Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Zaten hep böyle ortaya bir şeyler koyan insanları kaybediyoruz.
Aynı düşünmüyor olsak bile ben kaliteli yorum okumayı seviyorum, çeşitlilik iyi oluyor.
Burayı geyik için kullanan iki laf söyleyip giden insanlardan daha nitelikli ve kaliteli içeriklerinizi okudum.
Neyse, sizin bileceğiniz bir şey sonuçta ne diyelim.
Eleştirir gibi yapıp alttan alta methiyeler düzüyor olsa da, buradaki insanlarin zekasini hafife alan ve dogrusu bu edasi ile sinav kağıdı okuyan ogretmen gibi arada girip herkese ayar veriyor olsa da, kendi karsı tez ileri sürmesini normal bulurken kendisini düzeltenlere öfkelense de evet bende dikkatle ve keyifle okuyordum. Keşke gitmeseydi. .

Eleştirir gibi yapıp alttan alta methiyeler düzüyor olsa da, buradaki insanlarin zekasini hafife alan ve dogrusu bu edasi ile sinav kağıdı okuyan ogretmen gibi arada girip herkese ayar veriyor olsa da, kendi karsı tez ileri sürmesini normal bulurken kendisini düzeltenlere öfkelense de evet bende dikkatle ve keyifle okuyordum. Keşke gitmeseydi. .

Ben bütün sayfaları okuyamadım şu son sayfaları okuyabildim özellikle, öyle bir hava sezmedim.
Genelde dediğiniz şey karşılıklı yapılıyor onu fark ettim.
Ki yıllardır bu foruma üye olan bir insanın siyaset yüzünden buradan ayrılmasını istemem kim olursa olsun

Kesinlikle.
Ciksa da malum kanallarda kendi sorulmasini istedigi sorularla cikar.

Ancak Ahaber veya TRT’ye çıkar o da kendi şartlarıyla.
Eskiden siyaset meydanı vardı mesela, farklı görüşleri de bir arada izleyebilirdik. Daha objektif olabiliyordu bence o zaman insanlar. Şimdi ahaber izleyen kesimin muhalefetin ne yaptığından haberi yok, fox izleyenlern de iktidardan. Keşke böyle olmasa.

Ben bütün sayfaları okuyamadım şu son sayfaları okuyabildim özellikle, öyle bir hava sezmedim.
Genelde dediğiniz şey karşılıklı yapılıyor onu fark ettim.
Ki yıllardır bu foruma üye olan bir insanın siyaset yüzünden buradan ayrılmasını istemem kim olursa olsun
Bütün sayfaları okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız belki. Belki de tam tersi düşünürsünüz belli olmaz. Benim okuyup anladığım bu...
Tavır ne olursa olsun kimsenin küstüm gidiyorum demesini de istemem, şikayet edilip banlanmasını da istemem..

bir sürü alıntılayan olmuş
öncelikle, benim 2 çocuğum var, günde 5 saat bir projede çalışıyorum, 24 saat KK'nın başında olmam beklenemez değil mi? (bu yönde eleştiriler olmuş)
vakit buldukça ve sayfaları okuyabildikçe cevap yazmaya çalışıyorum

öncelikle son derece kibar sorduğunuz için teşekkür ederim. aşağıda paylaşıyorum.

öncelikle size cevap vereyim
hani muhalif kesim diyor ya akp seçmeni sadece yandaş medya takip ediyor vs diye (ki ben akp seçmeni değilim ama bu seçimde oy vereceğim), sizin şu mesajınızı görünce gerçekten "şiştim" diye düşündüm
muhalif kesimin medyasını alıp buraya taşımakla gerçekten münazara etmiş mi oluyoruz?
yazdığınız şeylerin çoğu, sürekli etrafımdaki chp'lilerden de duyduğum şeyler, aynı facebookta bir şeyi görür görmez paylaşmak gibi
madde madde cevaplayayım

1) hazine yardımı bütçe gelirlerinin 5000'de 2'sidir ve siyasi partilere, son seçimde aldıkları oy oranına göre her yıl ödenir. bu yardım, 1984 yılında yasalaşmış, 1995 yılında değiştirilmiştir. dolayısı ile verilen yardımlarda bir haksızlık söz konusu değil

mesela Ocak 2018 akp 139 milyon, chp 71 milyon yardım almış
aradaki fark 68 milyon tl, bu 68 milyon tl tüm akp için geçerli
hani diyorsunuz ya uçuruuuuuuuuuuum var,
bir de diyorsunuz ki vergilerle dönse idi hazine yardımı olmazdı
oysa sırf bakırköy belediyesinin mesela 2014 yılı vergi gelirleri 125 milyon tl! bakın chp demiyorum, sadece chp nin bakırköy belediyesi diyorum
bu verileri daha da yorumlamama gerek var mı?

