• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20lik diş ameliyatı.

nazar06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
137
12
46
Ankara
Lütfen gömülü 20lik dişini ameliyatla aldıranlar nasıl bi ameliyat oldugunu ameliyat sırasında neler hissettiklerini ve sonrasını anlatırmısınız....ÇOK KORKUYORUMMM

Bende de var o sorun benim sol tarafımdaki biraz çıkmıştı10 gün önce çektirdim zor olmadı ama sağ tarafımdaki tam gömük ve yarın için doktora gideceğim İnşallah fazla zorlanmam bende çok korkuyorum dikiş falan atarız dedi doktor artık bilemiyorum nasıl olur..:50:

ameliyattan sonra neler yaşadın lütfen yaz ameliyat esnasında agrı oluyormu ben bu kısmını çok merak ediyorum sonrası malum agrıyacak.. benim dişimde gömülü azıcık ucu gözüküyor doktor gün verecekti almadım korkumda ama bigün nasıl olsa alınacak aldırıp kurtulsam diyorum....

Canim ameliatten sonra bumuymus diyeceksin.
Bende 2 yil once yaptirdim, ilk gun bisey yemeye korkabilirsin
ama ikinci gun yine et bile yiyebilirsin :16:

benim dişimi üç parçaya bölüp o şekilde alacaklarmış bundan dolayı korkum...sizdede dişi kestilermi

ben altlı üstlü iki tanesini aynı anda aldırdım
nasıl oldu anlamadım tamam bitti dediler
ne acıdı ne de uzun sürdü
rahat ol tıp ilerledi artık :))

benimkiler de gömüktü, o yüzden ameliyatla aldılar
ameliyattan sonra 2 gün felan sadece sıvı içecekler tüketeceksin
2 gün boyunca başım çok ağrıyor diyip nazlanma hakkın olacak :))
ama merak etme ağrın falan olmayacak

umarım içini rahatlatabildim ?

canım ben 3 yıl önce aldırdım gömülü yirmilik dişimi öncesinde 1 hafta antibiyotik kullndım o bir hafta işkence gibi korkular içinde geçti ama aldırınca aslında korkmak için sebep olmadığını gördüm gayet kolay bi işlem aslında

çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bu hafta normal çıkan 20lik diş çektirdim çekimi biraz zor oldu sonrasında iltihaplanma oluştu inanılmaz bir agrı günde 4 agrı kesiciyle durdum ameliyatıda bundan daha zor geçecek sandıgım için kararsız kaldım...

çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bu hafta normal çıkan 20lik diş çektirdim çekimi biraz zor oldu sonrasında iltihaplanma oluştu inanılmaz bir agrı günde 4 agrı kesiciyle durdum ameliyatıda bundan daha zor geçecek sandıgım için kararsız kaldım...

canım benim azıdişimi alırken doktor dizlerini sandalyeye dayadı iki eliyle çekerek aldı :53: nasıl acı çektiğimi anlatamam 1 ay sızladı resmen yirmilik dişim onun yanında sinek ısırığı kaldı :1: umarım seninde daha kolay olur

Lütfen gömülü 20lik dişini ameliyatla aldıranlar nasıl bi ameliyat oldugunu ameliyat sırasında neler hissettiklerini ve sonrasını anlatırmısınız....ÇOK KORKUYORUMMM

canım bende aldırdım 20lik dişimi henüz hiç çıkmamıştı iltihabım vardı çok ağrı yapıyodu öyle ameliyat filan dencek gibi bişey değil ben aldırmadan önce apse için ilaç kullandım geçtikten sonra gittim doktora diş etini uyuşturuyo sonra diş etini kesip içindeki dişi çıkartıyo ve dikiyo 2 dikiş filan atıyo uyuşturma olduğu için canın acımıyo ama dikkat et yemek yerken o tarafla yeme eğer içine ekmek kırıntısı filan girerse ağrı yapıyo onun haricinde korkulacak bişey yok merak etme :29:

