• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

23 eylülde evleniyorum ama...

06serpil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2011
39
0
36
Ankara
arkadaşlar 23 eylülde düğünüm var...ama ben nasıl bir korunma yapacam bilmiyorum bu konularda biraz cahilim...yani şimdi mi başlamalıyım birşeyler yapmaya ilaç gibi mesela ama ilaç olayına da karşıyım.evlilikten önce bi kadın doğumamı gidilir acaba?ben geç mi kaldım?birde şöyle özel durumum var şeker hastasıyım ve kullandığım 24 saat etkili olan insülin bebeğe zararlı yani çok iyi korunmam lazım bebek karında o insülini değiştirmem lazım.bazılarından duyuyorum evlenmeden 2-3 ay önce doğum kontrol hapı içiolarmış şaşırdım ben bu ilaç ancamı etki edio?

yok cnm be o kadar erken başlamana ilk ay korumuyor ikinci ay koruma başlıyor şeker hast.içebiliyormu peki sen kafana göre hareket etme kadın doğuma yada ana sağlığa git

ilaç almanı önermem genelde dr lar veya ebeler ilaç veriyor. doğal yöntem ile ya da kondomla korunun korkma bişi olmaz. eşin dikkat ederse hiç korkma.. bende senin gibiydim evlendikten tam 1 tıl sora hamile kaldım.

Serpil her ne olursa olsun dışarıdan vücuduna hormon almamanı tavsiye ederim.Bu konuyu eşinle konuşup onun bunu çözmesini isteyebilirsin.İster kondom ister dışarı boşalma,o dikkat etsin.Sen çocuğun olana kadar birşey kullanma hatta çoğu kadın 2çocuğuna kadar aynı şeyi yapıyor örneğin ben.Eşim çocuğumuz geç olur veya olmaz diye endişelendiğinden hiç bana korun bile demedi.Beraber hastanede çalıştık ve çocuk bekleyenleri çok gördüğümüzden ister istemez tedirginliğimiz vardır.Sağlıklı ve mutlu bir evlilik dilerim.

tuze merhaba bende yenı evlendımde dediğin gibi erkegin korunması daha cazıp bende adet düzensizliğim içinde yasmın kullanıyorum ama fakat benım eşim hep boşalmak ıstıyor cokta fazla bılgım yok b tür konularda sencede etki oluyormu

Back