211 günlük süreç :(

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.043
Şimdi ben lise son sınıf öğrencisiyim. Haftaya stajım yani çalışmam bitiyor. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ,yazdan beri ygs türkçe konularım bitti sayılır. Hedef pdr ama şu var ki meslek lisesi olduğum için düz liseden çıkana 0,18 katkı verirken bana 0,15 lik katkı veriyor devlet . ygsden yüksek puan almayı hedefliyorum 360-400 gibi ygsye kaldı 211 gün
Çalışma planım şu 1 eylül başlangıç olmak üzere her gün en az 3 saat zorlada olsa ders çalışacağım . Kasıma kadar ygs konularını bitireceğim .Aralığa kadar sadece ders denemesi çözeceğim , mesela bir soruyu yanlış mı çözdüm dönüp konuya hemen geri bakacağım baktıkça baktıkça hafızamda aklımda daha çok yer edinecek .Sıkıntı lys benim için onun içinde doping hafıza almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım? Doping hafıza kullanan yakınınız var mı ? Bu arada dipnot olarak seminerlere katılmayacağım . Videolu setini alacağım onunda matematik , edebiyat , coğrafyasını alacağım . Geometrim iyi olduğu için onu evde youtubeden belli hocaların videosunu izleyerek halledebilirim :)

düşünceleriniz benim için önemli
Çalışma sistemi temel olarak fotoğraflardaki gibi

Eklentiler

• WP_20150728_004.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 185
  • WP_20150728_005.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 179
  • WP_20150728_007.jpg
    80,7 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleme:
bende tekrardan burdan girip yurtdışında okumayı planlıyorum. takipteyim konuyu. doping hafıza ne?

çok soru çözmek iyi bu konuda. soru çöze çöze kavrarsın. ben lisedeyken yazarak çalışırdım öyle aklımda kalırdı. belki bizdeki yazılı sınav sistemi yüzünden bilmiyorum. senin çalışma tekniğini bilmiyorum. ama bol bol soru çöz. yanlışın mutlaka aklında kalıyor.

Bir kaç videosunu izledim de Görsel olarak anlatıyorlar , benim aklıma yattı alıcam , bilimsel açısından da gördüğümüz duyduğumuz söylediğimiz şeylerin %80 nini hatırlarmışız , çok yardımcısı olur bence almalı.

Doping hafıza mı, o ne ola ki?
Ben de son sinif öğrencisiyim de merak ettim
Konuları görsel olarak ana hatlarıyla anlatıyor ama biraz pahalı . Benim çalışma mantığımla uyuyor çünkü ben konuyu ana hatlarıyla anlayıp işte 50 tane soru çözüp bitirmek istiyorum önemli olan aynı konudan bir anda 100 soru çözüp 89 doğru yapmak değil önemli olan 10 farklı konudan 100 soru çözüp 91 bet yapmak ama işte edebiyat ve coğrafyada tamam işe çok yararda mat 2 de işime yarar mı o var

Ben resimli olarak calisirdim yanı şema olarak büyük kâğıtlara işlerdim çalıştığım konuları. Hala aklimdadir bu şekilde çalıştığım şeyler. İşe yarayacağını düşünüyorum doping hafızanın. Yalnız 3 saat yeterli olur mu onu bilmiyorum, biraz daha artırsan daha iyi olur kampa girmiş farz et kendini. Zamanın artacağını dusunuyorsan en az 4 saat olarak hedef koyabilirsin kendine. Bu işin sırrı çok soru çözmek ve hız. Ne kadar çok pratik yaparsan o kadar hizlanirsin. Konuları çalış hemen soru çözmeye başla. Yapamazsan mesela hemen dönüp konuya bakma matematik sorularında. Kendin çözmek için beynini zorla kimi sorularda kendi tekniğin gelişiyor bu sayede ve daha çok hizlaniyorsun. 1 saat soruyla inatlastigimi bilirim ama bu sayede hiç aklımdan cikmadilar.

