Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Muharrem diyor ki 'okulların bahçesinde yatın, sandalyede oturun. Ben de diyor YSK önünde yatacağım'. Hayırdır ya. Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Burası hukuk devleti hukuk. Guguk devleti değil bay Muharrem" dedi.

Alıntı.

Hala çifte oy kullanılıyor ve oy kullanmayan seçmenlerin oyları boş olması gerekirken belli bir partinin alanına mühür basılıyorsa hukuk devleti bu işin neresinde kalıyor acaba. Elektirik kesintileri ve mühürle bağlı olması gereken oy çuvallarının ağzının açık olduğu zamanları anlatmıyorum bile!!!

Ülkemizi o kadar seviyorum ki taşı toprağı altın aslında. Bereket fışkırıyor. Ama hep aynı insanlar yiyor, hep... Obezite misali doymuyorlar anam doyan yok. Eskiden fakir sofrası için soğan ekmek denirdi onun da geldiği hal belli :) Keşke insanımız görse anlasa, din istismarına uğradığına uyansa. Yeniden paylaşabilsek tüm güzellikleri.

Ülke zenginliklerimiz var ama maalesef bazı şeyler kullanılmıyor bazıları da dediğiniz gibi belli kişilere kullandırılıyor. Dilerim barış dolu bereket dolu zamanlar yaşarız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Muharrem diyor ki 'okulların bahçesinde yatın, sandalyede oturun. Ben de diyor YSK önünde yatacağım'. Hayırdır ya. Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Burası hukuk devleti hukuk. Guguk devleti değil bay Muharrem" dedi.

Alıntı.

Hala çifte oy kullanılıyor ve oy kullanmayan seçmenlerin oyları boş olması gerekirken belli bir partinin alanına mühür basılıyorsa hukuk devleti bu işin neresinde kalıyor acaba. Elektirik kesintileri ve mühürle bağlı olması gereken oy çuvallarının ağzının açık olduğu zamanları anlatmıyorum bile!!!
Ohal devleti olmasın hukuk kitaplarda kaldı

İşte orada ne var biliyor musunuz ? Durumu sündürüp durumun biraz daha ekmegini yemek için iktidarın cemaat ayağının uzattıkça uzatması var.. nitekim ise yaramış da. Sizleri mağdur etmeyi başarmış....
Hala da ekmeğini yiyorlar görüyorsunuz... cemaatle işbirliği yapmanın bedelidir bu..
Seçilmesinin en önemli kaynağını kurutmamişsa iktidar 2002 den sonrası için kimseyi suçlayamayız öyle değil mi ?
Bunun için seçileceksin ve gereğini yapmadığın halde 2 dönem daha seçileceksin..

Kimse babamın oğlu degil, yapar yapmaz demem; mümkün olabilir.
Ben İstanbul üniversitesi mezunuyum, oranın yasağının Erdoğan’ın ricası ile devam ettiğini düşünmüyorum.
Yine de öyle bile olsa,
2013 te, kamuda yasak kaldırıldığında, CHP’nin mağduriyeti devam ettirmek için Danıştaya taşıması da hükümetin bu mağdur edebiyatından biraz daha nemalanması için miydi?

Siz söyleyince bir de aynı donem cemaat üniversitesinde okuyan arkadaşıma sordum,
2009 mezunu, bahar doneminde sadece bir dönem başörtümle okudum dedi.
İstanbul da sadece Boğaziçi ve Bilgi üniversiteleri daha erken yasağı kaldırdı dedi.
2009 da fiilen yasak devam ediyordu.
En azından İstanbul da, bir kaç üniversite hariç geri kalanında.
Aynı sene 2009'da benim kuzenim de Sakarya Üniversitesinde peruk takıyordu örtüsünün üstüne. Haklılık payınız var. Bazı üniversiteler kendilerince kalkan yasağı tanımıyordu.

Lise arkadaş grubuma sormuştum,
2005-2009 /2010 lisans süreçleri için
Boğaziçi hiç problem olmamış
Bilgi 2007 de kaldırmış
Yıldız teknik mühendislik/Davutpaşa 2008
Beşiktaş ta sanat tasarım fakültesi 1 donem daha diretmiş
Fatih üniversitesi 2009
Kendi şahit olduğum İstanbul üniversitesi,
2009
Eşime sordum, kültür üniversitesinde de 2008 yada 2009dur, tam tarih veremem ama ilk 2-3 sene kapalı derste kimse yoktu dedi.
Dediğiniz gibi, ideolojik farklılıklar olabilir, süreç içinde gerçekleşmiştir.

Kamuda da 2013 te yasak kaldırıldı, ama burada da verilen örneklerden anladığım bazı kamu kurumları zaten yasağı uygulamıyormuş.
Fatih üniversitesi fetöclerin miydi? Ben öyle hatırlıyorum yanlış mı biliyorum?

