• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 kisi beraat etti... Iste ceza alanlar..

Pkknın itlerini davul zurnayla karşılatan hükümet değil mi ?
Hala mış gibi yapmaktan bahsediyorsunuz.
Buna adalet diyenler Allah katında nasıl hesap verecekler.
Askerle neden kafayı bozmuş acaba bu hükümet.
İstediklerini ulaşamayacaklar hiçbirzaman.
Çünkü bizler hiç bir zaman onlar bu ülkenin sahibiy-MİŞ gibi davranmayacağız.

Az önce bir sitede gördüm..
Darbeyi gerceklestirmedikleri, plan oldugu, gerceklestirilmeyen eylemlerin ceza gerektirmedigi yazilmis...

EEE bide gerceklstirselerdi:)
Birde 2000 li yillarda darbemiz olurdu fena mi?
Milenyum darbesi..
Gerci asamazlaridi artik..
Mecbur besleyecekleridi..
Tabi yine 12 Eylül gibi anayasalarinida kendileri yapmazsa..
Bakarsin anayasalarinida yapar yine asarlardi...

Bekleseydi keske yargi ya..
Önce darbeyi yapsalardida sonra yargilansalardi..
Eylem gercege dökülmüs olrdu..
Ölenler mi?
EE " sorgu zaiyati"

Keşke gerçekleşseydi o plan, keşke ülke geri gitseydi de benim Mehmedimin kanıyla sulanmış toprak şerefsize peşkeş çekilmeseydi. Keşke yapılsaydı da teröristler asit kuyularında boğulsaydı eriselerdi hainlik etmeselerdi. Bütün insanlığımı bi kenara bırakabilirim o kalleşlere o kahpelere cezalarını ödetebilmek adına. Oğlu olan, namusu olan ve bu karara sevinenler, elbet görürsünüz keseri sapı, elbet..

Bu ülkede hain pislik bile çıkıp özgürce ülkeyi bölmek istediğini söyleyebiliyorsa, ülkeye yıllarını vermiş mücadele etmiş askere müebbet vermek. bu ne perhiz ne lahana turşusu..

tabii, abd ye yaklaşmadı başbuğ değil mi, onların köpeği olmadı değil mi, bu da bir takım şahsiyet yoksunlarının işine gelmedi değil mi..

Ah Keşke ..

Kasımpaşalı artık içinde nasıl bir intikam biriktirmişse kusa kusa bitiremedi.
Evet gün gelir devran döner elbet.
Sivasta yakılanların, uluderede katledilenlerin, deniz fenerinin hesabı da dönecek bir gün.

Kenan Evren hala cezalandırılmamışken, İlker Başbuğ internet andıcı sebebıyle müebbet alıyor.
Mustafa Balbay 34 yıl ceza alıyor adam gazeteci ya ne yapmıs olabilir 34 yılı hakedecek?
Bu dalaverecilerin elinde ne hale geldi ülkem.

Hakedenler yok mu elbette var.
Binlerce fail-i meçhulün katilleri var aralarında ama adamlar bundan yargılanmıyor, darbeye tesebbusten, hükümeti düşürmeye yonelik terör örgütü(!) kurmaktan yargılanıyor.
Cünkü asıl onemli sucları tayyibe karsı gelmek.
İnsan hayatından değerli bu, her seyden onemli ona nasıl karsı gelebilirsin ki sonun bu olur işte.

Gazeteciler, yazarlar bu kadar buyuk ceza alacak ne yapmış olabilir?
Bu adamlar bu kadar ne yaptılar da apo'yla eşit hatta daha fazla ceza alıyorlar?

Son düzenleme:
Ben birde sunu anlamiyorum.
Sitelere bakiyorum.
Ayni site hem " RTE tüm komutanlari cezalandirdi" diyor, hem de " RTE: Basbug a terörist diyeni tarih affetmez" dedi diyor.

EE bune perhiz bune lahana tursusu?
RTE bunlari cezalandiran mi savunan mi?

Gerci kimin ne dedigi umrumda degil.
RTE de dahil.
Bana göre tarihte zulm eden zihniyet icin ilahi adalet tecelli etti.
PEki bununla bitti mi?
Bitmedi.
Bu ülke üzerinde cok oyunlar oynandi.
Elbet hepsi verecek hesabini!
Bu daha baslangic!

