22 senedir #unutMADIMAKlımda

neyin tartismasi bu? yazdiklarimdan ne cikardiniz? veya akp chp mhp yi savunur gbi bi halim mi var? madimak olayi ile ilgili gorusum budur, rahatsiz olun veya olmayin, karanlik dedim, zulmeden zulmu alkislayan herkes dahildir buna.. siz kimi anlarsaniz anlayin.. yorumlarim gayet acik..
akp chp mhp siyasetinizi ayri yapin, benim yorumumu oraya buraya cekistirp beni akp veya baska parti savunucusu yaparak degil..

Halkın ateist nefreti aziz nesin nefreti ortadayken karanlık güçler hikayesi daha mantıklı gelmiyor bana.

Allah halettikleri cezayi vicdanlarina versin. Vicdan azabi cekerek uzun uzun yasasinlar. Ve bunlara en basta goz yumup sonra goz boyamak icin yardimci gibi gorunen guvenlik gucleri, vali hepsi belasini bulsun.

İslamiyeti doğru algılayamadığımızdan kulaktan dolma bilgilerle hareket edildiği için alevilerin kanı helaldir derken bu sözü kim söylemiş merak ettim bilmiyorum ben sünniyim çok da alevi arkadaşım oldu gayet de iyi anlaşıyorduk
çok günah canım bir sürü alevi komşumuz var 13 senedir hiç bir zararlarını görmedim,bunu diyen halt etmiş,kafayı yemişler,kuranı kerimde varsa çıkarsınlar bakalım burada,hadisle gelmesinler

Yezid kim bir fikrim yok ama böyle bir algı mı var gerçekten?

tabiki öyle bir algi var, alevi kani helaldir , alevi öldüren cennete gider, bunlar Peygamber efendimiz sav öldükten sonra cikan olaylarda ,yezid ve ogluna e biat etmedikleri icin ilk önce Hz Ali yi sonrasinda Efedimizin torunlarini Hz Hasan Hz Hüseyini zalimce katlederek , ehl i beyti ( Peygamber efendimizin soyunu) kötüleyip lanetleyerek bugunlere genildi , iftiralar halan devam etmekte ...neden , islam düsmani bir adamin oyunu halan devam etmekte, insanlar güc icin dini pis emelleri icin kullanarak istediklerine ulastilar ve maaleseef bu düsünceler devam etmekte ...aleviler herzaman dislandi ama kürt ler gibi ayaklanmadilar , benim amcam zamaninda imam hatipden kovuldu mesela nedeni alevi olmasiydi ..daha nicesiii sadece suclari alevi olmaktii ve bunu basladan kim yezid ehh cvp da ortada aslinda ..

Camiden çıkıp o bizden degil diye cinayet isleyen sozde sunni muslumanlara soyleyecek cok sey var ama.kiblenmek istemiyorum sunni muslumanda alevi ne zamandan beri musluman degil ataist bile olsalar bi musluman bunu nasil yapar anlamiyorum onlar bu dunyada yandi bu yapanlar insallah diger dunyada

öyle söyleme arkadasim, soylari belli , kanlarinda var , dini kirletenlerle senin ne alakan var , islam sunulmus olan en güzel din ,maalesef pis emelleri icin kafalarina göre yön verenler bunlar ,
Islam benim inandığım din ise bunlar zaten dinsiz, cehennemde yanacak kimseler. Ama şayet gerçek islam bunların inandığı ise yolundan geçmem, geçmeyiz herhalde.

Valla benim memlekette aleviler de yaşıyor . sünniler ( içlerinde benim akrabam demeye dilimin varmadığı kişiler de var ) yıllarca alevileri ramazan ayında rahatsız ederlerdi niye oruç tutmuyorsunuz diye alevileri taciz edip sonra da başka bir mahalledeki alevi lokantasında gizli gizli oruçlarını yerlerdi yani kemdileri de oruç tutmazdı ama alevilere niye oruç tutmuyosunuz derlerdi.bizim ailede kuzenim alevi bir genci sevdi diye hem kendisi hem de enitemiz öldresiye dayak yediler niyeyse ben hiç alevilere saygı duyulan bir çevrede yetişmedim çocukken bile memleketimde sülalemde bu olanları aklım almıyordu. Üzgünüm birkaç kişinin hoşgörülü olmasıyla olmuyor bu işler biz çocuklarımızı insan gibi yetiştirelim bari. Benim çocuklarım o bahsettiğim insan düşmanı akrabalarımla hiçbir ortamda hiçbir yerde bir araya gelmeyecekler mesela buna özen göstereceğim çünkü ben çocuklarımın beyninin insan düşmanlığıyla ayrımcılıkla uzaktan da olsa haşır neşir olmasını istemiyorum.

