Premature Bebekler 24 haftalik dogan bebegim hala savasiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım sen topiği açalı çok olmuş ama ben yeni gördüm.ne kadar zor günler atlatmışsın ne mücadeleler vermiş küçücük kızın..ama maşallah simdi bebişin büyümüş kocaman olmuş ne güzel .allah sağlık sıhhat versin .

gökcemi uyumusken firsattan istifade sizlerle biraz dertleseyim dedim...allaha sükür kücük kuzum iyi ,, halla emmek istemiyor ,,, sütüm allaha sükür geldi ama gökce inatla emmek istemiyor ... ben gögsüme yaklastirmak istedigimde aglayarak kafasini öbür tarafa ceviriyor...artik bende sinirlenmemek icin isi oyuna ceviriyorum "kizim bu kadarda cirkin olamazya niye kaciyosun felan diye" kücük cadim ben konusurken gülücükler atiyo sonra tekrar emzirmeyi deneyince aglamaya basliyo..bende sagip veriyorum artik napim anne sütü alsinda önemli olan o...kizim düzeltilmis 2 bucuk aylik oldu 4 200 gr .. sizce ayina göre kilosu iyimi..kaynanam sürekli bu cocuk zayifliyo deyip duruyoda kafam karisti benimde..

biz iyiyiz sizler nasilsiniz ,, zor günlerimizde bizi yanliz birakmadiniz güzel günlerimizdede yanimizda isteriz sizleri..allaha emanet olun .... olumunekankayizsmile

maşallah gökçene çokkk tatlı annesi Allah analı baabalı büyütmeyi nasip eder inşallah benim oğluşumda 2.5 aylık ama maşallah gökçe daha toplu gözüküyo benimki 5 kilo şimdi 58cm boyu seninkinin boyu nekadar aman önemli değil sağlıkla büyüsünler alırlar sonrada

canim masallah seninkinin boyu uzunmus benim kizimdan...gökce 52 cm 4250 gr ... gökcenin yanaklari küvezde 700 gr kende böyleydi canim...tombik nanaklim benim...bugünlere sükür canim ben kiloya takilmiyorum.. gökce cok zor yiyo ,, ben emzirmek istiyorum emmiyo ,, biberonlada zor yiyo...bakalim yavas yavas ögrencek melegim belki ozaman daha hizli kilo alir...

maşallah dediğin gibi bazı bebekler yüzden daha tombiş oluyo anne sütü alıyo ya egüzeli o merak etme gün geçtikçe çenesi güçlenir daha güzel çeker benim sütüm çekildi hala daha çabaşllıyom geri getirmek için oğluşumda garibim tam emecek çocukmuş halbuki hala daha az gelmesine karşın düşün her emzirmede damla damla geliyo nerdeyse yinede ses çıkarmıyo memmeyi bacır bacır emiyo bende daha güçlü çekeceği günleri bekliyerek ümit ederek sabırla yine veriyom sütün iy geliyosa merak etme kısa sürede kendini toparlar mmdan daha çabuk bıkıyolar beni hiç tatmin etmiyo mama ama mecbur bakalım 3. ayı doldurur doldurmaz meyve suyuyls havuç suyuyla falan ek gıdaya geçicem inşallah alırda mamayı azaltırım uzattım gökçeyi öp benim yerime o tommbiş yanaklarından

canim benim sütümde gitti bi ara ,, hatta burayada yazmistim bana yardim edin diye...ama allaha sükür geri geldi sütüm..benim ebem psikolojik süt olayi diyo ,, sütüm yetmiyo ,, gelmiyo ,,, diye düsünürsen dahada azalir diyo.. bide ben gökceyi her emzirdikten sonra pompa yaptim gece bile yaptim ,, still tee ve vita malz cok süt yapiyo onlardan iciyorum..taze incirde yiyorum (burdakiler türkiyedekiler gibi güzel deil ama mecbur)...eger oglusun emiyosa sütün geri gelir canim sen bol bol sivi tüket ,, stres yapma ,,, beslenmene dikkat et insallah gelir sütün...ebem eve ilk gelip gökceyi gördügünde anne sütünün mucizesi bu dedi ... 6 aydir pompa yapiorum bu laftan sonra bi 6 ay daha yaparim dedim bende :))) yavrularimiz icin hersey rabbim güzel meleklerimizi korusun...

