- 28 Ocak 2016
- 57
- 58
- 88
- 50
- Konu Sahibi Cloverinbektas
Teşekkürlerçok geçmiş olsun canım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkürlerçok geçmiş olsun canım.
Evet ilk çocuğum olacaktı şu an 42 yaşındayım.Bu kadar geç kalınca böyle olduYaşinizin +40 oldugunu yazmişsiniz, ilk cocugunuz mu olacakti?
Allah sabirlar versin...
Bebeğimle vedalaşmadığıma cok yanıyorum, sanki pekçok hata yaptım bu da en kötüsü oldu gibi hissediyorum,Allah affetsin. Şimdi onun adına fidanlar diktirdim, fakir çocuklara yemekler veriyorum,hatta ofise engelli eleman aldırdım, tabii ki bunlar ne kadar affettirirse bilmiyorum ama bebeğim adına iyilikler yapınca içim rahatlıyorBasiniz sagolsun, cok zor bir durum bilemezsiniz tup bebekten mi ilactan mi neden oldugunu, sorun su ki artik ciddi anlamdan genc yasli demeden herkeste olmaya basladi bu gebelik gebe kalamama dusun yapma sorunlari.
Keske bebeginizle hak ettigi gibi vedalasaydiniz, esiniz sizi uzmemek icin belkide oyle davrtaniyor ama yok sayarak bir yere varilmaz bir evlat kaybettiniz siz sonucta ister 6 ayda olsun ister 6 yasinda.
Teşekkürlerbaşın sağolsn
TeşekkürlerÇok duygulandım.Alllah bağışlasın.
Allah evladınıza sağlık, size de sabır versin. Çok yürekli bir annesiniz, dilerim dertleriniz gittikçe kolaylaşırInşallah.
Bizim spina bifidaya eslik eden hidrosefalimiz oldu. 1 aylikken müdahale edildi. Shunt takildi.
Simdi okula gidiyor ablasi, 12 yaşında. Her gunumuz acaba ile baslasa bile guzel seylerde yasiyoruz cok şükür.
Allah'ın şanslı kuluymuşsunuz. Sabretmiş ve müfakatınızı almışsınız, dilerim sizin durumunuzda olan anne adaylarının hikayeleri de sizinki gibi Mutlu sonlanır, sizin adınıza çok sevindim.Hamileligimin 24. Haftasinda doktorum bebegimde anormal birseyler gordugunu ama bunun ne oldugunu anlayamadigini söyledi..daha detayli inceleme icin beni baska bir hastaneye yonlendirdi. Bebegimde kistik adenomatoid malformasyon k akcigerinde kist ve kistin büyümesi ) oldugunu soylediler. Gitmedik hastane, kapisini calmadik doktor bırakmadım..hepsi ayni seyi soyledi.saglikli bir bebek olmadigini, kurul karariyla almalari gerektigini soylediler hamileligimin 26. Haftasinda. Aksi taktirde. Zaten boşa bu eziyeti cekecegimi, bebegimin yasamayacagini, dogarken cigerlerindeki kistler nedeniyle ilk nefesini alamayacagini ve onu kaybedecegimi söylediler..canım pahasina olsada doğuracağımi söyledim..ve ilerleyen haftalarda kist hep vardı..hic yok olmadi.hep umutla kistin yok olmasini bekledik..olmadi.. Doğumu normal dogum yapamayacağımı söylediler. Bu riske giremeyiz dedi butun hastaneler. Sonra kendi düzenli kontrole devam ettigim doktorum, zaten yasamayacak olan bir bebek icin ne diye ameliyat olasin ki ! Dedi..çok koydu bu söz bana ..ama yine de bisey demedim.. Sustum....benegimin doğacağı hastanenin cihazlar bakimindan tam teşekküllü olmasi, boş bir kuvezinin olmasi gerekiyordu.. Dogumhanede solunum cihazı hazir bekliyordu. Bebegim dogar doğmaz ilk nefesini alabilsin diye cihaz desteği almasi gerekliydi çünkü..derken doğum gerçekleşti..bebegim agladi.. Gayet saglikliydi..cihazlar doktorlarin ellerinde kalakaldi..inanamadilar..bebegimi yeşil onluge sarıp kuveze kosturdular apar topar. Sonra