2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Bende ayni durumdayim resmen mememi emzik olarak kullaniyor. Emzik vermeye karar vermistim eşim hele bi 40ı ciksin biraz daha sabret diye soyleniyor beklicem bakalm ama pek umudum yok
Ben bugün emzik aldım bu gece vereceğim dayanacak gücüm kalmadı 😔 hiç istemiyordum emzik vermek çok katıydım bu konuda ama bebekler bizi yönlendiriyor maalesef. Bakalım alacak mı? Alırda rahat edersem yazarım canım

Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
  • ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
  • kaç gün sonra duşa izin veriliyor
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
1. Anesteziden önce sonda takılıyor ben anestezi altında takılsın çok istemiştim ama nedense asla kabul edilmedi ameliyathaneye gitmeden odada takıldı, çok çok ağrılı bir işlem değil korkma.

2. Ben genel anestezi oldum kendime geldiğim an bütün vücudumu hissedebiliyordum herhangi bir uyuşma olmadı

3. Hastaneden çıktığım gün doktorum duşa girebilirsin dedi yani 2 gün sonra ama su geçirmez bant takmak şartı ile( su geçirmez bant su geçirdi)

4. Hastaneden çıkınca bandaj çıkıyor 1 hafta gazlı bez ve betadinle pansuman yapıyorsun, sonrasında doğal yağlar ile nemlendirme işlemi yapıyorsun

5. Ben 2 hafta sonra yavaş yavaş başladım ama kendi durumuna göre anlarsın zaten kullanıp kullanmaman gerektiğini.

1. Anesteziden önce sonda takılıyor ben anestezi altında takılsın çok istemiştim ama nedense asla kabul edilmedi ameliyathaneye gitmeden odada takıldı, çok çok ağrılı bir işlem değil korkma.

2. Ben genel anestezi oldum kendime geldiğim an bütün vücudumu hissedebiliyordum herhangi bir uyuşma olmadı

3. Hastaneden çıktığım gün doktorum duşa girebilirsin dedi yani 2 gün sonra ama su geçirmez bant takmak şartı ile( su geçirmez bant su geçirdi)

4. Hastaneden çıkınca bandaj çıkıyor 1 hafta gazlı bez ve betadinle pansuman yapıyorsun, sonrasında doğal yağlar ile nemlendirme işlemi yapıyorsun

5. Ben 2 hafta sonra yavaş yavaş başladım ama kendi durumuna göre anlarsın zaten kullanıp kullanmaman gerektiğini.
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim 🙏🏻 bant su geçirince dikişlerle ilgili sorun yaşadınız mı ? Ve öneriniz varsa öncesi ya da sonrası için fikirlerinizi almak isterim 🙏🏻

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim 🙏🏻 bant su geçirince dikişlerle ilgili sorun yaşadınız mı ? Ve öneriniz varsa öncesi ya da sonrası için fikirlerinizi almak isterim 🙏🏻
Ben öncesinde de duymuştum şu geçirebildigini o yüzden hemen banyo yapmadım bir kaç gün bekledim su alınca da hemen kuruladik pamuklu bir bezle de kapattım sikinti olmadi. Su gelse bile önemli olan hemen kurulamak sanırım, fazla uzun kalmazsan duşta sorun olacağını sanmam.
Rica ederimm 😊 yine merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin

Bebiş uyuyor ama asla uyumayıp çocuksuz gibi davranıyorum 🥹muhtemelen sabah olunca pişmanlıktan ve uykusuzluktan öleceğim 🤣🥲
Malesef öyle olacak dnxndjdjjd ben bugün akşama kadar disardaydik geldigimizde bebitom bezini degisirken isemeyi tercih etti her yer batti kendi de battı 6-7 gibi banyo yaptirdik... Uyudu zaten bayilacakti banyo ile iyice bayıldı djdjdjdjd ben de o uyurken duşa girdim falan bir saat sonra uyandı gazı vardı sadnirim biraz emzirince yine bayıldı gazini cikardim ben de uyudum onunla dnnxjdndj şimdi yine uyudu kuşum kaçta uyanir bilemicem ama uyuyorum birazdan 😂😂 yarın doktoruna gidicez çünkü yine uykusuz kalamam bu sefer 😆😆