2) hazine payları
hepsinin bilançosu, verileri yayınlanıyor, hiç açıp baktınız mı?
öncelikle katkı payı nasıl hesaplanıyor? böyle

1723503-95068dfaeb32b0c98eef2497bcb12836.jpg

bu hesaplamaya göre mesela 2011 verileri nasıl? tablolarda sondan bir önceki sütun eğer 2011 yeni kanuna göre ödense idi ne olurdu, son sütun ne ödenmiş. tabi tablo başlıklarında hesaplama kalemleri de var

1723505-5481286df0d95ff7e1b8c3dfc473c014.jpg

1723508-c1051bd117e72fe0202e4a9c0589bdfd.jpg

hesaplanan payların bir diğer ifade şekli de "kişi başına paylar". bakın bakalım 2014-2015 1 yıllık dönemde ankara ve istanbul'un önüne hangi il geçmiş?

1723509-afaa5703ef19f8a3252b437fcd297990.jpg

ben bu verilerde bir haksızlık göremedim. siz de bir bakın, bulabilirseniz paylaşın.
ayrıca yeni kanunda öngörülen sistem ile, eski kanuna kıyasla en çok kazanan ilk beş il yüzde değişim olarak sırasıyla muğla (%90), van (%77), erzurum (%71), balıkesir (%65) ve tekirdağ’dır (%63). payların artmasına rağmen istanbul %4’lük bir kayıp yaşarken, izmir, ankara ve gaziantep’teki değişim %5’in altında kalmaktadır.

bakın kanun 2012 (akp yeni), o zamanlar muğla Chp, van Hdp mesela.

bu arada belediyelerin kendilerine ait gelirleri ile hazineden aldıkları paylar arasındaki orantı da şöyle (paylar kalemi gayet net görülüyor)

1723516-f5bac31c0399dbb1e4d76cfe2024d149.jpg

3) sayıştay kredileri
şimdi bir haberi nasıl servis ettiğiniz çok önemlidir. "en borçlu 5 belediye". iyi de mesela 5,000 tl kazanan insan ile 100.000 tl kazanan insana veya kuruma verilecek kredi aynı olur mu? şimdi 5000 tl geliri olanın 3.000 tl borçlanması ile 100,000 tl geliri olanın 5.000 borçlanması aynı şey midir? ama 5.000 borçlananın borcu en fazladır. bu doğru bir mantık mı???
kredilerin bir karşılığı ve teminatı vardır
sizden rica ediyorum kulaktan dolma veya medyadan copy paste yapma bilgilerle değil de, bu kredileri gösterir (teminatı nedir, karşılığı var mıdır yok mudur) belgelerle gelin, o zaman tartışalım. hepsi yayınlanıyor devlet kurumlarınca.

4) metro yapımı
bunu okuyunca iyice merak ettim hiç mi okuduğunuz haberlerin bir cevabı, karşılığı var mıdır bakmıyorsunuz diye
bu haberin yalan olduğu ile ilgili istanbul büyükşehir belediyesinin yazılı açıklaması var. o açıklamayı alıp acaba doğru mu diye bir incelerseniz (mesela dönüp izmir metrosunun planını açmak gibi) 0 zaman nasıl algı operasyonu yapıldığını anlarsınız.
https://www.ibb.istanbul/News/Detail/33796

5) eiksund tüneli ve avrasya tüneli
kesinlikle iki tünel arasında, bence de fark var, maddi yönden beni de rahatsız ediyor
fakat bu konuda da eleştirim var
her ne kadar mesleğimi yapmasam da ben ciddi bir mühendislik okudum
hiç tüneller "uzunluğu şu maliyeti bu hadi böl maliyeti uzunluğa" diye hesaplanıp kıyas edilir mi Allah aşkına? hem de yalan bilgilerle

her şeyden önce Avrasya tünelinin 5.4 km dediğiniz kısmı sadece deniz altında ve iki katlı olan kısmıdır
toplamı ise 13-14 km kadardır.
tünel maliyetlerinde en büyük fark kayaç türünden gelir, yer altındaki zeminin türünden gelir vs
bunları bilmiyoruz bu 1 (bolu dağı için bile yıllarca "delinemez" denmedi mi? delinmedi mi?)