Diktatörlük ve darbeci zihniyet hiç terketmedi bu ülkeyi.Uygulayış şekillleri ve yöntemleri farklı ama oyun aynı oyun,sadece oyuncular farklı.

Başbakan Erdoğan:'' Başbuğ'a terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez'' (1 Şubat)

Asıl suçlarının tayyipe karşı gelmek olduğunun en büyük kanıtı işte!!!!!

Dilerim seni Allah da affetmez.

Genelkurmay, Akademisyen, Prof.Dr. , Gazeteci , Yazar : TERÖRİST

Apo : BARIŞ ELÇİSİ

14 yaşındaki kıza tecavüz eden 26 kişinin cezalarının toplamı bile bir Mustafa Balbay etmiyor..

Bu mu adalet?

yanlışım varsa affolla arkadaşlar!Adnan Menderes,o zaman ülkenin sahip olduğu altınları sattığı için yargılandı,en ağır ceza idamdı sanırım ondan idam edildi!idam kalkmasaydı şuan Müebbet yemiş olan Paşalarımıza,Gazetecilerimize,Prof'larımıza ..vs de idam vereceklerdi adım gibi eminim!
neyse asıl şunu demek isterim ki Adnan Menderes sadece o altınları (böyle duydum o zamanı yaşamış birinden )sattığı için darbe oldu,idam edildi
peki sorarım size AKP denen parti GÜZEL ÜLKEMİN (ATAMIN MİRASI TÜRKİYEMİN) Topraklarını karış karış peşkeş çekerken,Paşalarımızın,Dekanlarımızın,Proflarımızın..vs ne yapmasını bekliyordunuz?ellerini kenetleyip ''yaa tabiki satsın,babasının malı ya,istediğine satar kardeşim'' mi???
yazık bu zihniyete!
yalan yok,her yoruma açığım,içim acıyor, o cezayı yiyenler benim babammış abimmiş sevgilimmiş gibi üzüldüm!
daha çok şey yazmak isterdim ama işte..

Son düzenleme:
Ben birde sunu anlamiyorum.
Sitelere bakiyorum.
Ayni site hem " RTE tüm komutanlari cezalandirdi" diyor, hem de " RTE: Basbug a terörist diyeni tarih affetmez" dedi diyor.

EE bune perhiz bune lahana tursusu?
RTE bunlari cezalandiran mi savunan mi?

Gerci kimin ne dedigi umrumda degil.
RTE de dahil.
Bana göre tarihte zulm eden zihniyet icin ilahi adalet tecelli etti.
PEki bununla bitti mi?
Bitmedi.
Bu ülke üzerinde cok oyunlar oynandi.
Elbet hepsi verecek hesabini!
Bu daha baslangic!

Anlatayım, başbuğ erdoğana abd yandaşlığı konusunda koltuk çıkmadı. anında ipini çektiler adamın. iyidi güzeldi tarih affetmeyecekti terörist diyeni, ne oldu şimdi ??????

yanlışım varsa affolla arkadaşlar!Adnan Menderes,o zaman ülkenin sahip olduğu altınları sattığı için yargılandı,en ağır ceza idamdı sanırım ondan idam edildi!idam kalkmasaydı şuan Müebbet yemiş olan Paşalarımıza,Gazetecilerimize,Prof'larımıza ..vs de idam vereceklerdi adım gibi eminim!
neyse asıl şunu demek isterim ki Adnan Menderes sadece o altınları (böyle duydum o zamanı yaşamış birinden )sattığı için darbe oldu,idam edildi
peki sorarım size AKP denen parti GÜZEL ÜLKEMİN (ATAMIN MİRASI TÜRKİYEMİN) Topraklarını karış karış peşkeş çekerken,Paşalarımızın,Dekanlarımızın,Proflarımızın..vs ne yapmasını bekliyordunuz?ellerini kenetleyip ''yaa tabiki satsın,babasının malı ya,istediğine satar kardeşim'' mi???
yazık bu zihniyete!

vatana ihanet eden adama çiçek atacaklardı tabii, bu barış delisi aymazlar öyle isterdi!!!! Allahım nasıl olur ya nasıl, nerde bu adalet.

