2024 Eylül Ayı Burç Yorumları

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
54.624
2.718
Screenshot_20240822-001738_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001741_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001745_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001751_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001756_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001803_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001806_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001810_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001813_Instagram.jpg
Screenshot_20240822-001819_Instagram.jpg
 

BURÇ YORUMLARI 1-15 EYLÜL 2024 GÖKYÜZÜ ETKİLERİ​

BAŞAK BURCUNDA YENİAY 3 EYLÜL 2024​


2 ek tut.jpg


YÜKSELEN BURCUNUZU ÖNCELİKLİ OKUYUNUZ. DAHA SONRA İSTERSENİZ GÜNEŞ BURCUNUZU DA OKUYABİLİRSİNİZ.



Eylül ayının ilk 2 haftası gökyüzünde yer alan gezegen açılarının burçlarınıza olan etkilerinden bahsedeceğim. 3 Eylül’de ayrıca Başak burcunun 11 derecesinde saat 04:57 de bir Yeniay gerçekleşecek.

Eylül Ayının ilk 15 günlük diliminde aşk para ve ilişkiler gezegeni Venüs kendi yönettiği Terazi burcunda olacak. İlişkileri evlilik güzellik ve estetikle ilgili konuları daha rahat ele alacağız. Ayın ilk haftası Venüs Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olacak. İlişkilerdeki eski kalıpların sorgulandığı, dengelenmek için çaba harcanması gerektiği görülecek. İlişkilerde karmik derslerimizi fark etmek için harika bir fırsattır. İlişkilerde evlilikte sosyal yaşamda ortaklıklarda ne kadar adil bir tutum içindeyiz ve rollerimizi ne kadar yerine getiriyoruz bu konularda düşünebiliriz. 30 Ağustos’tan itibaren Merkür Retro da bitmiş oluyor. Elimiz biraz daha rahatlıyor. Eylül ayında, savaş mücadele ve enerji gezegeni Mars ise düşük kabul edildiği Yengeç burcunda yer alacak. Duygusal olarak daha kırılgan ve güvende olma arzumuzun yüksek olacağı bir zamandayız. Bize ait olanları bırakmak istemeyeceğiz ve alışkanlıklara daha sıkı sarılacağız.

Bu ayın başında yer alacak Başak Yeniayı Mars Neptün kareli olacak böyle pötikareli kumaş gibi bahsediyorum ama bilin ki en melun açılardan biridir. Bu açı kalıbının etkilerini aşağıda burcunuza göre okuyacaksınız nelere dikkat etmelisiniz bahsedeceğim.

Ayın ortalarına doğru Venüs ile şans gelişim ve öğrenme gezegeni Jüpiter arasında olumlu açı yer alacak. Değerlendirilmesi gerekir. Hepi topu senede 3 kere olabilecek bir açının 2 cisi olacak bu. Yatırım gelişim eğitim yolculuk ve büyüme konusunda bizlere destek verecek.



BURÇLARA GÖRE YENİAY VE 15 GÜNLÜK GÖKYÜZÜ


KOÇ: : Bu ay yeni bir işe veya zihinsel bir projeye başlayabilirsiniz. Çalışma ortamınızı, ofisinizi, evinizi ele alarak işlevsel olarak sizin için ne en iyisi olacaksa onu hayata geçirmek için değişim yapabilirsiniz. Verimlilik, işlevsellik, arınma, düzen ve temizlik sizler için önemli olacak. Sağlığınıza beslenmenize ve bedeninize bakmak iyileşmek ve sağlıklı olmak için istekli olacaksınız. Bu ay günlük hayatınıza daha fazla odaklandığınız ve ruh ve beden sağlığınıza önem verdiğiniz bir ayda olacaksınız.