İslamiyeti doğru algılayamadığımızdan kulaktan dolma bilgilerle hareket edildiği için alevilerin kanı helaldir derken bu sözü kim söylemiş merak ettim bilmiyorum ben sünniyim çok da alevi arkadaşım oldu gayet de iyi anlaşıyorduk
Yanlış bilmiyorsam şeyhülislam ebu suud' un alevilerin kanı helaldir fetvası varmış ama emin değilim karıştırıyor da olabilirim

Islam benim inandığım din ise bunlar zaten dinsiz, cehennemde yanacak kimseler. Ama şayet gerçek islam bunların inandığı ise yolundan geçmem, geçmeyiz herhalde.

zaten ayni yolda degiliz, gercek islam da böyle yobazlik yoktur, pis nefislerini islam adi altinda kilif uyduruyorlar, dinleri bedende basliyor, beyinde kalp de degil....

Halkın ateist nefreti aziz nesin nefreti ortadayken karanlık güçler hikayesi daha mantıklı gelmiyor bana.
bana oyle geliyor.. paylastim da dusuncemi.. herkes dilegini dusunmekte ozgur.. sahsi fikrim budur, kimseye muhalefet olma amaciyla yazilmadi..

Son düzenleme:
karanlik gücler = pasa gibi parti savunmasidir... ben sadece acik yazdim okadar , birsey savunmniza gerek yok gayet ortada düsünceler...net
iyi günler
sizin gorusunuze gore oyle olabilir, soylediklerimden sorumluyum, ne anladiginizdan degil.. hicbi parti tarafinda olmadigimi reelde herkes bilir, hem savunsam bile SİZE NE? herkes biraz haddini bilsin.. aciklamam size degil hem, ortaligi karistirmaya calismissiniz, bari yanlis anlasilmasin baska kisilerce..
ben kimseye satasmamis ve genel bi fikir beyan etmisim.. yorumumu alintilayip savunmadigim seyleri isin icine katip bi de coşa coşa yorumlar yapildi mi ifrit oluyorum.. tartismadan konusmayi bilmek lazim.. hem neden uste alinilip saldiri moduna geciliyo anlamis degilim.. saygi bekleyenler azicik saygi duysunlar.. bana bi yafta olursa da tabiki kabullenmem.. taraftar toplama cabasi olarak da goruyorum bu tartismayi alevlendirenlerin amacini..
iyi gunler..

Yürü bre Hızır Paşa
Senin de çarkın kırılır
Güvendiğin padişahın
O da bir gün devrilir .... !

Pir Sultan Abdal ... ...
#unutMADIMAKlımda

' Sizde şah diyeni öldürürlerse, ben de bu yayladan şaha giderim ' alevi değilim o kültürle de büyümedim ama pir sultan abdal' ın hikayesini anlatan bir film izlemiştim çocukken fikret hakan oynuyordu çok etkilenmiştim o zamanlar internet de yok hakkında öğrenmek istediklerimi bİr komşumuzdan öğrenmiştim

' Sizde şah diyeni öldürürlerse, ben de bu yayladan şaha giderim ' alevi değilim o kültürle de büyümedim ama pir sultan abdal' ın hikayesini anlatan bir film izlemiştim çocukken fikret hakan oynuyordu çok etkilenmiştim o zamanlar internet de yok hakkında öğrenmek istediklerimi bİr komşumuzdan öğrenmiştim
Pîr Sultan Abdal piridir Şahtır.Benim eşim Alevidir 16 yıldır tanıyorum tek kelimeyle Mükemmellerdir,insandırlar,her biri birer bilgedir acılarla yoğrulmuş bir topluluk neden yakılırlar,hor görülürler,sevilmezler hep bir tehlike olarak görülürler çok acı.bazen düşünürüm bu Bilge,hoşgörülü duruşları mı korkutur acaba bu zalimleri
#unutMADIMAKlımda

kimse buna karşı koyamaz heralde Müslüman olan muhafazakar kendi gibi olmayana pekte sıcak bakmıyor ve bunun renkleri var açıktan ta işit karanlığına kadar

X