• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 24 ay tuvalet alışkanlığı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Şuan biz lazımlık kullanıyoruz acaba bende kullannasam mı düşündüm şimdi
Bunu biraz da çocuk belirliyor. Kızımda ben de lazımlık kullanıyorum ama mesela tuvalete yakın bir noktadaysak hop klozete oturtuyorum - ki bizde adaptör falan da yok. Abisininki çok eskidiği için atmıştık. Şu alışma sürecinde bence illa klozet diye inatlaşmayın, önce bir durumu çözsün..

İkisini de kullanması iyi de olabilir. Mesela dışarı çıkarken portatif lazımlık kullanırsınız, yadırgamaz. Ya da misafirliğe gittinizde klozeti kullanması gerekir, yine yadırgamaz.

Kız kardeşim yeğenimi lazımlıktan vazgeçirmek için deliler gibi uğraştı. Ama benim oğlum, daha 4 yaşında bile değil, kız kardeşine göstersin diye lazımlığa oturmasını istediğimde bana dehşetle bakıp, anne bu bebekler için ben abiyim dedi :)))) ki lafı bile geçmedi böyle bişeyin.

Şu kızçemin işini tam olarak çözeyim derken oğlumu ihmal ettim..oğlumla da ilgilenmem lazım. İşerken pipiyi aşağıya itmesi gerektiğini çözemedi hala :) Kendi kendine yapmak istediğinde çok sıkıntı oluyor. Dur bu akşamdan itibaren onun üzerinde çalışayım biraz.

Öfff, bazen daral geliyor :)

Mrblar konu sahibi tuvalet alışkanlığı için çocuğun hazır olması çok önemli bence kızım tam iki yaşını doldurduğunda bezini çıkardım denemek için ortalık çiş ve 💩 oldu afedersn kaşla göz arasında yapiordu oysa sürekli gidip geliyorduk laizmliga olmadı 3-4 gün uğraştım ama hiç bı şekilde bı sefer bile lazimliga yapmadı hem benim sinirlerim lacka oldu hemde kizim çok yıprandı ağlıyordu yapınca demek ki hazır değil dedik vazgeçtim bağladım tekrar bezini aradan 4-5 ay geçti yeniden denedik bı hafta olmamıştı tuvalet alışkanlığı edindiginde çok çok kolay oldu bu sefer demek ki hazırdı her çocuk aynı dönemde öğrenmiyor malesef kısa zmnda insAllah öğrenirsiniz 🤲☺️

7. Gün bugün bizimde. Geldi demiyor ama götürünce yapıyor dğn evi toplamam lazımdı, biraz boş kaldı altına yaptı bol bol kaka çil ne arasak vardı🤣 onu dakika tutup götürüyorum öyle yoksa geldi demiyor
Ya bende gözümden kaçırmıyorum yine ne olur ne olmaz diye . Bende baktım bzimki 3-4 saat tutabiliyor . Sürekli sormim 1.5 saatte bi hatırlatayım dedim . Kızım öyle söylemeye basladı . Hatta ben beni kandırıyor sanıyodum çünkü kaka kaka deyip tuvelete gdelim deyince gülüp hayır diyodu . 2 dk sonra altına yapıyordu. Sende takip et belki bi işaret bişey veriyodur .

Mrblar konu sahibi tuvalet alışkanlığı için çocuğun hazır olması çok önemli bence kızım tam iki yaşını doldurduğunda bezini çıkardım denemek için ortalık çiş ve 💩 oldu afedersn kaşla göz arasında yapiordu oysa sürekli gidip geliyorduk laizmliga olmadı 3-4 gün uğraştım ama hiç bı şekilde bı sefer bile lazimliga yapmadı hem benim sinirlerim lacka oldu hemde kizim çok yıprandı ağlıyordu yapınca demek ki hazır değil dedik vazgeçtim bağladım tekrar bezini aradan 4-5 ay geçti yeniden denedik bı hafta olmamıştı tuvalet alışkanlığı edindiginde çok çok kolay oldu bu sefer demek ki hazırdı her çocuk aynı dönemde öğrenmiyor malesef kısa zmnda insAllah öğrenirsiniz 🤲
Sağol canım bnde bi hafta deneyeyim dedim ama 4. Gün söylemeye başladı çişi be kakasını . Şimdi tek sıkıntı tuvalete ilk kakasını yaptığında poposu acıdı galiba o yüzden kaka tutuyor. Onu da aşarsak bi gce bezi kalıyor . O da en kolayı geliyor bana . Çünkü gittikçe gce bezi kuruya döndü . Dün sadece bi kere işemiş bezine