ilk günlerdeki o zorluklar azaldi biraz ... artik kizimi anlayabiliyorum ne istedigini farkediyorum :)) sütümde geldi allaha sükür kizim hala emmek istemiyo ama ebem zorlama biberonda olsa oda senin sütün bos yere huzursuz oluyosunuz dedi bende biraktim zorlamayi.. önce emziriyorum 80 cc emebiliyo gerisinide biberonla veriyorum... ne kadar emdigini anlayamadigim icin biberonlada doyuramiyodum azmi emdi cokmu anlayamiyodum bende gittim eczaneden bebek tartisi kiraladim ,, emzirmeden önce tartiyorum bide sonra tartiyorum kuzum hala doymadiysa bíberon veriorum...oda rahat etti bende :)))) acemilik ne zor sey :)))

canım benim göğsüm eskiden süt dolunca kaynardı akardı hatta ama şimdi yok hiç kaynamıyo el pompasıyla sağdığımda süt nerdeyse hiç gelmiyo yine bebeğim emince uyarıldığından biraz geliyo seninn hala göğsün kanıyomu maşllah sütün iiyiymiş kaçöğünde bir besliyon ben 3 saatte bir 8 öğün beslyom kimi zaman öğünde 100 yiyo kimi zaman 60 anca bebişim fazlada yemiyo yani mamdan bıkmak üzere hayırlısı bakalım yinedeo kadr çileden sonra sağlıklılarla önemli,si o

Canım güzel haberlerinizi takip ediyorum. Acemilik gerçekten zor. Ama zamanla içgüdülerinle herşeyi rayına oturtacaksın. Çünkü sen çok güçlü bir annesin.

Canım güzel haberlerinizi takip ediyorum. Acemilik gerçekten zor. Ama zamanla içgüdülerinle herşeyi rayına oturtacaksın. Çünkü sen çok güçlü bir annesin.

tesekkürler canim..bende sizleri takip ediyorum ,,, sessiz sessiz tecrübelinizden faydalaniyorum....o acemiligi yasamak bile güzel...:lepi:

hepinizin bayrami mübarek olsun..rabbim bu güzel günün hatirina annesinden ayri bütün bebeklere sifa versin ,,, bir an önce annelerinin kucagina kavustursun insallah...
biz iyiyiz allaha sükür 4450 gr olduk dislerimiz yavas yavas geliyo galiba cok rahatsiz ediyo kuzumu ,,, elleri hep agzinda ,,, artik daha iyi emiyo ,,, ama uyku düzenimiz bozuldu ..cok az uyuyo gökcem ,, tatli telaslar devam ediyo ... allahima sükürler olsun ...hepinizi öpüyorum..

7 aylık 960 gr doğdu.dün nerdeyse kaybediyorduk.bayramda nöbetçi doktor geldi o geldiğinden beri yavrum kötü oldu.inşallah atlatırız.

masallah haftasida kilosuda gökceye göre cok cok iyi....sen ümidini yitirme...gökcede ilk hafta enfeksiyon kapmisti doktor cok zor bir gün bugünü atlatmamiz gerek demisti... hala unutamiyorum aglayarak cikmistim yogunbakimdan hastanenin koridorunda duvarlardan tutunarak yürüyebilmistim...bol bol dua et bebgini yanliz birakmamaya calis...ve sütünü sag derin dondurucuya koy bebisin hastaneden cikinca cok ihtiyacin olcak,,,,rabbim büyük bu miniklere boylarindan büyük kuvvet veriyor....seni cok iyi anliyorum...insallah cabucak gecer bu günler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…