tr hele ki o bölge çok çok çok ciddi bir fay hattı, buraya yapılacak tünelin maliyetinin sırf bu sebeple kat be kat fazla olması çok normaldir. oysaki dünyada depremin en az görüldüğü bölgeler iskandinav ülkeleridir. (İsveç, Norveç, Sibirya, ABD, Fillandiya, Brezilyanın dogusu, Kuzey Afrika, Avustralya).
norveçteki en büyük deprem şiddeti 6 marmara hattındaki 10 dur. şimdi, bu iki ülkenin tünellerinin aynı yapı ve aynı mazlemede olması beklenebilir mi gerçekten?

dolar dolardır olur mu?
eiksund tüneli bitiş tarihi 2008 dir ve maliyeti 800,000 noktur o zamanki nok/dolar paritesini hesaplayınca 150.000.000 dolar gibi bir tutar çıkar.
tünelden ilk 6 sene geçiş ücreti tl ye vurduğunuzda 18 tl dir.
150 milyon dolar 6 senede 18 tl ile ödenir ise 1.3 milyarın (ki bunun 960 milyonu kredidir) 25 senede kaç tl ile ödenir?
ha ama tabi ki norveç araç sayısı ile istanbul araç sayısı arasında da fark var.

ama başta da dediğim gibi, elimizde yeterli bilgi olmadığı için, aradaki fark bana da büyük geliyor.

6) bu tübitak konusundan öğk geldi
bir kez daha yazayım, araştırın!
hayvanat bahçesi müdürü dediğiniz adam Mustafa Sancar'dır
kendisi tübitakta müdür değil, tübitak - ulakbim - cahit arf bilgi merkezinde müdür yardımcısıdır
bu merkez ne yapar?
dergi, belge sağlama, dizin vs
mustafa sancar yıllarca medya - reklam - dergi sektöründe çalışmıştır! erik meselesinin mustafa sancar tubitakta olduğu için olmamıştır!

erik meselesini ise henüz hiç inceleme fırsatım olmadı
görünüşte çok saçma bir şey gibi duruyor bence de, hiç anlam veremedim, en kısa sürede inceleyeceğim

7)son olarak erik olayından yola çıkarak (bilim konusunda) tüme varım yapmak bence doğru değil.
belki bu yazdıklarım da sizi, okuduklarınıza körü körüne inanmak yerine biraz olsun araştırmaya teşvik eder

bu arada
ben yine yol diyeceğim
ak partinin sürekli kaldırım yenileme, yol yenileme, yapılan yolları tekrar tekrar yapma olayları beni de çok rahatsız ediyor
imarlardan sağlandığı söylenen rantlardan ben de son derece rahatsızım
uluslararası ilişkilerde özellikle 2007-2014 arasındaki politikadan rahatsızım
ekonominin gidişatı konusunda endişeliyim vs vs vs
Muzurtilki niye gittin yav? Biz senelerdir sinirleniyoruz, KKyi mi terkediyoruz? Arada bir uzak duruyor, baska seylere veriyoruz kendimizi gecip gidiyor.. Neyse, tercih meselesi..

Konumuza donersek, sen hazine yardimini eksik anlamissin. Arastirman takdire sayan, AKPlilerin pek yapmadigi birsey, o yuzden hosuma gitti. Ancak hazineden para sadece odenek adi altinda cikmiyor. Bunun bir de kamu yatirim tahsisi ayagi var. Iste keyfekederlik, uvey evlat muamelesi orda. Grafiklere bakmayi seviyorsun, ben de sana 2001-2012 yillarinda Istanbul, Ankara ve Izmir'in de icinde oldugu ve hazineden aldiklari yatirim tahsislerini gosterir grafik koyacagim. Ankara ve Izmir arasinda nufus olarak cok bir fark yok, eger odeneklerin hesaplama yolundan gidersen.. Hazineye vergi katkisi olarak da daglar yok. Ama aldiklari kamu yatirim tahsisleri arasindaki ucurumu gor istedim. Tabi Ankara o paralari dinazorlara, metal heykellere filan yatiriyor, o baska.. Arap yagi bol bulunca hesabi.. Sonunda adam metal yorgunu oldu bu yuzden..:rolleyes:
kamu yatirimlari.jpg
Bu grafiktekileri il il ve yil yil www.kalkinma.gov.tr de veriyor ama her yil ve sehir 15 sayfa oldugu icin ozetini bulup koydum.:KK39:Sonraki yillara oradan bakabilirsin, degisen birsey yok, Izmir uvey evlatliga devam yane..