Bu dönemde özellikle ay başında, burcunuzun yönetici gezegeni Mars Neptün ile zorlayıcı bir açı yapacak. iletişim kurarken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Yanlış anlamalar dikkatsizlikler ve aldanmalar çok olabilir. Tutamayacağınız sözler vermeyi ya da size ne denildiğini iyi analiz edin ve alt metni okumaya çalışın. İnternet online dijital ortamların pek güvenilir olmadığı bir zaman olacak. Her gördüğünüze tıklamayın ve evet demeyin. Yollarda ve yolculuk planlarında dikkatli ve aklı başında davranın. Mars 5 Eylül’de Yengeç burcunda geçişine başlayacak ve sizlerin ev aile ve özel yaşam alanınızda 5 Kasım’a kadar kalacak. Evinize ve ailenize daha fazla enerji harcayacağınız bir 2 ay var önünüzde. Evim güzel evim diyeceğiniz ve evinizde kendinizi daha güvende ve mutlu hissedeceğiniz aşikar. Ailenin bir arada olması birbirinizi beslemeniz kollamanız ve dertlerine destek olmanız önceliğiniz olacak. Bazılarınız için aile içinde bağların güçlenmesi kopmaması ve duygusal anlamda ilginin artması yönünde istekler artabilir. Sizin için kökleriniz aile ortamınız çocukluk anılarınız, genel olarak anılar, geçmişe nostalji , koleksiyon saklama biriktirme eve ve mülke yatırım aile büyükleri ve aile bağları bu ayın ana temalarından olacak.

Merkür ve Uranüs arasında yer alacak kare açı sebebiyle, bu dönemde yaratıcı çalışmalara hobilere veya size gelir getirecek projelere yatırım yaparken daha dikkatli planlı ve hesaplı davranmalısınız. Spekülatif ve risk içeren yatırımlardan uzak durmalısınız güvendiğiniz dağlara kar yağabilir. Bir yandan da, ilişkiler bakımından flört edeceğiniz birileri ile hızlı gelişen ama çabuk bitebilecek kıvılcımlar ortaya çıkabilir. Sözler bu anlamda oldukça önem kazanıyor. Sert ve kırıcı dik ve gururlu laflar etmek işinize yaramayacaktır.

Ayın en şanslı açılarından olan Venüs Jüpiter olumlu açısı sayesinde ayın bu ilk yarısında ilişkiler evlilik iş ortaklıkları bakımından size şanslı gelişmeler rast gelecektir. Sevdiğinizle gezmek yurt/şehir dışına çıkmak, akademik alanda başarı yakalamak, devlet ve resmi kurumlarda yapılacak işleriniz, yabancılarla veya online mecralarda yapılacak işlerde şanslı gelişmeler elde etme şansınız olacak.





BOĞA: Bu ay aşk flört romantizm ve yaratıcı çalışmalar alanınızda yer alacak olan yeniay sayesinde yeni başlangıçlar yapma şansınız var. Kalbi boş olan Boğalar gönlünüze yakın gelecek birilerini bulabilirsiniz. Aşinalık bilindik ve tanıdık olmak benzer zevkler ve keyiflere alışkanlıklara sahip olmak sizler için bu ay oldukça önemli olacak bir ilişki kurma meselesi. Bunlar sizi birine çekecek veya çekimin bu sebeplerle sürdüğünü düşüneceksiniz. İlişkilerde mantıklı adımlar atmak, detaylı ve ince düşünmek yararlı olma arzunuz ve pragmatik davranma isteğiniz ilişkilerinizde belirleyici olacak. El sanatları, zanaat içeren işler ve yaratıcılığınızı ortaya dökebileceğiniz her türlü hobi ve projeler bu ay sizin için pozitif ilerleyecektir.

Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu ayın başında Güney Ay Düğümü ile kavuşacak çalışma ve iş konularında eski kalıplarınızı sorgulayacağınız bir dönemdesiniz. Yaptığınız iş ruhunuzu destekliyor mu iş ortamınız veya çalışma arkadaşlarınızla ilişkileriniz adil ve dengeli mi gibi sorular kafanızda oluşabilir. Sizi rahat ve stressiz hissettirecek bir tarzda çalışmak bu ay sizler için oldukça önem kazanıyor. Diğer yandan ayın ortasında yer alacak Venüs Jüpiter olumlu açısı sayesinde işten gelir elde etmek para getirecek bir fırsat yakalamak veya daha fazla kendinize güven duyarak öne çıkacağınız bir iş fırsatı gündeme gelebilir. Bu ay sizler için ilerlemek ve gelişmek için yeteneklerinizi iyi kullanmak ve insanları iş alanında cezbetmek için neler yapabileceğinizi düşünmek önem kazanıyor.

