24 Ekim - 24 Kasım 2020

subkortikal

Guru
Pro Üye
17 Mayıs 2011
1.061
3.985
Ağustos ayında burda bir üyenin konusuna bir yorum yaptım. Sigarayı bırakmaya çabalarken görümcesi nedeniyle yaşadığı güçlüklerden söz ediyordu. Ben de kendisine, bir kaç yıl önce büyük zorluklarla bıraktığımı ve sigara konusunda hassasiyet göstermeyen insanlar nedeniyle yine başladığımı anlattım, "bağımlı" olduğumuzu , durumumuzu hafife almamamız gerektiğini söyledim, bu insanlara karşı temkinli olmasını tavsiye ettim. Çok uzun yıllardır içen bir insan olarak, yeniden bırakmaya cesaretim olmadığını yazdım.

Sonra, bu yazdıklarım beni rahatsız etti, bırakmaya karar verdim. Bıraktım da. Şahane bir şekilde iki buçuk ayda 13 kilo aldım. Alacağımı biliyordum, umursamadım. Sonra, bir nedenle, 24 Ekim'e kadar yiyeceğim, 24 Ekim - 24 Kasım'da vereceğim dedim.

Bugün 24 Ekim. Kilom 89, 800. Her hafta Cumartesi ve Salı günleri tartılıp yazacağım.
Buraya hergünkü yürüyüş ve sair spor aktivitelerimi yazacağım.
Her akşam, diyetle ilgili günümün özetini de iki-üç satırla paylaşacağım.

Sigarayı çok ama çok uzun yıllardır içiyordum ve ilk bırakma dönemimde yaşadığım güçlükleri bildiğim için, yani çok acı çekeceğimi bildiğim için, yememe içmeme hiç karışmadım. Şu an halâ sigara aklımda, halâ ara ara da olsa ciddi ataklar yaşıyorum, dürtüsel olarak yeme halimi durdurmak sıkıntılı olacak. Kafa olarak hazırım, çünkü tarihi çok önceden belirlemiştim. Ama her dakika ağzıma bir şey atamamak zor gelecek, bunu da biliyorum. Bu günlüğe de işte bu nedenle çok ihtiyacım var, yanlış bir şey yaparsam, kendimden utanayım diye. Meseleyi fazla büyütmeye gerek olmadığını hatırlayayayım diye. 50 küsür yaşında kadınım, altı üstü, herkese tavsiye ettiğim irade, bu bir ay - bir kez daha - lâzım, hepsi bu.

Hayırlısı bakalım...
Edit : Tartı takibini burada yapmak daha pratik olacak, aşağıya not edeceğim :

24 Ekim (başlangıç) : 89,800
27 Ekim, Salı : 87,700
31 Ekim, Cumartesi : 86,400 [ Farklı bir tartı ]
3 Kasım, Salı : 86,100
10 Kasım Salı : 84,700
14 Kasım Cumartesi: 84.400

Son düzenleme:
24 Ekim, 13:54 :
Bugün, evde bana uygun yiyecek bir şey yok. Bu saat oldu halâ yok. Plânım, yürüyüş ve duştan sonra sabah erkenden çıkıp, evdeki abur cubur temizliğimi yaptıktan sonra, alış veriş yapmaktı. Ama olmadı. Dün akşam saatlerinde işle ilgili abuk subuk bir gelişme nedeniyle, tüm akşam ve bugün sabahtan bu saate kadar çalışmam gerekti. Ancak şimdi ara veriyorum.

Bu defa da gidip, sabah niyetlendiklerimi yapabilmek zor geliyor. Açlıktan başım ağrıyor. Bir çözüm üretmem lâzım.

1603557118462.png

24 Ekim :
Öğlen ızgara palamut
Akşam ızgara palamut
Salata falan yok.
Başka hiç bir şey yok.

Sadece 1 mil Leslie Sansone.

:KK43: Ayıp.

25 Ekim, 19:15

Tüm gün yediklerim:

Izgara palamut
Buğlama tekir
4 adet hurma
2 dilim tam buğday ekmeği
1 adet kuru soğan

8 km sabah yürüdüm, öğleden sonra Leslie Sansone yapamadım, ev işinden vakit de takat de kalmadı.
Umarım yarın daha iyi olurum.

