21 aylik memeden kesme

Breeze48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
77
75
35
Merhaba arkadaşlar. 21 aylik bir oglum var. Emziriyorum hala. Biraktirmaya çalışıyorum ama ne denediysem nafile. Gece en az 5 kere uyanir meme icin. Ikimiz de uykusuzluktan perisan olduk. Son 1 haftadir ruh gibiyim artik.gece ilk uykuya geciste meme ile uyumayi biraktirdim.ama gündüz yok illa memede uyuyacak. Zaten son 2 haftadir neredeyse gündüz uyumuyor. Haliyle gece daha da zor uykuya geciyor.

Uyku disinda meme vermiyorum hic. Ama bu gece uyku arasi ve gündüz uykuya gecis zamanlarinda nasil birakicam bilmiyorum. Cok yoruldum. Buradan okudugun cogu yontemi denedim yok. En son ilac almayi dusundum sut bitsin diye ama yan etkisi fazlaymis korktum. Akil veren anneler olursa cok mutlu olurum. Basim agriyir artik uykusuzluktan:KK43:

Gece uyanması bitmedi sanırım uyumadan önce tok tutan bişeyler yedirseniz muzlu mamalar var benim kızım da öyleydi 3 yaşına kadar emzirdim hamile kalmasam hala devam ederdi gündüz hiç vermiyodum ama uykuya meme ile geçiyordu. Gece uyanmalarımız yoktu çok şükür. O yüzden ne uykusuz kalıyodum ne beni zorluyodu. Gece uyanmalarına çözüm bulmanız gerekiyor. Kademe kademe kesin diyolar. Önce geceyi halledin. Ben memelerde süt bitti artık biberonla içersin dedim. Her gece ballı süt içiyo hala sonra masal anlatıyorum uyuyo. İlk 2 3 gün ağladı ama dayandım.

Benimki de 20 aylık ve aşırı derecede memeye düştü. Göğüs ucu kremini kremini tekrar kullanmaya başladım o derece. Temmuz gibi bıraktırayım diye düşünüyorum. Şurada yerimi alıp konuyu takip edeyim😀

Gece uyanması bitmedi sanırım uyumadan önce tok tutan bişeyler yedirseniz muzlu mamalar var benim kızım da öyleydi 3 yaşına kadar emzirdim hamile kalmasam hala devam ederdi gündüz hiç vermiyodum ama uykuya meme ile geçiyordu. Gece uyanmalarımız yoktu çok şükür. O yüzden ne uykusuz kalıyodum ne beni zorluyodu. Gece uyanmalarına çözüm bulmanız gerekiyor. Kademe kademe kesin diyolar. Önce geceyi halledin. Ben memelerde süt bitti artık biberonla içersin dedim. Her gece ballı süt içiyo hala sonra masal anlatıyorum uyuyo. İlk 2 3 gün ağladı ama dayandım.
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Gece memeyle uykuya gecisi kestik 2 3 haftadir. Desteksiz uyuyor. Aslinda uyumadan yarim saat 1 saat once 1 bardak kefir iciyor ya da yogurt yiyor. Ama saba 5 e dogru sanki alarm caliyir. Uyaniyur ve sonra uyanana kadar memede. Uykumub en derin kismi oldugu icin ( ki aslinda derin uyku diye bir sey yoka artik sanirim 🙈) o esnada yatagina gidiyirum sabaha kadar memede. Emzik gibi yapti beni. Gündüz neredeyse hic vermiyorum. Tabi gubduz uykusunda meme almadan yatmıyor. Bir yerde yanlış yapıyorum ama onu bulamadim bir türlü. Ondan uzun uzu yazıyorum. Balli sut denicem birde yatmadan once. Belki daha tok tutar. Gündüz uykuya gecis memesinden nasil kesicem onu hic bilmiyorum.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Gece memeyle uykuya gecisi kestik 2 3 haftadir. Desteksiz uyuyor. Aslinda uyumadan yarim saat 1 saat once 1 bardak kefir iciyor ya da yogurt yiyor. Ama saba 5 e dogru sanki alarm caliyir. Uyaniyur ve sonra uyanana kadar memede. Uykumub en derin kismi oldugu icin ( ki aslinda derin uyku diye bir sey yoka artik sanirim 🙈) o esnada yatagina gidiyirum sabaha kadar memede. Emzik gibi yapti beni. Gündüz neredeyse hic vermiyorum. Tabi gubduz uykusunda meme almadan yatmıyor. Bir yerde yanlış yapıyorum ama onu bulamadim bir türlü. Ondan uzun uzu yazıyorum. Balli sut denicem birde yatmadan once. Belki daha tok tutar. Gündüz uykuya gecis memesinden nasil kesicem onu hic bilmiyorum.
Biberonla süt vermeyi deneseniz gündüz.benim kestiğim zamanlarda gündüz uykumuz bitmişti gündüz hiç vermiyodum meme istediğinde başka şeylere yöneltiyodum ilgisini yemek öneriyodum oyun vs birşeyler sürüp korkutmak tiksindirmek bana göre değildi bu yüzden benim sürecim uzadı 3 yaşı geçmiştim