Bu ay zorlayıcı Mars Neptün karesi sebebiyle, arkadaşlarla kuracağınız ilişkilerde, ekipler gruplar ile yapacağınız etkinliklerde veya genel olarak sosyal yaşam içerisinde alacağınız kararlarda ekstra dikkatli hesaplı ve detaycı düşünerek davranmanız önem kazanıyor. Her projeye veya gelecek planına evet demeden önce mali tarafını iyi düşünün. Her arkadaşın çılgın projesine evet demeyin. Bu ay rutin dışı ne gibi bir plan yapacaksanız iyice irdelemeden harekete geçmeyin. Arkadaşlarla para ilişkisi alma verme dengesi veya ticari atılımlar hayal kırıklıkları veya yanılsama yanlış anlaşılma ile gölgelenebilir. Dikkatli olmakta fayda var.

Ev içinde tadilat tamirat işleri elektrikli ve elektronik aletlerin tamiri vb gibi işlerin zorlayıcı olabileceğini görüyorum. Tekleyen bir takım alet edevat tesisat işleriniz varsa bunları ihmal etmeyin en olmayacak zamanda başınıza iş açabilir. Diğer yandan, aile içi ilişkilerin ve iletişimin bu ayın ilk yarısında beklenmedik bir tonda sertlikte ilerlemesi olası. Gurur alınganlık ego vb gibi sebeplerle kişilik çatışmaları ortaya çıkabilir. İlişkilerde genel olarak bu ay birbirinizin huyuna suyuna göre gitmek te azami fayda olacaktır.





İKİZLER: Bu ay ev aile yerleşim ve özel hayat alanınızda yer alacak yeniay ile birlikte iç işlerinize daha fazla odaklanacaksınız. Aileniz ile kuracağınız iletişim önem kazanıyor. Evdeki işleri halletmek kendi işine odaklanmak temizlenmek arınmak derlenmek ve toparlanmak için bu yeniay sizlere enerji verecek. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür ay sonu Retro hareketini sonlandırdığı için artık daha rahat ilerlediğinizi göreceksiniz ve işlere daha sıkı sarılarak ayın 10 undan sonra atılımlarınızı yapabilirsiniz. Ailenize sevdiklerinize eşinize ve ebeveynlerinize odaklanacağınız bir dönem var önünüzde. Bununla birlikte dikkatli ilerlemeniz gereken zaman 1-7 Eylül arası olacak öncelikle sağlığınıza yönelik önemli kararlar alabilirsiniz bence almalısınız da daha dinç ve enerjik olmak için neler yapabilirsiniz bu konuyu ele alabilirsiniz. Son zamanlarda ya çok şeye birden dağıldınız enerjinizi toparlayıp odaklanamıyor olabilirsiniz ya da tembellik edip keyiflere ve atalete dalmış olabilirsiniz bunun acısını çıkarmak için işler Eylül den itibaren tam gaz ilerlemeye başlayacak zihnen ve ruhen buna hazır olmalısınız. 5 Eylül’den itibaren burcunuzda geçişini sürdürmekte olan Mars artık burcunuzdan çıkıyor ve Yengeç’e geçerek maddi konuları sembolize eden alanınıza geçiş yapıyor. Bu da demek oluyor ki sizi ilişkilere gelecek hedeflerine sohbete muhabbete yönelten etkiler değişiyor ve artık para mevzularına odaklı bir hale geleceğinize işaret ediyor. Gerek kazançları artırmak gerek eldekini korumak veya birikimleri değerlendirmek bakımından 5 Kasım’a kadar paranıza sahip çıkmalısınız. Mars Yengeç’te para alanında dürtüsel olarak insanı korumacı bir ruha sokar. Aile ile para paylaşımı ailenin bütçesini yönetmek borçlar ve yatırım konuları veya herhangi bir kazanç projesi için adım atacaksanız bunu en güvenlikçi bakış açısı ile yapacaksınız ve eli sıkı davranacaksınız. Kemerleri sıkmak isteyeceksiniz.