Metro hesaplamalarinda Kilicdaroglu yalan soyluyor diyorsun. Ama bunu sadece Kilicdaroglu soylemiyor ki.. Maliyetler herkesin malumu. Metrekarede uc misliye varan farklar var, ustelik Izmir'in jeolojik konumu daha cetrefilli. Izmir deprem bolgesi, nerdeyse her dakka sallanan bir sehir.. Senin verdigin linkte maaliyetlerle ilgili hic birsey yazilmamis, ben sana yazilanindan koyayim buraya..:KK66: http://www.milliyet.com.tr/metrolar...ege/yazardetay/04.09.2012/1590860/default.htm
Bir de isin ilginci ne biliyor musun? Istanbul ve Izmir metroyu kendi butcelerinden yaparken Ankara metrosu Devlet butcesinden odenmis. Melih'e kiyak icinde kiyak yane..:KK53:

Neyse, madem gittin, cevap verme durumun kalmadigi icin daha fazla birsey yazmayacagim sana.. Bu kadar yeter.

Ancak Ahaber veya TRT’ye çıkar o da kendi şartlarıyla.
Eskiden siyaset meydanı vardı mesela, farklı görüşleri de bir arada izleyebilirdik. Daha objektif olabiliyordu bence o zaman insanlar. Şimdi ahaber izleyen kesimin muhalefetin ne yaptığından haberi yok, fox izleyenlern de iktidardan. Keşke böyle olmasa.
Keşke.
Ben Siyaset meydaninin eski bölümlerini izlediğim zaman şaşırıyorum. Karşıt görüşler seviyesini bozmadan bir arada konusabiliyorlarmis. Ben 8 yasindaydim bu hukumet geldiginde öncesinin o halini görünce cok şaşırdım. Üsluplar cok kötü. Mesela gecen Aksener'e "zilli" dedi. Bunu ülkenin cumhurbaşkanı dedi. Bu halka ve secmene de yansiyor. Kimse karşıt gorustekiyle oturup iki kelime konusamiyor.

Burdaki ankette muhalifler önde çıkıyorsa, Tayyip Başkan kazanacak demektir. Hep öyle oluyor kaç seçimdir:KK48:

eskiden diyorsun işte :KK54:
Siz eskiden hırsızlık yapmış ya da adam öldürmüş biri ile amann canım ne olucak eskiden yapmış deyip arkadaşlık ya da komşuluk yapar mıydınız? Evinize sokup evladinizi emanet eder miydiniz ? Neden özel ya da kamu fark etmez eleman alırken bile sabıka kaydı istenir hiç düşündünüz mü ?
Kicdaroglu sgk yi batırdı argumaniniz hiç eskimedi nedense hep Gündeminizde..
Birakin bu ikiyüzlülüğü hiç samimi değilsiniz...

Siz eskiden hırsızlık yapmış ya da adam öldürmüş biri ile amann canım ne olucak eskiden yapmış deyip arkadaşlık ya da komşuluk yapar mıydınız? Evinize sokup evladinizi emanet eder miydiniz ? Neden özel ya da kamu fark etmez eleman alırken bile sabıka kaydı istenir hiç düşündünüz mü ?
Kicdaroglu sgk yi batırdı argumaniniz hiç eskimedi nedense hep Gündeminizde..
Birakin bu ikiyüzlülüğü hiç samimi değilsiniz...
cok merak ettim senin oyunu ben apacik yazdim
senin oy verecegin kim var
yazik boyle sadece saldiri yapiyorsunuz
sonuç :KK58::KK71:

Keşke.
Ben Siyaset meydaninin eski bölümlerini izlediğim zaman şaşırıyorum. Karşıt görüşler seviyesini bozmadan bir arada konusabiliyorlarmis. Ben 8 yasindaydim bu hukumet geldiginde öncesinin o halini görünce cok şaşırdım. Üsluplar cok kötü. Mesela gecen Aksener'e "zilli" dedi. Bunu ülkenin cumhurbaşkanı dedi. Bu halka ve secmene de yansiyor. Kimse karşıt gorustekiyle oturup iki kelime konusamiyor.

Bu üslubu samimi bulup ekstra çok sevenler de var. Ne diyeyim ki? Keşke izleseler diğer adayları da. Ne güzel konuşuyorlar.

cok merak ettim senin oyunu ben apacik yazdim
senin oy verecegin kim var
yazik boyle sadece saldiri yapiyorsunuz
sonuç :KK58::KK71:
Basit bir soruyu bile saldırı olarak alıyorsunuz. Ya da sulandirıyorsunuz . Çünkü verecek cevabınız yok.
Ayrıca insanların kime oy vereceği sizi neden ilgilendiriyor ki bu kadar ?

X