Zaten bu darbecilerin, darbe yapmak icin öne sürdügü suc dogrudur,kesindir. Astiklari adamlarda sucludur.
Ama darbeciyi yargilayanlarin, darbeci aleyhine sundugu her suc hayalidir, yalandir verilen cezada haksizdir..
Ey güzel ülkemmm nefes al beee nefes allll..
Kurtulus günündür!

Ey milletim sevin, sevin, bugün senin EGEMEN oolodugun gündür.

Artik Türkiyede Egemenlik MILLETINDIR!!

Darbe düsünenlere duyrulur:)

Neyse cikmam gerek, malum, hayatimiz birtek burasi degil...

Ayrica bugün bir not aldim:

Bakalim burada adalet ne kadar isliyor..

-

Kisisel görüsüm;

Artik kimse Türkiye yi babasinin ciftligi zannetmesin.
Artik kimse Türkiye nin sahibi ooldugunu zannetmesin.
Artik kimse bu halkin darbelerle kafasina vurmaya kalkismasin.

Ve artik kimse milletten ve millet iradesinden üstün oldugunu zannetmesin.
[/COLOR]

:46::46::46::46::46::46::46::16::16:

yazık bu zihniyete!
yalan yok,her yoruma açığım,içim acıyor, o cezayı yiyenler benim babammış abimmiş sevgilimmiş gibi üzüldüm!
slm altınların nerye gittiğini lütfen iyi araştırın yani mendere o altılarla karını şişirmedi kimse yede krnını şişirmesi için vermedi ölürken dahi devlt sırrıdır dedi ve öldüten bi kaç yıl sonra altınların nereye gittiği anlaşıldı....umarım doğru bilgiye ulaşırsınz

demokrasi halkın kendi tercihini yönetime yansıtmasıdır. atanmışların yönetimi kendi fikir ve ideolojilerine göre şekillendirme çabaları sonunda Türk yargısı önünde hesap vermiştir. bundan sonra demokrasiyi kimse kafasına göre şekillendirmeye cesaret edemeyecek . verilen kararın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum

Son düzenleme:
Kasımpaşalı padişahımız idam edilen devrimci kardeşlerinin kanını yerde bırakmadı.Adaleti sağladı.Çok yaşa padişahım hülooğğğ

Zaten bu darbecilerin, darbe yapmak icin öne sürdügü suc dogrudur,kesindir. Astiklari adamlarda sucludur.
Ama darbeciyi yargilayanlarin, darbeci aleyhine sundugu her suc hayalidir, yalandir verilen cezada haksizdir..
Ey güzel ülkemmm nefes al beee nefes allll..
Kurtulus günündür!

Ey milletim sevin, sevin, bugün senin EGEMEN oolodugun gündür.

Artik Türkiyede Egemenlik MILLETINDIR!!

Darbe düsünenlere duyrulur:)

Neyse cikmam gerek, malum, hayatimiz birtek burasi degil...

Ayrica bugün bir not aldim:

Bakalim burada adalet ne kadar isliyor..

Merhaba

Hepimizin moda mod aynı olması, fikirlerimizin, görüşlerimizin, ideolojilerimizin, doğrularımızın, yanlışlarımızın vs. vs. bire bir aynı olması veya birbirine çok yakın olması mümkün olabilir mi hiç? Tabi ki olamaz...

Hem zaten düşünebiliyor musunuz? Hepimiz aynı olsak dünyada hiç bir gelişme olur mu hiç?

Üstelik ne kadar sıkıcı olur değil mi?

Kaldı ki; fikirler farklı farklı olsa dahi, hepimizin ortak noktası olan -İnsan olmak- gibi bir müştereğimiz var öyle değil mi?

Yazdıklarınızı okurken gerçekten çok ama çok üzüldüm.

Açıkça söylemek gerekirse daha önceden de dikkatimi çekmişti yorumlarınızdaki -bana göre- tahrik edici ve sevgisiz, hatta biraz da aşağılayıcı tarzdaki yaklaşımlarınız...

Bilmem farkında mısınız?

Ama şöylesi bir günde, üstelik Mübarek Ramazan ayı ve Bayram öncesi son günlerde, bu denli hassas bir süreçle alakalı böylesi edayla ve üslupla, böylesi incitici ve -özür dileyerek söylüyorum- ki aynı zamanda -sinir bozucu- yorumlar yaparak, resmen polemiğe davetiye çıkartıyorsunuz.

