Merhaba.Oğlum 23 aylık ve kendi yaşıtlarından biraz daha zeki olduğunu düşünüyorum çevremdeki insanlarda aynısını diyor.İlk aylardan beri boy ve kilo gelişimi dışında zeka ve algı gelişimi de hep kendi ayından 3-4 ay önde gidiyordu ama o zaman bunu çok da özel birşey diğe düşünmemiştik. Mesela yaşından çok önce 2 kelime kurarak konuşuyordu 3 aylıkken belki bilinçsizceydi ama baba demeye başladı 2-3 ay içinde bilinçli bir şekilde babası gelince baba baba diğe bağırıyordu.Sonrasında birçok kelimeyi söylemeye başladı,9 aylıktı atatürkü tanıdı ve nerde görürse görsün ato ato diyordu 15 aylıkken de net atatürk demeye başladı.net olarak 15 aylıktan beri cümle kurup konuşmaya başladı anlaşılmayan çok az kelimesi vardı.17 aylıkken 10 kadar saydı ve harfleri tanıdı.Bayrak yıldız ay ı 1 yaşından sonra söyledi.18 aylıkken hemen hemen bütün renkleri şekilleri hayvanları sayıları evdeki bulunan mutfaktan odalara var olan herşeyin adını ,dışardaki birçok şeyin adını öğrendi ve cümle içinde belirgin olarak kullandı.20 aylıkken biz öğretmeden tv den ya da bizden duyduklarıyla arada bazılarını unutsa da 50ye kadar saymaya başladı.Aynı zamanlarda harflerin çoğunu öğrendi bunu öğretmek istemesemde ısrarla burda ne yazıyor diğe sorunca söylemek zorunda kaldık ama o sormadan özellikle öğretmiyoruz.22 aylıkken de şarkılardan ingilizce 10 kadar saymayı ve renklerin çoğunu öğrendi.şimdi ise iki sayıyı yanyana getirip söylemeye başladı bu 45 gibi.ben sağlıkçıyım hastaneye yanıma geldiği zaman bu dr amca falan değince gömleğindeki yazıyı kafasına yazmış demek ki ben öyle düşünüyorum geçen hafta puding yaparken paketin üzerindeki dr oetker yazısından anne burda dr yazıyor dedi çok şaşırdım. Şimdi 23 aylık ve kelime hazinesi nerdeyse bizim kadar çok net konuşuyor herşeyi biliyor o yüzden çok fazla etkinlik yapamıyoruz bildiği için oynamak istemiyor.Yapboz puzzle tarzı şeyleri sevmiyor ama nadirde olsa yapmak isterse de ilk gördüğünü bile hemen yerlerine koyuyor ama sonra hepsini dağıtıyor atıyor her tarafa.Küçük bir ilin ilçesinde yaşıyorum çevremdeki çocuklardan ileri olduğunun farkındayım ama bunu geliştirecek bir yer yok burda. Dışardaki çevresindeki insanlar gitmez ama akla gelmeyecek herşeyi konuşur.Sokaktaki insanlara halhatır sorar konuşur iletişimi çok güçlü. Daha şu anda aklıma gelmeyen birçok özelliği var.Ama artık bazı konularda yetemiyorum,arada dışarı çıkıyoruz enerjisini atsın diğe ama çalışınca herzaman olamıyor tabi, değişik neler yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim.Benzer durumda olanlar vardır mutlaka. bana yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum.