2025 LGS Anneleri

Aynen is cocukta.
Calisan cocuk dersanesiz bile iyi puan yapar. Bizim kuzenleri falan hep sayisal bolum okudular.isterse onlara sorabilir. Kunduz var. Chatgpt var
Aksam karismadim. Sabah kalkti odevim (dersane) var dedi. Yetistiremedi ,duslendi gitti
Madem odevin var, bir kismini aksam yapsaydin.
Bu haftalik odev zaten, ogretmen gecen haftadan veriyor.
Iste gel de cildirma.

Amin insallah.
Ben de ayni seyi dusunuyorum..kolay degil. Yaslari kucuk. Kosturuyorlar. Yorgunluga hak veriyorum. Ama bu sene cabalamalari sart.
Sisteme cok uzuluyorum.

Bizim de aynı inan ki ,oyle haftalık verilen ödevler olunca ben gün gün bölüp al coz diye veriyorum .Yoksa aynı senaryo tekrarlanır, ona bırakıp niye yapmadın diye gerginlesecegime, bölüp bölüp önüne koyuyorum ,yorulmayı tercih ediyorum .
Boyle olunca da sorumluluk gelişmiyor tabi ama bu sene ben yapmasam hic yapmaz diye ensesindeyim.
Çantasını hazırlarken bile ders programını açıp tepesine dikiliyorum. Bensiz hazırladığı zaman kesin biseyi eksik götürüyor.
Diğer oğlum 1.sinif kendi kendine hazırlar her şeyini, ben ne zaman test çözeceğim diyor .
Ben de bu sene çok hirpalaniyorum ,yoruluyorum sonu güzel olsun da razıyım napalim ,elimizdeki model bu

Ben yorulurum problem degil ,ben bu senemi kizima ayirdim.
Dersane bolunmus sekilde program veriyor zaten. Ama kizim buna uymuyor.
Dersanenin basindan beri ,her hafta sonu tartisiyorduk,yetistiremedigi icin.
Ben bazen mudahil olmuyorum, ders alsin diye. Konusunca da tartisiyoruz.
Beni rahat birak ben calisacagim diyor, ee birakiyorum biraz calisiyor sonra yine ayni

Hepimizin şikayeti aynı olduğuna göre normal bisey diyebiliriz artık Ergenlik degisik bir dönem cocuk değil, yetişkin hic değil. Bu sene böyle geçsin artık da toparlarlar insallah .Telefonu bıraktı ben en çok ona seviniyorum ama sinav bitişine gün sayıyor telefon ve oyunlar için
Allah hepimize kolaylıklar, yavrulara zihin açıklığı versin inşallah.

Kızım, 6. Sınıfta şimdiden sizleri takip ediyorum biliyorum çok erken diyebilirsiniz ama 8 e açık olmadan ilerlemek istiyoruz özellikle türkçe matematik ve paragraf çözmeye şuan çok önem veriyoruz....
Hepinizin çocuklarına Rabbım zihin açıklığı versin zorlu bir süreç maalesef...inşallah istedikleri yerleri kazanırlar...
Önerileriniz varsa tecrübeli anneler olarak faydalanmak isterim ....

Iyi yapiyorsunuz..ben de takip ederdim hep
Duzenli soru cozmesi cok onemli. Belli bir plana alisirsa mukemmel olur. Benim kizim hep cozsede ,hep plansizdi
Telefona mumkun mertebe alismasin
suan acisini cekiyorum.

Iyi yapiyorsunuz..ben de takip ederdim hep
Duzenli soru cozmesi cok onemli. Belli bir plana alisirsa mukemmel olur. Benim kizim hep cozsede ,hep plansizdi
Telefona mumkun mertebe alismasin
suan acisini cekiyorum.
Çok oturup kalkıyor , birde ders çalışırken sürekli bizi yanında istiyor bu bizi yoruyor ama el mahkum yanımızda çalışıyor bizde eşimle tıp oynuyoruz tek çocuk olunca kardeş sıkıntısı da yok gürültü vs bahanesi de yok ....
Telefon şimdilik günlük 30 dk veriyorum izlediği şeyler kontrol altında... ama biraz daha büyüyüp ergenlik girerse işler değişebilir...
Okulda sürekli tarama ve deneme oluyorlar 6 da en önemli türkçe matematik diyorlar.... Diğer derslerin konuları lgs konusu değilmiş...

6.simifta benim oğlum da güzel çalışıyordu. Bizi bozan 7.sinif oldu ne yapsam söz geciremedim.
8 de çalışırım deyip durdu .
Simdi elinden geleni yapıyor, keske gecen sene de böyle olsaydın diyorum ,o zaman bıkardım diyor
Paragraf ve matematik diyorum onları sıkı tutarsanız çok daha kolay olur .
Yeni nesil soru ne kadar erken görürse o kadar iyi .size de kolaylıklar diliyorum

Aynen digerleri 8. Sinif konulari.Dogru yoldasiniz.

Ama belki kucuk odulle , biraz tek basina da test cozmesini saglayabilirsiniz

Umut yazmis ,kizim da 7 de bozuldu biraz .
Biraz daha buyuyorlar sanirim, huylari biraz degisiyor.
Ben kizimi suan 8 de de pek yakalayamiyorum
Yani duzen oturtup soru cozmuyor. Eksiklerini ogrenmeye cabalamiyor.konu tekrari yapmiyor

Ama hala umudum var , cunku temeli saglam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…