24 haftalık gebeliğimin sonlandırılması hikayesi-beyinde su toplama

Amin..Allah razı olsun..inanin dogum sancılarını cekerken hiç kendim gelmedim aklıma..hep bebek isteyipte bebegi olmayan tanidik akraba kim varsa onlara dua ettim..dogum sancısında dua kabul olur dedilerdi onceden duymuştum..sancilarimda hep bebek isteyen insanlara hayirli evlatlar diledim..rabbim tüm isteyenlere versin aminnn.b

Hayir, noral tup defekti diye geciyor.

Spina bifida, hidrosefali var bizde.
Başının büyümesi diye biliyorum hidrosefaliyi.. Allah şifa versin..biraz açar misiniz? Nasil bir hastalik? Neler yaşıyorsunuz? Çocuğunuz kac yaşında..konu sahibinden özür dilerim konuyu boldugum icin.

Nasil duygulandim okurken anlatamam. Bende ayni zorluklari yasadim premature bir minigim oldu. Dualarla yasadi. Rabbim onu bize dualarimin karsiligi olarak verdi cok sukur. Adinada dua koydum. Rabbim saglik versin. En buyuk duamda kimseyi evladiyla sinamasin. Amin

Başının büyümesi diye biliyorum hidrosefaliyi.. Allah şifa versin..biraz açar misiniz? Nasil bir hastalik? Neler yaşıyorsunuz? Çocuğunuz kac yaşında..konu sahibinden özür dilerim konuyu boldugum icin.

Teşekkürler iyi dilegin icin.

Tedavimiz suruyor. Simdi 12 yasinda.

Yasanan seyler zor, ucsuz bucaksiz.

Çok zor Ama yıllar önce hamileyken doktorumla konuşurken şöyle demişti

''Düşük tehlikesi varsa ben o bebeği tutmak için dışarıdan asla müdahale etmem.Vücut onu atıyorsa illaki
bir sorun algılamıştır.''

İnşallah yeni bir bebekle herşeyi unutuırsuz. Eşinizden sizi anlamasını beklemeyin. Annenin hisleriyle
babanın hisleri arasında çok fark var. Onun canı asla sizinki kadar acımaz.

21 haftalikken ilk bebegimi bende hidrosefaliden kaybettim. Hicbirsey yokken hersey yolundayken 1 haftada normal dogumla yitti gitti bebeğim. Simdi oglum var bin şükür. Umarim kucaginiz tez zamanda dolar.
Bu arada basta zor oluyor. Eşler bizi kötü görmek istemiyor çünkü bunun karşılığında diyecek yapacak birsey bulamiyorlar. Ne denebilir ki? Bizler gibi bagira cagira aglayarak disari da atamiyor biriyle de konusamiyorlar. Kaybedilen ikinizin de bebegi Allah kolaylik versin.

Canim bende 24. Hafta da kalbinin sol tarafının gelişmemesi sebebiyle sonlandirdik. Sezeryan oldum. Önce suni sancı verdiler. O beni mahvetti. Bir de doğurma kısmına dayanamayacagimi anladım. O sebeple Sezeryan yapalım dedim. Babam abimin mezarına defnetti. O içimi rahatlatıyor nedense. Özlüyorum. Severek aldigim bebek kundagi vardi hamileligin baslarinda. Onu kefen yapmasini istedim. Mezarinda benden bisey olsun istedim. Evde ona ait eşyalar oluşmuş. Aldığım emzik, battaniye, raporlar ultrason goruntuleri vb. Hepsini bi kutuya koydum. Orada duruyor. Sonra internetten ufak bur bebek oyuncagi aldim onun icin dolabima taktim. Boyle bir suru sembol olayina giristim yani. Bir de ben terapiye gittim. Orada aslında ölümü kabullenmemek olarak yorumladı, mezarına gitmem gerektiğini söyledi ama ben gitmedim.
Eşim hiç etkilenmedi diyemem.

8 ay oldu. Şimdi çok daha iyiyim.
Bizim 20. Haftada detaylı ultrason keşfedildi. Heyet, ve başka çözüm alternatifleri arastirdigimiz için 24 e kadar uzadı.

ben pek iç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim.
dediğiniz hastalığa sahibim. sağlıklı bir insandan hiçbir farkım yok. yani bir hisrosefali hastası olarak vücudum da hiçbir engelim yok, üniversite okudum, çalışıyorum , evlendim ve anne oldum.
zaten hidrosefali gebeliklerin hepsinde doktorlar sonlandıralım diyorlar. tabi heyet kararıyla. gelgelelim nerdeyse birçoğunun beyni buna uyum sağlıyor. çok bilinen sosyal ağda hidrosefali grubu var dilerseniz bakın.
orda birsürü anne aynı durumla karşılaşıp doktorların yaşamaz, yatağa bağlı yaşar, sadece nefes alır verir dediği birçok bebek turp gibi maşallah. keşke gebeliği sonlandırmasaydınız.. hatta dediğiniz ölçümlerde 20mm geçip doğuma yakın su azalması olanda mevcut.. ben üzüldüm bu kararı vermenize.

Nasıl yani amniyosentez sonucunda mi down sendromlu çıktı. Ve hiç bir şey yok. Çok şaşırdım %100 kesin diyorlardi

Nasıl yani amniyosentez sonucunda mi down sendromlu çıktı. Ve hiç bir şey yok. Çok şaşırdım %100 kesin diyorlardi

fozgeb hiçbir test %100 değil ya. sadece daha iyi sonuç veriyor güya.
aslında bu tamamen annenin güçlülüğü ve çevresinden gördüğü destekle ilgili. boşyere yitip giden ne kadar çok can vardır kimbilir.

Bende 11. Haftadan sonra pregesteron iğnesi kullanmaya başlamıştım. Hastaneye gidiyordum. Aklımda sürekli şundan mi bundan mi diye sorular. Şimdi 6 aydır falan el kremi bile kullanmıyorum. Şampuan Bebe şampuani. Sabun doğal zeytinyağı sabunu. Bir ara dişlerimi sadece fırçalamayi düşündüm ama macunsuz olmuyor. Şimdi de dis macunu için bir alternatif arıyorum. Hayatımdan tim katkı maddelerini çıkarmaya çalışıyorum. Paketi gıda tüketmemeye calisiyorum

Çok duygulandım.Alllah bağışlasın.

Başınız sağolsun.

Basiniz sagolsun, sebepleri cok sorgulamayin, kuzenim 28 yaşında hidrosefali ve kalp buyumesi olan bir bebek dunyaya getirdi 1 gun bile yasamadı. 9 ay bekleyip odasini butun esyalarini hazirlayip suslu bir hastane odasindan eli bos cikmak inanilmaz zor.

Başınız sağolsun inşallah sağlıklı bir çocuğunuz olur ve yaralarınızı sarar... Eşinizi de çok takmayın bazı insanların da yöntemi budur hiç olmamış kabul etmek...

Dogumsal hidrosefali mi sizde ki?

Oglumunda hidrosefalisi var, bana guzel bir umut oldunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…