21 haftalık nazal kemik 3.7 mm

skylandd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2024
14
1
1
30
Kızlar merhaba 21 haftalık gebeyim 3.7 mm nazal kemik dedi doktor. Fetal dna yaptırdım sonucu iyi bir sorun yok kalbi,ense kalınlığı vs iyi bebek 24 cm 450 gr diğer organları gayet sağlıklı femur haftasına uyumlu sadece nazal kemik diye down olan oldu mu. Yani amniyosentez yaptırabilirsin dediler ama korkuyorum.

Sadece nazal kemikle down teşhisi konulabilecegini sanmıyorum. Fetal dna %99 doğru sonuç veriyor. Sizinki de zaten iyi çıkmış. Geri kalan her şey iç organlar kalp vs zaten nomalse sadece burun kemiği küçük diye down denilemez bence ya.

Canım down olması için nazal kemik görünmemesi gerekiyor 2 üzeri normal sayılıyor sizi kim endişelendirdi? Bunu bir down annesi olarak yazıyorum

Çok teşekkür ederim amin çok amniosentez yaptıran biliyor musunuz
Evet yapan çok tıbbi terminasyon isteyen veya sağlıklı mı değil mi öğrenmek isteyen herkes yaptırıyor ben doğurmayı tercih ettim o yüzden amniyosentez yaptırmadık neyse kaderimizde razıyız dedik bu tamamen kişisel bir karar. Bazı anneler doğurcam ama hamileyken bilmek istiyorum diyor ve yaptırıyor.

Sizde ne vardı acaba nasıl anlaşıldı fetal vs yaptırdınız mı

Sizde ne vardı acaba nasıl anlaşıldı fetal vs yaptırdınız mı
Bizde hiç bi sıkıntı yoktu her şey olması gerektiği gibiydi ense kalınlığı, burun kemiği vs. Çokta iyi doktorlara gittim isim vermicem profesörlere... Takipli olduğum doktorum ikili testi bile yaptırma dedi ve yaptırdığım için benimle haftalarca konuşmadı yüksek risk geldi bak kafamız karıştı vs vs uğraşmak istemedi açıkçası birazcık egolu birisiydi. Doğuma kadar herşey normal dedi olabilir dedi bu testler güvenilir değil falan. Amniyosenteze ısrar etti çünkü biliyor ki down doğarsaa ve bana hiç bilgilendirme yapmadığı için haklı olarak dava açabilecektim. Formaliteden konuştu hep. Bebek doğdu doğumhaneyi terk etti ve bi dahada kendisini çok fazla görmedim. Benden çok o şok oldu anne olan benim ama doktorum kabullenemedi. Açıkçası biz şok olmadık kalbimizde ya downsa diye düşündük ve kabullendik. Şuan 6yaşında insanlar ne düşünürse düşünsün o bizim canımız

Rabbim güzel ömür nasip etsin miniğe size hep mutluluk getirsin inşallah doktor çok önemli Allah iyi doktorlara düşürsün gerçekten vicdan sahibi doktorlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…