görmek için yorumlara bakmak gerek. Kimse kusura bakmasın ama her şey ortada. Bir de okuyan adam ezilen adam diye boşa demiyorlar. Bazen bilmemek daha iyi galiba. Haberleri izledikçe, gazeteleri okudukça ve sorguladıkça beyni ağrıyor insanın.

Düşünmemek daha mutlu ediyor sanırım insanı!
Bilmemek mutluluktur mottosu son 20 yılda büyük kabul gördü..
Bilen ve anlatandan da nefret et algısı da toplum mühendisliğinin zirve noktasıdır.
Gel gelelim, sorsanız hepimiz " bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum " hadisini doğuran dinin mensubuyuz...

Arkadaşlar kimin ne partisi tuttuğu umrumda değil özgürlük diye birşey var ama tuttuğunuz hangi parti olursa olsun lütfen hatalarınıda görmezden gelmemeye çalışmayın bu hepimize zarar verir ve Şunuda unutmayın hepimiz insan oğluyuz şımarmaya ve şımartılmaya müsait bir yapımız var bir örnek vereyim akşam eşiniz eve geldi ve siz onu ogün aldattınız yada farklı bir hakaret ettiniz görmezden gelirse 2. Gün yapamaya devam edersiniz kimse ben şımarmam demesin lütfen ya biraz hataları görelim herşey vatan için ve bizim için biz böyle birbirimizi yersek ne olur yapmayın senin tuttuğun partinin hatasını diğer arkadaş görmüş olabilir doğru diyorsun görmemişim diyin aynı şekilde arkadaşının tuttuğu parti içinde geçerli biraz tarafsız olun ve halk olarak kilitleşin başka şansımız yok bizler ülke için kardeş olucaz hangi partiyi tutarsak tutalım:KK5:

04.10.2017 de silinen borçlara küçük bir örnek ...

Kaynak :) https://www.birgun.net/haber-detay/yap-yandasligi-sildir-milyonlari-182553.html

Günlerdir sosyal medyada “vergisi silinen şirketler” başlıkla bir liste dolaşıyordu. Bir “excel” dokümanının ekran görüntüsünden ibaret olan listeyi, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına çıkan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek doğruladı. Şimşek’e göre listede yapılan şey “sıfırlama” değil, uzlaşmaydı. Şimşek’e göre bu süreçte “siyasi müdahale söz konusu değil”di.

Doğrudur, vergi cezalarına itiraz eden şirketler, Maliye ile masaya oturup uzlaşmaya gidiyorlar. Böyle bir uygulama elbette var.

Ama listeye yakından baktığınızda, borçları tamamen sıfırlanan ilk sıradaki iki şirketin kimlere ait olduğu dikkatinizi çekti mi?
yap-yandasligi-sildir-milyonlari-360402-1.jpg

Bu da mı tesadüf?
Bu şirketlerin sahiplerinin, aynı zamanda yandaş medya sahibi olmaları tesadüf olabilir mi? Sayın Şimşek, gerçekten bu tesadüfün “siyasi müdahale” olmaksızın gerçekleştiğini iddia edebilir mi?

Gelin o şirketleri yakından inceleyelim. İlk sırada, araç muayene istasyonları işleten TUVTÜRK var. Alman kökenli ama Türkiye’de Doğuş Holding’in iştiraki olan şirket. Devletimiz tamı tamına 767 milyon TL’yi almaktan tamamen vazgeçmiş. Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, NTV yayın grubunun da sahibi. Son yıllardaki sicilini hatırlatmaya gerek yok sanırım...

Maaşlarını biz ödüyoruz
Tamamen affedilen en büyük ikinci borçlu kim? Mehmet Cengiz’in başında olduğu Cengiz İnşaat. AKP döneminde aldığı ihalelerle şahlanan, Sabah’ın dahil olduğu medya grubunu “devralan” birkaç müteahhitlik şirketinden biri. Bu şirketin de 422 milyon TL’lik borcu tamamen sıfırlanmış.
Bu adam çok pis söver heeeee... haberin olsun...