Yarın sabah 8 km yürüyüp eve gelince biraz dinlendikten sonra Leslie yapamazsam, akşam hiç yapamam.
Şu anda, saat henüz akşamın yedisiyken bile, takatim tükenmiş durumda. Ki, yarın iş günü.

Bugün 30 günün ikinci günü bitti ve ben yeterince verimli değilim halâ. Yarın Pazartesi, öbür gün tartı var.
Günler uçuyor... :KK43:

25 Ekim, 19:15

Tüm gün yediklerim:

Izgara palamut
Buğlama tekir
4 adet hurma
2 dilim tam buğday ekmeği
1 adet kuru soğan

8 km sabah yürüdüm, öğleden sonra Leslie Sansone yapamadım, ev işinden vakit de takat de kalmadı.
Umarım yarın daha iyi olurum.

Yarın sabah 8 km yürüyüp eve gelince biraz dinlendikten sonra Leslie yapamazsam, akşam hiç yapamam.
Şu anda, saat henüz akşamın yedisiyken bile, takatim tükenmiş durumda. Ki, yarın iş günü.

Bugün 30 günün ikinci günü bitti ve ben yeterince verimli değilim halâ. Yarın Pazartesi, öbür gün tartı var.
Günler uçuyor... :KK43:
Tep tıp mi beslenoyrsnz pek saglıklı gelmedı bana dıyetınz

Tep tıp mi beslenoyrsnz pek saglıklı gelmedı bana dıyetınz
Hayır, hayır, benimki tamamen yokluktan.
Bu hafta sonu maalesef işle ilgili beklenmedik sıkıntılar oldu, çalışmak zorunda kaldım, vakit ayırıp gerekli alış verişi yapamadım. Derin dondurucudaki balıklar imdadıma yetişti :))
Yarın akşamdan itibaren yiyeceklerim normal bir diyet menüsüne dönüşecek.

Hayır, hayır, benimki tamamen yokluktan.
Bu hafta sonu maalesef işle ilgili beklenmedik sıkıntılar oldu, çalışmak zorunda kaldım, vakit ayırıp gerekli alış verişi yapamadım.
Yarın akşamdan itibaren yiyeceklerim normal bir diyet menüsüne dönüşecek.
Anladım bu şekilde hem saglıgından olursnz hemde bırakınca kılo alımı olur tekrar denemiş biri olarak dıyrm 😁 ben şu anda yapıyrm dıyet porsıyon küçülttüm ve saat 6 san sonra su ve maden suyu içiyrm kılo da verıyrm şükğr 🤗 inşallh ıstedıgnz kıloya ulaşrsnz başarılar 😊

Anladım bu şekilde hem saglıgından olursnz hemde bırakınca kılo alımı olur tekrar denemiş biri olarak dıyrm 😁 ben şu anda yapıyrm dıyet porsıyon küçülttüm ve saat 6 san sonra su ve maden suyu içiyrm kılo da verıyrm şükğr 🤗 inşallh ıstedıgnz kıloya ulaşrsnz başarılar 😊
Ne mutlu size, içtenlikle tebrik ederim, Allah nazardan saklasın.

Ben de esasen akşam 6'dan sonra pek yemiyorum, çünkü zaten 10:00 civarı yatmış oluyorum.
Haklısınız ama, yatana kadar biraz daha su içmeye gayret etmeliyim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :))

Ne mutlu size, içtenlikle tebrik ederim, Allah nazardan saklasın.

Ben de esasen akşam 6'dan sonra pek yemiyorum, çünkü zaten 10:00 civarı yatmış oluyorum.
Haklısınız ama, yatana kadar biraz daha su içmeye gayret etmeliyim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :))
Rıca ederm bol su içmenın faydası cok limonlu içebılı yorsanz daha ıyı ben pek içemıyrm ama 😁

26 Ekim:

Öğle : Kıymalı mercimek, yağı tuzu normal pişmiş yemek. İş yeri koşullarında bulabildiğimin en iyisi buydu.
Akşam : Haşlanmış fasulye, salata (Roka, marul, kapari, 1 küçük domates. Zeytinyağı, limon)

Bugün sadece 2 mil Leslie Sansone sabah, 2 mil Leslie Sansone akşam...

Yarın daha da erken kalkmalıyım. Hem dışarda yürümeliyim, hem yemeği pişirip öyle işe gitmeliyim, akşam geldiğimde çok acıkmış oluyorum.