Malesef öyle olacak dnxndjdjjd ben bugün akşama kadar disardaydik geldigimizde bebitom bezini degisirken isemeyi tercih etti her yer batti kendi de battı 6-7 gibi banyo yaptirdik... Uyudu zaten bayilacakti banyo ile iyice bayıldı djdjdjdjd ben de o uyurken duşa girdim falan bir saat sonra uyandı gazı vardı sadnirim biraz emzirince yine bayıldı gazini cikardim ben de uyudum onunla dnnxjdndj şimdi yine uyudu kuşum kaçta uyanir bilemicem ama uyuyorum birazdan 😂😂 yarın doktoruna gidicez çünkü yine uykusuz kalamam bu sefer 😆😆
Ahaha 🤣uyu hemen uyu aynı yanlışa düşme 😅bol uykularınız olsun 🥰🙏🏻

Ahaha 🤣uyu hemen uyu aynı yanlışa düşme 😅bol uykularınız olsun 🥰🙏🏻
Ay inşallah ya dnxnjd kendi kendine bi 3-4 saat uyusa güzel olurdu nxndjdnddnjd ama acikiyor benim süt hala tazyikli bugün ağzını çekince damla damla değil de normal su sızıntısı gibi aktı o yüzden zorlanıyor hala biraz içerken birden doymuyor da parça parça gidiyoruz o yüzden max 3 saate uyanmış oluyor zaten kendisi 😂😂 bak konuştuk ıkinmaya başladı akdhjshduahshs nerden alıyorlar bu sinyalleri hic bilmiyorum 😅

Ay inşallah ya dnxnjd kendi kendine bi 3-4 saat uyusa güzel olurdu nxndjdnddnjd ama acikiyor benim süt hala tazyikli bugün ağzını çekince damla damla değil de normal su sızıntısı gibi aktı o yüzden zorlanıyor hala biraz içerken birden doymuyor da parça parça gidiyoruz o yüzden max 3 saate uyanmış oluyor zaten kendisi 😂😂 bak konuştuk ıkinmaya başladı akdhjshduahshs nerden alıyorlar bu sinyalleri hic bilmiyorum 😅
Benimki de sürekli ama sürekli ayaklar havada ıkınıyor asla uyuyamıyorum 🥹bu bebişler oğlumun dediği gibi uzaylı 🤣🤣🤣ne zaman dalsam ıngaa diye başlıyor .Bu arada net ıngaaa diye ağlayan bir bebişim var .Oğlum hiç öyle ağlamazdı 🤭

Kızlar yaa benim bebeye gece bir şeyler oluyor asla kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yattığı an basıyor ağlamayı bir haftadır böyle artık çok yorulduk sabah 4 5 e kadar asla uyumuyor kucakta ayakta gezdiricez illa oturmamizi bile kabul etmiyor ne denediysem olmadı 😭😭😭

4-5 saat sonra hissediliyor, ertesi gün duş almıştım ben. Bandajda 5.günde çıktı

Benimki de sürekli ama sürekli ayaklar havada ıkınıyor asla uyuyamıyorum 🥹bu bebişler oğlumun dediği gibi uzaylı 🤣🤣🤣ne zaman dalsam ıngaa diye başlıyor .Bu arada net ıngaaa diye ağlayan bir bebişim var .Oğlum hiç öyle ağlamazdı 🤭
Uyandık mrb 😂😂 bebişler henüz gaz cikarmayi vs tam bilmedikleri için böyle dışarıdan zorlanıyor gibi gozukuyormuş 🥹🥹 bix kabiz vs sanıyoruz ya mesela çok zorlaniyor diyoruz, aslında bebisimiz henüz o yeteneği tam beceremedigi içinmiş 🥰 böyle ogrenicez tatlı ve daha minnoş geldiler gözüme 🥹 onları da bir süre artık ne zaman ogrenecekseler o zamana kadar böyle kabul ediicez jddbsjd uzayli bebişlerimiz 😂😂 benimki bazen inga oluyo ama genelde çığlık nsbxhdbdjdn ya memede pitlatmaya calisiyo kasiliyo geri cekiliyo kendisi sonra meme yok diye çığlık 😅😅 kafayı yicem obur benimki biraz ama gözü aç karnı değil snnsjsjk
Kızlar yaa benim bebeye gece bir şeyler oluyor asla kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yattığı an basıyor ağlamayı bir haftadır böyle artık çok yorulduk sabah 4 5 e kadar asla uyumuyor kucakta ayakta gezdiricez illa oturmamizi bile kabul etmiyor ne denediysem olmadı 😭😭😭
Canım valla bilmiyorum bazi bebeler böyle oluyo galiba:( ama dönemsel bence hepimizde birden başladı bunlar birden de biter inşallah huzurla uykularina dönerler 🥰

