2024 Eylül Ayı Burç Yorumları

Screenshot_20240901-125438_Instagram.jpg
Screenshot_20240901-125442_Instagram.jpg
Screenshot_20240901-125445_Instagram.jpg
Screenshot_20240901-125450_Instagram.jpg
 

Eylül 2024 Astroloji Takvimi: Gökyüzü Neler Söylüyor​

Eylül 2024 yılın en önemli aylarından biri olarak karşımıza çıkacak. İlerleyen yıllarda bu ayı ilk devrilen domino taşı gibi peşi sıra gelen büyük sürecinin başlangıcı olarak hatırlamamız mümkün. 2 Eylül 2024’te Plüton, son kez Oğlak burcuna dönüyor; bu geri dönüşle birlikte güç savaşları ve siyasi gerilimler global ölçekte en yüksek noktasına ulaşırken, 4 Eylül 2024’te Mars’ın Yengeç burcuna geçişi ile her yerde askeri hareketlilik giderek yoğunlaşacak. Diğer yandan tüm bu fırtınaların ortasında, en derinlerde büyük bir kolektif uyanış ve insanlığın ruhundan gelen devrimsel bir bilinç sıçraması yaşanmak üzere.

18 Eylül 2024’te Balık burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması bize “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” derken bizleri yeni bir dönemi müjdelemekte. Eski düzenler miadını doldururken açılacak boşlukta daha bilinçli ve duyarlı bir insanlığın tohumları filizlenmeye başlayacak. Bu büyük dönüşüm süreci fiziki ve ruhani dünyalarımızda da derin izler bırakacak. İlişkiler temasında ise ayın sonu oldukça sürprizli ve önemli. 23 Eylül 2024’te Venüs Akrep burcuna geçerek tutkuların, derin bağların, sarsıcı ve unutulmaz duygusal deneyimlerin dönemini başlatıyor. Bazı ilişkiler çok daha derin ve yoğun bir evreye geçerken, bazı ilişkiler de zaaflar ve kıskançlıkla sınanacak.

Eylül ayı güçlü ve ezber bozan enerjilerle dolu. Bu ayın getirdiği büyük değişim rüzgarlarına kapılırken, sonbahara ve yeni sezona merhaba diyoruz. Gökyüzü, bize yazılacak yeni bir hikayenin ilk satırlarını sunuyor—biraz cesur, biraz karmaşık, en önemlisi de umut dolu.

sepm24fb.jpg



2 Eylül 2024’te Plüton son kez 29. Derece Oğlak burcuna geri dönüyor. Sürekli konuştuğumuz Dünya tarihine damga vurmaya şimdiden başlayan Plüton Kova transiti, son kez 2 Eylül – 19 Kasım 2024 arasında 29 derece Oğlak burcunda hareket edecek. Burası transitin kritik ve sert kısmı diyebiliriz.
Bu evrede baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Ortadoğu’daki kriz, Rusya-Ukrayna gerilimi, ABD seçimlerindeki giderek artan tansiyon gibi temaların en sert, gergin ve provokatif formunu görebiliriz. Dünya genelinde yasaklar, tiran davranışlar, toplumu gücü kaybetme korkusuyla aşırı kontrol ve baskı altında tutmak gibi temalar giderek yükselirken; bu tür yaptırımlara tepkiler de aynı oranda büyüyecektir.
Kişisel özgürlüklerin kısıtlanması ve baskı altına alınması, bunun için sosyal medya ve yasal kanalların kullanılması temaları da dikkat çekicidir. Bu konularda uçlara kayma ve aynı şekilde baskıya oluşan giderek artan tepkileri dünya genelinde görmek mümkündür. Zira saflar çok keskinleşiyor. Din, dil, ırk ile ayrışan toplumlar değil; asıl dünyada “erk sahipleri” ve “halk” arasında bir ikilik ve ayrım var. Dünyada son yıllarda güç dengeleri tamamen bozuldu, malumunuz dünyadaki kaynakların çok büyük bir kısmı sadece çok küçük sayıda insanların elinde… Ve bu durumu sosyal medya, her gün kurgulanan olaylar ve halkı bilerek kutuplaştırarak kendi içine düşürme gibi taktiklerle örtbas etmeye çalışıyor, onlar ise keyiflerine bakıyor. Ancak artık herkesin uyanışa geçtiği bu evrede, Plüton Oğlak 29 sürecinin de onların maskelerinin düşmesi adına son evre olduğunu söyleyebiliriz…
Bireysel düzlemde ise ezberlerimizi bozmak zorunda olduğumuz bir döneme giriyoruz. Kişisel alan ve özgürlüğümüzü alma vakti geldi diyebiliriz. Zincirlerle kalmak isteyen, bir duygu veya kişinin kölesi olanlar için zorlayıcı tesirler devrede. Ayrıca bu süreçte yeni ve güncel olanla bağımızı arttırmamız, yeni şeyler öğrenmemiz, teknoloji kullanma hakimiyetimizi arttırmamız önemlidir. Plüton Kova dönemi “gelecek” demektir bu yüzden geçmişe saplanmak ciddi blokajlar oluşturabilir. İleriye bakmak, zamana ayak uydurmak ve yenilenmek durumundayız. Plüton 19 Kasım 2024’e kadar bu burçta yolculuğuna devam edecek.

3 Eylül 2024 saat 04:55’te 11 derece Başak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Ay ve Güneş kurban yıldızı Zosma ile kavuşumda. Başak burcu üretkenlik, emek ve verimle ilgilidir; ancak bu yıldız bizi her şey için saçımızı süpürge edip, kendimizi “kurban” etmememiz konusunda uyarır. Zira alma-verme dengesinin bozulma riskli vardır.
Oysaki yeniay anında Güneş ve Mars’ın hayırlı Betelgeuse yıldızı ile olumlu görünümleri var. Bu bağlamda emek ve çabamızı öncelikle kendimize ve projelerimize yöneltmekte fayda vardır. Başka insanlar, hele de değmeyecek veya kurtarılmayacak kişiler için emek vermek bu süreçte beyhudedir. Zaten yeniay ısrarla hala insanları kurtarmaya ve kendimizi feda etmeye çalışırsak eğer düş kırıklıkları vaat etmekte. Zira burada öğrenilmesi gereken tema “kurtarma” motifinin özüdür. Bir insan bir diğer insanı sevgisinden ötürü de kurtarmak isteyebilir, ancak bu vaka “kurtarılamaz” bir vaka ise kişinin çabası altında aynı zamanda “terk edilmeme” ve “kaybetmeme” arzusu da yatar. Bu temayla yüzleşmemiz de son derece önemli.
Yeniay anında Ay ve Güneş işe karşıt olan Satürn içsel ve dışsal anlamda beklediğimiz sevgi ve onayı almakta zorlanabileceğimizi gösteriyor. Özellikle bir konu istediğimiz gibi gitmediğinde kendimize gereksiz yere çok yüklenmememiz son derece önemli. İnsanız, hata yapabiliriz… Mükemmellik saplantısı da zaman zaman insanın en büyük düşmanı olabilir.
Makro düzlem ve siyasette ilk bölümde yazdığım üzere giderek artan küresel gerilim, toplumsal düzlemde artık saklanmaya çalışılan kusurların gözden kaybolmaması ve giderek herkesin her şeyin farkında olması; bu sebeple de halkı sindirmeye yönelik yaptırımların artması ve bu yaptırımlara gelecek ters tepki gibi birçok temayı görebileceğiz.
Zira Ay ve Güneş kral ve kraliçe; yani iktidar sahipleridir, Satürn ise halktır. Bu göstergelerin karşı karşıya gelmesi artık iktidar, muhalefet, Fenerbahçe-Galatasaray, değil “güç sahipleri” ile “halk” arasındaki zıtlığı göstermektedir. Filler ve çimenler karşı karşıya gelmiştir, çimenler “Ben neden eziliyorum sizin filler arası mücadeleniz sırasında” demektedir aslında… Bu evrede ayrıca finansal göstergelerin durumunu da düşünürsek dolandırıcılığa karşı da çok tetikte olmak, tutumlu olmak, gereksiz savurganlık ve riskli yatırımlardan kaçınmak da çok çok önemli.

4 Eylül 2024’te Mars Yengeç burcuna giriş yapacak. Bireysel düzlemde üzerimizde rehavet hissedebileceğimiz, cesur olmamız gereken yerde duygularımızın bizi frenleyebileceği bir süreç geçirebiliriz. Doğru yerde doğru tepkiler vermekte zorlanabiliriz. Duygular eylemlerimize yön verecektir. Bu süreçte duyguların tutsağı olmak yerine duygularımızı doğru şeylere kanalize edersek büyük ve unutulmayacak başarılara imza atmak mümkündür. Aile hayatı, ev koşulları ve emlak/gayrimenkul sektörleri sık sık ilgilenebileceğimiz temalar arasında olabilir.
Ayrıca transitin doğası gereği vatan, sınırlar ve savunma konuları ön plana çıkacaktır. Milli değerler ve hamaset edebiyatı üzerinden gündem saptırma çabası görülebilir. Bu geçiş askeri operasyonları da gösterir. Plüton Oğlak 29 etkisi ile birleşince Ortadoğu ve Rusya-Ukrayna başta olmak üzere ciddi askeri hareketlilik ve gerilim oluşturabilir. Aralık 2024’teki Mars retrosuna doğru giderek şiddetini arttırabilecek olan bu süreç, ABD başkanlık seçimleri ve sonrası, gerek askeri rekabet ve çatışmanın artışı olsun tatsız tesirleri beraberinde getirecek gibi görünüyor. Mars 4 Kasım 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ancak sonrasında Aralık’ta Mars retrosu ile Aslan burcundan bir kez daha Yengeç burcuna dönüş yapacak bunu ayrıca konuşacağız.

