2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ama bu cok pahalıymıs

Canım senin belli oldu mu birlikte öğrenmiştik betamızı. Benim kız
Bi ben bılmıyorum cınsıyetı yok ben cuma gunu gıdıcem ınsallah ya aman saglıklı olsunda ben kalbını duyuyum gidince saglıklı desın yeter gerisini merak etmıyorum

Yuzum gözümde lekeler cıktı ha kırmızımsı

Benım bel iptal
Zaten ıkı gezeyım her yerım agrıyor
Resmen ev kuşu oldum iş dışında
İşte de Allah razı olsun su anlık rahat yerdeyım

Bagaja koyulmadığı için doona alacağım.Eşim 180 ben 160 yani uzun insanlar değiliz. Cybexi de duydum baston modeli varsa bir yıl sonra onu tercih ederiz fiyatı da uçuk değilse. Onun için şuan arabayı değiştirmem gerekiyor çok küçük, bagaja bavul bile koyamıyorum neredeyse. eşimin bagaj zaten çarşamba pazarı gibi masa sandalye dolu. Bebek arabası için de araba alamayacağımıza göre aslında mecbur kaldık buna

3.ayda sonra bitkisel boyayla boyatanlar var. Ama doktorları yapmasan daha iyi dediler. Yani yap gitsin bir şey olmaz demedi hiçbiri. Doktoruna bir yazıp sorsan daha iyi olur bence. Katılıyorum E evdekiliyakat bence bu bir fırsat doğal haline bırakmayı düşündün mü hiç.

Benım bel iptal
Benim de öyle. Geçen cumartesi arkadaşlarla alışverişe gitmiştim, sürekli ara verip oturmama ve yavas yürümeme rağmen aksam belim bir tutuldu, ayağa kalkamadım. Dedim artık bitti bu iş, yatakta kaldım. Pazar gününü yatakta geçirdim, pazartesi günü de biraz iyi oldum ama tekrarlamasin diye işe gidemedim.

Ebem bebek büyüyor ve arkaya doğru baskı yapıyor normal dedi ve çok aşırı olursa fizyoterapi veren ebeler var oraya gönderelim dedi. Bana ufukta fizyoterapi görünüyor, ayakta durmak, yürümek şimdiden çok zorlaştı.

Hareketsizlik de ağrıları artırıyor. Yürüyüş yaptıkça yürümek kolaylaşıyor. Doktorun istirahat verdiği kişileri hariç tutuyorum tabii ama bu çoğu ağrının çaresi hareket etmek. Zorlamadan tabii. Benim ilk 3 ay çok depresif geçti hiç hareket edemedim. Yürüyüşe başlamak istiyorum ki ileride iyice sıkıntı çekmemeyeyim. Evin içinde 5 dakika dolaşınca yarım saat koşmuş gibi yoruluyorum.

Istedigim gibi hareket etmeye hasret kaldim, 9. haftada riskli gebelik dendi ve mümkün oldugunca yorulmaktan kacinmam söylendi, hatta ilk söylendigi zaman merdiven cikmam falan yasakti. Hareketsizlik cok kötü, disari kisa bir yürüyüse cikmak bile psikolojiye cok iyi gelen bir sey. Yatak istirahati dendigi o iki haftada cok sik agliyordum, negatiflikten baska bir sey düsünemez olmustum. Ayaga kalkinca, yavas da olsa harekete baslayinca bakis acimda da farklilik oldu direkt. Yapmasinda sakinca olmayan her anne adayi bence kücük yürüyüsler yapmali her gün.

Yürüyüş meselesine ek yapıyorum ben de, belki öyle denk geliyordur ama gün içinde yürüdüğümde gece daha iyi uyuyorum. Ağrısı sızısı olmayıp uykusuzluk çekenler deneyebilir

kendimi çok yaşlı hissediyorum kömür karası saçım arasında dolu beyazlar

Mecburen doğal haline bırakmışım zaten dokuz au doğal takılacağım

Al benden o kadar. İlk 3 ay yatalaktım resmen. Wc gitsem nefesn nefese kalıyordum azıcık hareket edince. Sabah ilk kez tek başıma dışarı çıktım fırına gittim geldim. Oysa çok yakın. Ama bayılcaktım az daha resmen nefessiz kaldım. Yaaş yavaş hareketimi arttırmalıyım kondüsyonumu arttırmalıyım diye düşünüyorum.

Geçmiş olsuuun, tansiyonun düşmüş herhalde doktorlar bir gün geziyorsanız bir gün dinlenin diyorlar hamileyken. Çantada da her daim su ve atıştıracak bir şeyler bulundurmak iyi fikir gerçekten.
Sağol canım böyle birşey başıma gelmedi şimdiye kadar tansyonum düşmüş olabilir şekerim de düşmüş olabilir bir dakka daha ayakta kalsam oraya yigilmistim.Aslında düşünüp bulundurmak gerekiyor öğrenmiş oldum

Benım bel iptal
Benim de öyle evde süpürge paspas bi kaç şey daha bir anda yaptım aksam zor oturdum kalktım ya da biraz fazla dolasayim belim kopuyor yaşlı teyzelere döndüm ayakta bir işim olsa mahvolmustum diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…