Biberonla süt vermeyi deneseniz gündüz.benim kestiğim zamanlarda gündüz uykumuz bitmişti gündüz hiç vermiyodum meme istediğinde başka şeylere yöneltiyodum ilgisini yemek öneriyodum oyun vs birşeyler sürüp korkutmak tiksindirmek bana göre değildi bu yüzden benim sürecim uzadı 3 yaşı geçmiştim
3 gun once tamamen kestim memeden. Artik zombi gibi oldugum gunun sabahinda🙈 ilk gece cok agladi su verdim. Biraz kucagima alip gezdirdim. Dun geceden beri memeyi hic istemedi ama uyandi baya 1 2 dkka agladi kendi kendjne geri yatti. Umarim kesintisiz uykuya gecer kisa zamanda🙏

Amin😀 Gece desteksiz uykuyu nasıl öğrettiniz?
Memesiz asla uyumaz diye düşünüyordum. Bir arkadasimin da tavsiyesiyle tam 1 hafta her gun aynu rutini tekrarlaxim uyumadan once. Uyku saatine yarim saat kala odasina gectik herkese ii geceler biz uyumaya gidiyoruz dedm. Isigi biraz kisip orada kitaplariyla oynadik. 3 tane kitap belirlemstim. Ayni kitapları eglenceli sekilde kisik ses tonuyla okudum. Pijama takımını giydirdim. Sonra isigi kapatip yataga gecince teker teker sevdigi hayvanlari saydim uyudar diye. Kedi uyuxu kopek uyudu gibi. 1 hafta sonunda rutinlere alisti ve memeyi vermedim uyurken. Ilk 2 gece cok agladi. Ama sonra uykuya daldi. Daha onceleri cok denedim ama asla istikrarli olMadim. Yorgunluktan uyusun heMen dedim ve hep memeyi verdim. Ama kararli oldgum an iz degisti. Buraya yazdiktak sonra da tamamen kesmek icin kendimi hazirladim. Ve cok sukur memesiz 3. Gündeyiz. 🙏 baya detayli anlatmaya calistim uzun oldu kusura bakmayin. Karat verdiğiniz an belki yaedimci olur.

3 gun once tamamen kestim memeden. Artik zombi gibi oldugum gunun sabahinda🙈 ilk gece cok agladi su verdim. Biraz kucagima alip gezdirdim. Dun geceden beri memeyi hic istemedi ama uyandi baya 1 2 dkka agladi kendi kendjne geri yatti. Umarim kesintisiz uykuya gecer kisa zamanda🙏
Geçer geçer biz kıyamadığımız için böyle oluyor aslında hem onlara hem kendimize kötülük ediyoruz onun da uykusu bölünüyo bizim de

Merhaba arkadaşlar. 21 aylik bir oglum var. Emziriyorum hala. Biraktirmaya çalışıyorum ama ne denediysem nafile. Gece en az 5 kere uyanir meme icin. Ikimiz de uykusuzluktan perisan olduk. Son 1 haftadir ruh gibiyim artik.gece ilk uykuya geciste meme ile uyumayi biraktirdim.ama gündüz yok illa memede uyuyacak. Zaten son 2 haftadir neredeyse gündüz uyumuyor. Haliyle gece daha da zor uykuya geciyor.