Bilmemek mutluluktur mottosu son 20 yılda büyük kabul gördü..
Bilen ve anlatandan da nefret et algısı da toplum mühendisliğinin zirve noktasıdır.
Gel gelelim, sorsanız hepimiz " bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum " hadisini doğuran dinin mensubuyuz...

Maalesef. Bir de şunu ekleyeyim.

“ Yaratılanı severim yaratandan ötürü”

Acaba bu kadar nefret tohumu nasıl atıldı! Sevmeyi bırak nötr olsa yeter ama bir birini tanımayan insanlar sırf siyasi görüşleri için nefret ediliyor. Bunları yapanlarda dediğin dine mensub.

Benim aklıma ilk gelen ve en çarpıcı örneklerden biri Tekel ....

Kaynak :) https://odatv.com/tekel-yine-satildi-1603111200.html

292 MİLYON DOLARDAN 2 MİLYAR 100 MİLYON DOLARA

TEKEL sahnesinin bir tarafında, “satışlar, kâr ve sermayenin önlenemeyen yükselişi”, diğer tarafında da “işsizlik, yoksullaşma ve yasaklar” var.
TEKEL’in alkollü içki bölümü 17 fabrika, hammadde, stok ve varlıklarıyla, 2004 yılında 292 milyon dolara (Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortak girişim grubu) MEY İçki Sanayi ve Ticaret AŞ’ye, MEY İçki’de iki yıl sonra 2006 yılında bu kez 810 milyon dolara ABD’de kurulu bir ortak gruba (Texas Pacific Group) satıldı. Yıl 2011, bu kez Amerikalılar satışa çıktı ve MEY İçki, 2 milyar 100 milyon dolara, Dünyaca ünlü, içkide dünya devi olarak tanınan İngiliz DİAGEO Şirketine satıldı.
Yargının, ilk satışla ilgili durdurma kararları tozlu raflarda dururken, Türkiye-ABD-İngiltere kaynaklı sermaye kârına kâr katarken, sahnenin diğer tarafı mı? Bir yanda, kamunun yani toplumun malı olduğu halde, peşkeş çekilerek kaybedilen değerler ve 4/C ile yoksulluğa ve işsizliğe itilen çalışanlar, diğer yanda da “içki yasağı” girişimleri ve baskıları. Sermaye büyürken, çalışanların yoksulluğa ve işsizliğe terk edilmesi, bu sömürü dünyasında yadırgatıcı değil. İçki yasağı girişimleri ile içki kârının bir arada olması da kimseyi şaşırtmasın. Küçük bir anımsatmayı da yapmadan geçmeyelim; kendilerince ne kadar yadsınsa da MEY içkinin, kendi ürünleri yanında diğer içki üreticilerinin ürünlerini sattırmama politikası da bilinen bir tablo.
Neoliberalizmin, vahşi kapitalizmin ve emperyalizmin özü bu, Türkiye’de demokrasi sözcüğünü dilinden düşürmeyen siyasal iktidarın politikası bu. Oyun kuralına göre oynanıyor, şaşırtıcı değil; şaşırtıcı olan, vahşi kapitalizmle ve emperyalizmle sorunu olmayan bu siyasal iktidara, emekçilerin, yoksulların, ezilenlerin oy vermesi.
“Alkollü içki yasağı” adı altında oynanan oyun, bir yanda içki üretiminde çalışanları yoksulluğa ve işsizliğe iterken diğer yanda, hem de uluslararası şirketlerin gücüne güç katıyorsa, sermayenin sınırsız tahakkümünün bir kez daha düşünülmesi ve savaşımın yönünün buna göre çizilmesi gerekir. Bir yanda, barış, özgürlük, eşitlik, adalet, işsizlik, yoksulluk ve yaşam kavgası verilirken, diğer yanda kârına kâr katan sermaye almış başını gidiyor. Arkasında ne bıraktığına bakmadan ilerliyor. Hukuku ve yargıyı da bu vahşi yolculuğuna göre şekillendiriyor. Sermaye için “dur durak” yok, toplumsal yaşama sınıfsal bakması gerekenler sustukça da “dur durak” olmayacak.
Bitirmeden şu soruları da soralım: Türkiye’de de önemli pazarı olan ve MEY İçkiyi satın alarak pazarını büyüten Dünyaca ünlü, İngiliz DİAGEO Şirketinin, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler nedeniyle, Türkiye Maliyesine, anapara, ceza, faiz ve gecikme zammı olarak ne kadar borcu var? Bu borçlar nedeniyle hangi yargı kararları verildi? Bu kararlar uygulandı mı? Torba Yasa adıyla anılan, 3.2.2011 günlü ve 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un çıkarılmasında, yani bazı alacakların ceza, faiz ve gecikme zamlarının affedilerek yeniden ödeme planına bağlanmasında, İngiliz DİAGEO Şirketinin çıkarı ve daha da önemlisi etkisi var mı? DİAGEO’nun, MEY İçkiyi satın almasında, ödemediği vergi, resim harç ve benzeri mali yükümlülüklerle ilgili pazarlık yapıldı mı?
Toplumun gerçeklerinin ve uçurumunun, soruyla ve yanıtla yetinilmeyecek kadar ciddi boyutlarda olduğu açık. İnsan, başına gelen en ağır sorunlarla bile, aklını kullanarak, baş edecek yeteneklere sahip. Hele o aklı “toplumsal gerçekçiliğin tarihinden” süzülüp gelen birikimle beslemiş ise aşamayacağı engel yok. Yeter ki el ele, beyin beyine verip istesin.