Bu dönemde Merkür Uranüs karesi altında olacağımız için iletişim her birimiz için normalden daha netameli ilerleyecektir. Özellikle sizler için kardeş akraba komşu ve her gün mesajlaştığınız kişiler ile iletişimde dikkatli ilerlemekte fayda var beklenmedik dramalar çıkarabilecek etkiler var. Hassas kırılgan ve defansif davranabilecek birileri ile karşılaşabilirsiniz. Hızla atılmak acele karar almak ambalaja kapılıp içeriği önemsememek başınıza iş açabilir.

Bu dönemde ayın ortalarında Venüs ile Jüpiter arasında yer alacak olumlu açı sebebiyle, içiniz kıpır kıpır olabilir, flört enerjisi loading. Venüs’ün aşk alanınızdan geçişi gönül işlerinizi hareketlendirecektir. En azından mutlu olmak hayatın keyfini çıkarmak ve sizi mutlu edecek şeylerle uğraşmak için istekli olacaksınız. Benim gönülle işim olmaz diyenler içinse şahane bir yaratıcı enerji etkisi var. Güzellik sanat estetik hobiler el işi ve zanaat ile alakalı işlerde iyi etkiler altında olduğunuz için projelerinizi ay ortasında hayata geçirebilirsiniz.








YENGEÇ: Bu ay iletişim alanınızda yer alacak yeniay ile yeni düşünceler fikirler ve zihinsel projelerle ilerleyeceksiniz. İletişim kurmak yazmak anlatmak ve kendinizi detaylı bir biçimde ifade etmek önem kazanıyor. Eğitsel işler sınavlar mülakatlar yolculuklar ve yakın çevre ilişkileriniz sizi bu ay en çok meşgul edecek konuların başında gelecek. Kardeşler akrabalar ve komşular ile daha fazla haşır neşir olup bir arada vakit geçirme fırsatı bulacaksınız. Kısa geziler ve seyahatler yapabilirsiniz. Araçlar alet edevat bilgisayar ve cep telefonu ile olarak tamir yenileme alım satım işleri yapabilirsiniz. Satış pazarlama konuları online mecralarda yapacağınız aktiviteler veya alım satım sosyal medya alanında yapılacak işleriniz bu ay yoğun olacak. Bununla birlikte (özellikle sizler için) 1-6 Eylül tarihleri arasında Mars Neptün olumsuz açısı sebebiyle iş konularında, devletle veya resmi kurumlarla ilgili işlerinizde hukuki konularda sözleşmelerde ve uzaklarla veya uluslararası tüm işlerde azami dikkat ile hareket etmelisiniz. Yanılmaya dolandırılmaya yanlış anlaşılmaya belirsizliklere çok müsait bir süreç olacak.

Merkür Uranüs arasında yer alacak kare açı sebebiyle arkadaşlar ve gruplar içinde planladığınız birkaç proje olabilir. Bu kazançlarınıza veya gelecek hedeflerinize destek olacak sürpriz açılımlar olacaktır. Arkadaşları ve toplulukları bu dönemde ön plana alarak kendi hedeflerinizi desteklemek için onlardan yarar görebilirsiniz. Yine de elbette düşünerek ve hesaplayarak ilerlemek akıllıca olacaktır.

Ayın ortalarında Venüs ile Jüpiter arasında gerçekleşecek olan olumlu açı sebebiyle evinizde ailenizle ebeveynlerinizle birlikte güzel bir zaman geçirebilirsiniz. Birlikte yapacağınız şeyler size keyif verecek. Çocuklarınızın veya kendinizin mesleki konularda yapmak istediğiniz atılımlar varsa bu süreçte adım atmak olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir.





