• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20lik diş çekimi = Dudak Uyuşukluğu?

Ecrin_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
10
0
36
Ankara
Arkadaşlar 20lik dişimi çektirmek için doktora gittim. Bana 1.5 ay sonrasına randevu verdi. Ama ameliyat sonrasında dudaklarımda kalıcı uyuşukluk olabileceğini söyledi. Açıkçası çok korktum hiç böyle bir ihtimal olduğunu bilmiyordum. Anlattığım kişiler de ilk benden duyduklarını söylediler. Böyle bir ihtimal var mı? Doktor söylediğine göre herhalde vardır ama siz çevrenizde böyle bir durumla karşı karşıya kalan hiç gördünüz mü? Arkadaşlar zor durumdayım lüfen yardım edin.

ilk kez duyuyorum ve bende çok çekiyorum 20 lik dişimden gömülü burdaki dr ameliyatlık dedi korkuma baska dr gitmedim suan bile agrıyor uyusuk agzım cenem
ayrıca normal dişciyemi yoksa çene cerrahisinemi gitcez bilen vara cvp versin

çok ilginç! bir online doktor sitesinde okumuştum benzer bir durumu ama doktor bunun genel bir durum olduğunu söylemiyordu ancak böyle de sonuçlanabileceğini vurguluyordu. bence iyi araştırın hekiminizi

gömülü dişler çene cerrahisine dahil diye biliyorum her dişçi yapamazmış

ilk kez duyuyorum ve bende çok çekiyorum 20 lik dişimden gömülü burdaki dr ameliyatlık dedi korkuma baska dr gitmedim suan bile agrıyor uyusuk agzım cenem
ayrıca normal dişciyemi yoksa çene cerrahisinemi gitcez bilen vara cvp versin
Evet zaten ameliyat olarak geçiyor canım bu işlem. Benim ağrısı şu an geçti ama ara ara devam ediyor. Çektirmem gerekiyor yani. Ben diş hastanesine gittim normal dişçi muayene etti ordan çene cerrahisine yönlendirdiler. Her doktor yapamaz zaten.

çok ilginç! bir online doktor sitesinde okumuştum benzer bir durumu ama doktor bunun genel bir durum olduğunu söylemiyordu ancak böyle de sonuçlanabileceğini vurguluyordu. bence iyi araştırın hekiminizi
Evet belki de doktor her ihtimale karşı söyledi ama ben ona çektirmekten vazgeçtim. Böyle bir şeyi göze alamam. Başka bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.

Ben 2004 yılının Kasın Ayında Konya Selçuk üniversitesi Diş polikliniğine ameliyet oldum. Üstelik hamileymişim haberim bile yokmuş :) Ne dudağımda uyuşukluk kaldı ne de herhangi bir sorunum. üstelik gömüktü dişim. Yani aradan 7 yıl geçmiş bu zamanda bu riskin söz konusu bile olmaması gerek. 2. sinide aldıracaktım ama hamile olunca sonraya kaldı. Hiç sorun etme....

Ben 2004 yılının Kasın Ayında Konya Selçuk üniversitesi Diş polikliniğine ameliyet oldum. Üstelik hamileymişim haberim bile yokmuş :) Ne dudağımda uyuşukluk kaldı ne de herhangi bir sorunum. üstelik gömüktü dişim. Yani aradan 7 yıl geçmiş bu zamanda bu riskin söz konusu bile olmaması gerek. 2. sinide aldıracaktım ama hamile olunca sonraya kaldı. Hiç sorun etme....

Teşekkür ederim cnm. Zaten mecburum ama böyle bir korkuyla gitmek istemedim.

mrb cnm.. bende yirmilik için gittim doktor yirmilik dişlerimden birinin kökünün kanca şeklinde olduğunu dudak sinirine yakın olduğunu çekeriz ama dudakta uyuşukluk kalabilir dedi.. ne kadar kalabilir dedim.. 6 aydan sonra geçmezse kalıcı uyuşukluk dedi şok oldum ve çektirmedim tabi.. bi gelişme olursa benide haberdar et

mrb cnm.. bende yirmilik için gittim doktor yirmilik dişlerimden birinin kökünün kanca şeklinde olduğunu dudak sinirine yakın olduğunu çekeriz ama dudakta uyuşukluk kalabilir dedi.. ne kadar kalabilir dedim.. 6 aydan sonra geçmezse kalıcı uyuşukluk dedi şok oldum ve çektirmedim tabi.. bi gelişme olursa benide haberdar et
Mrb... Bana da böyle bir nedenden dolayı söylemiş olabilir o zmn cnm. Çünkü söylemek zorundayım dedi. Ama ağrısı tamamen geçtiği için şu an çektirmekten vazgeçtim. Okulum da var ztn onun ağrısı uzun süreceği için tatile bıraktım maalesef.

