arkadaşlar 21 haftalık tüp bebek gebesiyim. iki gecedir beni uykumdan uyandıran rahimde toparlanma -kasılma- oluyor. 30 sn sürüp sona eriyor. gerçi rahim toparlandığında bebek hareketleri hissedilmez deniyor ama ben o sırada tekmelerini hissediyorum. hatta daha kuvvetli hissediyorum. yaşadığım şey hakikaten de rahim kasılması mı? sabahtan bu yana az bi kasık sancım var. doktoruma randevuyu 5 hafta önceden alabiliyorum. telefonla ulaşmam neredeyse imkansız. başka bir doktora hemen gideyim mi yoksa olağan şeyler mi bunlar. iki haftra sonra kendi doktoruma randevum var onu beklesem mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
canım bence hiç vakit kaybetden başka bir doktora git gayet sakin ol sen tedbirini al takdir Allahdan gelsin git görün doktora en azından bu rahimdeki kasılmaların en olduğunu anlarsın ya rahim büyüdüğü için gerilen damarların kasılmasıdır yada başka bişeydir tez zaamanda öğren durumu inşallah yavrucağının bir şeyi yokdur sağlıcakla kalın Allahım sağ salim yavrunu kucağını almayı nasip etsin
canım tekil gebelik olsaydı pek önemseme derdim..benimde tam senin haftalarında rahim kasılmalarım başladı ve ara ara doğuma kadar hepoldu..dr düzensiz geliyorsa önemseme..ritmik kasılmalar önemli demişti...ama ikiz gebeliklerde doğum genelde erken sonlanıyor..sen her ihtimali göz önüne al..üstelik tüp bebekmiş ikizlerin..bunca emeği heba etme...tedbir bizden tevekkül rabbimden...bu arada ben 35.haftamda erken doğum yaptım normal doğumla...bu kasılmaların etkisimiydi bilmiyorum...
ayni seyi bende yasiyorum cnm 20.haftadayken bunu hissettigimde hemen doktorumu aramistim acil gel dediler nts ye bagladilar ama sukurki sanci degilmis doktorumun dedigine göre bebek büyüdügü icin karin geriliyormus sende ihmal etme sebebini bulmak icin doktorunu hemen arayip gitmelisin böyle seyler ihmale gelmez suanda bende hala oluyor ara sira karnim semsert oluyor birkac saniye sürüyor ama kafama takmiyorum suan
ayni seyi bende yasiyorum cnm 20.haftadayken bunu hissettigimde hemen doktorumu aramistim acil gel dediler nts ye bagladilar ama sukurki sanci degilmis doktorumun dedigine göre bebek büyüdügü icin karin geriliyormus sende ihmal etme sebebini bulmak icin doktorunu hemen arayip gitmelisin böyle seyler ihmale gelmez suanda bende hala oluyor ara sira karnim semsert oluyor birkac saniye sürüyor ama kafama takmiyorum suan
benim de tek gebelik meğer benim kuruntummuş. doktor 3. aydan sonra ritmik olmayan bu tür ağrılar normal dediler. bi sorun çıkmadı. ne olur ne olmaz diye ilaçsız serum verdiler. bi de idrar yolları iltihabı için fitil. benim iki kere oldu ama ne bileyim bir tüp bebk düşüğümde var. kötü oldum. neyseki sorun yokmuş serum takıp dinlencem rabbim herkesin bebşşini kendisine bağışlasın. cevap veren tüm arkadşalara teşekkür ederim.