Hay Allah çok üzülüyorum böyle gençkızlarımızı kadınlarımızı görünce ...hemde ciddi anlamda üzülüyorum:çok üzgünüm:...bu son jenerasyonlarda sıklıkla görülmeye başladı...önceden binde bir duyardık böyle şeyleri...gerçi bizim jenerasyonlarda genelde kendiliğinden değil...histeroktomi ile 40 lı yaşlarda menapoza girer oldu...:çok üzgünüm:çoğu yaştaşım rahimlerini aldırmak zorunda kalıyor artık...ve bende adayım...benimkininde eli kulağında heran ameliyatla alınabilir..işte daha yaşım 40 az daha dursa kardır diye düşünüp heray sıkıntısına,sancısına dişimi sıkıyorum....ama sizleri okuyuncada...sanki hadsizlik yapıyormuşum gibi geliyor....canım lütfen üzülme küçük teyzemin kızıda..henüz 25 li yaşlarda...tek yumurtalığı çikolata kisti yüzünden alındı,endometriozis'ide var...tüp bebeğe uğraştılar fakat o tek yumurtada çikolata kist oluşup duruyor yumurta elde edemiyorlar..bıraktı artık yavrum kaldıramıyorum dedi....:çok üzgünüm:...annen haklı o kullandığın ilaçlar hep sentetik hormon...yarınlarda başına iş açabilirler(rahimde miyomlar,memede kistler iyi olan tarafı,Allah korusun kanser bile oluşabilir bu organlarında)...biraz vücudunu dinlendir fırsat ver atsın vücudun şu ailaçları bünyenden....ne kadarını atar bilemem ama...birazda alternatif tıp'ı dene...kızlar topiclerde otlardan felan bahsediyorlar onlara danış....civanperçemi rahime çok iyi gelirmiş mesela...birde hayıt otu felan diyorlar...bunları araştır...bazen ne düşünüyorum biliyormusunuz...belki saçmalık ama...şimdi benim bir kızım olsa 20 li yaşlarda olacaktı...benim jenerasyon hanımlarda jinekologlar bir takım rahatsızlıklarımızda böyle çok sentetik hormonlar verirlerdi tedaviye yönelik..yine bizim dönemin hanımları doğum kontrol haplarını felan çok kullanırdı...şimdikileri bilmemde...bende kullandım bu hormonlardan...şimdi rahimde myomlarım,memelerimde kistlerim var..ve dr'lar buna eskiden kullandığım bu ilaçları sebeb buluyorlar...biz anneler bu ilaçları kullandık bunlar vücudumuzda bir takım birikimler yapıp,birşeylerin dengesini ve kimyasını olumsuz anlamda etkiledide...bizlerden doğan kız çocuklarının bu yüzdenmi bu kadar erken yaşlarda üreme organları ve hormonlarından sorun yaşıyorlar diye aklıma geliyor...yani onlara hamileyken bu birikimler onlar üstünde olumsuz bir durum yaratmış olabilir mi...çünkü daha eski hanımlar bizden de iyi durumdalar ...çoğu doğal yoldan menopoza girmişler ve 50_55 yaşlarında...onlar öyle dr kapılarında gezip,önlerine ilaç dayanmamış..çoğu hamile kalınca bile dr'a gitmemiş..hatta doğumlarını evlerde ebe ile yapmışlar...yani bu tür hormon türevi ilaçları kullananlar parmak sayısı kadarmış...tüm bunların yanında birde ekolojik ortamda sunileşti...bilmiyorum işte düşününce sebeb bunlar geliyor aklıma...ama mantıksız mı...? 23_25 yaşında kullandığım hormonlar yıllar sonrasında vücudumun orasında burasında kistlere sebeb olacak kadar bünyemde kalmış ve etki etmişlerse..o dönem yaşadığım hamilelikte bir kız çocuğunuda etkiliyebilir...gerçi erkek çocuklarını etkilemedi diye birşey yok...onlarında sperm sayıları düşük,amormal spermler çoğunlukta...yani erkeklerde eskiye göre sıkıntı var....:sm_confused:
Allah yardımcımız olsun...benimkiler sadece bir düşünce...umarım yerinde ve aslı olan bir tahmin olmasın.....sevgiler