9 Eylül 2024’te Merkür Başak Burcuna geçiş yapacak. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantrasyon, bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır.
Sadece aşırı detaylarda boğulma bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Merkür bu burçta 26 Eylül 2024’e kadar kalacak.

Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri ile başlayalım. 18 Eylül 2024 saat 05:34’te 25 derece Balık burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek.
Kova dolunayı ve retrolarla dolu sert dolunaydan sonra bu ay tutulması tam anlamıyla bir sezon finali ve yeni sezonu başlatıyor. Ay tutulmaları her zaman bir dönemin kapanışı ile alakalıdır, ancak bu tutulma gerek Plüton Oğlak etkisi ve gerek açılarıyla adeta bir devre sonu gücüne sahip. Bir nevi tutulma bir domino taşını devirirken belki önümüzdeki yıllarda tüm dünya değişirken başlangıç evresi olarak bu zamanları hatırlayacağız. Yani bu tutulmadan sonra bireysel ve toplumsal her düzlemde artık hiçbir şey eskisi olmayacak gibi diyebiliriz.
Tutulma anında Jüpiter, Güneş ve Ay ile T-Kare oluşturduğu için piyasalar, enflasyon ve kur artışları açısından sarsıcı tesirler bizleri beklemekte. Her şeyi şişiren, büyüten ve hatta abartan tesirler söz konusu. Finansal anlamda faizler aynı kalıp yükselmeyebilir ancak kurlar daha da artabilir, TL’de kişileri tutmak adına uygulamalar denenebilir (misal faiz yükseltmek veya çok sıkı para politikaları gelebilir) ancak her şeye rağmen her şey şişmeye devam edecek gibi görünüyor.
Balık burcu inançlarla doğrudan alakalıdır ve inançların radikalleşmesi, bu vesileyle inanç sömürüsü yapılması ve gündemin sürekli karışması söz konusu olabilir, bu konularda hem ülke hem dünya genelinde kutuplaşmalar artabilir. (Plüton 29 Oğlak etkisi çok yoğun bundan bu süreçler oldukça gerilimli olacak. Sağ-sol, ırkçılık, geleneksel ve modern bakış çatışmaları
Pozitif bir etki olarak Venüs hayırlı Spica yıldızı ile kavuşacağı için dişil ve sanatsal figürlerde parlama görülebilir. Yeni kadın kanaat önderleri oluşabilir.
Ay tutulması sırasında Merkür-Satürn ile karşıt, Jüpiter ile kare hatalı finansal ve kariyer kararları, diplomatik skandallar ve iletişim zorluğu dikkat çekiyor. Özellikle Eylül ayının ikinci ve üçüncü haftası aslında tüm Eylül ayı boyunca panikle finansal işlemler yapmamak ve riskli tüm eylemlerden kaçınmak çok önemli olacak.
Psikolojik açıdan dalgalı etkiler söz konusu. Tutulma etkisiyle depresif bir hissiyat oluşabilir ve içe kapanma görülebilir, bazen dinlemek ve inziva iyidir ancak sosyal hayat ve dünyadan da kopmamakta fayda var. Olumlu yönüyle sindirmelere rağmen hakkımızı arayabilir ve adaleti sağlayabiliriz.
Balık burcu son burçtur ve psişik kuvvetle de alakalıdır. Tüm ay ancak özellikle de tutulmaya yaklaşırken sezgilerimiz çok güçlenecek adeta yatır gibi olacağız. Bu evrede ayrıca ruhsal ve psikolojik çalışmalar çok iyi gelecektir. Sanatla da haşır neşir olmak da motivasyonumuzu arttıracaktır.
Sıhhat açısından Ay tutulmaları hele Balık burcunda olunca ödem, şişme, bağırsak sorunları ve zehirlenmeleri arttırabilir. Yediğimize içtiğimize çok dikkat etmek gerek. Maymun çiçeği ve diğer viral salgın vakaları artabilir ancak pandemi seviyesinde bir sıkıntı söz konusu değil. Balık burcu sıvılarla da ilişkilidir. Özellikle tükettiğimiz su ve buza çok dikkat, hijyene eksikli olmamalı zira buna bağlı oluşabilecek sağlık problemleri artabilir.
Dünya siyasetindeki yansımaları Plüton Oğlak etkisi ile konuşmuş olsak da ABD ve Rusya asıl 2 Ekim Terazi burcundaki tutulması ile karışacak. Ay sonu etkileri iyice hissedilecektir. Bu sadece bir fragman diyebiliriz. Türkiye haritası da çok gergin etkiler alıyor, muhalefet de iktidar da avantajlı konumda değil. Halk güç sahipleri kim olursa olsun artık takım tutmaktan ziyade güçlüler neden refah içindeyken ben değilim sorusuna odaklanma eğilimde olabilir. Ayrıca askeri hareketlilik ve baskı artışı görülebilir, şu anda hali hazırda tesirleri başladığı üzere orduyla alakalı konular daha fazla gündeme taşınabilir.
Uluslararası siyasetti yabancılarla gerilimli ilişkiler ve diplomatik krizler görülebilir ayrıca ay ortası itibariyle bazı bakanlar veya üst düzey kilit isimlerde değişiklikler olabilir.

22 Eylül 2024’te Güneş Terazi burcuna geçiş yapacak. Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz, gece ve gündüz eşitleniyor. Yeni bir mevsim ve dönem bizleri bekler. Tüm Terazi burçlarının doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Bu kadar hararetli tesirlerden sonra gökyüzünde Terazi burcunun vurgusunun artması denge ve huzur adına son derece hayırlı bir durum. Güneş 23 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak.

23 Eylül 2024’te Venüs Akrep burcuna geçiş yapacak. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Duygusal ve dürtüsel eğilimler arasındaki çizgiyi iyi ayarlamak gerekir.
Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Finansal konularda iyi stratejiler kurarsak eğer iyi kazanç elde edebilir ve karlı yatırımlar gerçekleştirebiliriz. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 11 Kasım 2024’e kadar bu burçta kalacak.

26 Eylül 2024’te Merkür Terazi burcuna geçiş yapacak. Burada Güneş Terazi etkisi gökyüzü bir tık yumuşatırken Merkür’ün de bu burca geçmesi iletişim tarzına daha yumuşak, uzlaşmacı ve empatik bir hava geliyor. Gerilimlerin çözülmesi, orta yolun bulunması adına iyicil bir tesirdir. Hukuki konular ve danışmanlık süreçlerinde de faydalıdır. Ekim ayı başı itibariyle Terazi burcunda ayrıca bir Güneş tutulması da olacak, bu temaları daha da çok konuşacağız. Merkür 13 Ekim 2024’e kadar bu burçta kalacak.






Merve Çubuktepe
 


Eylül ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri

haziran22.jpg

2 Eylül 2024 / Plüton Oğlak Burcunda

2 Eylül 2024 / Merkür-Chiron Üçgeni:
Bu dönemde, zihinsel olarak kendinizi daha iyi anlayabilir, eski yaraları iyileştirmek için içsel çalışmalara yönelebilirsiniz. İletişim becerilerinizi kullanarak, duygusal zorlukları ifade etmek ve başkalarıyla daha derin bir anlayış ve bağlantı kurmak da mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Eylül 2024 / Mars-Neptün Karesi: Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Dolandırıcılık kurbanı olmaya da çok açık bir açı kalıbıdır, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

3 Eylül 2024 / Başak Burcunda Yeniay

4 Eylül 2024 / Mars Yengeç Burcunda

4 Eylül 2024 / Venüs-Güney Ay Düğümü Kavuşumu:
Bu açı kalıbı Merkür retrosunun bitişinden sonra karmik anlamda yüzleşme ve kapanan döngüleri temsil ediyor. Belirsizlik ilişkiler netlik kazanabilir, gereken vedalar varsa edilebilir. Yeniye yer açılması adına eskinin gitmesi gerekebilir. Haritaya olumlu görünümlerde ilişkilerde bir faz kapanışı ve yeni bir dönem söz konusudur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Eylül 2024 / Venüs-Juno Kavuşumu: Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Eylül 2024 / Merkür-Uranüs Karesi: Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Eylül 2024 / Güneş-Satürn Karşıtı: Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Bu açı kalıbı ayrıca halk (Satürn) ve Güneş (yönetim) arasındaki çatışmayı da temsil eder. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

9 Eylül 2024 2024 /Merkür Başak Burcunda

12 Eylül 2024 / Merkür-Mars Altmışlığı:
Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Eylül 2024 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

15 Eylül 2024 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2024 / Venüs-Chiron Karşıtı: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Eylül 2024 / Balık Burcunda Ay Tutulması

18 Eylül 2024 / Merkür-Satürn Karşıtı:
Açı kalıbının tesiriyle fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskıya ek olarak huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Zaman zaman odak bozuklukları ve verimsizlik de görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Eylül 2024 / Güneş-Uranüs Üçgeni: Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

21 Eylül 2024 / Güneş-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

21 Eylül 2024 / Merkür-Jüpiter Karesi: Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Eylül 2024 / Güneş-Plüton Üçgeni: Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Eylül 2024 / Güneş Terazi Burcunda

23 Eylül 2024 / Venüs Akrep Burcunda

23 Eylül 2024 / Venüs-Plüton Karesi:
İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Eylül 2024 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Eylül 2024 / Merkür-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Eylül 2024 / Merkür-Plüton Üçgeni: İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

26 Eylül 2024 / Merkür Terazi Burcunda

30 Eylül 2024 / Mars-Satürn Üçgeni:
Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Retro dönemin son bölümünde harekete geçecek konular varsa ele almak için destekleyici bir tesir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.