Yasak 2007 genelgesiyle kalktı üniversiteler için ama bazı universiteler yasağı devam ettirmekte ısrarcı oldular ne derlerse desinler isterse çoğunluk olsunlar bu ülkede bizim dediğimiz olacak demişti hatta bir isim siz o sürüncemede kalma ayak direme kısmında úniversitedeymissiniz demekki bende yasak başlangıcı kısmında üniversitede idim heryerde birden başlamadı bir iki sene içinde tüm Türkiye'ye yayıldı yasak biterkende öyle olmuş demekki birden değil bir iki senede bitmiş úniversteler biraz daha özerk yerler olduğu için uygulama farkı oluyor kamuda serbest bırakılmasına 5- 6 sene ancak oldu sanirim
Bu durumda sadece chp değil Akp magduri da olunmuş oluyor.. 2007 de karar unv lere yazili bildiriliyor ve rektör yürürlüğe koymuyor.
Tek başına 7 yıllık iktidarın rektörlere gereğini yapmasını beklerdim açıkcası. 2. Defa seçilmişken üstelik...
Bunun konuşulduğu da iyi oldu. Sevindim açıkçası...

Kimse babamın oğlu degil, yapar yapmaz demem; mümkün olabilir.
Ben İstanbul üniversitesi mezunuyum, oranın yasağının Erdoğan’ın ricası ile devam ettiğini düşünmüyorum.
Yine de öyle bile olsa,
2013 te, kamuda yasak kaldırıldığında, CHP’nin mağduriyeti devam ettirmek için Danıştaya taşıması da hükümetin bu mağdur edebiyatından biraz daha nemalanması için miydi?
Erdoğan ricası demedim. Cemaat kadroları dedim. Tabi ki kimse kimsenin bir şeyi değil.
Chp taşıdı da ne oldu. Bir kazanim elde etti mi ? Sonuç alabildi mi ? Alamadı.. onlar da benim babamın oğlu değil...
Bir de şunu söylemek istiyorum. Erdoğan in tek başına her şeye vakıf olmasını beklemiyorum. Bu çabasına kızıyorum en çok. Seç doğru kişiyi oturt o makama işini yapsın.. bırak...

Bu haberi nerede gördünüz ? ek sefer mi konmamış ? yoksa seferler mi durmuş ?
Ben bizzat yaşadım Bakırköy belediyesinin sağlamış olduğu motorlarla gitmek üzere iskeledeydim. müthiş bir yoğunluk vardı ve motorlar yetmedi haliyle yaklaşık 2 saat kadar da oradaydım.Parasıyla ido ile Bostancıya gitmeyi düşündük ama o kalabalığa ve sıraya girmiştik bi kere çıkmadık o atmosferi de yaşamak istiyorduk çünkü.Ama maalesef olmadı ve ne enteresandır ki ortalıkta ido falan yoktu.Meğersem seferler iptal edilmiş...Sağolsun bakırköy belediyesi araçlarını gönderdi de gidebildik o da maalesef yarısına yetişebildik...Olay yani ek sefer konmaması falan değil tamamen seferlerin iptal edilmesidir...

Teşekkürler.

Şaşırdım açıkcası o dönem anlaşıyorlardı. Neden 2009 a kadar uzatmışlar ki yasağı, onlarda mı başörtüsüne karşıydı!? Şaşırdım vallahi.

Karşı değildi ama cemaatte inanılmaz bir ‘tedbir’ paranoyası vardı.
Hep bir kendini saklama çabası.
O donem okuyan arkadaşım, daha sonra başka bir üniversitede yüksek lisansa kabul aldığında, kıza söylenen, o şehirde kendine yeni bir hayat kur, başörtünle kimse seni tanımasın olmuş :)
Sonra da alakasını tamamen kesmiş.
bakanlıklara yada kadrolara yerleştirilen bilinen cemaat mensubu kadar bir şekilde onların kendilerine sakladığı da vardır. Hala var mıdır bilemem.
O işlerin iç yüzü epey epey karışıktır. Zaten kimse de çıkıp anlatmayacaktır :)
Bize bakan tarafında çıkar ilişkileri yüzünden devletin Canına okumuş insanlar görüyoruz, fazlası için bkz kandırıldık :)

Karşı değildi ama cemaatte inanılmaz bir ‘tedbir’ paranoyası vardı.
Hep bir kendini saklama çabası.
O donem okuyan arkadaşım, daha sonra başka bir üniversitede yüksek lisansa kabul aldığında, kıza söylenen, o şehirde kendine yeni bir hayat kur, başörtünle kimse seni tanımasın olmuş :)
Sonra da alakasını tamamen kesmiş.
bakanlıklara yada kadrolara yerleştirilen bilinen cemaat mensubu kadar bir şekilde onların kendilerine sakladığı da vardır. Hala var mıdır bilemem.
O işlerin iç yüzü epey epey karışıktır. Zaten kimse de çıkıp anlatmayacaktır :)
Bize bakan tarafında çıkar ilişkileri yüzünden devletin Canına okumuş insanlar görüyoruz, fazlası için bkz kandırıldık :)
Bence hala var.. temizlenmedi.
Daha da zaman alacak... Çok keyif aldım.
Teşekkürler

Teşekkürler.

