- 17 Mart 2022
- 2.242
- 2.020
- 63
- 39
Yeni doğan 40 dk 1 saatte bir emzirilir. 4 saatte bir emzirmeyle zaten süt artmaz. Biberon emme refleksini bozuyor . Siz normal olması gerektiği gibi uzun uzun emzirin. Eğer emzirmek istiyorsanız Kaşık biberonla verin. Bir süre sonra memenizi hiç almayacak . Çünkü artık bir tercih yapıyor bu hep kolay olan biberon oluyor. Eğer sutunuzun artmasini istiyorsanız bol su için ve sık sık emzirin. Ve sonra makinayla sağım yapın. Makinayla ilk gunler süt gelmez zaten. 30 CC çıktı diyorsunuz benden 3 CC bile çıkmıyordu. O çıkan miktar sağıma alışkın olmayan memeden makinanın gücü yettiği kadar çıkan miktar. Bebek kat kat fazlasını çekiyor.Yok canim ben 3 saate bir biberonlan doyuruyor um 90 cc veriyorum emzirdimde de 1 saat sonra tekrar ezmziriyorum memeyi istedinde tutuyor dedim gibi sutum cok az ve istemiyor hastanede hic sutum cikmadin en fazla 30 cc saim yaparak oda zorla geceleri zaten meme ariyor doymuyor biberonlan veriyorum ardindan meme kusuyor yine istiyor
Şunu kafanızdan silin sütüm az yetmiyor. Demeyin hep bol yetiyor diyin. Bütün bebekler ilk 3 ay memeden ayrılmak istemez. Bu demek değil ki bebek hep aç . Korktugunda üşüdüğunde , uykusu geldiğinde ,karnı agridiginda , canı sikildiginda yada sadece özledigindemeke ister. Çünkü memeden anne karnındaki koku salgılanıyor ve o koku yu istiyor. Yaka iğnesi gibi 3 ay annenin memesinde yaşamak istemesi normal.
Son düzenleme: