- 28 Ağustos 2023
- 1.478
- 1.249
- 32
Ben 12 haftalık bebeğimi 1 martta kaybettim . 1 martta kürtaj , 20 martta tekrar bir kanama oldu doktor adet olabilir dedi .Benim de 9 haftalık gebeliğim sonlandı 13 martta kürtaj oldum, kontrole gittiğimde doktorum bir sorun yok dedi, eskiden rahim içi kazınıyordu travmatik oluyordu artık vacumla küçük bir yerden alıyoruz hem yapışıklık olmuyor hem de kalan kısım ilk adetle atılıyor dedi, o yüzden ilk adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Ben çok öncesinde başka sebeple trombifili paneli baktırmıştım tek gende (mthfr) heterozigot mutasyon var herhangi birşey başlanmadı, düşük olunca perinataloğa da sordum o da gerek yok dedi mthfr olduğu için ve homozigot olmadığı içinmiş, risk olmayanlarda kullanmak aksine düşüğe sebep olabilir kanamalara sebep olacağı için dedi. kürtajdan 19 gün sonra tekrar regl oldum bakalım ovulasyon bekliyorum hala, 2. Regli geciken var mı gecikiyor mu? Ya da ovulasyon takibi yapıp geciktiğini farkeden var mı yoksa testleri erkenden bitireceğim ben
Ben de öyle düşündüm 19 nisanda tekrar adet olurum diye hesaplarken 9 nisanda adet oldum, 3 gün şiddetli kanama oldu sonra azaldı bugün son günüm . Halbuki 5 nisanda doktora gittiğimde yumurtalıkların bile çalışmaya başlamış bu iki günü değerlendir gebelik olur demişti ama ben 3 gün sonra adet oldum .
Büyük ihtimalle 20 gün sonra olan adet değildi