ASLAN: Bu ay maddi alanınızda yer alacak olan yeniay sizleri kazançlara para artışına ve bütçenizi yeniden yapılandırmaya odaklayacak. El becerilerinizi ve mesleki yeteneklerinizi geliştirmek ve kullanmak için avantajlı bir döneme giriş yapıyorsunuz. Merkür Retro Ağustos sonu artık bitiyor ve Merkür 9 Eylüle kadar burcunuzda geçişine devam edecek. Bu süreçte sizleri zihinsel projelerde ve yeteneklerinizi ortaya dökmek konusunda destekliyor. Oldukça yaratıcı eğlenceli ve konuşkan olacağınız bir dönemdesiniz. İnsanlarla daha fazla iletişim kurmak tanıtım reklam yapmak sosyal medya veya dijital platformlarda aktif olmak isteyeceksiniz. 10 Eylül’den itibaren Merkür para alanınızda ilerlemeye başlayacak ve sizleri kazançlara para kazanmaya ve değer yaratmaya odaklayacak. Yaptığınız işten ve becerilerinizden yana gelir elde etmek adına daha şanslı olacaksınız. Özellikle ticari atılımlar veya satış pazarlama işi yapanlar için fırsatlara açık bir dönemdir. Bu ayın ilk haftalarında gökyüzünde yer alacak Merkür Uranüs karesi sebebiyle, zihinsel olarak oldukça aktif olacaksınız. Yaratıcı zihniniz oldukça aktif olacak özellikle kariyer alanınızda yer alan Uranüs sayesinde kendinizi gerekli gördüğünüz konularda hızlı bir değişime uğratmak size daha kolay gelecek adapte olmak ve eski işe yaramayan kalıpları değiştirmek isterseniz bu karenin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Yeter ki öfkeyle düşünmeden ve plansız davranmaktan uzak durunuz.

Bu ayın ortalarında yer alacak Venüs ve Jüpiter arasındaki olumlu açı sayesinde hem iletişim hem de zihinsel projeler konusunda oldukça destekleniyorsunuz. Yakın çevre ilişkilerinde kardeşler akrabalar ve komşular ile kuracağınız bağlarda size fayda sağlayacak gelişmeler olabilir. Satış pazarlama eğitsel konular geziler ve yolculuklar size iyi gelecek başarı getirecek konular arasında. Aletler araçlar ve elektronik cihazlarla ilgili işlerde önünüz açık alım satım tamir yenileme yapabilirsiniz. Sesinizi duyurmak istediğiniz mecralarda aktif olmak işe yarayacak. Reklam tanıtım vb veya baskılı malzeme işleriniz rahat ilerleyecektir.

Ay ortasında Mars ile Neptün arasında yer alacak olumsuz açı sebebiyle, kredi borçlar vergi sigorta muhasebe miras vb gibi işlerde azami dikkatle ilerleyiniz. Altından kalkamayacağınız borçların altına girmeyiniz. Resmi işlerinizi ihmal etmeyiniz ve her işinizi legal zeminde yapmayı ihmal etmeyiniz. Her söze itibar etmeden alt metni okumaya çalışarak yanılmaktan korunabilirsiniz.








BAŞAK: Sevgili Başaklar bu ay yeniay sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Atmak istediğiniz gelecek adımlarını atmanız için size fırsat sunacak günlerdesiniz. Bu ayın başında elbette öncelikle bedensel sağlığınıza öncelik vermeyi ihmal etmeyiniz. Arınmak sadeleşmek toksinlerden kurtulmak zayıflamak ve beslenmenize dikkat etmek adına alacağınız yeni kararlar olabilir. Özellikle 10 Eylül’den itibaren baş bölgenize ve baş bölgesi sağlığınıza özen gösteriniz. Estetik ve güzellik dokunuşları için bu tarihten sonra harekete geçebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür Ağustos sonunda Retro hareketini bitirdi ve geçtiğimiz dönemde sizler için hayat zorlaşmış yavaşlamış veya alıştığınız tempodan farklı ilerlemiş olabilir, Eylül ayının başlaması ile birlikte bu görünüm yavaş yavaş değişicektir ve eski hareketli çalışkan ve verimli günlere geri dönebilirsiniz.

Eylül başında gökyüzünde Mars ile Neptün arasında zorlayıcı bir açı yer alacak, 1-7 Eylül tarihleri arası iş alanında işler biraz daha zor ve çetrefilli ilerleyebilir, planlarda değişikliklerin olabileceği veya tam anlamıyla istediğiniz düzende işlerin ilerlemeyeceğini görebilirsiniz. İş alanında kuracağınız iletişimde tutamayacağınız sözleri vermeyin veya çok emin değilseniz bağlayıcı sözleşmelere girmeyin. Alt metni okumak dikkatli ve titiz davranmak sizi birçok bakımdan yanılmaktan ve hayal kırıklığına uğramaktan kurtarabilir. Aynı şekilde iş ortaklıkları ev iş birlikleri ile ilgili hedeflerde veya ilişkilerde bir belirsizlik evya memnuniyetsizlik olabilir. Özelikle hukuki ve resmi süreçlerin etkilenebileceği bu görünümde kendinizi azami koruma altına almalısınız.

