22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim

İstanbul da yaşayan gençler için zaten akşam 9 yada sonra geliniyor, gezmeye gidildiğinde neredesin, anne olmak çok zor her an tedirginlik , ve korku, kimse rahat olamaz anne olan , sizin anneniz çok duyarlı bir kadın
Olmayanlar da var tabi , ölçüyü tutturmak zor
Umarım anlarsın

Valla evladını dışarıdan anneleri babaları zor topluyor.
9 da eve geldiniz diye kızan ve bu saate uyan evladı alnından öperim.

Anneler tabi ki düşünce olarak haklılar ama bı orta yol bulun oturup konuşun.
Yoksa bizde bu yaşları geçtik insan bu kurallara uyamıyor.

Arkadaş ortamın çevren çok düzgün ise bu kadar baskıya gerek yok. Aileler bunu anlamak istemiyor çoğu zaman.

27 olucam yakında bende işten geç çıktım bugün iki defa konuştuk telefonla anne bu merak eder korkar ki haberlerde her gün bi kadın öldürülüyorken yada tecavüze uğruyorken

27 olucam yakında bende işten geç çıktım bugün iki defa konuştuk telefonla anne bu merak eder korkar ki haberlerde her gün bi kadın öldürülüyorken yada tecavüze uğruyorken
Benim annemlerde o korku da var ama kisitlama sebepleri baska bence. En azindan benim ailem icin öyle.

Korkuyordur muhtemelen. Yaşadığımız coğrafya belli, her an başımıza bir şey gelebilir. Bu demek değil ki kendimizi eve kapatmalıyız. Ama önlemlerimizi de almalıyız.

35 yaşındayım, evliyim. Gece tek başıma dışarı çıkarım 18-19 yaşımdan beri. Ama toplu taşıma kullanmam belli saatten sonra, yalnızsam yürümem, taksiye binersem plakasını mesaj atarım. Sen de belli önlemlerini alırsan ve bunları ailenle paylaşırsan sorun olacağını sanmıyorum.

Anneniz çok hakli
Biraz empati yapın lütfen
Kendi çocuğunuz olsa çocuğunuzun o saate kadar dışarda olması kesinlikle sizi de korkutur
Anneler çocukların iyiliğini ister bunu unutuyorsunuz. Hele de şu zamanda kötü insanların dolu olduğu dünyada kim olsa çocuğu gecenin vakti dışarda olmasını istemez.
Ayrıca yaşınız da küçük hâlâ ksura bakmayin ama öyle çok büyük de değilsiniz.
Büyük bile olsa bu hakkı size vermez bu benim düşüncem

Türkiye gibi bir yerde olsaydim bende terör yapabilirdim kizima eve giris cikis saatlerinde sanirim ama 9 da cok erken yani . Annenizle konusmayi denediniz mi ? iste annecim bak su su arkadaslarimlaydim güvenli bir yerdesim , ne yaptigimi biliyorum benim icin bu kadar evhamlanmana gerek gibi gibisinden bir konusma ? anneniz birlikte gezdiginiz arkadaslarinizi taniyor mu mesela ? tanimiyorsa tanistirabilirsin , kimlerle gezdigini görürse ici rahatlar belki :)

Dışarısı çok tehlikeli.

Anne yüreği işte korkuyor , bana göre haklı , üslubu yanlış.

Oturup konuşabilirsiniz , yazları en azından bir saat daha musamaha gösterebilir.

Gittiğiniz yerden onu görüntülü arayın. Ya da geç kaldığınızda arayın. Gönlüne su serpin , eve geldiğinizde kızmaz.

Evlenene kadar aksam ezanı okunduktan sonra dışarıda duramadım istisnalar hariç. Hava kararmadan butun kardesler im evde olurduk iyi ki de durmamışım iyiki de gezememişim ne kaybettim? Daha cok kazandım. Anneme beni böyle kötülüklerden korumaya calıstıgı için minnettarım canım annem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…