Maalesef. Bir de şunu ekleyeyim.

“ Yaratılanı severim yaratandan ötürü”

Acaba bu kadar nefret tohumu nasıl atıldı! Sevmeyi bırak nötr olsa yeter ama bir birini tanımayan insanlar sırf siyasi görüşleri için nefret ediliyor. Bunları yapanlarda dediğin dine mensub.
Din ve siyaset bir afyondur. Uyuşturup uyutmak için vardır. Tepedekilerin mutluluk ve refahına hizmet eder.
Siz de sormayın beni de sorgulayan olursa nefret edin der. İç savaşları çıkaran yaratan başlıca hatta tek sebeptir.
Sorgulamadan kazananın yanında olmak insana kendini iyi hissettirir.. nasil kazanıldığının onemi yoktur. kendilerine vereceği zararı düşünmek istemezler. Düşünürlerse karşı tarafta olmak vicdanı yükümlülüğü doğar ALLAH muhafaza..
Allah sonumuzu hayreylesin...

Benim yaşımda olanlar bilirler ünlü Kardak krizini ... O kayalık için yaşanılanları

Şunu buraya iliştirip kaçıyorum

EGE ADALARI SORUNU DOSYASI : AKP HÜKÜMETİNİN "EGE ADALARI" POLİTİKASI NE DURUMDA ??? /// HATIRLAYALIM
ege-adalari-sorunu-dosyasi-akp-hukumetinin-ege-adalari-politikasi-ne-durumda-2017-3-26-1-34-16.jpg

Meğer adalar 2004 yılında hükümetin bilgisi ile verilmiş
Ege’de işgal altında olduğunu sandığımız adalar meğer 2004 yılında hükümetin bilgisi dahilinde Yunanistan’a verilmiş. Nasıl verilmiş, karşılığında ne alınmış belli değil. İddialara da yanıt verilmiyor. Savcılar dava açmıyor. Mecliste verilen araştırma önergeleri red ediliyor.

Olay tabi bununla kalmıyor. Bir balıkçı Türk karasularında Keçi adasından açılan uçaksavar atışıyla öldürülüyor. Balıkçı artık yok. Hesap soran yok.

Aynı yıl Bodrum’a 1,5 mil mesafede seyir halinde bulunan bir Türk teknesi Yunan botundan açılan uçaksavar ateşiyle önce hareketten sakı hale getiriliyor sonra mürettabatı tutuklanıyor. Adam 3 yıldır Atina’da hapiste. Suç Yunan karasularını ihlal etmek. Hesap soran yok.