Perşembe ve Cuma tüm gün dışarda toplantılar var, yiyecek hazırlığı yapmalıyım.

Yarın sabah tartılma günü.

27 Ekim, Salı, 16:10

8 kilometreyi 2 saat 14 dakikada yürümedim, sadece yürürken gelen telefon nedeniyle durduğumda, yürüme programını durdurmayı unutmuşum, yürümediğim halde zaman ilerlemiş.

İki farklı lastik ayakkabı da 8 km mesafeye dayanmıyor, ayağımı vuruyor, tabanımı acıtıyor. N... Air'lerin arkasının delinmesi çok kötü oldu, bu kiloda beni ancak onlar taşırdı :KK43: Bugün 9. kilometreyi yapamamamın tek nedeni, ayağımdaki ağrılar ve vurma. Halbuki ne kadar niyetliydim ve hazırdım kafaca. Buna bir çözüm bulmam lâzım acilen.

4 gün sonra tartı var, zaten toplamda 8 tartı günü var, 4 gün sonrakinden sonra 7 defa tartı şansım var 24 Kasım sabahına kadar, hepsi bu... Böyle olunca da korkuyorum, hiç takatim olmadığı halde, Leslie Sansone 3 mil de yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle öğlen ve akşamüstü iyi yedim. [ Listemi gece yazacağım ] Takatim olsun istedim. Çünkü akşam 18:30 Leslie Sansone 3 mile diye planladım.

Ama gün ilerledikçe inanılmaz yoruldum. Eğer bu yorgunlukla yapamazsam, bu defa yediklerim üstümde kalacak :olamaz:

Nasip... Umarım Leslie Sansone 3 mil de yapabilir ve günü öyle kapatırım.

27 Ekim.PNG

Son düzenleme:
27 Ekim, Salı, 22:25 :

Sabah :
2 rafadan yumurta, beyaz peynir, 5 zeytin, domates, salatalık
Öğle : Kepekli lavaş içinde sote sebze, cheddar - tost makinesinde- , salatalık, domates
Akşam: 8 yemek kaşığı kurufasulye, iki yemek kaşığı pilav

Gece : Profiterol :olamaz:

8 km yüründü.
3 mile, Leslie Sansone yapıldı.

28 Ekim, Çarşamba,19:56

3 mile Leslie Sansone

Sabah : Haşlanmış yumurta, 7 zeytin, beyaz peynir, domates, salatalık
Öğle : Izgara köfte 2 adet, zeytinyağlı enginar ( garnitürsüz) 2 adet, salata ( roka, marul, kırmızı lâhana, havuç )
Akşam: Kıymalı patlıcan (sekiz yemek kaşığı), zeytinyağlı enginar (garnitürsüz), salata ( yukardaki gibi)

29 Ekim, Perşembe, 21:23

Spor yok.

Sabah : Haşlanmış yumurta, beyaz peynir, zeytin, yeşillik, salatalık, domates
Öğle : 5 ızgara köfte, 2 yemek kaşığı pilav, ızgara biber, domates
Akşam : Mercimek Çorbası

31 Ekim, Cumartesi, 05:14

Dün deprem oldu, biraz dağıldık, Allah herkesin yardımcısı olsun.
Sabah standart kahvaltımı yapmıştım, öğle yemeği de kıymalı taze fasulye ve zeytinyağlı enginar idi.
Akşam yemek yenmedi.
İlerleyen saatlerdeki sandviçleri ben yemedim. Aç uyudum.

Dün spor yok, ama hayli yüründü. Telefonum 11.454 adım gösteriyor .

Tartı : 86,400 [ Bu farklı bir tartı, kendi kullandığım tartım değil, yine de dursun burada ]

Son düzenleme:
3 Kasım, Salı, 15:10

Yediğim içtiğim herşey şaştı, hiç sorun değil, Allah sağlık versin...
Elden geldiğince, kendime uygun bir şey bulamadıysam, yemeyerek geçiştirdim.
Hamdolsun, bugün sabah evimde uyandım.

Tartı: 86, 100.

Gece 4:30'da yattığım için kahvaltıya vakit olmadı.
Öğle : Mercimek çorbası, ızgara köfte, söğüş domates, salatalık.

Spor yok.

Umarım tekrar hemen düzenimi sağlar yeniden yürüyüş/Leslie Sansone vs.. başlarım.

Sonraki tartı 7 Kasım, Cumartesi.

X