be birkaç ay önce 3 tane 20lik diş ameliyatı oldum. 2 si yarı gömük,1 i tam gömük yani hiç çıkmamıştı.3 ameliyat öncesi de antibiyotik kullandım.uyuşturduğu için bişey hissedilmio ama sonrası biraz zor,ilk gün çorba falan içtim,sonra makarna mantı gibi yumuşak şeyler yedim. benim gibi yemeğe düşkün biri için zordu..yarı gömükler 40-50 dk. falan sürdü.tam gömük olan diş,çene kemiğinin altında olduğu için daha zordu,dişçi öyle dedi yani,kemiği kaldırıp altından çıkardım çok zorlandım dedi.1.5 saat sürdü. ama şöyle bişey var ki ,uyuşturduğu için ağrı falan yok,uzun süre ağzın açık kalması sıkıntı biraz. öyle morarma şişme falanda olmadı,eve gelince buz koydum üstüne,tam gömük dişimde hafif morluk ve şişlik olmuştu biraz.bir iki güne geçmişti. sonuç olarak çekim esnasında değil de,sonradan biraz sıkıntı çekiliyor,ama korkulacak bişey yok bence..

kızlar benimde gömük dişlerim var şimdi bi doktor arıyorum acillll.. izmirde bildiğiniz bir çene cerrahı varmı :26: iyi bi doktor bulurum inşallah :44::44:

kızlar benimde gömük dişlerim var şimdi bi doktor arıyorum acillll.. izmirde bildiğiniz bir çene cerrahı varmı :26: iyi bi doktor bulurum inşallah :44::44:

cerraha gerek yok bence diş doktorlarıda rahatlıkla alabiliyolar dişi ben çıkmamış 20lik dişimi diş doktoruna aldırdım herhangi bi sorunda olmadı onların işi bu zaten dişle ilgili herşeyi tedavi ediyolar

Gecenin bir vaktı ağrayan dişim,şiş yanağım sebebi gömülü 20'lik dişim.:)Ama korkulacak birşey yok,önce dişin açısını görüp nasıl cerrahi işlem yapılacağına karar veriliyor ve yoğun şekilde uyuşturup çekiliyor diş.Sonrası tükürüğünü yutmuyorsun,tampon yapıyor doktor zaten.Önemli olan,mikrop kapmaması.Zaten ilaçlar ağrını dindirecek ama ilk gün sıkıntılı.Ben 3 günde toparladım.Yarada yavaşca kendini topladı.

Son düzenleme:
cuma günü tam gömülü dişimi aldırdım
şu anda aşırı ağrıyo yaa
ağrı kesici aldım
ölecemm
yemek de yiyemiom ağzımı açamadığım için

canım sakın ama sakın korkma zten diş alınırken kesinlikle ağrı hissetmiyorsun.:31: sadece dişçi orda sonuçta bi işlem yaptığı için basınç gibi bişey hissediyorsun. uyuşma geçince sadece biraz ağrı oluyo. oda ağrı kesici alınca geçiyor. ayrıca ilk gün gece uyuyana kadar ara ara buz koyuyorsun o bölgeye şişmemesi için. birde evet doktorlar sert şeyler yeme sıvı şeyler tüket diyorlar. ama ben ilk gün tavuklu pilav yyemiştim rahatça düşün yanii:56::56::56::9::9:

birde şöyle birşey var kişinin yapısına göre değişiyo canım bu olay. o yüzden yaşamadan bilemezsin nasıl geçiceğinii ama inş çok rahat şekilde geçerr:16::16::16:

cerraha gerek yok bence diş doktorlarıda rahatlıkla alabiliyolar dişi ben çıkmamış 20lik dişimi diş doktoruna aldırdım herhangi bi sorunda olmadı onların işi bu zaten dişle ilgili herşeyi tedavi ediyolar

benimkini dr çekmedi, çene cerrahına gitmen lazım dedi:(

Back