Kızlar bu aralar uyku reddi yaşıyor musunuz yavrularda? Benimki bayağı direniyor uyumamak için, sonra bayılıyor kucağıma
Ah sadece gece olsa gündüz Daha fena benim bebe. Mesela dün toplasan gündüz uykusu 2 saati geçmez. Kucakta da sürekli pışpışlanmak istiyor yoksa basıyor çığlığı . Maşallah zaten tam oturma sensörü bi oturayım ortalığı yıkıyor illa kucakta durup gezecek.
Kilo alimi yeterliyse mamaya gerek yokki. Burda cogumuz ayni durumdayiz. Bebek memeye alisiyor ac olmasa bile emmek istiyor anneyle temas etmek istiyor kısacasi emzik olarak kulllaniyor
40 tan sonrasına umudum vardı. Ama artık 3 ayı beklicez sanırım 😂 sonra 4 ay uyku gerilemesi sonra artık diş 😂😂 2 yaşında rahata ereriz herhalde 😂😂

Canım bende hemoroid önceden de yoktu, ama doğumda yırtığım çoktu makata kadar dikişim vardı.. son dikiş daha geçenlerde düştü 🥹🥹 bol bol komposto iç, sert olmasın seni zorlamasın.. ben dikişler zarar görmesin diye vazelin sürdüm.. çok dikkat etmeme rağmen bazen demir kullanmaktan kaynaklı olabilir kabızlık hali oluyordu, dediğim gibi onu da vazelinle çözdüm.. ama sanki halen birşeyler Çekiyor gibi..
Teşekkür ederim canım deneyeyim ☺️

Makina da almadım ki elimle de becerebilir miyim bilmiyorum bugünü atlatırsak yarın makina alayım bir deneyim. Kilo alımı çok iyi doktor hatta her ağladığında meme verme 2 3 saatte bir besle oda 20 dk geçmesin dedi çişli bez sayısı da iyi off bilmiyorum delircem az kaldı . 🥺Çok teşekkür ederim 🤗
Bence kilo alımı iyiyse sütün yetiyordur beslenmede sıkıntı yoktur mama almana hiç gerek yok gazlıdır canım az önce gaz çıkardım hayretler içerisindeyim bak 1 pıt değil en az 5 kere pırtlattı dedim tamam mışıl mışıl uyur hala ıkınıyor yahu nasıl bir şey ben anlatmadım demekki bayağı gazlanıyorlar 🤦🏻‍♀️

Ben spinal olmustum uyusturduktan sonra sonda takiliyor 3 4 saat sonra gwliyor bacaklara his ben ameliyattan 1 gun sonra dus aldim .hastanede pansuman yapiyorlar su gecirmeyen bandaj yapiliyor

Benim doktorum slikonlu bir sey puskurttu ben bur daha hic pansuman yaptirmadim dusumu da aldim cok rahat sorun olmadi

Kız sen daha doğurmamışsın hadi maşallah 38. Haftaya girmişsin 😀 Sezeryan mı olacaksın ☺️
Şöyle cevaplayayım
-İlk gebeliğimde anesteziden sonra takıldı ikinci gebeliğimde anesteziden önce takıldı ama merak etme acınıyor hiç jinekolojik muayene gibi düşün
- tam hatırlamıyorum ama 2 saate hissetmişimdir bacakları
-ben o kadar terledim ki dayanamadım orda girdim gece 01:12 de doğum oldu ertesi günün akşamı 8-9 gibi girdim ama tabi hemşirelere sordum baktılar şu geçirmez de bant vardı normalde 2-3 gün sonra girebiliyorsun diyorlar canım

Back
X