Sağol canım bnde bi hafta deneyeyim dedim ama 4. Gün söylemeye başladı çişi be kakasını . Şimdi tek sıkıntı tuvalete ilk kakasını yaptığında poposu acıdı galiba o yüzden kaka tutuyor. Onu da aşarsak bi gce bezi kalıyor . O da en kolayı geliyor bana . Çünkü gittikçe gce bezi kuruya döndü . Dün sadece bi kere işemiş bezine
Gündüz iyi kötü çişe alışınca gece gerçekten kolay oluyor. Benim kızım 9-9 buçuk gibi yatar. 12-12:30 gibi çişe tutuyorum ben yatmadan önce. Bir de saati 4 buçuğa kuruyorum, o zaman da yapıyor ve sabaha kuru kalkıyor. Yalnız dün gece yine 12 de tuttum çişe, 2:30 da ağlamasına kalktım çiş yapmış. Sonrasında kaldırmadım tekrar, kuru kalktı.

Gündüz iyi kötü çişe alışınca gece gerçekten kolay oluyor. Benim kızım 9-9 buçuk gibi yatar. 12-12:30 gibi çişe tutuyorum ben yatmadan önce. Bir de saati 4 buçuğa kuruyorum, o zaman da yapıyor ve sabaha kuru kalkıyor. Yalnız dün gece yine 12 de tuttum çişe, 2:30 da ağlamasına kalktım çiş yapmış. Sonrasında kaldırmadım tekrar, kuru kalktı.
Benimki de gce on iki de yattı uyuyunca bez taktım . Sabahyeside uyandı uykusu vardı ama bezi çıkartıp tuvalete götürdüm yapmadı bezine yeni yapmıştı galiba. Sonra geri uyuttum bez takmadım . Az önce kalktık yapmamış çiş tuvalete götürdüm yaptı

Benim kızım 22 aylıkken öğrendi çok şükür. Sıkı sık wc ye götürdüm. İllaki denk geliyor ilk başlarda altına yaparken söyledi. Anne çişş deyip yapıyordu. Sonra söyledinde wc kapısıns yatişir yetişmez yapıyordu. Sonraları bazılarını wc ye bazılarını üstüne yaptı. Her söylediğine yaptığına ödül verdim. Çişim var demeden anne söyledim ödülümü ver diyordu. Bu şekilde bir haftada tamamen öğrendi.ama üşütünce arada altına çiş kaçırdı. Gece gündüz ben hepsini bir bıraktım.. Ama 4 ay önce ben bi ameliyat geçirdm hastanedeyken üzüntüden söylememiş kv anneme bez tskın dedim.kendim gelince sadece gece taktım hastalanmasın üşütmesin diye. Bir iki haftaya tekrar geceyi de bırakacam. Koronadan hastaneye gitmeye korkuyrz üşütnesin diye. Havalar iyice ısınsın dedim. Ama kesinlikle kızmayın ve wc de suyla oynaması çok hoşuna gidiyordu izin verin. Ben hem klozet hem diğerinde öğrettim. Bacaklarını yıkadım sadece günde 3 5 defa banyo yaptırmak da hasta eder

MaşAllah canım gözün aydın o kadar yaptıysa geriis de gelir Allah in izniyle 🤗👏

Benim kızım 22 aylıkken öğrendi çok şükür. Sıkı sık wc ye götürdüm. İllaki denk geliyor ilk başlarda altına yaparken söyledi. Anne çişş deyip yapıyordu. Sonra söyledinde wc kapısıns yatişir yetişmez yapıyordu. Sonraları bazılarını wc ye bazılarını üstüne yaptı. Her söylediğine yaptığına ödül verdim. Çişim var demeden anne söyledim ödülümü ver diyordu. Bu şekilde bir haftada tamamen öğrendi.ama üşütünce arada altına çiş kaçırdı. Gece gündüz ben hepsini bir bıraktım.. Ama 4 ay önce ben bi ameliyat geçirdm hastanedeyken üzüntüden söylememiş kv anneme bez tskın dedim.kendim gelince sadece gece taktım hastalanmasın üşütmesin diye. Bir iki haftaya tekrar geceyi de bırakacam. Koronadan hastaneye gitmeye korkuyrz üşütnesin diye. Havalar iyice ısınsın dedim. Ama kesinlikle kızmayın ve wc de suyla oynaması çok hoşuna gidiyordu izin verin. Ben hem klozet hem diğerinde öğrettim. Bacaklarını yıkadım sadece günde 3 5 defa banyo yaptırmak da hasta eder
Valla herşeyi yaptık çiş tamam aslında kakayı da iki gün önce yaptı ilk aynı gn ikinci kakasını yaptı tuvalwte yaptıktan sonra acıdı popo popo deyip durdu . Daha da tuvalete yapmadı . Aslında dün söyledi balkondaydık zaten yetişemicwktik kabız olmasın diye altına yapmasına izin verdim. Dün bu saatlerde yapmıştı kakasını . Şuan hala yapmadı . Korkuyor sanırım nasıl yenicez bu korkuyu bilmiyorum