Merve Çubuktepe
 

eyl4 (5).jpg

Koç Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Bazılarınız aşk ve dostluk duygularını karmaşık bir şekilde sergilediği için karşısındaki kişinin duygularında karışıklığa neden olabilir. Fakat kıskançlık duygularınızın da sizi saracağını düşünerek, bu tür zararlı takıntılardan kendinizi korumaya çalışmalısınız. 18 Eylül'de Balık burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Mars gezegeni de Yengeç burcunda ilerliyor. Karşı cins üzerinde etkinizin fazla olduğu bir döneme gireceksiniz. Kendinizden emin tavırlarınızla onları etkilemeye başlayacaksınız. Enerjinizi ve hırslarınızı arkadaşlarınızla birleştirirken, sert bir tutum yerine, uyum içinde hareket etmelisiniz. Bazılarınız dostluklarını gözden geçirecek... Fikir alışverişinde bulunacağınız topluluk ve arkadaş grupları içinde olmayı arzulayacaksınız. Uranüs Boğa burcunda geri giderken yavaşlayan işleriniz yüzünden yalnız kalma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Gücünüzü ve hırslı yönlerinizi törpülemeye ihtiyaç duyacak ve paylaşım konusunda gizliliği tercih edeceksiniz. Seçim yaparken, bir hayli zorlanacaksınız. Yine bu dönem, uyumlu ve güzel bir yapılanmayı özleseniz de her şeyin çok kolay gerçekleşmeyeceğini de bilmelisiniz.

Boğa Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Aşk gezegeniniz Mars enerjinizi yükseltirken, geri giden Uranüs yüzünden ilişkilerinizde sorun yaşayabilirsiniz. Özellikle kendi sisteminizin üzerine çıkmak istemiyor ve titiz bir yaklaşımla ilişkilerinizi gözlemliyorsunuz. Bazılarınız ise karşılıksız duygular içinde olabilir ancak sevdiğiniz kişiyi uzaktan düşünmek bile size yetecektir. Diplomatik tavırlarınızla çözemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Entelektüel yönlerinizi ortaya çıkaracak aktivitelerde, aynı meslekten kişilerle aranızda duygusal bir çekim oluşabilir. Kariyerinizle ilgili duygu değişimleri yaşarken, yaşama da daha duygusal bakacaksınız. Sizi ilgilendiren konularda karizmatik çekim gücünüzü yoğun bir şekilde kullanabilirsiniz. 18 Eylül'de Balık burcunda bir tutulma var. Bu ay bir konuda yapacağınız sübjektif değerlendirmelerinizle çevrenizi etkileyeceksiniz. Hareketli ve yerinde duramayan kişiliğiniz; işinizle ilgili baş eğmek zorunda kaldığınız konularda sizi gergin yapıyor. Birçok işi bir arada yapmaya kalkışmamalı ve çevrenize de sorumluluk yüklemeyi öğrenmelisiniz.

İkizler Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Geri giden Uranüs gezegeni sizi eski dostlarınızla yeniden bir araya getirecek. Çevrenizle iletişim konusunda yoğunluk yaşayacaksınız. 18 Eylül'de Balık burcunda bir ay tutulması gerçekleşiyor. Mars finans evinizde ilerliyor. Duygu ve akıl karmaşası yaşayabilirsiniz. Değişik fırsatlardan yararlanmanız ve pirim yapmanız için, uygun bir ay. Dostlarınız için kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Kendiniz kadar çevrenizi düşünmeniz tabii ki çok güzel. Fakat zaman zaman aşırıya kaçabilir, sevdiklerinizin de harcamalarını denetlemek isteyebilirsiniz. Sizi yanıltacak ilişkilerden kaçınmalısınız. İş ilişkilerinizin bozulmasını istemiyorsunuz. Ölçülü davranışlarınız, ince hesaplarınız ve samimi tavırlarınız sizi her konuda farklı kılıyor. Fikirleriniz, planlarınız ve kendinizi ifade ediş şekliniz ön planda olacak. Günlük yaşantınızı planlayarak hareket etmeniz, sizi yeni yaşantınıza hazırlayacak. Artık disiplinli davranmayı yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilirsiniz.

Yengeç Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Geri giden Plüton ve Uranüs gezegenleri partnerinizle veya eşinizle aranızda problemlere neden olabilir ve sizi aşk hayatınızda kuşkuya sürükleyebilir. Aileniz ve patronlarınız sizin hayatınıza müdahale edebilir. Karşı cinsin ilgisiyle istemediğiniz aşklara da sürüklenebilirsiniz. Mars sizin burcunuzda ilerliyor. 18 Eylül'de Balık burcunda bir ay tutulması gerçekleşiyor. Bu ay bulunduğunuz şartları değiştirmek yerine çevresel alışkanlıklara uyum göstermelisiniz. Aşkın size sunacağı dekorları ve doneleri reddetmek istemeyeceğiniz bir dönem. Yine de sizi tehdit eden unsurları unutmayın ve sosyal yaşantınızda bencilliğe dönüşen davranış biçimlerinin size fırsat kaybettirebileceğini görmezden gelmeyin. Düşüncelerinizi gerçekleştirirken, geçmişteki hataları yapmamalısınız. Fikirlerinizi beğenmeyenlere karşı ani tepkiler vermeyin. Uyumlu ve güzel bir yapılanmayı özleseniz de her şeyin çok kolay gerçekleşmeyeceğini de bilmelisiniz. Kendinizde yetersiz gördüğünüz konuları tekrar ele alırken, daha disiplinli olmak zorundasınız. Bazılarınız alıştıkları evden ayrılma veya iş değiştirme planları yapabilir. Yine bazılarınız da eğitim ve öğretim için şehir değiştirebilir ve taşınma sorunları yaşayabilir. Tüm bunlar siz de mutlu olaylar zinciri başlatacak ve yoğun bir ay yaşamanıza neden olacak.

Aslan Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Bu ay karşınıza birçok heyecan verici macera çıkacak ve hayır diyemeyeceksiniz. Eğlence dünyasında yerinizi alırken, sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmanın zevkini yaşayacaksınız. Evliyseniz veya ciddi bir partneriniz varsa, onunla güzel günler geçireceksiniz. 18 Eylül'deki Balık burcundaki ay tutulması sayesinde, yollardan gelen eski dostlarla özlem gidereceksiniz. Yine bu dönem, şirket içi aşkları da gündeme getirebilir. Birçoğunuz beklediğiniz fırsatları yakalayacaksınız. Yapacağınız seyahatlerde bilginiz artacak. Bu hafta seyahatlerle iş hayatınızı birlikte götüreceksiniz. Yurt dışından gelen misafirlerinizi karşılayacak, onları ağırlayacak ve iş yemeklerinde aynı zamanda eğlenceli vakit geçireceksiniz. Bu ay maddi konular gündeme gelecek. Sevdiğiniz işi yaptığınız zaman daha başarılı olduğunuzu göreceksiniz. Tartışmalarda üstünlük sağlayacak, karşı taraf üzerinde fikir hakimiyeti sağlayacaksınız.

Başak Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

18 Eylül'de karşıt evinizde ay tutulması gerçekleşiyor. Aşk gezegeniniz Neptün ve Jüpiter'den olumlu destek alıyorsunuz. Mars, aşk ve sosyal hayatınıza yenilikler sunuyor. Bu dönemde yapmanız gereken tek şey, eski dostlarla bir araya gelmek ve anılarınızı tazelemek. Hatta bazılarınız özlem dolu hisler içindesiniz. Nostaljik olaylara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bulunduğunuz şartları değiştirmek yerine çevresel alışkanlıklara uyum göstermelisiniz. Bu ay dengelerinizi korumak zorunda olduğunuzun farkında olarak, hedefleriniz doğrultusunda hareket edeceksiniz. Ne istediğinizi biliyor ve çevrenizden etkilenmeden kişisel hareket ediyorsunuz. Başkalarının değil, sizin ne istediğiniz ön planda olacak... Başlangıçlar yaparken iyi düşünmelisiniz. İstekleriniz konusunda sabırlı ve özverili davranmalısınız. Ayın ikinci yarısında finans temponuz artıyor. Ayrıca bu ay iş toplantılarında ve aşk yaşamınızda fiziksel olarak görünür olmak istiyorsunuz.

Terazi Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

18 Eylül'deki Balık burcundaki ay tutulması sizin ruhsal evinizde gerçekleşiyor. Takıntılarınıza dikkat etmelisiniz. Uyumlu ilişkiler sayesinde kendinizi mutlu hissedeceksiniz. Mars, kariyer evinizde bulunurken toplumda dikkat çekici tavırlar sergileyeceksiniz. Yine eski dost ve arkadaşlarınızla organizasyonlar yapabilirsiniz. Yaşamınızı kolaylaştırıcı kişilerle birlikte olmak sizin de gururunuzu okşayacak. Girdiğiniz topluluklarda doğal cazibenizi kullanacak ve isteklerinizi hızla yaşama geçireceksiniz. Bu dönem özel ilişkiler konusunda çok dikkatli olmalı tedbiri elden bırakmamalısınız. Bulunduğunuz şartları değiştirmek yerine çevresel alışkanlıklara uyum göstermelisiniz. Yaptığınız işi severek yapacak, enerjik ruh halinizi istediğiniz yönde kullanabileceksiniz. Kendinize güvenmeniz sayesinde çok işler başaracaksınız. Yenilik yapmayı düşünmediğiniz anda hazırlıksız bir şekilde gelen tekliflere karşı kafanız karışabilir. Hayır demeden önce iyi düşünün çünkü siz çevrenizle bütünleşmeyi seviyor ve yaşantınızda değişik insanlarla bir arada olmaktan hoşlanıyorsunuz.

