- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.043
-
- Konu Sahibi SusmayanKalem
çok soru çözmek iyi bu konuda. soru çöze çöze kavrarsın. ben lisedeyken yazarak çalışırdım öyle aklımda kalırdı. belki bizdeki yazılı sınav sistemi yüzünden bilmiyorum. senin çalışma tekniğini bilmiyorum. ama bol bol soru çöz. yanlışın mutlaka aklında kalıyor.
Konuları görsel olarak ana hatlarıyla anlatıyor ama biraz pahalı . Benim çalışma mantığımla uyuyor çünkü ben konuyu ana hatlarıyla anlayıp işte 50 tane soru çözüp bitirmek istiyorum önemli olan aynı konudan bir anda 100 soru çözüp 89 doğru yapmak değil önemli olan 10 farklı konudan 100 soru çözüp 91 bet yapmak ama işte edebiyat ve coğrafyada tamam işe çok yararda mat 2 de işime yarar mı o varDoping hafıza mı, o ne ola ki?
Ben de son sinif öğrencisiyim de merak ettim
Dershane düşünüyor musun bu arada? Çok soru çözmek önemli evet ama cozemediklerini sormak daha önemli. Okulda yeterice ilgilendiklerini dusunmuyorum bence dershane imkanın varsa muhakkak git
meslekte hangi bölümdesin meslek liseli birisi olarak bu azmini tebrik ediyorum canım bende bölüm dışı okuyan tek kişiydim mezun olduğum yıl bu sene de tekrardan giricem doping hafıza bence kullan
Ben resimli olarak calisirdim yanı şema olarak büyük kâğıtlara işlerdim çalıştığım konuları. Hala aklimdadir bu şekilde çalıştığım şeyler. İşe yarayacağını düşünüyorum doping hafızanın. Yalnız 3 saat yeterli olur mu onu bilmiyorum, biraz daha artırsan daha iyi olur kampa girmiş farz et kendini. Zamanın artacağını dusunuyorsan en az 4 saat olarak hedef koyabilirsin kendine. Bu işin sırrı çok soru çözmek ve hız. Ne kadar çok pratik yaparsan o kadar hizlanirsin. Konuları çalış hemen soru çözmeye başla. Yapamazsan mesela hemen dönüp konuya bakma matematik sorularında. Kendin çözmek için beynini zorla kimi sorularda kendi tekniğin gelişiyor bu sayede ve daha çok hizlaniyorsun. 1 saat soruyla inatlastigimi bilirim ama bu sayede hiç aklımdan cikmadilar.
bende çıkmış soruları çözmek istiyorum ama işte çalışma planımda nereye koysam bilemiyorumOncelikle onemli olan kafa yorman ve plan yapman canim boyle devam edersen mutlaka guzel sonuclar elde edersin.
Ben soylediklerine ilave olarak cikmis sorulari cozmeni tavsiye ederim.
bende o bölümden mezunum hiç sevmezdim okurken simdi bakıyorum herkes modacı olmusBabamla dershane konusunu görüştük 3.000 lira dedi . O parayla da İstanbul da dershane işi olur mu olan dershane vakit kaybı mı olur bilmiyorum ama inat edersem yapabilirim . Bence yani çok zor değil olmamalı çalışan derviş muradına ermiş :) .Ben kadın giyim modelistliği okuyorum lisede ama inşallah psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni olacağım :) . 3 saatle başlayayım ben alışınca 4-5 i bulur o saat bide şu var doping hafızayı staj yaptığım yerden aldığım maaşla alacağım onunda önemi var
bende o bölümden mezunum hiç sevmezdim okurken simdi bakıyorum herkes modacı olmushedef bölümün daha güzel insallah kazanırsın canım
Şimdi ben lise son sınıf öğrencisiyim. Haftaya stajım yani çalışmam bitiyor. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ,yazdan beri ygs türkçe konularım bitti sayılır. Hedef pdr ama şu var ki meslek lisesi olduğum için düz liseden çıkana 0,18 katkı verirken bana 0,15 lik katkı veriyor devlet. ygsden yüksek puan almayı hedefliyorum 360-400 gibi ygsye kaldı 211 gün
Çalışma planım şu 1 eylül başlangıç olmak üzere her gün en az 3 saat zorlada olsa ders çalışacağım . Kasıma kadar ygs konularını bitireceğim .Aralığa kadar sadece ders denemesi çözeceğim , mesela bir soruyu yanlış mı çözdüm dönüp konuya hemen geri bakacağım baktıkça baktıkça hafızamda aklımda daha çok yer edinecek .Sıkıntı lys benim için onun içinde doping hafıza almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım? Doping hafıza kullanan yakınınız var mı ? Bu arada dipnot olarak seminerlere katılmayacağım . Videolu setini alacağım onunda matematik , edebiyat , coğrafyasını alacağım . Geometrim iyi olduğu için onu evde youtubeden belli hocaların videosunu izleyerek halledebilirim :)
düşünceleriniz benim için önemli
Bende öyle biliyordum ama geçen okuldan bir öğretmenim kafamı karıştırdı alandışı zor diye bunu anlattıHayır herkesin diploma puani 0.12 ile carpliyor. 0.18 lik puan kısmı ek puan düz liseye değil. Meslek lisesi.ıhl ve öğretmen lisesine veriliyor kendi alanlarina veriliyor.
Yok kat sayi kalktı artik. 0.18 lik kısım sana verilecek. Kendi alanına tabi lys sonuçları aciklandiktan sonra.Bende öyle biliyordum ama geçen okuldan bir öğretmenim kafamı karıştırdı alandışı zor diye bunu anlattı