Uyku disinda meme vermiyorum hic. Ama bu gece uyku arasi ve gündüz uykuya gecis zamanlarinda nasil birakicam bilmiyorum. Cok yoruldum. Buradan okudugun cogu yontemi denedim yok. En son ilac almayi dusundum sut bitsin diye ama yan etkisi fazlaymis korktum. Akil veren anneler olursa cok mutlu olurum. Basim agriyir artik uykusuzluktan:KK43:
Memeyi bıraktırma ya karar verdiğiniz anda aglasada zirlasada birdaha vermeyecektiniz. Ben ilk cocugumu 21 aylıkken salça sürüp kanadı uf oldu artık meme yok demiştim 2 gece ağlamıştı kesinlikle vermedim gündüzleride eline yemesi oyalanmasi için salatalık kuru kayısı meyve fln vermiştim yatırmadan çorba iciriyordum. Smdi ikinci çocuğum tam 21 aylık şuan ben pandemi nasılsa evdeyiz diye bir ay daha emzirmeyi düşünüyorum bu çocuğum çok aksi bişey salcaya kanacak gibi durmuyor ama dediğim gibi biraktiracagim dediğim anda birdaha vermeyeceğim çünkü ağlayıp verirsem inanmaz sürekli aynı şeyi yapar nasılsa verecek diye

Benim de 20 aylık bir kızım var, en az iki yıl emzirmek istiyorum, sonrasında konuşmaya başlarsa konuşarak halletmek istiyorum. Emzirmek için kırk takla atıp, sonra çok bunaldım diyip ağlata aglata memeden kesmeyi çok doğru bulmuyorum. Öte yandan uykusuzluk gerçekten çok zor, insanın yavrusuna karşı tahammülü bile azalıyor. Gün içinde sizi dinlendirebilecek birileri var mı?

Geçer geçer biz kıyamadığımız için böyle oluyor aslında hem onlara hem kendimize kötülük ediyoruz onun da uykusu bölünüyo bizim de
Cok dogru haklisiniz. . Artik alisti ve uyanmiyor. Aylar sonra ilk kez enerji ile uyanıyorum. Ve oglumda da cok fark var. Hep uykulu olurdu ama coj sukur simdi uykusunu alip uyanıyor.

Meme diye cok aglayinca susmuyorsa ne yapiyorsunuz memeyi unutturup susturmak icin
Ilk 3 gece cok agladi. Hatta ilk gece 15 dkka krize girdi resmen. Normalde asla biberon almaz. Suluk tarzi olanlarda su verdim. Once istemedi. Sonra icti. Sakinlesti. Sakinlesince evde los isikta kucakta gezdirdim biraz. Yatagina gidip uzandik 15 dkka daha döndü durdu sonra daldi. Gündüzleru her istedgindw dikkatibi dagitip oyun oynadim. Musluğun onunde oynadim. Devam sutu verdim kutu olandan. 4. Gun uyandı ama kendi kendibe uykuya daldi. Ve su an cok sukur uyanmiyir. Tamamen kestik. 1 kere uyaniyi3 su icip yatiyir.

Benim de 20 aylık bir kızım var, en az iki yıl emzirmek istiyorum, sonrasında konuşmaya başlarsa konuşarak halletmek istiyorum. Emzirmek için kırk takla atıp, sonra çok bunaldım diyip ağlata aglata memeden kesmeyi çok doğru bulmuyorum. Öte yandan uykusuzluk gerçekten çok zor, insanın yavrusuna karşı tahammülü bile azalıyor. Gün içinde sizi dinlendirebilecek birileri var mı?
Evet emzirmek guzel bir duygu, bebek icin de sağlıklı. Ancak artik anne ve bebegi yoracak duruma geldiğinde daha fazla inat etmeden bitirme tarafini sectim kendi dusuncemle. Gun icinde babasi ilgilensede gece saat basi meme icin uyanıyordu. Üstelik yeteri kadar saglikli ogub atlamadan beslememe ragmen. Uykusuzluk hem bebektw hem ben de sagliksiz olnaya basladi. Gözlerinin alti mor uyanıyordu artik ki yeme kadsr uyku da cok önemli bence. Bebegi korkutarak ve aglatarak tabiki bagli oldugu seyden ayirmamak gerek. Once memeyle uyumayi kesip sonra gunduz memesibi azaltip sonrada tamamen veda ettik. Ve su an son zamanlarda en keyifli dönemi geciriyoruz.