tatlım ben dıs hekımı asıstanıyım 20 lik cekımı dıger dıslere gore cekımı daha zor dur kemk yapısı cok kuvvetlı oldugundan gerektıgı zamanda cerrahı cekımde uygulanır ama korkulacak bısey yok uyusukluk 2 3 saat ıceresınde gecer yuzun gozunde uyusabılır normaldır zaten butun dıs cekımlerınde uyusukluk olur aama 20 lik cekımler gerıde oldugunda yuz sınır kaslarına kadr uyusuklugu hıssettrırır umarım yardımcı olmusumdur sımdıden gecmıs olsun:)

Çok korkuyorum filim çekildim bugun 20lik dişim yamuk duruyor
muhtemelen çekilecek ama çok korkuyorum 20lik diş çekme videosu
buldum izledim çok kötüüü ve ben daha önce hiç diş çektirmedim ne yapıcammm :25::43::43::43:

dişin sinire çok yakınsa ameliyat sırasında sinirin zedelenip uyuşukluğa neden olma ihtimali var ancak bu uyuşukluk kalıcı olmayabiliyor.özellikle yaşın gençse b vitamini takviyesiyle en az 6 ay içinde eski durumuna dönebiliyorsun

Merhaba,

Bende bu cumartesi sağ alt ve üst olmak üzere gömülü 2 dişimi çektirdim. Doktor alttakinin sinirlere çok yakın olduğunu bu yüzden uyuşukluğun 3-6 aya kadar ancak geçeceğini söyledi. Aldırdığım günün akşamı sadece şiddetli bir kulak ve boğaz ağrısı yaşadım ama rahat uyuyabildim ağrı kesicilerle. Suratım ilk gün şişmeye başladı, 2. gün patates halini aldı :) Bide üstüne işe geliyorum düşünün, şişlik çok azaldı ama ağzımdaki uyuşukluk hala aynı. Karıncalanma oluyor, karıncalanma olması geçeceğine işaretmiş. Cumartesi dikişlerimi aldırında soracağım doktora. İnşallah geçer, çok sinir bozucu bir uyuşukluk....

Bende dün 6 farklı diş doktoru gezdim. 20 lik dişimin kökleri kanca şeklini almış ve çene kemiğine paralel biçimdeymiş. Panoromik film çekildi 3 kere, banada aynısını söyledi 6 doktorun 6 sıda. Bu diş çekildiğinde malesef kalıcı olarak dil ve dudaklarda his kaybı komplikasyonu gelişirmiş. Ama bunun 100% olacağı anlamına gelmezmiş. Bende düşünüp duruyorum. Ağrı yapıyor ne yapsamda bundan kurtulsam diye. Bir doktor bana üniversite hastanesine gitmelisin dedi. Orada Hoca eşliğinde müdehale edilip ameliyatla kurtarabilirler belki dedi. Normal diş çekimi ile bundan zarar görmeden kurtulmanız çok zor dendi. Sonucu sizlerle paylaşırım :(

toplam 3 kez 20 yaş diş ameliyatı oldum. bir tanesinde uyuşukluk durumu oldu ve alt dudağımı tamamen hissetmem 6 ayı buldu. fakat bu doktorun sinire çok yakın kesmesinden kaynaklıymış. sonuçta eski haline dönüyor ama

benim dilim 1,5 -2 ay uyuşuk kaldı ama sadece bir parçası
şu anda bi sıkıntı yok.
bir de çenem tutulmuştu o baya sıkıntı yarattı yemek yerken

ben 20 yaş dişimi çektireli 4 gün oldu, dikişte atıldı.. normal bi dişçiydi benim gittiğim.. doktor bana hiç uyuşukluk gibi bi durumdan bahsetmemişti.. çenem ve alt dudağım hala uyuşuk.. bu yorumları okuyunca geçmemesinden korkuyrm.. :( 20 yaş diş çekimini kesinlikle çene cerrahisine yaptrn, benim tavsiyem...

off 2 aydır 20 lik ağrısı çekiyorum. gömülü halde doktor cerrahi müdahale dedi korktum gidemedim bi türlü ama çok ağrıyo artık 2 gün sonra gidecem ama uyuşukluğu şimdi okudum daha da korkuyorum yaa :18::18::18:

bende 20 lik dişten ameliyat oldum.benimkini çene cerrahı yaptı.aslında ben 20lik dişin değilde onun yanındaki dişe yaptığı baskıdan dolayı ağrı çekiyordum.sonuç olarak özel bi klinikde dişim 6 tane uyuşturu vurularak ameliyat oldum.eşimde yanımdaydı hatta oda izledi.ama o sırada hiçbişey hissetmedim.sonrasında 1 hafta kadar ağrı yaptı.doktorum bu süre zarfında süt ve ürünlerini tüketme birde sigara kullanıyorsan içme dedi ki zaten kullanmıyorum.bana herhangi bir yan etkisinden bahsetmedi.kolay oluyo çok korkma o ağrıyı çekmektense bir kerede kurtulmak daha iyi.umarım hiç bir sorun olmadan atlatırsın.ama yinede cerrahı iyi seç

Back