ben odaya alindim..odadan kuvezdeki doktora telefon ettik. Yaşıyor mu acaba diye.. Bebegimin ciger fulmini çektiklerini, en ufak bir kistin bile olmadigini söyledi.. Nasil yani? Nasil kist yok? Şaşkındık..biraz sonra eşim elimde yeşil onluge sarılı bebegimizle odanim kapisindan iceri girdi..saglikliydi..hamileligim boyunca boşuna üzülmüştüm bosuna yipranmistim.. Ama haala inanmiyordum..kac kez ciger filmini cektirip baktirdik..yok kist falan diyor doktorlar. Rabbimin imtahaniydi belkide...mucizesiydi..size de cok gecmis olsun..yaralarinizi kısa zamada saracak hayırlı evlatlariniz olsun insallah
İyi Dilek'leriniz için çok teşekkür ederim İnşallah bir bebeğim olur, çok suçlu hissettiğim için dua bile edemiyorumAllah sabır versin, bebek kaybı her şekilde çok çok çok zor. Ben de kaybettim bebeğimi. Çok istediğim bebeğimi. Hayırlısı böyleymiş demekki. Lütfen suçlu hissetmeyin. Gebeliğiniz henüz bittiği için daha kolay hamile kalırsınız. Bi bakmışsınız doğal yollardan hamile kalıvermişsiniz. Her şerde bir hayır vardır lafına artık o kadar çok inandım ki. Bebeklerimiz bize şefaatçi olacaklar inşallah.
Allah evladınıza sağlık, size de sabır versin. Çok yürekli bir annesiniz, dilerim dertleriniz gittikçe kolaylaşır
Oyle dusunmeyin annem beni 49 yasinda dogurmus elhamdulillah saglikli sekilde olmusum, Rabbimin verdigi kadar yasiyoruz. Allah hayirli saglikli evlatlar versinEvet ilk çocuğum olacaktı şu an 42 yaşındayım.Bu kadar geç kalınca böyle oldu
Kesinlikle karılıyorum. Allah çocuklarımıza uzun ömür versin. Ama biraz incelikli olalım.Başınız sağ olsun.
Umarım eşinizle birlikte daha güçlü zamanlarınız olur.
Yalnız evladını bu şekilde kaybetmiş bir annenin konusuna "bize de hasta dediler, şunu dediler, eltime kaynıma yaşamaz dediler, turp gibi çocuklar doğdu" temalı mesajlar yazmak ne kadar doğru bilemedim.
çok geçmiş olsun öncelikle.sebep nedir bilmem ama bunda da vardır bir hayır diyebilirim sadece.bende 5 yıldır istiyorum bir bebeğim olsun.bu tür hikayeler okudukçada korkuyorum.herşeyin hayırlısı ne diyim.rabbim bir daha yaşatmasın inş.Tüp bebek yöntemiyle yaşadığım hamilelikte ilk haftalarda 3 kez ciddi kanamalar oldu,yaklaşık 6 hafta kıpırdamadan yattım sürekli pregesteron hapı aldım hatta kanama dönemlerinde iğnelerini oldum, ama düşük yaşanmadan ilk 20 haftayı atlattım. Yasım 40 üzeri olmasına rağmen düşük riski sebebiyle amniyosentez yaptırmadım onun yerine kanımı Amerika'ya gönderip harmoni test oldum her şey iyi çıktı, zaten tüp bebek de pgt testim çok iyiydi 6AA. Ama hep içimde kötü bir his vardı sebepsizce.
Arada sadece sistit oldum ve pyoloseptil ve monurol içtim, doktorun onayıyla.
Sonuç olarak bebeğimde 20. Hafta 11.5 mm sonrasında 23. Haftada 13mm 14 mm 24.Haftada biri 15.4 biri 14 mm olmak üzere beyinde su toplaması oldu.Sürekli artması çok ciddiymiş, bir de büyük bir kist vardı beyinde. Atıl Yüksel,Rıza Madazlı,İbrahim Kalelioğlu,Cihangir Yılanlıoğlu olmak üzere prenataloglara gittik, ilk başta Corpus Callosum yok dendi(20. Haftada) sonra 23. Haftada gördüler Fetal MR da çıktı. Sonra sol beyinciğin sağ beyincikten küçük olduğu ortaya çıktı. 2 kez Capa da kurula girdikten sonra gebelik sonlandırmak durumunda kaldık.
