• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 aylık bebeğimin boyu ve kilosu

ArSeGoBA

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2022
74
63
18
30
Herkese selam. Keyfiniz yerindedir inşallah 🌸

Canım kadınlar; Benim oğlum 21 aylık.
49 cm doğdu. 3250 gr olarak.
Şuan 85 cm ve 10.6 kg.
Zayıflığını takmıyorum zaten iştahsız ve çok hareketli, metabolizması da hızlı.
Ancak boyu konusunda biraz kaygılıyım. Akranlarına göre kısa gibi. Doktorumuz ortalamanın altında şuan demişti.
Bu arada ben 155 cm babası 177 cm.
Sizlerde durumlar nasıl veya bu konu ile alakalı bir yorumunuz var mı merak ediyorum.

Hepinize sevgiler🍀

boyu da kilosu da 25 persentilin üzerinde, bence endişe edecek bir şey yok :) Allah sağlık sıhhat versin

Şuan 85 cm ve 10.6 kg.
Ancak boyu konusunda biraz kaygılıyım. Akranlarına göre kısa gibi. Doktorumuz ortalamanın altında şuan demişti.
Sizlerde durumlar nasıl veya bu konu ile alakalı bir yorumunuz var mı merak ediyorum.

Hepinize sevgiler🍀
Hep aynı büyüme persentilini takip etmeleri önem arz ediyor. Sizde nasıl oldu?
İlerideki boy erkeklerde,( anne boyu + baba boyu+13)/2. Genetik potansiyel böyleymiş.

Şuan 85 cm ve 10.6 kg.

Hepinize sevgiler🍀
Benim kızımda 20 aylık en son bir ay önce ölçüldü 81 cm kilosuda 10 idi. Doktorlar normal olduğunu söylüyorlar bikaç doktora danıştım götürdüm kan değerleride güzel çıktı bende çok takılıyordum ama artık kabullenmeye başladım biraz genetik birazda iştahsızlıkları etkiliyor kızımda aşırı iştahsız bir çocuk. Götürdüğüm bir doktor persentilde yüzde10 un altına düşmediği sürece aorun olmaz demişti.

Şuan 85 cm ve 10.6 kg.

Hepinize sevgiler🍀
Zayıf değil boyu da kısa değil. Persentilin altına düşmemiş. Bu arada siz de ailece uzun değilsiniz.

En az 6 aylık dönemde hiç boy uzaması olmadıysa %10 persentil altındaysa sıkıntı oluyor.

Her çocuğun uzaması eğrisi farklı oluyor. Kimi çocuk bebekken kısayken ergenlikte boy atıyor.

Çocuk sağlıklı, mutluysa ve değerlerinde sıkıntı yoksa endişe etmeyin.

Zayıf değil boyu da kısa değil. Persentilin altına düşmemiş. Bu arada siz de ailece uzun değilsiniz.

En az 6 aylık dönemde hiç boy uzaması olmadıysa %10 persentil altındaysa sıkıntı oluyor.

Her çocuğun uzaması eğrisi farklı oluyor. Kimi çocuk bebekken kısayken ergenlikte boy atıyor.

Çocuk sağlıklı, mutluysa ve değerlerinde sıkıntı yoksa endişe etmeyi
Çok teşekkür ederim

22 aylık kızım 81 cm boyuna takılmak hiç aklıma gelmedi. Ortalama değerler arasında.

Benim kızımda 20 aylık en son bir ay önce ölçüldü 81 cm kilosuda 10 idi. Doktorlar normal olduğunu söylüyorlar bikaç doktora danıştım götürdüm kan değerleride güzel çıktı bende çok takılıyordum ama artık kabullenmeye başladım biraz genetik birazda iştahsızlıkları etkiliyor kızımda aşırı iştahsız bir çocuk. Götürdüğüm bir doktor persentilde yüzde10 un altına düşmediği sürece aorun olmaz demişti.
Kan değerleri güzel benim bebeğimin de. Çok şükür.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

22 aylık kızım 81 cm boyuna takılmak hiç aklıma gelmedi. Ortalama değerler arasında.
Aslında ben de takılmıyordum farkında değildim bile. Normal sonuç olarak.
Ama doktorunun boyu da geri de diyince biraz kafaya taktım sanırım.
Yorumunuz için teşekkür ederim

Aslında ben de takılmıyordum farkında değildim bile. Normal sonuç olarak.
Ama doktorunun boyu da geri de diyince biraz kafaya taktım sanırım.
Yorumunuz için teşekkür

Back