• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 haftalık hamileyim korkuyorum

geceninbekcisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2024
10
1
1
23
Bebeğimin haraketlerini hiç hissedemedim normalmi etrafıma söyleyince kötü bir haber vermişim gibi tepki veriyorlar. Dün sağlık ocağına kan tahlili verdim beta hcg 7141 IU/L çıkmış.

Artik beta hcg değerinizin bir önemi yok diye biliyorum. Merak etmeyin ilk gebeligimde daha çok başlangıçta o bölgede tık tık atan bir şey hissediyordum doktorlar gülüp gaz diyordu. Ne mi oldu cok hareketli bir kızım var. Şu an 2. Gebeliğim 19 haftalara yaklaştım ancak belli belirsiz çok nadir hissediyorum. Ki ikinci gebelikte çok daha erken hissedilir diyorlardı. O nedenle takılmayın. Doktor kontrollerinizi aksatmayin, doktorunuz korkulacak bir durum olursa söyler zaten. Etrafa takılmayın. Etraf sürekli bir şey diyecek. Doğumdan sonra da diyecek yok maması memesi, yok dişi, yok emeklemesi, yok osu yok busu. Her birey kendine özel ve ona göre farklı süreçler yaşıyor. Siz sadece kendinize odaklanın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bğyük ihtimal plesenta ön duvara yerleşmiş buda anne karnıyla bebek arasında yastık görevi görür ve geç hissedersnz hareketleri korkmayın. Beta hcg ile anlaşılmaz hiç bir şey. Eğer çok kafaya takıyorsanız en kötü bi acile gidin kalp atışını duyunca rahatlarsnz stres daha zararlı. Çok normal herkes ye aynı olmaz.

Bebeğimin haraketlerini hiç hissedemedim normalmi etrafıma söyleyince kötü bir haber vermişim gibi tepki veriyorlar. Dün sağlık ocağına kan tahlili verdim beta hcg 7141 IU/L çıkmış.
15-16.haftalarda da kas seğirmesi olarak hissettim her gün.Şuan 22. haftadayız 3 gün hissetmiyorum sonra 1 gün hissediyorum normal dedi dün perinatologum

Bebegin plesentasi rahimin ön duvarindaysa plesenta yastik görevi görüyor daha az hissediliyor benim iki hamileligimde de plesenta ön duvardaydi yakin arkadasimin bebeginin ayaklari dahi belli olurdu hareket ederken benim ancak kendimin hissedebildigi kipirtilar olurdu 30 lu haftalarda bile plesentanizdan dolayi hissetmiyorsunuzdur detayli ultrasona girdiniz mi sorun olsa orada cikardi zaten

Back