Akrep Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Karşıt burcunuzda Uranüs geri hareketine başladı. Mücadele içinde olacaksınız. Karşınıza birçok rakip çıkacak. Partnerinizle aranızda kıskançlık kavgaları olabilir. Bekar olanlar, hayatlarının aşkını bulabilir. Yine bu dönem yanılgılar ve farklı anlaşılmalar söz konusu. Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun; ilişiklerinizde istemediğiniz durumlar ortaya çıkabilir. Eski bir aşkın yeniden canlanması söz konusu. Katılacağınız toplantılarda parlak konuşmalarınızla çevrenizi etkileyeceksiniz. Yakın çevrenizden biri size aşık olabilir. Bilinçaltınız karışık. Mars, ruhsal evinizden geçerken size değişim fırsatı sunuyor. Kariyerinizle ilgili sorunlar olabilir. 18 Eylül'deki Balık burcundaki tutulma aşk hayatınızı canlandırıyor. Arkadaşlık duygularını, iş konusunda size beceri kazandıracak kişilerde deneyimleyeceksiniz. Yaşamınızı kolaylaştırıcı kişilerle birlikte olmak sizin yararınıza olacak. Paraya olan ilginiz artarken, para kazanma konusunda iddialı bir tutum izleyeceksiniz. Sizin en büyük özelliğiniz; özgür kaldığınız zaman yaşantınızı daha iyi kombine edebilmeniz. Bu durumlarda kendi etki alanınızda çok daha başarılı oluyorsunuz. Eğitim ve öğretim konularında istediğiniz bağlantıları yapabileceksiniz.

Yay Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Uranüs sağlık ve çalışma evinizde geri gidiyor. İş hayatınızdaki ilişkilere dikkat etmek zorundasınız. 18 Eylül'de Balık burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Ailenizle ilgili problemleri çözme zamanınız. Yengeç burcundaki Mars, yenilenme konusunda size ilginç bir enerji verecek. Aşık olma isteğiniz yüzünden romantik günler yaşayacaksınız. Karşılaşacağınız kişilerden olumlu etkileneceksiniz. Bu dönemde her zamankinden daha fazla cesur olacaksınız. Risklere karşı tedbirli olmalısınız. Çünkü, karşı cins ile olan ilişkilerinizde, ani gelişen duygularınız sizi yanıltabilir. Hedeflerinizde mantığı ön plana alın ve kontrolünüzü kaybetmeyin. Bugünlerde sağduyuyu ve sakinliği elden bırakmayın. Bu şekilde davrandığınızda ortaya çıkacak zor pozisyonlardan başarı ile çıkacaksınız. Üst düzey çalışmak istiyorsunuz... Beklediğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Karşılaştığınız kişilerin iç yüzünü görmek sizi rahatsız edebilir. Fakat aldırmayın ve olayları kendi haline bırakın.

Oğlak Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Uranüs geri giderken, ailenizin onay vermediği biriyle romantik bir ilişki yaşayabilirsiniz. İş yeri, patron ve iş veren aşklarına karşı tedbirli olmalısınız. Bazılarınız, uzun zamandır karar vermeniz gereken evliliğe ilk adımını atarken, toplumda isim yapan bir kişiyle birlikte olabilir. 18 Eylül'de iletişim evinizde gerçekleşecek olan, Balık burcundaki ay tutulmasına dikkat edin. Ortak alanlarda karşılaşacağınız kişilere de öyle. Aniden hayatınıza biri girebilir. Bu kişiyle ortak aktivitelerde tanışacaksınız. Eğlenceli bir ortamda başlayan bir arkadaşlık, daha sonra ciddi boyutlara ulaşabilir. İlişkilerinizde partnerinizin olanaklarını kendi menfaatleriniz doğrultusunda kullanabilirsiniz. Yürümeyen ilişkiler için fazla efor sarf etmeyin. Bazı konular canınızın sıkılmasına neden olabilir. Kıskanç ve sahiplenici yönleriniz belirginleşiyor. Sevdiğiniz kişinin her şeyinden kuşkulanabilirsiniz. Duygularınızın ön plana çıkacağı işler peşindesiniz. Enerjiniz sizi her zaman en doğruya götürmeyebilir. Ailenizdeki sorunları çözmeyi yeğlerken, iş temponuzu da düşürmemeye çalışacaksınız. Çevrenizdeki şartları değiştirerek, kendi bildiğiniz yolda ilerliyorsunuz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için doğru bir süre içinde olduğunu biliyorsunuz. Fikirlerinizi benimsemeyen ve size destek vermeyen kişileri yaşantınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Mesleki konularda tatlı dilli ve politik davranmanın avantajlarını göreceksiniz.

Kova Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Uranüs aile ve yuva evinizde geri gittiği için ani kararlar vermemeli ve duygusal enerjinizi doğru kullanmalısınız. Karşı cinsin ilgisiyle, istemediğiniz aşklara sürüklenebilirsiniz. Bu aşklarda cinsel duygular etken olabilir. 18 Eylül'de finans evinizde ay tutulması gerçekleşiyor. Eski sevgililerle sosyal bir aktivite de karşılaşabilir ve geçmiş günlerden söz edebilirsiniz. Sosyal yaşamınızda tanıştığınız bazı kişilerle sırdaşlık ve dostluk duygularınızı tatmin edebilirsiniz. Eskiyi konuşmaktan büyük zevk alacaksınız. Ayın ikinci yarısında gündeminizde eğlenceli geziler ve kısa seyahatler olacak. Yeni ve eski dostların bir araya gelmesi size keyifli saatler yaşatacak. Hatta eski bir projeyi canlandırma sohbetleri yapabilirsiniz. Bulunduğunuz şartları değerlendirme konusunda fırsatçı ve akılcı davranışlar içinde olacaksınız. Eğer bir işverenseniz, size uygun elemanlar bulacaksınız. Fakat hep gücünüzü ve çalışma sisteminizi kullanmak zorundasınız. Ağır kaldırmamalı ve boyun kaslarınıza dikkat etmelisiniz.

Balık Burcu – Eylül 2024 Aylık Burç Yorumu

Çevresel nedenlerden dolayı enerjiniz etkilenebilir. Neptün burcunuzda geri gidiyor. 18 Eylül'deki Balık burcundaki ay tutulması sizin kişisel evinizde gerçekleşiyor. Mars, aşk ve sosyal evinizde ilerlerken şartlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Hatalara açık olacağınız bir dönemdesiniz. Kısa görüşmelerde ve yollarda tanışacağınız kişilerle ani aşk kıvılcımları doğabilir. Çevrenizde size yardım edecek ve enerjinizi sizin için kullanacak arkadaşlarınız olabilir. Güzel konuşmalarıyla karşı cinsin sizi etkilemeye çalışacağı, geçici aşklar gündeminize gelebilir. Enerjinizin ve vaktinizin tümünü yakın dostlarınızla ortak çalışmalar içinde kullanacaksınız. Romantik olmaktan bir türlü vazgeçemediğiniz bir gerçek. Bu duygusal kontrolü elden bırakmayın. Geçmişe dayalı tecrübelerinizin doğruluğunun, bugün de kanıtlanması sizi her konuda haklı çıkaracak. Bu nedenle kendinizle ilgili düşüncelerinizde ısrarcı olacaksınız. Özgüveninizin size sağladığı avantajları istediğiniz alanda kullanabileceksiniz. Cildinize özen göstermeli, uyku düzeninizi sağlamalısınız. Uzun süre ayakta kalmamalı ve ağır olmayan sporları tercih etmelisiniz.


Filiz Özkol
 

15- 30 EYLÜL 2024 GÖKYÜZÜ ETKİLERİ & AY TUTULMASI VE BURÇ YORUMLARI​


ay1.jpg


18 Eylül 2024 saat 05:34 de Balık burcunun 25 derecesinde Neptün etkili bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulmalar artık Balık-Başak aksına geçiyor. Koç ve Terazi tutulmaları etkisi yavaştan geçiyor ve yeni bir temanın içine giriyor olacağız. 18 ay boyunca doğum haritamızda Balık-Başak burçları hangi alanlardaysa o evlerle ilgili konularda bitişler başlangıçlar ve kadersel değişimler yaşayacağız.



mitolo (4).jpg


EYLÜL AYININ GÖKYÜZÜ AÇILARI


18 EYLÜL AY TUTULMASI

19 Eyl: Güneş Uranüs üçgeni:
Pozitif değişim ve kişisel farkındalık yakalama zamanı. Kendinize dair bir konuda daha gerçekçi olmak kendi tuhaflıklarınızı kabul etmek veya farklı bakış açınızı dile getirmekten çekinmemek bu transitin etkileridir.

20 Eyl: Güneş Neptün karşıt: Egonun çözüldüğü bir zamandır. . İçsel ritminize önem verin ve katı taraflarınızı gözden geçirin. İllüzyonlara ve sizi yanıltan ilişki kalıplarına dikkat çekebilecek ve gerekiyorsa gücünüzü elinizden alan kişilere hayır diyebilmek için cesaret toplayın ve alanınızı koruyun.

21 Eyl: Merkür Jüpiter kare: Birçok şeyi aynı anda düşünmek ve karar alma çabası içinde olabileceğimiz bir gün var önümüzde. Yolculuk planları ve hazırlıkları yapmak, akademik çalışmalar, sınavlar, kitaplar, sosyal medya satış pazarlama ticari konular web siteleri ve dijital tasarımlar vb gibi işleriniz varsa bunların peşinde koştuğunuz bir zamanda olabilirsiniz.

