Hergün paragraf çözülecek. Harita bilgisi sağlam olacak. Bazıları kolay geliyor ama bazıları zor geliyor. Birde yorum yapabilmek. Çünkü bir soruda bur konuya değil de aslında bir kaç konuyu birlestirip soru sormaya başlamışlar. Ezlerlemeyin yoru. Yapın diyorlar. Cumhuriyet ilan edildiyse bunun öncesinde neler yaşandı, olayları sonuçları bağlayıp ilana gitmek gibi... insan sınavda okuduğunu anlamakta çok zorlanıyor. Sözel mantıkta iki sorum doğru ama ikisine emin olamadım.
Birde aynı paniği bende yaşadım, ilk guncellere ve vatandasliga baktım. Aklimdada turkce var yaa diyorum. Hemen Sözel mantığa bakıp bayağı uğraştım. Yine diyorum içimden ee sen matematige nasıl yetiseceksin ki. Sonra tüm matematik sorularına göz gezdirdim. Rasyonrlleri yapıp Türkçeye geçtim, dilbilgisine kadar bitirince saate baktım. Eyvah dedim icimden yine tarih ve coğrafya duruyor . Hemen coğrafyayı hızlı çözerim diye bir baktım. Aklım para sorusunda
paraya geçip yine coğrafyayı bitirdim. Bir yandan yine matematik yapmadın,matematik yapmadın.hani on doru yapacaktım diyorum kendime
bir yandan diyorum bunlar niye işlem sormamış ki? Fonksiyonda niye bu kadar zor sorulmuş diye icimden söyleniyorum
şekilli matematik sorusu kolaydi ama yine vakit harcadım. Yine şeytan dürttü, eyvah en zor paragraf soruları kaldi vakit yetmeyecek
yaptığım matematikle yaptım,bazıları yarım kaldı. Dedim turla soruyla inatlaşma şimdi. Gittim yine Sözel mantığa yine yapamadım. Geçtim paragraflara, bitirdim .en kolay yarım bıraktığım sorular arkamdan ağladı biliyorum ama beynim hiç çalışmadı. Çünkü ben çoktan panik olmuştum. Tyt sırası miydi,niye değişti bu sınav diye de sövüyorum içimden
tabi sıcaktan terlerim kağıdın üstünde, güneş yandan vuruyor . Şeker olsan erirsin
t üm peceteleri harcadım. Son yarım saati görünce zaten carpintim tuttu
dön dön dön matematik etrafında ama yapabilecegim soruları yapamadım kaldi. Bu sefer gerçekten çok kosturdum sınavda , sıra ile gitmedim hic
çok ekşınlı bir sınav oldu