Şu anda hukuken yapılacak bir şey kalmamış durumda; zira zaman aşımı süresi geçildi. Geriye diplomasi sonra savaş kalıyor. Yada herşey öyle kalacak.

Ana akım medyada hala çıt yok.

Kaynak :) http://www.ozelburoistihbarat.com/m...etinin-ege-adalari-politikasi-ne-durumda-2935

Ay pes yani, CHP'yi fetöcü yaptınız, bu kadar utanmazdık anca olur. Şnsan utanır biraz ya, gerçi güneş balçıkla sıvanmaz.
İktidar herkesi kendi gibi biliyor.
El etek öptükleri,fetönün masasın da kıtlıktan çıkmış gibi yemek yedikleri günler çok uzak değil halbuki
Kendileri balık hafızalı olabilir ama bizi öyle sanmasınlar :KK66:

bu başlıkta bana cevap yazan herkese, saygılı bir şekilde cevap yazdım
lakin yazdığınız son cümle yüzünden (haddiniz değil) size saygıyla cevap vermek çok zor. bu yüzden bir kerelik ve detaya girmeden muhatap olacağım
7 rakamını internetten güzel almışsınız, tek 1 yılın rakamı ve 2002 yılının rakamı! seçim yılının! Dehap'ın meclise girmeye çalıştığı yılın!
açılım 2009 arada var 7 yıl, terör nasıl devam etmiş?
2015'te ne olmuş da terör hortlamış?
bunları sadece "kapıların açılması, açılım" olarak tartışmayı doğru bulmuyorum
mesela Dehap, DTP, bdp bu süreçte nasıl rol almış??? fetö ile ilk gerilim ne için ne zaman başlamış, bu gerilimle hangi olaylar çakışmış? bir takım hazırlıklar zaten var mıymış yok muymuş? gibi gibi gibi
ama sınır kapıları açıldı, teröristler girdi, olay bitti yaklaşımı ne kadar kolay değil mi?

ayrıca, AKP'yi aklamaya çalışmıyorum. orada kandırıldık, burada kandırıldık söylemlerini de hiç doğru bulmuyorum.
lakin, eğri oturup doğru konuşmak lazım, doğru olan bazı şeylere bile tü kaka demek, objektif bakamamak doğru değil bence.
şu anda ne akşenerin ne de incenin ne de onların kabinelerinin, erdoğan ve kabinesinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum. hem niyet olarak hem donanım olarak. ve doğal olarak, daha kötü olduğuna inandığım kimselerin başa gelmesini istemiyorum.
ve evet, eskiden de terör vardı.
bu size son cevabımdır. çünkü saygı çerçevesinde tartışamıyorsunuz.
@Mune , bence bana son yazılan cümle, ağır ithamdır. Kib'ledim.

Ben son cümlesinde hakaret görmedim. Doğru olani söylüyor. Bizden sonraki nesiller "nasil bu dönem yaşanilmiş, nasil herkes daha halen ona oy verdi?" diye sorgulayacak olduklarindan bende eminim.

Saraylinin bu cümlesinden dolayi banlanmasini istiyorsunuz. Peki bu ayni standartlara niye ülkenin cumhurbaskanini tabi tutmuyorsunuz?

Isterseniz bir hatirlatayim cumhurbaskanin simdiye kadar kullandigini agir hakaretleri. Daha gecen hafta chp icin tezek demisti. Ona oy veren fakat akp'ye oy vermeyenlere münafik demisti. Gecen sene hayir oyu vermek istiyenlere terrorist demist. Bu arada ateistlerde terroristmis. Kilicdaroglu icin "biliyorsunuz kendisi alevidir" ve Ermeniler icin "af ederseniz bana Ermeni demislerdi" diye konustu.

Bunun yani sira iftiralar atti, kabatas olayi ve camide icki icme iftirasini hatirlarsiniz belki.