Bazen diyorum sistit hapları mı bazen eşimle yaşadığım gerginliklerden mi oldu? Belki de ilk başta düşecekti, ben iğneler,kıpırdamamalar, çok mu zorladım, ya da belki tüp Bebek'ten mi oldu?
Bu arada normal doğum yaparak sonlandı. İleri gebelik haftası olduğu için pekçok hastane yapmıyor, ben John Hopkins Anadolu Sağlık hastanesinde yapabildim, Allah yardım etti çok kısa sürede az acı ile bitti, fiziksel bir zorluk olmadı ama manevi yükü boynumda.Eşim benim bebek kayıp etmiş gibi davranmamı istemiyor, kendisi böyle birşey olmamış gibi. İlişkimiz de böylesi bir sınavda.Oysa ben acı çekiyorum. Bir de bebeğimle ile düzgünce bir vedalaşmadan bitmesinden çok pişmanım, görmek istememiştim, ama keşke böyle saygısızca sevgisizce kaçarcasına son bulmasaydı. Bu durumda olan bir anne adayı bunu okursa her şekilde ona yardım etmek isterim, her zaman mesaj atabilir siniz.
çok geçmiş olsunDilerim rabbim bu sefer kucaginizi bos birakmaz...
2.hamileligimdi ilk ogrendigim anda dunyalar benim olmustu daha tecrubeli dolu dolu yasiyacaktim her ani....
6.haftamda regl gibi kanamam oldu.acile gittim yorgunluktan olmus dediker...1 hafta surdu 7.haftamda radiolojiye gittim decollement trofoblastik dediler 27 mm...9.haftamda yine gittim sorun ayni oldugunu buyuk ihtilamalle dusecegini soylediler ama 5.aya kadar kalirsa birsey olmayabilir dediler....12.haftamda ayrintili ultrasona kendi dr gittim hicbir sorun yok dediler aradan 1 hafta gecti siddetli bir kahverengi kanamam oldu soluk yine acil kanamanin eski kanama oldugunu 4.aya kadarda gelebilecegini soylediler....inandim hic dinlenmedim...ara ara lekelenmem oldu....18.haftamda kipkirmizi ve asiri bacaklarimdan akarcasina oldu....yine acil dr bu kanamanin normal olmadigini boyle devam ederse bebegi kaybedecegimi soylediler...2 gun hastanede yatip ciktim...ama kanamam kesilmedi artik dr gitmekten bikmistim 2 hafta oyle surdu 20.haftayi gecmistim olacak gibi degildi artik baska hastaneye gittim orda aci gercegi ogrendim kesenin yirtildigini suyun kalmadigini kordonlarin rahme kadar indigini soylediler....o an dunya basima yikildi hickira hickira agladigimi bilirim...1 hafta yattim hastanede normal sanciyi beklemek icin her gunesin dogusuyla dualar ettim...hic umut yoktu bebegim karnimda kipir kipir ama ben olecegini biliyordum....1 haftanin sonunda normal dogumla kaybettim alttust olmus psikoloji her wc ye gittigimde sarkan bebegin kordonu....7 saat surdu dogumu dogumda 2 kez bayildim..bebegim dogdugu andan itibaren kaybettim... insan dogum sevinci yasarken ben mezar arayisinda bu konularla gecirdim her konusma cigerimi dagladi...
Son kez vedalasamadim vedalassam vazgecemezdim vazgecsem unutamazdim...bir kutuya koyup goturduler....1 hafta kaldi hastanede annem yikamaya gitti lanet olsunki cesaretim yoktu....esim gomduklerinde goturmedi sabahin korunde ansizim gitti...cenaze arabasiyla hastaneden alip....her firsatta mezarina gittim konustum agladim....vijdan azabi fazlasiyla cektim acaba dinlensem yine boyle olurmuydu helede vedalasamama anlimiza yazilani yasiyoruz....kader boyle diyerek....
