- 21 Kasım 2017
- 27.564
- 120.491
Umut verdiniz. Çok teşekkür ederim.Inanir misiniz kendi kendime soyle diyordum. Dünyada ki tum bebekler alışır ama benimki asla. Cunku biraz inatçı bir bebekbir tavsiye uzerine 1 haftalık rutinle basladim aslinda. Hemen gecmedim. Her gun uyku saatine yakin ayni seyleri yaptım.( ki bizim uyku saati hel dengesizdi) ama yine de her aksam ayni saatte sakin oyunlara gectim. Odasina gittik. Yarim saate yakin orada alcak ses tonlariyla konuşup sakin oyunlar oynadik. 3 kitap belirledim. Her gun ayni kitaplari gosterip okudum. Basta ilgisini cekmesexe alisti sonra. Kiyafetini giydirip yatakta isik kapali sessizce konustum. 1 hafta sonra rutinler sonrasında memeyi vermedim Eli hep memeye gitti:)sabah vericen xedim. hemen optum o an. Kus uyudu kedi uyudu meme uyudu falab diye konuştum. Baya uzun sürdü ilk gun. Mayismaya baslarkeb agladi tabi. Karanlim evde gezdik geldik zor bela uyudu. Sonra alisti ama. Inanin alışacak. Isterdim daha uzun sure emsin ama artik bitim duruma gelmiştik. Ustine bide yemesi zorlasmisti. Cunky gündüz uykusuna dalmaj icin yarim saat emiyordu. Simdi kendisi mama istiyor mutfaaga gidip
Oyle de uykusuz kalıyoruz boyle de:)) kendinizi hazir hissettiğinizde baslarsinoz. Kademeli olunca daha iyi oluyor sanirim. Insallah bebisinizle sıkıntisiz atlatırsınız süreci❤Umut verdiniz. Çok teşekkür ederim.Rutinleri ben de deneyeceğim. Bir ay daha böyle gitsin, kendimi alıştırayım bakalım.
İnşallah.Oyle de uykusuz kalıyoruz boyle de:)) kendinizi hazir hissettiğinizde baslarsinoz. Kademeli olunca daha iyi oluyor sanirim. Insallah bebisinizle sıkıntisiz atlatırsınız süreci❤
Benim kızım da böylePeki ilk uykuya geçişinde nasıl kestiniz memeyi?Ben nasıl avutacağım hiç bilmiyorum ya. Korkuyorum çok ağlayacak diye.
Resmen ilac gibi geldi yazdiklariniz. Ben de biraktirma surecine girmek istiyorum. Nereden baslayacagimi bilmiyorum. Uyku=meme benim oglum icin. Uyku oncesi disinda vermiyorum ama uykusu gelince meme meme diye ustumu parcaliyor. Gece rutininizi uygulamaya calisacagim ben de. Insallah bizde de ise yarar.Evet emzirmek guzel bir duygu, bebek icin de sağlıklı. Ancak artik anne ve bebegi yoracak duruma geldiğinde daha fazla inat etmeden bitirme tarafini sectim kendi dusuncemle. Gun icinde babasi ilgilensede gece saat basi meme icin uyanıyordu. Üstelik yeteri kadar saglikli ogub atlamadan beslememe ragmen. Uykusuzluk hem bebektw hem ben de sagliksiz olnaya basladi. Gözlerinin alti mor uyanıyordu artik ki yeme kadsr uyku da cok önemli bence. Bebegi korkutarak ve aglatarak tabiki bagli oldugu seyden ayirmamak gerek. Once memeyle uyumayi kesip sonra gunduz memesibi azaltip sonrada tamamen veda ettik. Ve su an son zamanlarda en keyifli dönemi geciriyoruz.
Alin benden de o kadar. Resmen korkumdan biraktiramiyorum. Nereden baslayacagizPeki ilk uykuya geçişinde nasıl kestiniz memeyi?Ben nasıl avutacağım hiç bilmiyorum ya. Korkuyorum çok ağlayacak diye.
Inanin günlerce bu aksam kesin başlıyoruz dedim. Sonra gece uyusa biraz dinlensem moduna gecip pes ettimResmen ilac gibi geldi yazdiklariniz. Ben de biraktirma surecine girmek istiyorum. Nereden baslayacagimi bilmiyorum. Uyku=meme benim oglum icin. Uyku oncesi disinda vermiyorum ama uykusu gelince meme meme diye ustumu parcaliyor. Gece rutininizi uygulamaya calisacagim ben de. Insallah bizde de ise yarar.