Berkin Elvan icin istediginizi düsünebilirsiniz, terrorist oldugunu düsünebilirsiniz fakat öldügü gecede, acili bir anne varken bunu miting malzemesi yapip, mitingte yuhlatmisti Berkini.

Sehit cenazesinde mikrofonu eline aldi ve propaganda yapti. Hatta baze sehit aileler icin vatan haini olduklarini söylemisti. Sehit derken, sanirim Davutogluydu diyen bu terör olaylarinda akp'nin oylari yükselis gösteriyor diye.

Yani burda kanimca hakaret etmeyen bir insanin bu konudan cikmasini istiyorsunuz ve ayni zamanda onca hakaret eden ve ayristiran bir kisiyi donanimli bulup cumhurbaskani olmasini istiyorsunuz. Sizce burda bir tezzatlik yokmudur?

AK Parti, fetonun munafık olduğunu bilememiş olabilir. Ama ne zaman ki, onların gerçek yüzünü gördü ve oy kaybetme bahasına da, olsa onlara yüz cevirdi. Partinin içinde ve devlet kurumundaki tüm fetoculara ihraç etti.
Ama chp öyle mi yaptı?! Tabikide HAYIR!... AK Partinin, gerçek yüzünü gösterdiği hain feto terör örgütüne kuçak açtı.
Muharrem ince ile, AK parti ile fetonun durumu sizce aynı mı?!:KK57: Yahu kaç seçimdir bu adam, kemalle karşı karşıya geliyor ve birbirleri hakkında atıp tutuyorlar..
E Madem bu Muharrem ince, bu kadar Kaliteli! idiydi de, neden 9 defa seçim kaybeden bir adamı indirip de, yerine bu adamı getirmediniz diye sormazlar mı adama?!
Hayırdır?!
Vatanı teslim etmek de, bir beis yok ama chp teslim etmeye gelince, GÜVENİLMEZ Bir ADAM MI! Oluyor bu Muharrem ince?!..
Buyrun chp'den Aday gösterilen kişinin agzından, chp nin vahim durumu!..
Bu Konuşan AK Partili değil!.. Bizzat chpnin içinden birisi.Hatta chpnin Cumhurbaşkanı adayı:KK48:

Devlet dairelerine yerleştirdiklerini temizledi de şu kendi partisinin içindekiler nolacak? Kandırıldı da o zaman o da yargılansaydı.! Ve diğer tüm akpliler yargılansaydı... Neden??? Koskoca cb. kandırıldıysaaaaa millet kanmaz mı? Neden akp içindekiler yargılanmadı? Sizler de dğne kadar fetulllah hoca efendi diye diye Türkçe olimpiyatlarında alkışlamadınız mı? Geeeel ne olur bu hasret diye ağlarken sizler de ağlamadınız mı? Siz de inandınız? Hem de hepiniz? Bir imam tüm Türkiyeyi esir alabildi. Ama bunu tek başına mı yaptı? Yıllarca devletin tüm kurumlarına yerleştirildiler... Askeriyenşn içini ergenekon balyoz diye diye boşaltıp kendi adamlarını koydular.... Kozmikkk odayı bunlar açtılar... Hangi yasayı iplediler söyler misinşz? Ben size şu kadarını söylüyorum eğer bugün akp gitsin hoca efendi dediğiniz fetö ile bir masaya otursun apo ile oturduğu gibi sizler hepiniz yine dönmezseniz ben de bir şey bilmiyorum..! Net...

Ben son cümlesinde hakaret görmedim. Doğru olani söylüyor. Bizden sonraki nesiller "nasil bu dönem yaşanilmiş, nasil herkes daha halen ona oy verdi?" diye sorgulayacak olduklarindan bende eminim.

Saraylinin bu cümlesinden dolayi banlanmasini istiyorsunuz. Peki bu ayni standartlara niye ülkenin cumhurbaskanini tabi tutmuyorsunuz?