Şaşırdım açıkcası o dönem anlaşıyorlardı. Neden 2009 a kadar uzatmışlar ki yasağı, onlarda mı başörtüsüne karşıydı!? Şaşırdım vallahi.

O dönem malum cemaatin evinde kalan tanidigim anlatmisti. Universitede MHP kadin kollari yasagi protesto ediyor. Tanidigim ve arkadaslari da onlara katilmak isteyince kaldiklari evdeki abla engel oluyor "Siz karismayin isinize bakin ." diye.

Şu Maltepe o kadar insanı almaz diyenler Maltepe'ye gitmeyen bilmeyen insanlar belli o alanın ne kadar uzağa yayıldığının farkında değiller. Chp mitingi denmiş İnce aday olduğundan beri parti adını ağzına almadı ama Erdoğan yasak olmasına rağmen tarafsız olamadı hala Akp yönetiyor. İnce"nin iki lafına takılanlar 16 senedir bu halk Erdoğan'ın her hakaretine maruz kaldı ama en içime oturanını söyleyeyim mi?

maden kazası olduğunda Erdoğan gittiğinde bir vatandaş protesto etmişti ve danışman bey yerlere yatırıp tekmelemişti! görevden alındı gibi yapıldı başka görev verild başka birine tokat olayı var, ayrıştırmalar var, gezi olaylarında ölenlerin arkasından denenler var şuraya koysam sığmaz.

En son sözde halk için yaptığı köprülerden parası olan geçsin dedi ya zirve yaptı tabi.beş beş cebinden harcayıp yaptı o köprüleri benim 3 kuruş maaşımdan vergiler kesilip yapıldı ama benim paramla yapılan köprüden hala daha para istiyorlar gözleri doysun. Ha Suriyelileri bu ülkeye sokup kira para yardımı yapmaları bana zam yapmazken sözde kadro verip hiçbir çalışma koşulumu değiştirmezken onlara oturdukları yerden bakarken ve oy kullandırırken kimse bana onun halkın milletin C.başkanı dememi beklemesin.Konu Reisiniz olunca gözünüze perde iniyor

Erdoğan ricası demedim. Cemaat kadroları dedim. Tabi ki kimse kimsenin bir şeyi değil.
Chp taşıdı da ne oldu. Bir kazanim elde etti mi ? Sonuç alabildi mi ? Alamadı.. onlar da benim babamın oğlu değil...
Bir de şunu söylemek istiyorum. Erdoğan in tek başına her şeye vakıf olmasını beklemiyorum. Bu çabasına kızıyorum en çok. Seç doğru kişiyi oturt o makama işini yapsın.. bırak...

Pardon, yanlış anlamışım o halde.
Sonuç alamaması önemsiz oldu, taşıması bugüne yansıdı.
Aslında çıkış noktam şuydu,
Evet bir başörtüsü mağduriyeti var
Evet abartılıyor ve siyasi olarak haddinden fazla kullanılıyor.
Ama bunu eleştirirken
yahu nerede kaldı mağduriyet 20 yıl oldu,
yada
üzerinden yıllar geçmiş hala başörtü
dendiği için meseleyi açtım.
Herkesin yıllar algısı elbet farklı olabilir.
Ama yasağın tamamen kaldırılmasının üzerinden 5 yıl geçti.
Bu Benim için çok uzun bir zaman dilimi degil.
İnsanların travmaları olabilir bu konuda hala.
Bu korkuyu atamamış olabilir.
5 yıl önce Meclis’te siz nasıl başörtüyü serbest hale getiren CHP ye bugün inanmakta zorlanıyor olabilirler.
Bunlar normaldir diyorum.
Ama yine söyleyeyim, gündemde olması gerekenden çok çok fazla yer kaplıyor.
keşke normalleşse de kadınların üzerindeki yük kalksa.

Bu durumda sadece chp değil Akp magduri da olunmuş oluyor.. 2007 de karar unv lere yazili bildiriliyor ve rektör yürürlüğe koymuyor.
Tek başına 7 yıllık iktidarın rektörlere gereğini yapmasını beklerdim açıkcası. 2. Defa seçilmişken üstelik...
Bunun konuşulduğu da iyi oldu. Sevindim açıkçası...
Size daha önce özelden gondermistim bununla ilgili bir yazı okumamışsiniz demekki yasağın nasıl başladığını ve nasıl bittiğini anlatan oldukça kısa bir yazıydı oysaki
Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim baş örtüsü yasağı o kadar basit bir yasak değildi Bir süre Akp nin bile gücü yetmedi yasağı kaldirmaya

X