Benim kızım 5.5 yaşında şu an beynim sıfırladı sanki bi çok şeyi yeniden aynı süreçler nasıl olacak bakalım

Bugün de kaka kaka deyip elimiz hep nos döndük . İki üç kere krem sürdüm poposuna yumuşasın rahat yapsın diye . Baktım olmuyor havuzunu ılıktan biraz daha sıcak su koyup oturttum .sıcak suda oturtmak da popoyu yumuşatıyomuş. Zaten oynamayı çok seviyor suyla . O sırada nasıl yaptırcam kakayı diye telefonda araştırma yapıyodum baktım bzim kız durdu bana bakıyor . Kaka yapcak galiba alıp tuvalete koyayım dedim ki bi baktım havuzuna yapmış 😂hemde baya baya yapmış . Neyse tuvaleti tutturamamış olsak da bugün ki kaka mevzusunu da atlatmış olduk böylece 😬

Bezi bıraktığınız zaman hiç takmamaniz lazım onlar bebek ama çok akıllı ben tuvalete yapmayayım nasılsa annem bezi takar diye düşünüyordur..
Ben kestiğim andan itibaren gece dahil hiç takmadım..

Bezi bıraktığınız zaman hiç takmamaniz lazım onlar bebek ama çok akıllı ben tuvalete yapmayayım nasılsa annem bezi takar diye düşünüyordur..
Ben kestiğim andan itibaren gece dahil hiç takmadım..
Biliyorum amacım oydu . Ama kaka korkusu olunca tuvaletten hepten soğumasın diye gce uyandırmak istemedim . Çünkü gce gitmek istemiyor tuvalete . Şu kaka korkusunu atlatmayı bekliyorum . Maalesef doğru olan bezsiz yatırmak ama her çocuğun doğrusu olmuyor o doğrular

Biliyorum amacım oydu . Ama kaka korkusu olunca tuvaletten hepten soğumasın diye gce uyandırmak istemedim . Çünkü gce gitmek istemiyor tuvalete . Şu kaka korkusunu atlatmayı bekliyorum . Maalesef doğru olan bezsiz yatırmak ama her çocuğun doğrusu olmuyor o doğrular
Bizimde kaka korkumuz vardı onun için biraz zor alışıyorlar.. Beze de yapmıyordu ilk aylar onu tuvalete tutarak alıştırdım.. Gece de hiç uyandirmadim yatmadan önce tuvaletini yaptırıyordum alez ve Su geçirmeyen bir çarşaf hazırladım gece sürekli kontrol ettim bir kaç kere gece altını ıslattı öyle öyle çişi gelince uyanıp bana söylemeye alisti..

Oo maşallah büyümüş . İkincisi mi yolda ?
insAllah öyle cnm yeniden tecrübe edincem bklm erkek daha zor alışıyor diyorlar çiş konusunda gördüklerim de öyle hep insAllah kolay olur
Bugün de kaka kaka deyip elimiz hep nos döndük . İki üç kere krem sürdüm poposuna yumuşasın rahat yapsın diye . Baktım olmuyor havuzunu ılıktan biraz daha sıcak su koyup oturttum .sıcak suda oturtmak da popoyu yumuşatıyomuş. Zaten oynamayı çok seviyor suyla . O sırada nasıl yaptırcam kakayı diye telefonda araştırma yapıyodum baktım bzim kız durdu bana bakıyor . Kaka yapcak galiba alıp tuvalete koyayım dedim ki bi baktım havuzuna yapmış 😂hemde baya baya yapmış . Neyse tuvaleti tutturamamış olsak da bugün ki kaka mevzusunu da atlatmış olduk böylece 😬
Tuvalete tutturamamis olsanız fa en azından içinde kalmamış çocuğun yarın insAllah denk getirsiniz 🤭

insAllah öyle cnm yeniden tecrübe edincem bklm erkek daha zor alışıyor diyorlar çiş konusunda gördüklerim de öyle hep insAllah kolay olur

Tuvalete tutturamamis olsanız fa en azından içinde kalmamış çocuğun yarın insAllah denk getirsiniz 🤭
İnşallah ya 😂zaten kabız olmasın da isterse donuna yapsın diyodum . İyi oldu bugün kafam rahat

Evet bugün bol bol yeşil erik yedi ve 2 saat önce altına kaka yaptı . Yine kaç kere tuvalete gittik yapmadı. Az önce de altına çiş yaptı ama bu sefer bnm suçum odasındaydı . Sanırım kaka kala dediğinde duymadım sessiz söyledi .

Back