22 Eyl: Venüs Plüton kare: İlişkilerin toksik manipülatif bağımlı ve acıtıcı taraflarının ortaya çıkabileceği bir gün. Maddi konularda bütçenizi zorlayan durumlar ortaya çıkabilir.

22 Eyl: Güneş Plüton üçgen: Egonuz güçlenir. Savunma yapmak kendinizi korumak elinizdekini tutmak ve sizin kurallarınıza göre oyunu kurmak istersiniz.

24 Eyl: Merkür Uranüs üçgen: iletişim ve bilgi akışı oldukça hızlı akacak. Bilgisayar, internet, sosyal medya, web siteleri ve dijital işlerde kolaylık sağlanacak. Yolculuklar ve gidiş geliş trafiğimiz artacak. Finansal ve maddi konularda hızlı kararlar alabilir ve yaratıcı planlar yapabiliriz.

25 Eyl: Merkür Neptün karşıt: Aklımızı toparlamakta zorluk çekebiliriz. Zihinsel anlamda tembellik hissedebiliriz. Başkaları bizi yanıltabilir. İletişim muallak ilerleyebilir.

26 Eyl: Merkür Plüton üçgen: Zihin gücümüzü toparlamak ve odaklanmak için iyi bir gün. Güçlü ve etkili konuşmalar yapabiliriz. Güçlü birinin konuşmalarından etkilenebiliriz.

30 Eyl: Mars Satürn üçgen: Staminayı ve direnci artıran bir etkidir. Fiziksel olarak yorucu işlere el atabilir, akılcı ve mantıklı planlar yapabilirsiniz.


mitolojik (2).jpg



BURÇLARA GÖRE 15-30 EYLÜL ARASI 2 HAFTALIK YORUMUNUZ VE TUTULMA ETKİLERİNİZ.
YÜKSELEN BURCUNUZU ÖNCELİKLİ OKUYUNUZ. DAHA SONRA İSTERSENİZ GÜNEŞ BURCUNUZU DA OKUYABİLİRSİNİZ.

KOÇ: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması Eylül ayının 2. Yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Sizlerin ruh ve beden bütünlüğü alanınızda gerçekleşeceği için hem zihinsel hem bedensel anlamda kendinizi daha dikkatle ele almanız gereken bir döneme giriş yapıyorsunuz. Balık-Başak aksında başlayacak ve 18 ay sürecek bu tutulma serisi sizleri sağlığınızı korumak iyileştirmek ve mental olarak kendinizi dengelemek için harekete geçirecek. Neptünyen etkili bir tutulma olacağı için zihni toparlamak biraz güç olacak. Akıl karışıklığı yüksek bir tutulma olacak. Bedeninize daha iyi bakmaya başlayacaksınız ve diğer yandan da günlük yaşamınızda veya çalışma hayatınızda size zarar veren konular varsa bunları elimine etmek üzere kararlar alacaksınız. Ruhunuzu da bu arada rahatlatmak stresten arınmak ve spiritüel yanınızı desteklemek için istekli olabilirsiniz. İç dünyanıza eğilmek zihninizin arka bahçelerini derlemek toparlamak ve kendiniz ile ilgili derin bir farkındalık yakalamak adına bu dönemin sizlere çok şey katacağına eminim. Uyku düzeninizi beslenme stilinizi ve egzersiz yapma durumunuzu ele alabilirsiniz. Çalışma alanınızı da geliştirmek ve iyileştirmek için gerekli değişimleri yapabilirsiniz, çalışma saatlerinizi değiştirebilirsiniz veya iş değiştirmek yeni bir işe başvurmak gibi atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla, yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu sebeple Eylül ayı sizler için günlük ve çalışma hayatınızı yeniden şekillendirdiğiniz ve size en uygun olan düzene geçiş yapmak adına değişime açık olacağınız bir sürecin başlangıcını temsil ediyor.

Ayın geri kalanında, aşk ilişkiler ve para gezegeni Venüs sizlerin ilişkiler alanında oldukça etkili bir konumda yer alıyor. Ay sonuna kadar sizleri ilişkilerde evlilik ve iş ortaklıklarında eli güçlü bir konumda tutacak. Denge kurmak ve diplomasi yapmak adına sizi destekleyecek, özverili davranmak için daha istekli olacaksınız. İş birlikleri, sosyal etkinlikler ve hukuki konularda daha rahat ilerleyeceksiniz.

Burcunuzun yönetici gezegeni Mars Kasım ayına kadar ev ve aile alanınızda geçiş yapmaya devam edecek. Odak noktanızı evinize huzurunuza ve aile bağlarına yönelteceğiniz bu dönemde alışkanlıklarınız ve aşina olduğunuz ev düzeni sizler için önemli olacak. Evim evim güzel evim diyeceğiniz ve aile içinde duygusal bağlarınızın güçlü tutulmasının önemli olacağı bir dönemdesiniz. Aile anıları geçmişe bağlılık ve nostalji kökler ve çocukluk döneminize ait anılar sizler için bir daha gözden geçirilebilir. Anne ve çocuk ilişkisi anne özlemi veya genel olarak sevdiklerinize özlem artacaktır. Duygusal olarak daha hassas ve kırılgan olabileceğiniz bir zamandasınız. İçleneceğiniz kişiler olabilir ve birilerine karşı sitemkar da hissedebilirsiniz.






BOĞA: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan bu Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. Yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Sizlerin sosyal yaşam alanınızda gerçekleşeceği için; Arkadaşlarınızla, topluluklar ve ekipler arasında duygusal bağları güçlendirmenin zamanıdır. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Arkadaşlarınızla aranızda kurduğunuz duygusal bağları test edebilecek Çevrenizdeki kişilerle birbirinize tolerans gösterip empati kurduğunuz, duygusal alışverişinizde tatminkar hissedip hissetmediğinizi karşılık alıp alamadığınızı değerlendireceğiniz bir dönemdesiniz. Topluluklara yönelik yapacağınız faaliyetler varsa bu konularda alma verme dengenizi iyi kurmayı ihmal etmemelisiniz. Duygusal anlamda size iyi gelmeyen veya sadece dert ve hüzün paylaşan kişilerin varlığı bu dolunayda size fazla gelmeye başlayabilir. İstemediğiniz şeyleri yapmak sürdürmek istememek normaldir. Ya da gruplar içinde aynı düşünce duygu, aynı amaç ve niyet ile hareket eden kişileri bir araya getiren bir etki olabilir. Bunun dışında kalanlarla iletişimi azaltmak önemli gelebilir. Bir gelecek projeniz varsa bununla ilgili enerjiniz düşebilir işler hayal ettiğiniz düzende gitmeyebilir veya düşüncenizde iç dünyanızda tasarladığınız neyse ortaya çıkan tam anlamıyla örtüşemeyebilir. Yaratıcı ve tasarlayan tarafınızı tetikleyecek ancak düşündüğünüzü eyleme dökmek veya manifest etmek konusunda yavaş ilerleyebileceğinizi söyleyebiliriz.

Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs ay sonuna kadar Terazi burcunda kalacak, iş çalışma ve günlük hayat alanınızda ilerleyecek olan Venüs sayesinde ilişkilerde denge kurmak diplomasi yapmak hakkınızı almak özveri göstermek için daha pozitif çaba gösterebileceğiniz bir zamandasınız.

Mars Kasım ayına kadar iletişim alanınızda kalacak. Yakın çevre ilişkilerinde kardeşler ve akrabalar komşular ve her gün görüştüğünüz kişilerle kurduğunuz bağların odak noktanızda olacağı aşikar. Kurduğunuz bağlarda duygusal anlamda daha kırılgan ve hassas olabilirsiniz veya yakınlarınızın duygu dünyası karmaşık olabilir. Karşılıklı olarak birbiriniz anlamak ve desteklemek durumundasınız. Anıların aşina olduğunuz çevrenin eskiden gelen arkadaşlıkların ve aile bağlarının ne kadar önemli vazgeçilmez ve günlük hayatınızın en önemli parçalarından biri olduğunu bu dönemde fark edebilirsiniz. Yollarda ve yolculuklarda araç ve gereçleri kullanırken bir tık daha dikkatli olmanız avantajınıza olabilir. Duygularınızı ifade etmenin önemli olacağı ve kırgınlıklarınızdan bahsetmekten geri durmamanız gerektiği bir dönemdesiniz.





İKİZLER: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. Yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Mesleki veya kariyerinizle ilgili konularda duygusal kararlar alabileceğiniz bir zamandasınız. İş konularında bırakacağınız vazgeçeceğiniz veya artık duygusal anlamda taşımak istemediğiniz her ne konu varsa bunlarla ilgili değişimleri açığa çıkarabilecek bir dönemdesiniz. Kariyer hedeflerinizde ilerlerken bazılarınız için beklentilerini, hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmek konusunda hayal kırıklıkları olabilir veya istekler geç yavaş ve sizin düşünüp planladığınız gibi gerçekleşmiyor olabilir. Balık-Başak aksında yer alacak bu tutulmalar sizleri kariyer alanında bir takım değişiklikler yapmaya yönlendirebilir. Sizi mutlu etmeyen mesleki kalıpları daha derinden fark edip, bunları rektifiye edecek adımları atabilirsiniz. Diğer yandan, kendi işini yapan veya yapmak isteyen kariyer yönünü değiştirmek isteyenleriniz için de bu dönem fırsatlar sunuyor. Mesleki konularda alacağınız kararların yanı sıra bu tutulmaların bir de ev aile ve özel hayat tarafı olacak. Kariyer hedeflerinizi ele alırken aile desteğini almak ta önem kazanıyor. Bazılarınız ev ve iş arasında her iki tarafa da odaklanmak adına zorluk yaşıyor olabilir. Bir yandan işinize odaklanıp sıkı çalışmak gerekirken bir yandan da ailenin sorumluluklarını sürdürmek ve sırtlanmak sizlere zor geliyor olabilir. Anne baba ve aile arasında onların iyiliği sağlığı ve huzurunu sağlamak için bu dönemde normalden daha fazla gayret sarf edebilirsiniz. Bir çok İkizler bu dönemde ev kurmak evi güzelleştirmek eve yatırım yapmak ev almak satmak konusunda çaba sarf edebilir. Aile kurmak isteyen İkizler için önümüzdeki 18 aylık dönem oldukça belirleyici olacaktır. Anne baba ile ilgilenmek özellikle anneler ile ilgilenmek onlara duygusal destek vermek bu Ay tutulmasının konularından olabilir.

Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs ay sonuna kadar aşk alanınızda kalacağı için gönül işlerine daha fazla odaklanacaksınız. Yaratıcı çalışmaların ve hobilerin de ön plana çıkacağı bu süreçte kendinizi ifade etmek eğlenmek ve mutlu olmak için istekli olacağınız aşikar.

Mars Kasım ayına kadar para alanınızda geçişte olacak, Bu sebeple harcamalar artacaktır. Bununla birlikte paranızı korumak yatırımlarınızı güvende tutmak biriktirmek ve bir miktar kemerleri sıkmak sizler için önemi olacağı aşikar. Vergi sigorta krediler borçlar miras ve aile ile para paylaşımını ele almak Mars geçişinin etkilerinden olabilir.





YENGEÇ: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. Yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Burcunuzun yönetici gezegeni Ay olması sebebiyle, Ay tutulmaları sizler için daha derinden etkilendiğiniz zamanlardan olabilir. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Tutulma sizlerin hayata bakış açınızı ve inançlarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Ruhunuza iyi gelen, zihninizi doyuran size kültürel ve felsefi olarak iyi gelen insanlara yerlere ve ortamlara girmek isteyeceksiniz. Uzun yolculuklar yapmak gezmek görmek ve keşfetmek için istekli olacaksınız. Bazılarınız taşınmak yer değiştirmek veya yurt dışında yaşamak için girişimde bulunabilir. Spiritüel anlamda ruhunuzu besleyecek sizi dinlendirecek şeyleri yapmak isteyebilirsiniz. Kitaplar, eğitimler, kültürel faaliyetlerde bulunmak size iyi gelecektir. Uluslar arası ilişkiler, uzaklarla veya yabancılarla kurulacak bağlar, hukuki ve resmi işler bu dönemde daha çok ön plana çıkacaktır. Resmi başvurular ve hukuki işlemler ile uğraş vermek gerekebilir. Akademik alanda başarı göstermek veya iki işi aynı anda yürütmek isteyenler için bu 18 aylık dönem fırsatlar barındırıyor. Ay tutulmasında aynı zamanda zihinsel projelerinizi eğitimleri kardeş ve yakın çevre ilişkilerinizi sembolize eden alanınızda etki altında. Bu sebeple, oldukça zihinsel ve verimli bir çalışma temposunda olabileceğiniz görülüyor. Kardeşler ve yakın arkadaşların iyiliği sağlığı için zaman harcayacaksınız yardım eli uzatacaksınız. Yakın çevrenizin ve kurduğunuz bağların sizler için çok önem taşıdığını göreceksiniz. Eskiden gelen ve aşina olduğunuz arkadaşlıklar tanışıklıklar akrabalıklar anılar nostalji ve paylaşılanların değeri sizler için her zamankinden önemli olacak. Araçlar gereçler iletişim ve haberleşme araçlarını yenilemek kullanmak almak satmak bu dönemin öne çıkan konularından olabilir.

Mars Kasım ayına kadar burcunuzda kalacağı için duygusal olarak daha hassas kırılgan nostaljik olabilirsiniz. Kendinizi maddi manevi güvende hissetmek sevdiklerinizi korumak ve onlara da güvence vermek adına destekleyici olacaksınız. Baş bölgenizin sağlığına dikkat edin, sindirim göğüsler, mide ve beslenme konularına özenle eğiliniz.







ASLAN: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin maddi paylaşımınızı sembolize eden alanda yer alıyor. Maddi konularda gelir gider dengenizi iyi kurmalı, bütçenizi daha sıkı takip etmek gerekebilir. Vergi kredi sigorta veya miras vb gibi konularda sizi zorlayan hususların öne çıkabileceği ve halledilmek üzere uğraş vermeniz gereken bir süreç olabilir. Harcamaları alım ve satım gibi işleri oldukça özenli ve hesaplı yapmalısınız. Ticari atılımlar yapabileceğiniz veya yatırımlarınızı daha iyi değerlendirmek için istekli olabileceğiniz görülüyor. Aile veya eşle maddi harcamalarda yatırımlarda veya birikimlerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda ortak karar almak durumunda olabilirsiniz. Aile içinde maddi olarak destek olmanız veya sorunlarını çözmek üzere harekete geçeceğiniz yardım eli uzatacağınızı birisi olabilir. Diğer yandan, siz de kendinizi bir kemer sıkma politikasına tabi tutabilirsiniz. Bu alan aynı zamanda psikolojiyi ve ruh halini sembolize eden alandır. Bu dönemde bir miktar hüzünlü içe çekilmiş hissedebilir ve iç dünyanıza yönelik derinlemesine bir bakış yapabilirsiniz. Sizin için neyin değerli olduğunu ve neyin artık sizi yorarak enerjinizi düşürdüğünü bu dolunayda daha net fark edebilirsiniz. Aile içinde, eşinizle veya partnerinizle daha kalpten samimi duyguları ifade ettiğiniz konuşmalar yapıp yaşamınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri daha net ortaya koyabilirsiniz. Kalbi ve ruhu açmak sizse iyi gelecek. Akıntıya karşı yüzmek zor olacağı için bu ay tutulmasında zorlayıcı konulara ve durumlara karşı kabullenişe geçip çözüme yönelik neler yapabileceğinizi düşünün. Manevi, rehberlik, psikoloji ve bilinçaltına dair yapabileceğiniz çalışmaları ele alabilirsiniz.

Venüs bu dönemde yakın çevre ilişkilerinizi sembolize eden alanda geçiş yapıyor ve ilişkilerinizde daha yakın bir görüşme trafiğinde olacağınız arkadaşlar veya akrabalarla daha fazla iletişim içinde olacağınız görülüyor. Denge kuran diplomasi yapan ve özverili davranan siz olabilirsiniz. Sanatçı tarafınızı ortaya koyabilirsiniz, güzelliklere karşı ilginiz artacaktır, becerilerinizi daha iyi değerlendirebileceksiniz. Eğitsel konular dijital işler satış pazarlama güzel sanatlar geziler ve kültürel faaliyetler bu ayın öne çıkan teması olacak.

Mars’ın bilinçaltınızı ve psikolojinizi sembolize eden alanda Kasım ayına kadar kalacak olması stres yönetimi yapmanız gerekliliğine işaret ediyor. Duygusal krizlerin olabileceğini içinize atıp incindiğiniz konuları kalbinize gömebileceğiniz durumlar olabileceğini gösteriyor. Özellikle iş çalışma ruh ve beden sağlığı alanında kendinize daha fazla özen göstermeli ve sizi rahatlatacak bir plan ve tempoyla hareket etmeyi ihmal etmemelisiniz.







BAŞAK: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda yer alıyor. Neptün etkili bu tutulma ilişkiler alanında yer aldığı zaman özel hayat içerisinde duygular duygusal anlar ve düşünceler ön plana çıkacaktır. Sevdiğiniz kişiye/kişilere daha fazla duygusal ve psikolojik destek vermek önem kazanıyor. Duyguların yüksek volümde ortaya çıkabileceği bu dönemde ilişkilerde daha kalpten toleranslı ve açık bir biçimde meseleleri konuşmak avantajınıza olacaktır. Karşınızdaki kişilerin hislerini çözümlemek gerekebilir. Aynı zamanda burcunuzun yönetici gezegeni Merkür burcunuzda geçiş yapıyor ve sizi iletişim kurarken daha didaktik ve eleştirel yapabilir. Elbette derlenmek toparlanmak için daha fazla çaba harcayacaksınız. Hem sağlığınızı hem ilişkilerle ilgili kararınızı etkileyebilecek bir sürece işaret edebilir. Gerek evlilik gerek iş ortaklıkları ile ilgili bu ay verecek önemli kararlarınız olacak. Elbette bu dönemde sindirim bağırsak alerjiler uyku düzeni ve bağışıklık sisteminiz özenle ele alınmalıdır. Ayrıca, şu dönemde uzun vadeli ve kalıcı olabilecek kesin karar almak ve sözler vermek veya sözlü/yazılı anlaşmalar yapmak çok akıllıca olmayabilir. Koşullar bu anlamda değişiklik gösterebilir. Bu dönemde belki bir nebze akışta kalıp olmayan gitmeyen şeyleri zorlamaya ve ittirmeye gerek yok. Belirsizlikler ve kararsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu dönemde yeni ilişkiler başlatmak için çok avantajlı bir zaman olmasa da, eski veya var olan ilişkileri onarmak, gerekiyorsa sınırları belirlemek ve sınırlarınıza çevrenizin hassasiyet göstermesini istemek işinize yarayacaktır ve hem iş hem özel hayatınızda alma verme dengenizi kurduğunuz zaman işler daha kolay ilerleyecektir.