Ay ortasında Venüs ile Jüpiter arasında yer alacak olumlu açı sebebiyle, para alanınız ve mesleki konuları sembolize eden eviniz canlanıyor. Kazanç getirecek iş yatırımları ve projeleri için olumlu birkaç gün olacak sizler için. İş bağlantıları kurmak ve görüşmeler yapmak için destekleneceksiniz.








TERAZİ: Bu yeniay sizlerin ruh ve beden bütünlüğü alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde ruhunuza iyi gelecek şeylerle uğraşmak önceliğiniz olmalıdır. Psikolojinizi düzeltecek, stresinizi azaltacak şeylerle uğraşmak size iyi gelecek. İlgilisi olanlar için bilinçaltı çalışmaları spiritüel yaşam ve meditatif olmak özellikle bu yeniayda ön plana çıkabilir. Günlük düzeninizi ele almak gerekiyorsa streslerden ve toksinlerden arınmak yeme içme uyku dengenizi sağlamak beden ritminizi ve metabolizmanızı düşünmek isteyebilirsiniz. Yaratıcı zihninizi kullanmak ilhama açık olmak ve içten gelen sezgileri göz ardı etmemek bu yeniayın size taşıdığı fırsatlar olacaktır.

Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu 15 günlük süre boyunca burcunuzda seyahat edecek ve sizleri güçlü olduğu bu konumda destekliyor olacak. Öncelikle elbette güzelleşmek kendinize bakmak giyinmek kuşanmak süslenmek ve kendinizi daha değerli hissetmek konusunda sizi güçlendirecek. Sosyal yaşamda veya dış dünyada daha fazla görünür olduğunuzu fark edeceksiniz. İlişkiler kurmak çevrenizi genişletmek halkla ilişkiler yapmak için harika bir fırsattır. Ayrıca maddi konularında yönetici gezegeni olan Venüs bu konumda size yeteneklerinizi çevrenizi kişisel karizmanızı ve şeytan tüyünüzü kullanarak elde etmek istediklerinize kolaylıkla ulaşabileceğinizi gösteriyor. Eylül’ün ilk haftası Venüs Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olacak, eski ilişki kalıpları içeren temalar ilişkilerde ortaya çıkabilir. Eğer ilişkileri dengelemek diploması yapmak fedakarlık ve özveri göstermek hayır diyememek mavi boncuk dağıtmak ama aslında ciddi bir ilişkiye girme gibi bir niyeti olmamak veya kararsız kalmak gibi konularda halledemediğiniz şeyler varsa karmik dersler olarak tekrar ortaya çıkabilirler. Bu ayın ortası Venüs Jüpiter ile olumlu açı yapacağı için gerek hukuki ve resmi işler gerek eğitim veya akademik konular rahat ilerleyecektir. Yolculuklara çıkmak yabancılarla bağ kurmak olası. Sosyal medya veya online mecralarda yapacağınız iletişim satış pazarlama veya paylaşımlar daha canlı ve etkili olabilir.

Eylül başında gökyüzünün en zor açılarından biri var Mars ve Neptün arasındaki zor açı; iş davaları, yurt dışı iş başvuruları, akademik çalışmalar veya başvurular, yolculuk planları, sosyal medya kampanyaları, reklam tanıtım vb çalışmaları, ticari atılımlar ve sözleşmeler gibi konuların zor ilerleyeceğini yanılsamalar içerebileceğini söyleyebilirim. Bu nedenle 5 Eylül’den sonraya bırakmak daha doğru olacaktır.