Benimkide 15 aylık. Aynen boyleyz gunduzde emzırıyorm. Cok sık emiyor. Gece zaten uykusuzluktan perısanız bızde. Seninki 5 kez gene ıyıymıs. Benimki daha fazla uyanıyor.saat başı. Napcam bılmıyorm. En cok uykusuz kalıyor diye uzuluyorum. Hayirlisi bakalım.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik bir oglum var. Emziriyorum hala. Biraktirmaya çalışıyorum ama ne denediysem nafile. Gece en az 5 kere uyanir meme icin. Ikimiz de uykusuzluktan perisan olduk. Son 1 haftadir ruh gibiyim artik.gece ilk uykuya geciste meme ile uyumayi biraktirdim.ama gündüz yok illa memede uyuyacak. Zaten son 2 haftadir neredeyse gündüz uyumuyor. Haliyle gece daha da zor uykuya geciyor.
Uyku disinda meme vermiyorum hic. Ama bu gece uyku arasi ve gündüz uykuya gecis zamanlarinda nasil birakicam bilmiyorum. Cok yoruldum. Buradan okudugun cogu yontemi denedim yok. En son ilac almayi dusundum sut bitsin diye ama yan etkisi fazlaymis korktum. Akil veren anneler olursa cok mutlu olurum. Basim agriyir artik uykusuzluktan
O aylarda biz de öyleydik. Ne gündüzü kalmıştı ne gecesi. Hatta istahsizlim yasamistik o zamanlarda. Cunku meme ona daha kolay geliyordu habire karni dolu oluyordu. Ilk gunduz emmelerini azaltarak başladım. Istahini baya etkiledi. Ama son aylarda gercekten uykusuzluk başıma vuruyordu. Oglum da uykusuzluktan surekli tum gun huzursuzdu. Sinir sistemim tamamen yıpranmıştı. Gonul isterdi ki 2 yasina kadar emsin. Ama ben psikolojik olarak bitmistim o da goz atlari mor agrasif geziyordu. Surec bittiginden beri deliksiz uyku uyumaya basladim. Memeyle baglantili mi tesadüf mu bilmiyorum istahi acildi cok sukur.Benimkide 15 aylık. Aynen boyleyz gunduzde emzırıyorm. Cok sık emiyor. Gece zaten uykusuzluktan perısanız bızde. Seninki 5 kez gene ıyıymıs. Benimki daha fazla uyanıyor.saat başı. Napcam bılmıyorm. En cok uykusuz kalıyor diye uzuluyorum. Hayirlisi bakalım.
Tarif ettiginiz durum tam bizi anlatiyor. Ben de her gun bugun baslayacagim deyip sonra aman uyusun da dinleneyim moduna giriyorum ama sabah yine saatlerce emince bikkinlik geliyor. Benimki de odaya girince meme demeye basliyor cunku uyku onun icin meme. Uyumak istedigini oyle ifade ediyor. Tek sorununuz kitaplari yirtmak derdinde. Kalin olanlari bile bozmayi basariyor.Inanin günlerce bu aksam kesin başlıyoruz dedim. Sonra gece uyusa biraz dinlensem moduna gecip pes ettim( cunku ilk tepkileri cok oluyor. Kararli olmamam surecimi cok uzatti. Ve hazirliksiz direkt olaya baslamam da. Benim oglum odaya ayak bastigi an meme diyordu. Birini alip birini bırakıyordu. Hayatta biz basaramayiz diyordum. Ama sonra başardık cok sukur. Siz de basarirsiniz eminim. Gercekten rutine rn geç 1 haftada alışıyorlar. Zaman gectikce kendi kendine uykuya gecis süresi de azaldi.