Venüs Terazi burcunda ve para alanınızda yer alması sebebiyle bu ay harcamalar bir miktar artabilir, güzellik, estetik, dekorasyon, sanat ve kültür konularına gezilere ve eğlenceye daha fazla para harcayabilirsiniz. Elbette sosyal becerilerinizi mesleki yeteneklerinizi kullanarak daha fazla gelir elde etmek ticari veya belli bir zanaat yoluyla danışmanlık vererek veya halkla ilişkiler aracılığıyla para kazanmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz.

Mars Yengeç burcunda Kasım ayına kadar sizlerin sosyal alanınızda yer alacak ve arkadaşlarınızla topluluklar ve ekipler içinde karşılıklı ifade edilecek duygulara ve düşüncelere biraz daha fazla hassasiyet göstermek avantajınıza olacak. Kırgınlık ve incinme konularının daha fazla ortaya çıkabileceğini öngörebiliriz.







TERAZİ: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alıyor. Sınırlarınızı iyi çizmeyi ihmal etmemeniz gereken bir zamandasınız. İş alanında derlemek toparlamak üstünden geçmek verimli çalışmak ve sonuç almak istediğiniz işler olabilir ancak bu dönemde yavaş ilerlediğinizi görebilirsiniz. İşler elde sürünüyor ve bitmemek için diretiyor olabilir. Bu dönem ruh ve beden bütünlüğünüzü korumanın tam zamanı. Ruh haliniz bedeninize yansıyacaktır. Sağlığınıza özellikle sindiriminize bağırsaklarınıza beslenmenize bağışıklık sisteminize ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz ve özen göstermelisiniz. Bu dönemde iş alanında planlarda ve hedeflerde değişimler yer alabilir. İşte iş arkadaşları ve çalışma ortamınız içerisinde rahatınız huzurunuz konforunuz için ve çalışma alanında kurduğunuz ilişkilerin ve duygusal bağın güçlenmesi veya kopmaması için çaba göstereceğiniz bir zamandasınız. Ruhunuza iyi gelen bir işte misiniz, çalışma arkadaşlarınız ile ilişkilerde ne kadar yardım ve destek alıyorsunuz veriyorsunuz bu konularda daha net bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Sevdiğiniz bir işte çalışmak ve iş hayatında hayallerinizi gerçekleştirmek için daha fazla istek duyabileceğiniz aşikar. Günlük hayatınızı dengeye sokmak bir düzen oluşturmak bedeninize iyi bakmak sizin için önem kazanıyor. Rutin işleri yapmak ve monotonluk sizi bıktırabilir ancak bir yandan da tembellik veya enerjisizlik duygusunu üzerinizden atmak için çaba sarf etmelisiniz. Bağlılık alışkanlılar ve bağımlılıklar konusunda düşünebileceğiniz ve artık size ruhen ve bedenen iyi gelmeyen gıda iş ve çalışma temposunu değiştirme vaktinin geldiğini görebileceğiniz bir dolunay dönemindesiniz.

Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs ay sonuna kadar burcunuzda kalacak. Bu iyi haber çünkü güzelleşmek bakım yapmak sağlığınızı güçlendirmek için güzel bir zamandasınız. Özgüveninizi artıracak sosyal yaşamınızı canlandıracak insanlarla daha fazla iletişim içinde olacağınız bu dönemde gelecek plan ve hedeflerinizi daha objektif ve kararlı bir biçimde ilerletebilirsiniz.

Mars yengeç burcunda Kasım ayına kadar Yengeç burcunda geçiş yapacak ve sizlerin kariyer alanınızda ilerleyecek. Bu ayın ana teması belli ki iş hayatınızda kariyer hedeflerinizde ve çalışma temponuzda değişimler girişimler ve değişimler yapma zamanındasınız. Çevresel koşullarınızı iyi değerlendirerek kendinizi ön plana alacak şekilde çalışma hayatınızda denge kurmalısınız.







AKREP: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşiyor. Sizi bir yandan ilişkilerde duygusal ve romantik yaparken bir yandan da eskiye dair nostaljik kılabilir. Eski günleri aşk ve flört oyunlarını, romantik anları özleyerek hayatınıza tekrar bunları katmak için istek uyandırabilir. Duygusal anlamda daha derinlere inecek ve ihtiyaçlarınızdan bahsetmek için daha fazla istekli tutkulu olabilirsiniz. Kısacası duygu dünyanızın yükseldiği bir tutulma olacak. İlişkilerde bir nebze hassas olabilirsiniz, Neptün etkili bir tutulma olduğu için sizi güçsüz bırakan yıpratan veya aşkta çaresiz kaldığınız konulara daha fazla eğilip bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Yaratıcı işler için oldukça ilhama açık ve hayallerin ön planda olacağı aşikar. Tasarlayan renklendiren canlandıran anlam katan tarafınız oldukça ön planda olacak. Bazı Akrepler ilişkilerini duygusal anlamda tatmin olup olmadıkları tensel bağların ne kadar mutlu edici olup olmadığını sorgulamaya başlayabilirler. Bir sanat veya yaratıcı projenin son rötuşları atılıyor olabilir. Sizin için kendinizi ne iyi hissettiriyor ve sizi ne mutlu ediyorsa bunlara eğilme vaktidir.

Burcunuzun yönetici gezegeni Mars Kasım ayına kadar Yengeç burcunda kalacak ve sizlerin hukuki resmi işleri basın yayın akademik konulari inanç kültür yaşam stili ve uzaklarla kurulacak bağları sembolize eden alanda yer alacak. Düşüncelerinizi ve duygularınızı daha subjektif ve hassas bir noktadan ifade edeceksiniz. Sizi siz yapan yaşam felsefenizi ve yaşam stilinizi korumak için çaba göstereceksiniz. Geçmişe duyduğunuz nostalji ve anılarınıza sahip çıkmak söz konusu olabilir. Gittiğiniz gördüğünüz görüştüğünüz etkileşimde bulunduğunuz kişilerle bu dönemde daha hassas ve dikkatli bir iletişim içinde olmanız avantajınıza olacaktır. Hukuki konularda işleriniz varsa biraz daha zor ilerleyebilirsiniz. Akademik ve eğitsel konular yurt dışı ile ilgili işler çaba ve enerji harcamanız gereken konulardan olabilir.







YAY: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin ev aile ve özel yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Yuva kuran, ev taşıyan, ev değiştirecek veya alım satım yapacak Yaylar için bu tutulma ya kararsız kalacağınız ya da kararlarınızı alıp ne yapmak istediğinizi göreceğiniz bir zaman olabilir. Neptün etkili bu dönemde kesin ve keskin kararlar vermenin zor olabileceği görülüyor. Diğer yandan, aile ve ebeveynlere daha fazla yardım etmek ve destek vermek söz konusu olabilir. Aileye ve özel hayatınızdaki kişilere karşı daha hassas duyarlı ve empati kurarak davranacağınız aşikar. Ancak bir yandan da, bir gizli hüzün içinizde olabilir kalbinizin derinliklerini ve zihninizin arka bahçelerini derinlemesine incelemek için birkaç gün hayatın deli temposundan uzaklaşıp kendinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Dinlenmek ve ruh ve bedeni şarj etmek bu dönemde sizler için yapılacak en iyi şey olabilir.

Mars Kasım ayına kadar Yengeç burcunda ilerleyecek ve sizlerin finansal alanınızda kalacak. Maddi konuların bir nebze kaygan bir zeminde olacağını söyleyebiliriz. Aile ile para paylaşımı yapmak maddi konularda aile içinde birbirinize destek olmak veya maddi konularda birikimleri yatırımları mirası korumak için daha fazla çaba gösterebilirsiniz. Bütçenizi güvende tutmak ve kendinizi mali anlamda sağlam hissetmek bu ayın önemli bir teması olabilir. Diğer yandan ikili ilişkilerde hassas ve kırılgan hissedebilirsiniz. Partnerinizin de ailesinde veya iş alanında bir takım çözülmesi gereken maddi manevi problemler yer alabilir. Bunlara birlikte göğüs germek ve bir arada güçlü kalmaya yönelmek gerekir.

Arkadaşlıklar ve sosyal alanınızda yer alan Venüs Terazi geçişi sebebiyle, sosyal yaşamınız canlanacaktır. Daha fazla topluluklar arasında olabilir ekipler veya arkadaşlarla sosyal faaliyetlerde bulunabilirsiniz. İlişkilerden keyif almak eğlenmek yeni bağlar geliştirmek arkadaşlarla ilişkileri dengede tutmak ve gerekiyorsa diplomatik davranmak konusunda becerikli olacağınız aşikar.







OĞLAK: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşiyor. Normalde hep ayakları yere basan ve mantıklı davranan Oğlaklar, bu tutulma sürecinde duygusal yanlarını da sık işin içine kattıklarını görecekler. Hem Neptün hem de burcunuzun yönetici gezegeni Satürn bu tutulma döneminde Balık burcunda yer aldıkları için, zihinsel olarak daha dağınık dalgın olabilir ve bedenen daha bezgin hissedebilirsiniz. Bu durumda olmayan şeyleri zorlamamak gerekir, sizi yoran gücünüzü alan enerjinizi düşüren durumların farkında olup, hay huydan uzaklaşmak ve biraz yavaşlamak isteyebilirsiniz. Zihnen daha unutkan dağınık ve hülyalı olabilirsiniz. Uykulu hissedebilir, Rüyalarınız artıp, hayalci yanınız aktif olabilir. Yakın çevrenizle, kardeşler ve komşularla iletişimin artabileceği ve onları dertlerini tasalarını dinleyip paylaşıp duygusal destek vereceğiniz bir zamandasınız. Diğer yandan, zihniniz oldukça ilhama açık ve yaratıcı enerjiyle ateşlenebilir. Spiritüel konular eğitimler sanat edebiyat şiir veya tasarımlarla alakalı işlerde ve çalışmalarda güç ve ilham sizden yana. Kendinizi karşınızdaki kişilerle etkili bir duygusal iletişim kurarken bulabilirsiniz, başkalarının kalp teline dokunur bir biçimde kendinizi ifade edebilirsiniz. Hayalleri yaratıcı zihni ve romantik düşünceleri açığa çıkaracak bir etki altındasınız. Bu dönemde gelecek projeleri için çok sağlam bir zemin olmayacak kesin ve keskin kararlar alarak ilerlemeniz söz konusu olmayabilir bu durumda en iyisi zorlamamak ve akışta kalmaktır.

Venüs ay sonuna kadar Terazi burcunda kalacak ve sizlerin kariyer hedefleri alanınızda yer alacak bu gösterge ile öne çıkmak tanıtım reklam yapmak dikkat çekmek istediğiniz ne konu varsa bu dönemde eyleme geçebilirsiniz. Toplumsal alanda kendinizi gösterebileceğiniz ve iyi temsil edebileceğiniz bir zamandasınız.

Mars Kasım ayına kadar Yengeç burcunda kalacak ve sizlerin ilişkiler iş ortaklıkları ve özel ilişkiler alanınızda kalacak. Bu ay ilişkilere azami dikkat göstermelisiniz. Hayatınızdaki kişinin özel hassasiyetlerine özen gösterin, duygusal anlamda destek vermek gerekiyorsa verin, eğer siz de duygusal anlamda kırılgan hissediyorsanız kolay incinebilir bir kırılganlıkta iseniz bu durumu net bir biçimde açıklayın içinize atmayın saklamak ve pasif öfke taşımak ve konuları ertelemek işinize yaramayacaktır. Çünkü Ocak ayında Mars bu alanda gerileyecek ve şimdi yediğiniz hurmaların o dönemde tırmalar olacağı için aman diyeyim dikkatli ilerleyin. Gerek resmi işler gerek kariyerle alakalı konular gerekse finansal işler azami dikkatle ele alınmalıdır.







KOVA: 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu tutulma sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda yer alıyor. Öncelikle alma verme dengenizi iyileştirmekte ve kendi değerinizi pekiştirmekte fayda var. Para konularında kendinizden fedakarlık ettiğiniz durumları daha net görebileceğiniz bir zamandasınız. Öyle ya da böyle emeklerinizin karşılığını almaya başlamalısınız. Sürekli sizden giden bir durum varsa bunlara karşı sınırlarınızı çizmeniz veya kendinizi korumaya almanız yararınıza olabilir. Aileye, eşe, iş ortaklarına ve sevdiklerinize yardım eli uzatmak söz konusu olabilir. Hassas kalbinizi titretecek bir zorluk çıktığında başkalarının derdini derdiniz kabul ederek çare bulmak için öne atılabilirsiniz. Bu bakımdan, yardımlaşma duygusu yüksek bir dolunay/tutulma etkisi sizleri bekliyor. Kredi borç vergi sigorta yatırım ticari atılım veya mirasla ilgili işleriniz varsa bunlarla uğraş vermek gerekebilir. İşler yavaş ve belirsizliklerle ilerliyor olabilir. Bu durumda, akıntıya karşı yüzüp yorulmaktansa telaş etmeden sabırla akışta kalmalıdır.

İş ortaklıkları, ticari başlangıçlar, ciddi harcama gerektiren alımlar ve yatırımlar için oldukça temkinli ilerlemek gereken bir zamandayız. Paranıza kredi kartlarınıza ve cüzdanınıza sahip çıkın. Psikolojiyle, bilinç altıyla alakalı ve benzeri konularla ilgili terapiler bilgi ve rehberlik almak için harekete geçebilirsiniz.

Venüs bu ay sonuna kadar Terazi burcunda kalacak ve sizlerin uzun yolculuklar eğitimler akademik hukuki ve resmi işler alanınızda yer alacak. Hak hukuk aramak resmi dairelerdeki işlerinizi halletmek yurtdışı yabancılarla ilgili işlerinizi halletmek için size destek olacak. Fikirleri düşünceleri paylaşmak reklam tanıtım vb yapmak için güzel bir etkidir. Kültürel faaliyetler yapmak, yaşamdan keyif alacağınız konulara eğilmek ve size entelektüel olarak iyi gelen işlerle uğraşmak bu ayın öne çıkan temasıdır.

Mars Kasım ayına kadar Yengeç burcunda kalacak ve sizlerin sağlık çalışma ve günlük hayat alanınızda kalacak. Öncelikle mide beslenme bağışıklık sistemi yumurtalıklar ve göğüslerle ilgili olmak üzere gerekiyorsa kendinize özen gösteriniz. Mars bu alandayken günlük hayatta veya çalışma ortamınızda enerjinizi iyi dengelemeniz gerekir. Yengeç aşina olduğu şeylere bağlılıkla alakalı bir burçtur bu dönemde alışkanlıklarınızla bağlılıkla ilgili konuları göz önüne alacaksınız bırakmak istedikleriniz ve bırakamadıklarınızla ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Günlük düzeninizi ve rutin işleri sürdürmek için çaba sarf edebilir düzen değiştirmek gerekiyorsa bunu yapmakta zorlanabilirsiniz. Aynı zamanda çalışma alanınızda iş arkadaşları veya müşterilerle ilgili duygusal kırgınlıklar alınganlık veya sitem etmek gibi duygular ortaya çıkabilir.









BALIK: Sevgili Balıklar bu Ay tutulması sizlerin burcunda gerçekleşiyor. 18 ay boyunca sürecek bu tutulmalar hayatınızda gerekli değişimleri yapmak üzere sizleri harekete geçirecek. 18’inde Balık burcunda gerçekleşecek olan Neptünyen Ay Tutulması Eylül ayının 2. yarısında gökyüzünden yansıyan en önemli etki olacak. Ay tutulmaları her zaman duygular istekler ve gereksinimlerle alakalıdır ve çevresel koşullarımızla yaşadığımız durumların uyum ve denge içinde olup olmadığını test ettiğimiz zamanlardır. Bu dönemde duygu dolu etkiler altındasınız ve elbette hassasiyetleriniz artacaktır. Dış dünyada olan bitenler sizleri daha fazla etkileyebilir. Empati kurmak toleranslı olmak ve ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak için istekli olabilirsiniz. Her şeyden evvel bu süreçte sezgileriniz ve rüyalar artacak ve kendinizi normalden çok daha fazla başkalarının yaydığı enerjiden etkilenir vaziyette hissedebilirsiniz. Elbette umarım yansıyan enerjiler pozitif olur. Demem o ki kalp çakranızı koruyun. Ay tutulması direkt kalp çakrası ile alakalıdır ve bu alanın duygularla dalgalanacağı içinize attığınız geçmiş bazı üzüntüleri tetikleyebileceği beklenebilir. Bu esnada siz hayallerinizi ve gelecek hedeflerinizi gözden geçirip, sizi yavaşlatan yoran ve enerjinizi tüketen ne varsa bu konulara dair düşünüp bir hareket planı yapabilirsiniz. Dolunay/tutulma etkisi sizi biraz hüzünlü, biraz romantik biraz da içe dönük yapabilir. Enerjinizi iyi kullanmayı, ruh ve beden ritminizi dengelemeyi ve canınızın istemediği hiçbir şeyi bu birkaç gün içinde yapmamayı seçebilirsiniz. İç sesinizi dinlemek önem kazanıyor, biraz da başkalarına gösterdiğiniz ilgiyi fedakarlığı ve hassasiyeti kendinize göstermeyi unutmamalısınız. En önemlisi gelecek planlarınızı ve hedefleri, çevrenizdeki insanların ne istediğini ve ne yaptığını tam anlamıyla gerçekçi lenslerle değerlendirebiliyor musunuz buna dikkat etmeli. Kişisel sınırları iyi belirlemenin herkesi özgürleştireceğinin farkındalığını yaşayabileceğimiz güçlü bir tutulmadayız. Duygular için de bu böyle. Default herkese merhamet modundan, hak edene tolerans moduna geçmek çok faydalı olacaktır.

Bu tutulma elbette öncelikle sizi geleceğe bakışınızda ilişkilerde ve kariyer alanında değişimler yapmaya taşıyacak dönemin ilk tutulması olacak, hayatınızda başlayan veya başlatmak istediğiniz konulara bir pin koyun, çünkü bilin ki önümüzdeki 18 ay boyunca bu temanın gelişimine ve sonuçlarına tanık olacaksınız.

Mars Kasım ayına kadar sizlerin aşk romantizm flört ve yaratıcılık alanınızda kalacak. Bu dönemde gönül işleri oldukça ön plana çıkıyor. Tutkulu bir etki bu ve içinizde derin bir aşk yaşamak arzusunu artırıyor. Ancak aynı zamanda halı hazırda sevgilisi olan Balıklar için de aşkta ilişkide kendini güvende ve korunaklı hissetmek arzusunu da yansıtıyor. Birbirinizi sevdiğinizi ve sahiplendiğinizi göstermek gerekir. Aşkı ve flörtü bildiğiniz sizin ruhunuza uygun ve alışık olduğunuz ilişki kalıpları içinde yaşamak istiyorsunuz. Böyle bir ilişki kurma arzusu, duyguları dibine kadar yaşamak ve romantizmi hissetmek bu ayın teması. Çocuk sahibi olmak isteyen Balıklar için bu bir fırsattır. Çocuğu olan Balıklar bu dönemde evlatlarının duygusal durumları ile daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirler. Aynı zamanda ilhama ve yaratıcı bir enerjiye açık olacağınız için bu tutulma sizleri sanat estetik güzellik vb gibi konularda destekleyecektir.





NAZ BAYATLI
 
X