• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Abartı gibi geldi bana ya 😅

Ben kız olarak biliyordum ama bizim okulda bi hoca vardı her gün kaseyle okula da getirir turşu yerdi onunki kızdı 😅 Ama canı çekme meselesi bence cinsiyete göre değil kişiye göre ya ben normalde de turşu, ekşi şeyleri çok severim iki hamileliğimde de ekstra canım çekti bunları😅
Turşu teorisi patladı

Kızlar merhaba 18 haftalik şuan bebisim bugün kontrole gittim doktorda bende farkettim alt dudagi çok büyüktü yüzüne göre. Kadinlar kulübünde araştırdım pek bisey bulamadim doktorda bisey demedi herhangi bir anomoli duyaniniz var mi

Ben de 14+4’üm hala folik asite devam ettiriyor doktorum elindeki foliği bitir öyle başlayalım omegaya dedi neye göre böyle söyledi sormadım ilk hamileliğimde 12’de başlamıştık. Zaten diğer takviyelerde de folik asit olacak.
Ben de hala folik asite devam ediyorum 13+6
4.aydan sonra demir başlarız dedi doktorum omega 3 ise vermedi. İçtiğim folik asitte b6 b12 ve iyot da var bu arada başından beri buna devam ediyorum

Benim kv de de normal yap diyor, insanların ne haddine benim cocugu nasıl çıkaracağım anlamıyorum, bi de benim kv nin bi huyu var şöyle yap böyle yap ama yine de sen bilirsin diyor cümlenin sonunda da sjsjsjsiw doğum sırasında vajina genişliyor çok fazla eski haline dönmüyor sonra kadinlar vajina daraltma ameliyatı falan yaptırıyorlar yani sonuçta cinsellik yaşayacağız bilmiyorum normal doğum itici geliyor bana ama Allah büyük. Daha karar veremedim
Bu kv ler genel olarak böyle sanırım, söyler söyler sen bilirsin derler, bizim kocalar da bak senin güzel senin tercihine bırakıyor diyerek annelerini haklı çıkarırlar. Ben bıçak altına yatmak istemiyorum, doğumdan sonra bebeğimi rahat rahat tutup ilgilenmek istiyorum bir de kimseye muhtaç olmak istemiyorum açıkçası.

Kızlar merhaba 18 haftalik şuan bebisim bugün kontrole gittim doktorda bende farkettim alt dudagi çok büyüktü yüzüne göre. Kadinlar kulübünde araştırdım pek bisey bulamadim doktorda bisey demedi herhangi bir anomoli duyaniniz var mi
Ee bal dudak olacakmış işte 😍 doktor bi şey demediyse içini ferah tut derim

O zaman cinsiyet için turşu teorisi ortaya atıyorum. Kız ise canı turşu çekmiyor erkek ise canı turşu çekiyor diyorum 😂😂
Valla benim iki çocuk var zaten oğlumda turşu severdim daha doğrusu tatli turşu ayrımı yapmazdım kızımda illede tatli illede tatli o yüzden kızımda 30 kilo almıştım 😂😂😂😂😂 bakalım ye ekşiyi yada ye tatlıyı olayını bu guruptan teorileri çürütürmüyüz🤭

Ye tatlıyı doğur Hakkıyı ye ekşiyi doğur Ayşe'yi 😂😂😂 ben ekşi yedim ama Hakkı çıkacak nedense 🤷‍♀️😂😂😂
Ay yerler Hakkı’yı 😂😂😂 acaba benimki de hakkı mı Hakkı’ya benziyo dedi ama netleşmedi 🤭

Abartı gibi geldi bana ya 😅

Ben kız olarak biliyordum ama bizim okulda bi hoca vardı her gün kaseyle okula da getirir turşu yerdi onunki kızdı 😅 Ama canı çekme meselesi bence cinsiyete göre değil kişiye göre ya ben normalde de turşu, ekşi şeyleri çok severim iki hamileliğimde de ekstra canım çekti bunları😅
Turşu yemem mi abartı geldi valla abartılı yedim he valla 🤭 aç göz gibi ben normalde turşuyu hiç sevmem 🙁 bide valla

O zaman cinsiyet için turşu teorisi ortaya atıyorum. Kız ise canı turşu çekmiyor erkek ise canı turşu çekiyor diyorum 😂😂
Benim de canım feci turşu çekiyor. Az tuzlu alıp her gün yiyorum 2-3. Kız olacak. Halk arasında diyorlar ya ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi ye tatlıyı çıkar Hakkı’yı. Benim aynen böyle, tatlı hiç canım çekmiyor. Ekşi fena, her şey limon koyuyorum 😂. Tansiyonla ilgili mesele de hamileliğim sonunda riskli, tansiyon yüksekliği preeklemsi denen bir tabloya sebep olabiliyor ama sonuna doğru bir mesele bu. O zaman erken doğum oluyor. Yine de tansiyona hep dikkat etmek lazım tabi tuz/şeker mevzuna. Hepsine cevap gibi olacak ama benim de tüp bebek. 8. Haftada folik asit yerine regenesis max kullanıyorum, onun içinde de folik asit var multivitamin. Zaten malum uzunca süre progesteron kullandık.

Ben de hala folik asite devam ediyorum 13+6
4.aydan sonra demir başlarız dedi doktorum omega 3 ise vermedi. İçtiğim folik asitte b6 b12 ve iyot da var bu arada başından beri buna devam ediyorum
Aynen canım bende de bunlar var ben zaten omegayla demiri ilkinde de düzenli içmedim çok iştah açıyordu o yüzden acele etmiyorum 😅

Valla Google amcaya sordum o dedi bende onun yalancısıyım 🥰🥰🥰
Oraya neyi yazsak tövbe tövbe en kötüsünü sıralıyor zaten hsjjd. Kararında yedikten sonra hiçbir şey olmaz bence aksine faydalı bile bizim mikrobiyotamız bebeğe de geçiyor çünkü tabii tuz sıkıntısı yoksa o da tansiyonla kendini belli ettiği için değil turşu bazen ne olsa çıkıyor Allah korusun gebelikte

Oraya neyi yazsak tövbe tövbe en kötüsünü sıralıyor zaten hsjjd. Kararında yedikten sonra hiçbir şey olmaz bence aksine faydalı bile bizim mikrobiyotamız bebeğe de geçiyor çünkü tabii tuz sıkıntısı yoksa o da tansiyonla kendini belli ettiği için değil turşu bazen ne olsa çıkıyor Allah korusun gebelikte
Tabi tabi tansiyon son zamanlarda gösteriyor kendini şükür tansiyonduk bişi hissetmedim ama miğdem kötü oldu yapacak bişi yok 😂😂😂

Bana 10. Haftadan beri oluyor. Ben alerji sandım, bir türlü geçmedi. Normalde rinit var. Doktoruma sordum. Gebelikte mukozada ödem oluyormuş ve burun tıkanıklığı normalmiş. Alerji ilaçları burun spreyleri kullandırtmadı. Sterimar tuzlu su kullanıyorum, vicks sürüyorum. Bir de bende migren var bazen baş ağrısı yapıyor, o zaman da buz koyuyorum, azaltıyor baya. Geçmiş olsun size, doktora astımı sorarsınız.
Vicks suruluyor mu kız

Bulantı yuzde 5 olmustur
Karnım dikimsi gidiyor
Yuzumede guzellık gelmıs oyle dıyolar
Eee hani hurafeydi erkek bebegım iste😅😅

Back