Bizim de kac tane kitap yirtildi. Kalin buyuk kifaplar ilgisini cekti onlardan aldim. Ay'i kim caldi diye bir kitap vardi. Is bankasi yayiniydi sanirim. Cok ilgisini cekti. Ay dede ya nolmus bak diye onu anlattım. Uykuyu cagristirdi resmen kitap. Ay dede demeye basladi. Bir suru kitap var. Birkaci dikkatini cekti. Onlarla ilerledim. Oglum hareketli bir cocuk. Cok fazla oyuncaklarla oynamayı sevmez. Aliskanliklari disinda bir sey cok kabul etmez. Ben acikcasi bu sureci cok uzun sure asamam dusunuyordum. Bilmiyorum bazen anne olarsk karamsarliga kapiliyoruz. Yorgunluk uykusuzluk hepsi eklenince. Meme ve uyku sorunu asilinca ama bircok sey yerine oturuyir sanirim. Bana cok bagimliydi. Banyoya gitsem bile babasinin yanında aglardi. Ama simdi sabahlari uzun sure babasıyla bas başa beni cok aramıyor.Tarif ettiginiz durum tam bizi anlatiyor. Ben de her gun bugun baslayacagim deyip sonra aman uyusun da dinleneyim moduna giriyorum ama sabah yine saatlerce emince bikkinlik geliyor. Benimki de odaya girince meme demeye basliyor cunku uyku onun icin meme. Uyumak istedigini oyle ifade ediyor. Tek sorununuz kitaplari yirtmak derdinde. Kalin olanlari bile bozmayi basariyor.
Gercekten oyle. Gozumde dag gibi buyuyor bu sorun. Insallah biz de guzel sonuc aliriz boyle. Benimki de bana asiri dustu ozellikle bu ara. Wc'ye bile gidemiyorum.Bizim de kac tane kitap yirtildi. Kalin buyuk kifaplar ilgisini cekti onlardan aldim. Ay'i kim caldi diye bir kitap vardi. Is bankasi yayiniydi sanirim. Cok ilgisini cekti. Ay dede ya nolmus bak diye onu anlattım. Uykuyu cagristirdi resmen kitap. Ay dede demeye basladi. Bir suru kitap var. Birkaci dikkatini cekti. Onlarla ilerledim. Oglum hareketli bir cocuk. Cok fazla oyuncaklarla oynamayı sevmez. Aliskanliklari disinda bir sey cok kabul etmez. Ben acikcasi bu sureci cok uzun sure asamam dusunuyordum. Bilmiyorum bazen anne olarsk karamsarliga kapiliyoruz. Yorgunluk uykusuzluk hepsi eklenince. Meme ve uyku sorunu asilinca ama bircok sey yerine oturuyir sanirim. Bana cok bagimliydi. Banyoya gitsem bile babasinin yanında aglardi. Ama simdi sabahlari uzun sure babasıyla bas başa beni cok aramıyor.
Gece uykuya geçerken meme ile geçmeyi nasıl kestiniz acabaAslinda en dogru cevap tamamen kararlı oldugunda başardımcunku uykusuz gecenin her sabahinda bugun kesin birakicaz ertesi sabah 2 mememde acik boynum belim yamulmuz sekilde buluyordum kendimi. Gece ilk uykusuna memeyle gecisini onceden bitirmiştim. Bu en onemlisiydi. Kendi kendine uyuyordu artik. Ama gece yarisindan sonra asla memesiz uykuy Dalmadi. Ilk 3 gece cok zorlandım. Esimle donusumlu baktik. Surekli uyandı. Meme uyudu annecim bu uyudu su uyudu diye diye konustum. Gezdirdim evde. Kucagima aldim. Ilk 3 gun sadece. Onu atlatibca. Artiko rutine alisiyor. Uyandığında su verdim sadece.
O kadar iyi anliyorum ki sizi. Bazen sinirlerimin yiprandigi agladigim zamanlar oldu. Haftalarca ust uste uykusuzluk cok zor. Ben simdi ki durumuzu soyleyeyim belki kucum bir gaz olur başlamak icinGercekten oyle. Gozumde dag gibi buyuyor bu sorun. Insallah biz de guzel sonuc aliriz boyle. Benimki de bana asiri dustu ozellikle bu ara. Wc'ye bile gidemiyorum.