Merhaba. Bunu nasıl başardınız? 😁
Aslinda en dogru cevap tamamen kararlı oldugunda başardım🙈 cunku uykusuz gecenin her sabahinda bugun kesin birakicaz ertesi sabah 2 mememde acik boynum belim yamulmuz sekilde buluyordum kendimi. Gece ilk uykusuna memeyle gecisini onceden bitirmiştim. Bu en onemlisiydi. Kendi kendine uyuyordu artik. Ama gece yarisindan sonra asla memesiz uykuy Dalmadi. Ilk 3 gece cok zorlandım. Esimle donusumlu baktik. Surekli uyandı. Meme uyudu annecim bu uyudu su uyudu diye diye konustum. Gezdirdim evde. Kucagima aldim. Ilk 3 gun sadece. Onu atlatibca. Artiko rutine alisiyor. Uyandığında su verdim sadece.

Aslinda en dogru cevap tamamen kararlı oldugunda başardım🙈 cunku uykusuz gecenin her sabahinda bugun kesin birakicaz ertesi sabah 2 mememde acik boynum belim yamulmuz sekilde buluyordum kendimi. Gece ilk uykusuna memeyle gecisini onceden bitirmiştim. Bu en onemlisiydi. Kendi kendine uyuyordu artik. Ama gece yarisindan sonra asla memesiz uykuy Dalmadi. Ilk 3 gece cok zorlandım. Esimle donusumlu baktik. Surekli uyandı. Meme uyudu annecim bu uyudu su uyudu diye diye konustum. Gezdirdim evde. Kucagima aldim. Ilk 3 gun sadece. Onu atlatibca. Artiko rutine alisiyor. Uyandığında su verdim sadece.
Peki ilk uykuya geçişinde nasıl kestiniz memeyi? 😢 Ben nasıl avutacağım hiç bilmiyorum ya. Korkuyorum çok ağlayacak diye.

Peki ilk uykuya geçişinde nasıl kestiniz memeyi? 😢 Ben nasıl avutacağım hiç bilmiyorum ya. Korkuyorum çok ağlayacak diye.
Inanir misiniz kendi kendime soyle diyordum. Dünyada ki tum bebekler alışır ama benimki asla. Cunku biraz inatçı bir bebek🙈 bir tavsiye uzerine 1 haftalık rutinle basladim aslinda. Hemen gecmedim. Her gun uyku saatine yakin ayni seyleri yaptım.( ki bizim uyku saati hel dengesizdi) ama yine de her aksam ayni saatte sakin oyunlara gectim. Odasina gittik. Yarim saate yakin orada alcak ses tonlariyla konuşup sakin oyunlar oynadik. 3 kitap belirledim. Her gun ayni kitaplari gosterip okudum. Basta ilgisini cekmesexe alisti sonra. Kiyafetini giydirip yatakta isik kapali sessizce konustum. 1 hafta sonra rutinler sonrasında memeyi vermedim🙈Eli hep memeye gitti:)sabah vericen xedim. hemen optum o an. Kus uyudu kedi uyudu meme uyudu falab diye konuştum. Baya uzun sürdü ilk gun. Mayismaya baslarkeb agladi tabi. Karanlim evde gezdik geldik zor bela uyudu. Sonra alisti ama. Inanin alışacak. Isterdim daha uzun sure emsin ama artik bitim duruma gelmiştik. Ustine bide yemesi zorlasmisti. Cunky gündüz uykusuna dalmaj icin yarim saat emiyordu. Simdi kendisi mama istiyor mutfaaga gidip

X