-
- Konu Sahibi Cevrimhici
bende 16 taşındayım ve yirmilikler 4 yıl erken çıktı. diş yaşım 19- 20 ymiş ohaoldumsmile dişler çok köeklenmiş sıkışıp kalmış ve diğer dişleri kaydırdı çene yapım bozulmaya başladı 2 hafta sonra alt soldan bitanesini 4 hafta sonrada üst soldan alcaklar üstteki damağın içine doğru kaymış. lokal anestezyle amlyat şeklinde olcakmış. valla doktor 2 -3 gün hiç konuşmıcaksın dikiler patlar dedi. 2 hafta fln sadce ılık sıvı gıda oda pipetle fln. ne yalan söyliyim biraz tırsıyorum bende yaa :sinifsinif:
benim de iki senedir yirmilik dişlerim dayanılmaz bir şekilde ağrıyordu.ama öyle bir diş hekimi fobim varki anlatamam.nihayet cesaretimi topladım ve onbeş gün önce operasyonla dişim alındı.hiç de korkulacak bişey değilmiş.ben bile böylesine kolay atlattıysam herkes atlatır hiç korkmayın....
sana katılıyorum sirona, bende çok korkuyodum bugün gittim 20liklerin birini aldırdım bilseydim acımıcanı daha önceden giderdim dişçiye yanarım yanarım çürüyen dişlerime yanarım boşu boşuna çürütmüşüm onları.Diş çektirecek olanlar hiç korkmayın gerçekten hiç acımıyo bişey anlamıyosunuz..canım skaın korkma , bende 2 tane aldırdım çok korkmuştum ama korktuğum kadar olmadı zaten alımsırasında canın acımıyor geriye tek sorun yemek yemek kalıyor onuda biraz çekiceksin artık. kurtulalımda gerisi önemli değil..
canım skaın korkma , bende 2 tane aldırdım çok korkmuştum ama korktuğum kadar olmadı zaten alımsırasında canın acımıyor geriye tek sorun yemek yemek kalıyor onuda biraz çekiceksin artık. kurtulalımda gerisi önemli değil..
kızlar ben 2 tane gömülü 20lik diş çektirdim 3 ay önce doktor dikiş atmadı aradan 2 hafta geçti çekilen yer birden kanamaya başladı acillik oldum ): şimdi bile yemek yerken korkuyorum oraya bişey olmasın diye ):
ayyyyyyy. geçmiş olsun ya :1closedeyes: nasl bir doktormuş o öylee
sağol canım benimbilemedim valla çekti tamam dedi yolladı :gitme:
kızlar ağrı mı yaptığı için çektirdiniz gömülü dişlerinizi? yoksa doktor alalım dediği için mi? rahatsızlık vermeden dursalar nolur ki öyle yaa.(
merhaba arkadaşlar yorumlarınızı okudum benimde çekilmesi gerekiyor ama açıkcası biraz korktum benim üst dişlerim tam gömülü değil yarısı çıktı normal çekim mi oluyor yoksa ameliyatlamı alınıyor ????
benim ağrım yoktu sadece eti zorladığı için acıyodu ama benim çenem küçük olduğu için dişler sığmıyodu resmen 3-4 ay içinde alt dişlerim kaymaya başladı o yüzden aldılar 2. sini haftaya aldırdam üstten o bide damağa kaymış yani . zaten bu dişleri genelde ağrı yaptığı için değl gömülü kaldığı yerindne çıkamadığı ve diğer dişleri kaydırdığı için alıyolar ki 20 lik dişin insana faydasından çok zararı var nerdeyse örneğin temizlik gbi yemek artıkları fln sürekli 20lik dişlerde birikip temizlenmesi daha zor olurmuş :) . bence doktora gitmediysen bi git eğer kendiliğinden çıkabilcek bi durumdaysa almazlar zaten :1closedeyes: