2025 LGS Anneleri

Iyi aksamlar hanımlar ,Lgs tarihi belli olmuş 15 haziran .
Bayram sonrasına kalıyor ,erken olsa da bitse iyiydi .
Hayirli olsun hepsine de insallah .
Nasılsıniz, nasıl gidiyor tempo,denemeler ,çalışmalar?
Iyi aksamlar kavgali gurultulu ay kavga etmeyen var mi? Zamanini planlayamiyor kizim , teli elinden zorla aliyorum.
suan Bahar izliyor.

En son yazıstigimizda da Bahar izliyordu
Bizim de mesaimiz hafta sonu ,ne kadar maç, maç özeti, maç yorumu varsa izliyor .
Arada atısıyoruz ama geçen sene öyle zor geçti öyle kavgalar ettik ki ,bu sene devede kulak kalıyor.

Aynen oyledir bahar kirmizi cizgimiz.
Kafalari dagilsin , onlara da vakit ayirsinlar da ,iste planli calissalar. Yani kendi kizim icin diyorum.
Telefonu dinlenirken kullaniyor. Dolayisiyla dinlenemiyor.
Bazen aliyorum ,boyle tartisiyoruz.
Oysa iilkokuldan beri sistemli calistirmaya calisiyorum. Ama olmadi ne diyim

Bıkıyor çocuklar
En güzel zamanlarında ders ödev sınav

Oğlum arabada geçen sene dershaneye giderken açtığım müzikleri açınca bile kapattırıyor

O günleri hatırlıyorum boğulacak gibi oluyorum başka aç lütfen diyor
Kolay bir süreç değil maalesef

Iste sistem yanlis. Ilkokuldan itibaren tek tip sinav ile(yani okullardaki ders sinavlari) ,her sene siniflari degistiririm. Not ortalaması yuksek olanlari ayni sinifa koyarim.Lise sona kadar boyle gider.
Not ortalamasi dusuk olanlari, meslek olarak egitirim.
Yani ben disaridan , cocuklarin sozel sayisal vs yatkinliklarini az cok goruyorum. Ogretmenlerde goruyordur yani.

Ama ne yapiyorlarmis, simdi siniflari karistiyorlarmis. Ozellikle sinifa ,iyi ,orta ve dusuk karisik olacak sekilde. Bunu ogretmene bir tanidigimiz soyledi.

Bazi cocuklar mesela cabalasada sayisal yapamiyor. Bazilari sozel. Kimi dile yatkin.oyle işte

Benim kizimin okul notlari iyi, denemeleri dussede fena degil suan. Ama o kadar sıkılıyor ki bu sene , beni biraz sal diyor.
Bazen birakiyorum ama biraksam olmuyor. Birakmasam olmuyor. Stres icinde kaldik. Lise onemli .
Sizi de hep takip ettim.oglunuz icin cok sevindim. Basarilari daim olsun

Teşekkür ederim
İnşallah kolayca atlatırsınız
Hepsinin gönlüne göre olsun

Lise çok önemli evet
Çalışmadıklarına pişman oluyolar ama çalışmak da istemiyolar

Ben anne olarak sizi çok iyi anlıyorum
Çocukların ve sizin de psikolojinizi tahmin ediyorum

Hemem geçsin isteniyor sonra geçmesin
Hele artık son aylar sanki herşey eksikmiş gibi
Yorgunluk bıkkınlık
Tarihi de sıkıntı olmuş bu sene
Bayramdan sonra galiba
Gerçi önce olsa da dert sonra olsa da dert

Insallah saolun
Evet erken olsaydi da bayram rahat gecseydi
Simdi nasil gecer bilmiyorum.
Ya hep kizima diyorum. Ben planli calismana, cabana bakarim, benim icin onemli olan bu.
Gerisi icin yapilacak bir sey yok. Stres yapmana gerek yok
Bakalim duzene girer umarim

Merhabalar. Bu sene benim kizimda Lgs ye girecek. 2 ay gecmis olmasina ragmen hala duzenli ve planli bir calisma yapamadik. Bazen 100 bazen 150 bazen 0 soru cozuyor. Ozel okula gidiyor ve matematikte haftada 2 saat ozel ders aliyor. Buna ragmen matematik netleri yerlerde. Ve cok on yargili matematik icin. Ne onerirsiniz ne yapabilirim. Doping hafizayi deneyen oldu mu faydasi olurmu bize

Merhaba ,eğer matematik temeli eksikse özel dersi arttirmaniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Doping hafızayı kullanmadık ama öğrenciye özel program hazırlayıp, soru verip ,cozemediklerini anlatan videoya yönlendiriyor diye biliyorum .
Özel ders ögretmenine de danışın bence en iyi o bilir .
Once eksikleri giderip ,kolay sorularla başlayıp zamanla vitesi arttirirsa olur bence .
Başarılar, kolaylıklar diliyorum .

Merhaba gecen sene kisa sure doping hafizayi kizim kullandi ve begenmedi. Yani videolar animasyonlu. Aslinda ben begenmistim. Siz de ornek derslere bakabilirsiniz.
Ama netlere ne kadar etkisi olur bilemem.