Bu sizi mutlu mu ediyor? Ya da gerçekten içinizde birikmiş bir kinin patlaması mı ?bilemiyorum ve bu sizin özeliniz zaten.

Ancak lütfen geriye dönerek bir daha okuyun yazdıklarınızı.

Bir sürü insanı bu şekilde üzmeye ve biraz da saygısızlık etmeye, böyle bir üsluba -gerçekten hakkınız olduğunu tekrar düşünürseniz- o zaman size söyleyecek bir şey kalmıyor zaten...

Sadece 12 Elylül de idam edilen kisilerin bir kismi söyle;

AHMET SANER (22) 16 Nisan 80'de gözaltına alındı. 26 Haziran 81'de idam edildi.
KADİR TANDOĞAN (23) 16 Nisan 80'de gözaltına alındı. 16 Haziran 81'de idam edildi.
MUSTAFA ÖZENÇ (22) 7 Ocak 81'de gözaltına alındı. 21 Ağustos 81'de idam edildi.
İ. ETHEM COŞKUN (23) 29 Nisan 80'de gözaltına alındı. 13 Mart 82'de idam edildi.
SEYİT KONUK (26) 29 Nisan 80'de gözaltına alındı. 13 Mart 82'de İzmir'de idam
edildi.
NECATİ VARDAR (22) 30 Nisan 80'de gözaltına alındı. 13 Mart 82'de idam edildi.
ALİ AKTAŞ (27) 9 Haziran 80'de gözaltına alındı. 23 Ocak 83'te idam edildi.
ÖMER YAZGAN (27) 17 Ocak 81'de gözaltına alındı. 30 Ocak 83'te idam edildi.
ERDOĞAN YAZGAN (23) 17 Ocak 81'de gözaltına alındı. 30 Ocak 83'te idam edildi.
MEHMET KAMBUR (28) 17 Ocak 81'de gözaltına alındı. 30 Ocak 83'te idam edildi.
RAMAZAN YUKARIGÖZ (23) 17 Ocak 81'de gözaltına alındı. 30 Ocak 83'te idam edildi.
İLYAS HAS (29) 28 Aralık 80'de gözaltına alındı. 7 Ekim 84'te idam edildi.
HIDIR ASLAN (26)Şubat 80'de gözaltına alındı. 25 Ekim 1984'de idam edildi.

Bu kisilerin daha cok genc olduklarini, asilmamalarini söyleyenlere Kenan Evrenin cevabi " asmayalimda besleyelim mi?"

Kenan evren böyle derken, idam edilen genclerin ailelerine yazdiklari son mektuplar ise söyle;