meslekte hangi bölümdesin meslek liseli birisi olarak bu azmini tebrik ediyorum canım bende bölüm dışı okuyan tek kişiydim mezun olduğum yıl bu sene de tekrardan giricem doping hafıza bence kullan

Dershane düşünüyor musun bu arada? Çok soru çözmek önemli evet ama cozemediklerini sormak daha önemli. Okulda yeterice ilgilendiklerini dusunmuyorum bence dershane imkanın varsa muhakkak git

Dershane düşünüyor musun bu arada? Çok soru çözmek önemli evet ama cozemediklerini sormak daha önemli. Okulda yeterice ilgilendiklerini dusunmuyorum bence dershane imkanın varsa muhakkak git
meslekte hangi bölümdesin meslek liseli birisi olarak bu azmini tebrik ediyorum canım bende bölüm dışı okuyan tek kişiydim mezun olduğum yıl bu sene de tekrardan giricem doping hafıza bence kullan

Babamla dershane konusunu görüştük 3.000 lira dedi . O parayla da İstanbul da dershane işi olur mu olan dershane vakit kaybı mı olur bilmiyorum ama inat edersem yapabilirim . Bence yani çok zor değil olmamalı çalışan derviş muradına ermiş :) .Ben kadın giyim modelistliği okuyorum lisede ama inşallah psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni olacağım :) . 3 saatle başlayayım ben alışınca 4-5 i bulur o saat bide şu var doping hafızayı staj yaptığım yerden aldığım maaşla alacağım onunda önemi var

Oncelikle onemli olan kafa yorman ve plan yapman canim boyle devam edersen mutlaka guzel sonuclar elde edersin.
Ben soylediklerine ilave olarak cikmis sorulari cozmeni tavsiye ederim.

Oncelikle onemli olan kafa yorman ve plan yapman canim boyle devam edersen mutlaka guzel sonuclar elde edersin.
Ben soylediklerine ilave olarak cikmis sorulari cozmeni tavsiye ederim.
bende çıkmış soruları çözmek istiyorum ama işte çalışma planımda nereye koysam bilemiyorum

bende o bölümden mezunum hiç sevmezdim okurken simdi bakıyorum herkes modacı olmus hedef bölümün daha güzel insallah kazanırsın canım

Hayır herkesin diploma puani 0.12 ile carpliyor. 0.18 lik puan kısmı ek puan düz liseye değil. Meslek lisesi.ıhl ve öğretmen lisesine veriliyor kendi alanlarina veriliyor.

Hayır herkesin diploma puani 0.12 ile carpliyor. 0.18 lik puan kısmı ek puan düz liseye değil. Meslek lisesi.ıhl ve öğretmen lisesine veriliyor kendi alanlarina veriliyor.
Bende öyle biliyordum ama geçen okuldan bir öğretmenim kafamı karıştırdı alandışı zor diye bunu anlattı

Programım buna benzer olacak en azından bu mezun sınıfından ilk 10.000 e giren bir abimizin çalışma sistemi bende buna benzetiyorum ama lys de araya doping hafıza alsam mı diye düşünüyorum

Eklentiler

• WP_20150728_004.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 119
  • WP_20150728_005.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 142
  • WP_20150728_005.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 111
Doping hafıza falan kullanmadım ama ygs lysli konu görünce hemen bir dalayım dedim.