Onceden matematigi nasildi?

Benim kizimin matematigi hep iyiydi. Ama denemelerde kizim bir turlu yetistiremiyor. Ve dusuk suanda.
Ogretmeni en zor konular bunlardi. Simdi zamanla oturacak diyor.

Bol soru cozup, yanlislarini ogrenerek ,artiracak netleri.

Benim kizimda planli calismiyor. Bu dedigimi de yapmiyor

Biz de aynı durumdayız. Çok sıkmak da istemiyorum; ama gördüğüm kadarıyla herkes aynı durumda. Çocuklar henüz psikolojik olarak hazır değiller heralde…Mart gibi kazanamazsam diye korkup iyice çalışmaya başlarlar gibime geliyor

Mart gec ya. Insallah cabuk baslarlar
Ogretmeniyle gorustum, fayda etmezse bir daha gorusucem bakalim
Ben cok konustugum icin beni artik duymuyor.
Rahatina cok duskun.
Soru cozuyor, odevlerini yapiyor ama bence verimli yapmiyor.
Simdi bir de sıkıldığı icin muzikle calisiyor.
Insallah cabuk akli basina gelir yavrularimizin

Ay aynı ya; bizde de o kulaklık kafadan asla çıkmıyor. Ben çalış diyince kötü anne oluyorum direkt; öğretmenlerin biraz baskı yapması lazım aynı bizim zamanımızdaki gibi

Benim oğlumda matematikte çok yargılı. Özel ders alıyor ama bir işe yaramıyor. Doping hafızayı bilmiyorum ama ben dinamat diye vitaminin bir uygulamasini aldım. Sözde yeni nesil sorular ve çözemediği soruları rakam değiştirip soruyor. Tavsiye etmem. Boşa para tuzağı. Sorular o kadar kolay ki yeni nesille alakası yok. Matematik netlerimiz yerlerde geziyor. Ortalama 10_14 doğru. İşimiz çok zor. Geçenlerde Sinan kuzucu denemesi vardı. Daha sınava gitmeden matematik zor olur demeye başladı. Ya bir gir sınava bakalım diyoruz sınav zor olacak deyip durdu. Tabi bu durumda 10 doğru anca yaptı. Kitaptan ödev veriyorlar. Bu kitap zor cozmeyeyim demeye başlıyor. Sonra basına otutturuyoruz. Biraz çözünce kolay sorular varmış diyor.

Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım :) nasıl gidiyor lgs çalışmaları biz hala ittirmeli gidiyoruz
Benim oğlum var. Bu hafta çok zor geçiyor. Azıcık söyleyince tatil diyor. Pazarlık usulü soru çözüyoruz. Soru çözmeden önce sorular bitince oynayacağı oyunu planlıyor. Okul zamanı daha iyi. En azinda 5 de okuldan geliyor. Söylenerek 6 da derse oturuyor. 2_3 saat ite kalka bir şeyler yapıyor. Zaten 10 da da yatıyor. Bu hafta resmen kafayı yedim. Bilgisayar oyununun zevkini iyice çıkardı.

Hep benzer sıkıntılar demek ki ,benim oğlumun denemeleri netleri çok değişken iyi mi kötü mü anlayamıyorum.
Sinan Kuzucu zor dediler en iyi denemesi oydu .
Ozdebirden önce bi deneme oldu dershanede Türkçe berbat ,4 5 gün sonra ozdebir e girdi sözel full ,bu defa matematik fen düşmüş.
Bu çocuk hangi derste iyi ,hangisinde eksik bir hafta arayla nasil değişiyor anlamıyorum.
Puana mi bakmak lazım, sıralama mi yoksa ders ders neleri mi anlayamadım.
Ara tatile kadar iyi gidiyor diyordum ,ara tatilde biraz gevşedi ,bi tık düştü ,isteksiz ,hevessiz ,okul açılınca yoluna girer inşallah bütün çocuklar.

Bizde böyleyiz. Bir hafta bir dersten 17-18 doğru yapıyor öbür hafta aynı dersten doğru sayısı 10 oluyor. Sonuçta 1 haftada bir konu bitmiyor ki ogrenemedikleri var diyelim. Deneme sınavlarında maalesef sorular çok kaliteli olmayabilir. Fark bundan. Kimi deneme çok kolay kimi zor. biri matematiği cok zorluyor diğeri feni. Birde zor soru soracağız diye yanlış soru hazirliyorlar. Sinan kuzucu matematikte 2 soru iptaldi. Bir sonraki kafta karakoke girdi. Orada da 2 Türkçe iptal oldu . Bu da çocukları çok etkiliyor. Oğlum soruyla 5 dakika uğraştım iptal oldu dedi. Bu seferde çocuklar soruları yetistiremiyor. Yapamiyorsan geç diyoruz.

Yapması gerekeni tüm güne yayıyor biraz çözüp sürekli mola verdim diyor sonuçta program bitiyor ama benim sinirlerde tavan yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…