NECDET ADALI (7 Ekim 1980 Ankara) Sevgili anneciğim ve babacığım, sizleri ve ezilen halklar uğruna mücadeleyi erken bırakmak zorunda kaldığım için üzgünüm...
SERDAR SOYERGİN (25 Ekim 1980 Adana)
Sevgili anneciğim eğer ben asılıp ölürsem, sen hiç üzülme. Geride kalan yoldaşlar da senin oğlundur. (...) Biz bir ölürüz bin doğarız. (...) Biz ölürken bile başımız dik yürürüz...
VEYSEL GÜNEY (10 Haziran 1981 Gaziantep) Değerli babacığım ve tüm dostlarım. (...) Ben kimseyi öldürmedim, suçsuzum.
Babacığım, ben ölüme seve seve gidiyorum, bir namussuzluk ve bir ..lik yapmadım. Onun için hiç üzülmeniz gerekmez. (...)
HIDIR ASLAN (24 Ekim 1984 İzmir) "Canım Abim. Uzun uzun yazacak değilim. Bu ana hep hazırdım. Son yolculuğum yaşamım kadar güzel olmalı. Üzülmek mi? Bunu hiç istemiyorum canlarım. Büyük sözler etmeyi gereksiz buluyorum. Her şey yaşamımız kadar açık ve sade olmalı. (...) Şu mektubu yazarken bir yandan çay sigara içiyorum. Ağır ağır. Tadına vara vara. Neşesiz değilim. (...) Çok şey söylemek istiyorum ama zaman öyle kısa ki. On dakikamız var. Üzülmeyin acılara yenilmeyin hayata karşı güçlü olun yaşam budur. Başı dik olun.
ERDAL EREN (13 Aralık 1980 Ankara) Sevgili annem, babam ve kardeşlerim. (...) Ama çok açıklıkla söylüyorum ki benim
moralim çok iyi ve ölümden de korkum yok. (...) Zavallı ve çaresiz biriymiş gibi
ardımdan ağlamanız beni yaralar.
ÖMER YAZGAN (29 Ocak 1983 İzmit)
Sevgili anama, babama ve kardeşlerime, şu anda saat 04.00 ve ben infaz için son hazırlığım olarak bu mektubu yazıyorum. (...) Elimde kelepçe ile yazmak zor. (...) Gözyaşlarınızı düşmanlardan gizlemeyi öğrenmelisiniz. (...)
MEHMET KAMBUR (29 Ocak 1983 İzmit) Değerli karıcığım, biz tarihi görevimizi yerine getirirken en azından seni görmek
isterdim. (...) Son olarak da ülkemin özgürlüğü uğruna canımı severek feda ediyorum. (...)
MUSTAFA ÖZENÇ (20 Ağustos 1981 Adana) Sevgili Babacığım. (...) Bu satırları yazmamın nedeni kendinizi bu konuda
suçlamamanız içindir. Siz bana karşı görevinizi fazlasıyla yerine getirdiniz.
İLYAS HAS (6 Ekim 1984 İzmir) Şu an sizlere en son mesajımı iletiyorum. Ben sizlerin yüzüne kara çalacak hiç bir şey yapmadım.(...) Belki de çok şey vardır sizlere iletebileceğim ama şu an aklıma bir şey gelmiyor ki... Bu da doğal olsa gerek.
RAMAZAN YUKARIGÖZ (29 Ocak 1983 İzmit)
Değerli aileme, annem, babam ve kardeşlerime. Sizler için birçok şey yapmak istedim ve her zaman da isterdim. (...) Benim için üzülmenizi, gözyaşı dökmenizi istemem. Devrimci olarak yaşadım, devrimci olarak ölüyorum. (Annesine yazdığı
mektuptan) Burada şereflice yaşayıp şereflice ölerek sana olan borcumun bir kısmını ödemek istiyorum.
KADİR TANDOĞAN (25 Haziran 1981 İstanbul) Sevgili aileme, anneme, Mediha ablama, Nuriye ablama, kardeşim Meliha, yeğenim Servet ve enişteme: İnanın bu yaşamımda ölmeme değil, sizleri arkada, gözü yaşlı bıraktığıma üzülüyorum. Kolay değil, benimki bir anlık şey. Ya sizler? (...) Bu mektup elinize geçtiğinde ben ölmüş olacağım. Mektubum baştan sona hüzün dolu. Ama bu şartlar altında yazmak için aklıma başka bir şey gelmiyor.

Gerci bu darbeci zihniyet müebbet vermez, direk asar!
Ama keske bu genclerde hayatinin baharinda öldürülmeseymiste müebbet alsaymis.

Bu gencin aileleri, yakinlari, darbe madurlari, asilan basbakanin ailesi, secmeni, yapilan zulümlere karsi Rabbinden adalet diliyorsa, Rabbimin o ilahi adaleti tecelli edince karalar baglamazlar.
Sükürler olsun ilahi adalete derler.

darbeciler asıyordu heyyyy TÜRKİYEMMMMMM şimdi ADALET MÜEBBET VERMİŞ ÇOK MU!!!!!

ADALET MÜLKÜN TEMELİ
:16:

yazık bu zihniyete!
POFU SENİ KANDIRMIŞLARRR, ALTIN MALTIN YOK ÖYLE BİŞEYYYY.... haaaa ülke rayına oturup gelişme yönünde ilerleyip birde çok partili hayata geçişten sonra ilk sağ parti olup başbakan olunca asmışlardır desen daha iyi olurdu altında nerden çıktı allahasennnnn :) neyseee

Türk ordusunu ne hale getirdiler,yazıklar olsun hiç bir demokrasi ülkesinde bu kadar komutan zan altında kalıp bu kadar ceza almamıştır..
Birileri rahatladı tabi,istedikleri oldu ..
Bebek katiline özel doktorlar giderken,İlker Paşa'ya müebbet verdiler..
Adalet buysa eğer bu ülkede yaşamanın bir anlamı yoktur artık,adalet kendi ipini çekti teslim oldu..

Back