• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 23 aylık kızım çiğnemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

FONDILYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
202
1
96
İzmir
Bebeğim çiğnemeyi bilmiyor. 4 azı dişi var. ön dişler köpek dişleri dahi çıktı. Ekmek, köfte, kreker,bisküvi dışında hiçbir şeyi çiğnemiyor. Tüm sebzeleri yiyor ama yoğurtla karışmışsa. çorbalarını da yiyor. Ama yutuyor. çiğnemek yok. Yorumlarınızı bekiyorum.
Sevgiler.

ek gıdaya geçişte blendır kullandın mı????? zamana bırak ve yiyeceklerini sanki yeni ek gıdaya geçmiş gibi pütürlü sun... zamanla düzelecektir... sabırlı ol ve sakın zorlama.

Cnm korkma bence yani cignemeden hic birsey yutamazki acikinca eline ne verirsen ver cignenmesi gereken mutlaka ciginiyecektir.

Hic denemedin mi bunu yapmayi?

Bazi cocuklarda yemege karsi bir isteksizlik oluyor ama zamanla cozuluyor cok uzerine gidince ters tepiyor bu sefer sogumasi buyudukce buyuyor. Yiyecekleri sevdirmeye calis hayal gucubu kullan.

Mesela brokoliyi hasladikdan sonra bak minik bir agac gibi (cicek gibi) hadi bakalim agacin tepesini istir filan demeye calis. Kizin nelerden hoslanir neyi sever bilmiyorum ama birseyleri kombine etmeye calis.

benim kızımda çiğnemeyi pek bilmezdi ben sakız çiğneterek çiğnemesini öğrettim denedinmi bilmiyorum ama belki sizdede faydalı olur

Hiçbir yiyeceği için blendır kullanmadım. Eline havuç, salatalık, vs.. Veriyorum. Ama bir ısırık atıyor. Bana geri veriyor. Sakız çiğneme olayını deneyeceğim mutlaka.. Dün akşam köfteyi elimle ezmeden verdim. Sısrmaca oyunu die bir ıyun ürettim kendimce.. Beni taklit etti. Biraz uzun sürdü ama.. Sonunda başardık sayılır.. çabalarım sabırla ve sevgiyle devam edecek.desteğiniz için çok teşekküler.
Sevgilerimle.

Back