Isterseniz bir hatirlatayim cumhurbaskanin simdiye kadar kullandigini agir hakaretleri. Daha gecen hafta chp icin tezek demisti. Ona oy veren fakat akp'ye oy vermeyenlere münafik demisti. Gecen sene hayir oyu vermek istiyenlere terrorist demist. Bu arada ateistlerde terroristmis. Kilicdaroglu icin "biliyorsunuz kendisi alevidir" ve Ermeniler icin "af ederseniz bana Ermeni demislerdi" diye konustu.

Bunun yani sira iftiralar atti, kabatas olayi ve camide icki icme iftirasini hatirlarsiniz belki.

Berkin Elvan icin istediginizi düsünebilirsiniz, terrorist oldugunu düsünebilirsiniz fakat öldügü gecede, acili bir anne varken bunu miting malzemesi yapip, mitingte yuhlatmisti Berkini.

Sehit cenazesinde mikrofonu eline aldi ve propaganda yapti. Hatta baze sehit aileler icin vatan haini olduklarini söylemisti. Sehit derken, sanirim Davutogluydu diyen bu terör olaylarinda akp'nin oylari yükselis gösteriyor diye.

Yani burda kanimca hakaret etmeyen bir insanin bu konudan cikmasini istiyorsunuz ve ayni zamanda onca hakaret eden ve ayristiran bir kisiyi donanimli bulup cumhurbaskani olmasini istiyorsunuz. Sizce burda bir tezzatlik yokmudur?
+1000000 ağzına sağlık

Devlet dairelerine yerleştirdiklerini temizledi de şu kendi partisinin içindekiler nolacak? Kandırıldı da o zaman o da yargılansaydı.! Ve diğer tüm akpliler yargılansaydı... Neden??? Koskoca cb. kandırıldıysaaaaa millet kanmaz mı? Neden akp içindekiler yargılanmadı? Sizler de dğne kadar fetulllah hoca efendi diye diye Türkçe olimpiyatlarında alkışlamadınız mı? Geeeel ne olur bu hasret diye ağlarken sizler de ağlamadınız mı? Siz de inandınız? Hem de hepiniz? Bir imam tüm Türkiyeyi esir alabildi. Ama bunu tek başına mı yaptı? Yıllarca devletin tüm kurumlarına yerleştirildiler... Askeriyenşn içini ergenekon balyoz diye diye boşaltıp kendi adamlarını koydular.... Kozmikkk odayı bunlar açtılar... Hangi yasayı iplediler söyler misinşz? Ben size şu kadarını söylüyorum eğer bugün akp gitsin hoca efendi dediğiniz fetö ile bir masaya otursun apo ile oturduğu gibi sizler hepiniz yine dönmezseniz ben de bir şey bilmiyorum..! Net...
+1000000
15 temmuz araştırılsin hayır
Ensar araştırılsin hayır
Neden ?

Ya bir de ikide bir niye muharrem ince diyorlar... Vay efendim partisinin genel başkanı olamayan cb mı olurmuş.? Dokunmatik tahataya parmağıyla " sevgili öğrenciler" yazmayı beceremeyen adamı başbakan yaptılar ona da höt höt ettiniz mi? Aaa edemediniz pardon siz aslında Ahmet Davutoğlunu seçmiştiniz dimi? Belki o yazardı... Ama göklersen gelen bir ses buna engel oldu.!

Ya bir de ikide bir niye muharrem ince diyorlar... Vay efendim partisinin genel başkanı olamayan cb mı olurmuş.? Dokunmatik tahataya parmağıyla " sevgili öğrenciler" yazmayı beceremeyen adamı başbakan yaptılar ona da höt höt ettiniz mi? Aaa edemediniz pardon siz aslında Ahmet Davutoğlunu seçmiştiniz dimi? Belki o yazardı... Ama göklersen gelen bir ses buna engel oldu.!
Seçtiler ama parti başkanları tek kelimeyle gönderdi.
Kimse de ağzını açıp benim seçtiğimi ben gönderirim demedi diyemedi :KK66:

X