Öncelikle ygsde deneme çözmek çok çok önemli. Aralığa kadar ders denemesi çözeceğim dedin ya, burdan kastın sadece mat denemesi çözmek sanırım. Genel deneme çözmeyi sakın ihmal etme. Ben dershaneye gittim ve ekimden itibaren yaklaşık her hafta en az 1-2 deneme çözdük. Bunu kesinlikle yap. Konuları bitirmeyi bekleme. Bir de aralığa kadar tüm konuların bitmiş olmayacak, bu bir gerçek. Hepimizin öyle planları vardı. Sen yine bitecekmiş gibi çalış da elbet bitmiyor, en azından kıyıda köşede ufak bir şeyler kalıyor. Ben şubatta hala konu çalıştığımı hatırlıyorum. Tabi sen benim gibi olmayabilirsin de. Deneme çözmek için konu bitirmeyi beklemek gibi bir hata yapma. Ekimden itibaren aksatmadan haftada 1 deneme çöz, konu bilmesen de çook geliştirir. Konu çalışmadığın zamanlarda bile bu şekilde en azından bir süre net artışı olacaktır. Hem süreyi kullanma açısından hem de bilmediğin sorularda mantıkla çözme açısından acayip faydası oluyor ayrıca neye ağırlık vermen gerektiğini de görüyorsun. Hiçbir zaman ay artık iyiyim diyerek bırakma. Sınava yakın zamanlarda 40 dk artırdığım oluyordu, gerçek sınavda kıtı kıtına yetiştirdim. Çoğu arkadaşımın yetişmedi bile. Bu yüzden bu kadar deneme yeter diyip hemen bırakma. Çok abartma tamam ama uzunca bir süre devam et.

Lysye geçmek için çok bekleme. En başından itibaren karışık karışık git. Lysde deneme çok önemli değil ygs kadar ama çözsen iyi olur. Videolar benim müthiş işime yaradı. Ama ben dershaneye gidiyordum. Konuları genelde orda dinliyordum. Yine de bazı şeyleri hiçbir şekilde anlamıyordum mesela fizikte bazı konularda acayip zorlandım. Videolarını izledim, çook yardımcı oldu.

Konuya çalıştıktan sonra çıkmış soruları çözmeyi ihmal etme. Özellikle zorlandığın konularda bunu yap. Çıkmış soruları görmek neyin ne kadar önemli olduğunu gösterir ve biraz da moral verir. Zor soru tabi ki önemli, zor sorularla da çalış ama bazen yapamadığımız konularda çok moralimizi bozuyor. Mesela fizikte zorlandım dedim ya ben elektriği kendimi bildim bileli yapamazdım. Sınavlarda da zor sorarlardı, kullandığım test kitabında da yardırmışlardı sağolsunlar. Bir testte çözebildiğim soru sayısı bir elin parmağını geçmezdi. Sonra gidip çıkmış sorularına baktım, çok kolay. Ygs ve lysde çıkmış olan tüm elektrik sorularını doğru yaptım. Bana bi güven geldi. Demek ki o kasmıyolar dedim. Girdiğim gerçek ygsde de lysde de elektrik çoook kolay çıktı, aynı çıkmışlardaki gibi. İkisini de yaptım. Denemelerde elektriğim genelde boş ya da yanlış olurdu halbuki :)

Öyle biraz konuyla alakasız atladım ama alt dönemlere sınav hakkında konuşmayı hep çok istemişimdir. Özellikle zorlandığım derslerde çözümlü denemeler ve kitaplar çok faydamı gördü. fem kullandım ben. Kitapta çözümü yok ama teknofeme girince videolu çözümleri var. Aynı zamanda konu anlatım videolarının çoğunu da teknofemden izledim gerçekten güzel.

Güzel kaynak güzel kitap her zaman çok önemlidir. Zamanla bulacaksın sana en uygun kitabı. Tüm sene anlamadığım bir dersin koskoca 12. Sınıf müfredatını sınava çok az bir zaman kala başka iki kaynaktan çalışıp sular seller gibi öğrendim (sınav geçince hepsini unuttum tabi).

Süre çok uzun. Bunalacaksın, arada depresyona bile girebilirsin bazı arkadaşlarım gibi. Pes etme. Ygs hele bi geçsin çok rahatlayacaksın buna emin ol. Lys çok önemli bunu hiç unutma. Lysye ağırlık ver. Ygssi çok iyi olup lysde bi güzel batırıp istediği bölüme çok ucundan girememiş birisi olarak söylüyorum bunu :)

İnşallah istediğin yeri kazanırsın. Yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…