- 6 Şubat 2021
- 3.244
- 8.830
Eğer anneysen zaten günde şu kadar saat çalışırım diyemiyorsun, plan yapamıyorsun ama kabataslak bir planın olabiliyor. Bazen çocuğun çok uslu olur o gün 5 saat çalışırsın ama bazende sana kök söktürür belki 1 soru çözüp günü bitirirsin. Ben kendi adıma konuşuyorum tabii ama genel olarakda annelerin sıkıntısı detaylı plan yapıp hedef koyamamaktır. İşte bu yüzden ben diyorum ki bırakalım günde şu kadar saat ders çalışacağız demeyi ve elimizden ne gelirse onu yapalım. Yani ne yaparsak kardır gözüyle bakalım. Çünkü diğer türlü tüh bugün 5 saat olmadı diye moralimiz bozulur sonra motivasyon düşer ve kaçınılmaz son bırakırsın maalesef. Bu yüzden ne yaparsak kardır günde 1 soru çözsek bile.Kızlar merhaba. Bende 2.5 yaşında kızımla hazırlanıyorum sınava. Birşey sormak istiyorum siz gece mi çalışıyorsunuz yoksa sabah erkenci misiniz? Sosyal medyada sınava hazırlananlar bakınca hepsi sabah kalkıyor ,bir dönem bende öyleydim ama kız geç yatınca sabah kalkmak çok zor oluyor gece çalışmaya alışkınım zaten öğrencilik yıllarından ama sizede sorayım dedim.
Birde günde şu kadar çalışıyorum diyebiliyor musunuz? Anne olup 5 ve üzeri çalışanları görünce motivasyonum düşüyor ben 3-4 saat bakabiliyorum o da kız uyurken yoksa mümkün değil çalışmak
Erken kalkma kısmına gelecek olursak bazı anneler yapabiliyor ne güzel bünyesi dayanıyordur ama benim yapabileceğim bir şey değil. Benim bebiş çok huysuz beni çok yoruyor bu yüzden ben sadece o uyuyorken bakabiliyorum buda günde 2 yada 3 saate denk geliyor tabii hergün böyle değil. Ayrıca örümcekle etrafta gezerken veya oyuna daldığı zaman yanına oturuyorum notlarımı okuyorum veya test çözüyorum. Hem bir gözüm onda oluyor hemde biraz bakmış oluyorum. Bu şekilde yani genel olarak her anı değerlendirmeye çalış ve diğerlerinin ne yaptığını önemseme çünkü önemli olan sensin ve senin ne yaptığındır.