Merhabalar, ben 38 yaşındayım ve geçen yıl ilk tüp bebek denememde kızıma hamile kaldım. Herşey yolunda giderken eylül ayında 22.hafta ayrıntılı ultrason taramasında bebeğime perinatolog ve radyoloji bölüm başkanı tarafından hidrosefali teşhisi kondu. Apar topar iki günde erken doğum yaptırdılar. Yavrumu, kızımı sonsuza dek kaybettim. Şu an iki günlük 2.tüp bebek transferi oldum, ama kızımı bir an olsun çıkaramıyorum yüreğimden. Onukaybettiğim 7.5 ayın her dakikası acı ve özlemle geçti, hâlen de öyle..ne zor acıymış evlat acısı, hiç geçmiyor. Yavrum, kızım, canımın içi..çok, çok özlüyorum, çookk!Tüp bebek yöntemiyle yaşadığım hamilelikte ilk haftalarda 3 kez ciddi kanamalar oldu,yaklaşık 6 hafta kıpırdamadan yattım sürekli pregesteron hapı aldım hatta kanama dönemlerinde iğnelerini oldum, ama düşük yaşanmadan ilk 20 haftayı atlattım. Yasım 40 üzeri olmasına rağmen düşük riski sebebiyle amniyosentez yaptırmadım onun yerine kanımı Amerika'ya gönderip harmoni test oldum her şey iyi çıktı, zaten tüp bebek de pgt testim çok iyiydi 6AA. Ama hep içimde kötü bir his vardı sebepsizce.
Arada sadece sistit oldum ve pyoloseptil ve monurol içtim, doktorun onayıyla.
Sonuç olarak bebeğimde 20. Hafta 11.5 mm sonrasında 23. Haftada 13mm 14 mm 24.Haftada biri 15.4 biri 14 mm olmak üzere beyinde su toplaması oldu.Sürekli artması çok ciddiymiş, bir de büyük bir kist vardı beyinde. Atıl Yüksel,Rıza Madazlı,İbrahim Kalelioğlu,Cihangir Yılanlıoğlu olmak üzere prenataloglara gittik, ilk başta Corpus Callosum yok dendi(20. Haftada) sonra 23. Haftada gördüler Fetal MR da çıktı. Sonra sol beyinciğin sağ beyincikten küçük olduğu ortaya çıktı. 2 kez Capa da kurula girdikten sonra gebelik sonlandırmak durumunda kaldık.
Bazen diyorum sistit hapları mı bazen eşimle yaşadığım gerginliklerden mi oldu? Belki de ilk başta düşecekti, ben iğneler,kıpırdamamalar, çok mu zorladım, ya da belki tüp Bebek'ten mi oldu?
Bu arada normal doğum yaparak sonlandı. İleri gebelik haftası olduğu için pekçok hastane yapmıyor, ben John Hopkins Anadolu Sağlık hastanesinde yapabildim, Allah yardım etti çok kısa sürede az acı ile bitti, fiziksel bir zorluk olmadı ama manevi yükü boynumda.Eşim benim bebek kayıp etmiş gibi davranmamı istemiyor, kendisi böyle birşey olmamış gibi. İlişkimiz de böylesi bir sınavda.Oysa ben acı çekiyorum. Bir de bebeğimle ile düzgünce bir vedalaşmadan bitmesinden çok pişmanım, görmek istememiştim, ama keşke böyle saygısızca sevgisizce kaçarcasına son bulmasaydı. Bu durumda olan bir anne adayı bunu okursa her şekilde ona yardım etmek isterim, her zaman mesaj atabilir siniz.
Merhabalar, ben 38 yaşındayım ve geçen yıl ilk tüp bebek denememde kızıma hamile kaldım. Herşey yolunda giderken eylül ayında 22.hafta ayrıntılı ultrason taramasında bebeğime perinatolog ve radyoloji bölüm başkanı tarafından hidrosefali teşhisi kondu. Apar topar iki günde erken doğum yaptırdılar. Yavrumu, kızımı sonsuza dek kaybettim. Şu an iki günlük 2.tüp bebek transferi oldum, ama kızımı bir an olsun çıkaramıyorum yüreğimden. Onukaybettiğim 7.5 ayın her dakikası acı ve özlemle geçti, hâlen de öyle..ne zor acıymış evlat acısı, hiç geçmiyor. Yavrum, kızım, canımın içi..çok, çok özlüyorum, çookk!