Ben de bir tavsiye ile basladim . Tamamen rutinler olusturarak. 1 hafta ayni rutinleri yaptık. Tabi o rutinlerden sonra meme verdim. Sonraki hafta rutinlerden sonra memeyi vermedim. Sadece ilk 3 gece. Sonrasi alisiyorlar hemen. Her gun ayni saatte ev isiklarini kisip odasinda gitmek. Ayni kitapları okumak. Dişlerini fircalamak. Odasında yarim saat sakince oyun oynamak. Pijamalarının giyilmesi. Isigi kapati0 yatakta konuşmak. Kedi uyudu kopek uyUdu gibi bildigu kisi ve hayvanlari saymak. Bu sekilde rutinlerleGece uykuya geçerken meme ile geçmeyi nasıl kestiniz acaba
Cok iyi geliyor yazdiklarinizi okumak. Cunku tam olarak biz de boyleyiz. Ben aylardir oglumla kendi odasinda yatiyorum. Besiginde uyumayi birakmisti. Odasindaki kanepede yanina uzanarak emziriyorum, oyle uyuyor. Dusmesin diye de gece ben yaninda yatiyorum. Memeden kesince kendi yatagina da alistirnmak istiyorum. Birkac haftaya ben de basari hikayemi yazarim insallah.O kadar iyi anliyorum ki sizi. Bazen sinirlerimin yiprandigi agladigim zamanlar oldu. Haftalarca ust uste uykusuzluk cok zor. Ben simdi ki durumuzu soyleyeyim belki kucum bir gaz olur başlamak icintamamen kestigimiz gunden 4 5 gun sonra geceleri kesintisiz uyku basladi. Tüm gece meme emdigi icin beraber uyumuş oluyordum. Artik kendi odasinda uyuyor. Sabah uyandiginda sesleniyor. Oglenleri başta zorlandi. Ama simdi o kisimda normale dondu. Kendi saatlerini ayarladi resmen. Gune ikimizde cok enerjik başlıyoruz. En az 5 6 saat kesintisiz uyuyorum hayal gibi. O uyurken tum kalan islerimi halledip kahvemi icip esimle vakit geçiriyorum. Diger turlu ev isini hallettikten sonra bayılıyordum hemen. Ve son zamanlarda esimle oturup muhabbet edemiyordum. Ben de çocukta gergindik. Esim uyusa gozume batiyordu yemek yese batiyordu. Ama simdi cok sukur normale dondu ev. Yemek duzeni oturdu. Onunla oyun oynayacaj enerjim oluyor. Biraz uzun yazdim kusura bakmayin. Ama belki etkili olur kararliliginizda diye yazdim.
Bebisinizle guzel hikayenizi bekliyorum❤ insallah yaKin zamanda konusacagiz guzel sonucuCok iyi geliyor yazdiklarinizi okumak. Cunku tam olarak biz de boyleyiz. Ben aylardir oglumla kendi odasinda yatiyorum. Besiginde uyumayi birakmisti. Odasindaki kanepede yanina uzanarak emziriyorum, oyle uyuyor. Dusmesin diye de gece ben yaninda yatiyorum. Memeden kesince kendi yatagina da alistirnmak istiyorum. Birkac haftaya ben de basari hikayemi yazarim insallah.
Tüm rutinlerimiz var 40 günlüktü başladığımda rutin olayınaBen de bir tavsiye ile basladim . Tamamen rutinler olusturarak. 1 hafta ayni rutinleri yaptık. Tabi o rutinlerden sonra meme verdim. Sonraki hafta rutinlerden sonra memeyi vermedim. Sadece ilk 3 gece. Sonrasi alisiyorlar hemen. Her gun ayni saatte ev isiklarini kisip odasinda gitmek. Ayni kitapları okumak. Dişlerini fircalamak. Odasında yarim saat sakince oyun oynamak. Pijamalarının giyilmesi. Isigi kapati0 yatakta konuşmak. Kedi uyudu kopek uyUdu gibi bildigu kisi ve hayvanlari saymak. Bu sekilde rutinlerle
Memede uyumayı nasil biraktirdinizEvet emzirmek guzel bir duygu, bebek icin de sağlıklı. Ancak artik anne ve bebegi yoracak duruma geldiğinde daha fazla inat etmeden bitirme tarafini sectim kendi dusuncemle. Gun icinde babasi ilgilensede gece saat basi meme icin uyanıyordu. Üstelik yeteri kadar saglikli ogub atlamadan beslememe ragmen. Uykusuzluk hem bebektw hem ben de sagliksiz olnaya basladi. Gözlerinin alti mor uyanıyordu artik ki yeme kadsr uyku da cok önemli bence. Bebegi korkutarak ve aglatarak tabiki bagli oldugu seyden ayirmamak gerek. Once memeyle uyumayi kesip sonra gunduz memesibi azaltip sonrada tamamen veda ettik. Ve su an son zamanlarda en keyifli dönemi geciriyoruz.
Cok iyi. Sizin daha kolay olur benceTüm rutinlerimiz var 40 günlüktü başladığımda rutin olayınaay bende yakında emerek uyuma işini bitireceğim