AKREP: Bu ay sosyal alanınızda gerçekleşecek yeniay sizleri arkadaşlıklara, ekip ve topluluklarla ilgili konulara daha fazla odaklayacak. İnsanlarla daha fazla bir araya gelecek ve birlikte etkinlikler yapabileceksiniz. Ekip içinde ve ekip çalışmalarında daha verimli olmak düzenli olmak ve iş paylaşımını daha efektif yapabilmek için kararlar alabilirsiniz. Bazı Akrepler bu dönemde arkadaşlarına yardım etmek ve onların gereksinimlerine el uzatmak için çaba sarf edebilirler. Bir yandan da ev ve aile içinde daha fazla arkadaş ve misafir ağırlayabilirsiniz. Ev ziyaretleri yapabilirsiniz.

Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu ay başında 5 Eylül’e kadar Neptün ile zorlayıcı bir açı içinde yer alacak, bu sebeple özellikle maddi konularda daha dikkatli davranmak gerekiyor. Yaratıcı çalışmalara para harcayacaksanız, yaratıcı projelerinizi hayata geçirecekseniz bunların mali profilini iyi yapmalı hesap kitabı iyi tutmalıdır yoksa evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Yine aynı şekilde risk içeren spekülatif yatırımlarda nereye ne yatırım yaptığınıza azami dikkat ederek hareket etmelisiniz. Ne kadar sevseniz de hatrı kırılmasın diye tavsiye evren kişilerin fikirlerini de dikkatle ele alınız.

Ayın ortalarına doğru ayın başında yapamadığınız ne atılım yatırım yaratıcı proje açılımı varsa yapabilirsiniz. Venüs Jüpiter arasındaki olumlu açı sayesinde topluluklara kolektife ve iş çevrenizdeki kişilere yönelik başarılı atılımlar yaparak öne çıkacaksınız. Bir yandan da psikolojisinize ruh ve beden bütünlüğünüze mental sağlığınıza iyi gelecek şeylere yönelebileceksiniz.

Merkür Uranüs olumsuz açısı sizleri ayın bu ilk yarısında eş aile ebeveyn sevdiğiniz kişi veya iş kontakları ile kuracağınız iletişimde toleranslı olmaya davet ediyor. Sertlik kırıcı olmak kişileri sizden uzaklaştırabilir. Hızlı düşünmek ve planlamadan iş kararları almak veya ilişkilerin gidişatının ne olacağına hızlı karar vermek sizleri yanılgıya taşıyabilir. Sabırlı olmak bu anlamda işinize yarayacaktır.








YAY: Bu ay kariyer alanınızda gerçekleşecek yeniay sizleri iş hayatına odaklayacak. Çalışkan verimli ve daha düzenli olmak adına sizleri motive edebilir. Diğer yandan, işe başlamak is değiştirmek Cv yollamak veya iş mülakatlarına girmek için elverişli bir zamandasınız. İş alanında görünürlüğüzü artıracak çalışmalara katılabilir veya bu anlamda prestijinizi artıracak projelere el atabilirsiniz. Yine de bu ayın ilk yarısında yer alacak Merkür Uranüs zorlayıcı açı kalıbı nedeniyle iş ile alakalı kararları, hızlı hareket edip düşünmeden planlamadan ne istediğinize tam karar vermeden hayata geçirmeyiniz. Hızlı başlayıp hızla yön değiştirebilirsiniz. Diğer yandan, sosyal medya online platformlar baskılı malzemeler hukuki ve resmi işler reklam satış pazarlama kampanyaları veya eğitsel alanda yapılacak işleriniz olacak ve bunları yaratıcı bir zihinle yapmak isteyeceksiniz. Bunları becerikli bir biçimde başarabileceğinize eminim sadece mali anlamda o kadar da iyi seçimler yapamayabilirsiniz veya maddi karşılığı tam istediğiniz gibi olmayabilir.

Bu ayın başında gökyüzünün en zorlayıcı açısı Mars ve Neptün arasında yer alıyor, eşinizle veya uzun süreli ilişkiniz ile ilgili olarak bu dönemde dikkatli ilerlemekte fayda var. Aileler arasında zorlanmalar ortaya çıkabilir. Eşinize sevdiğinize tutamayacağınız sözler vermeyiniz veya tutamayacağı sözleri vermesi için baskı yapmayınız. İletişimde belirsizlikler olabilir yanlış anlaşılmalar yer alabilir bu sebeple siz elinizden geldiği kadar net olmaya çalışın. Aynı şekilde ailenizle kurduğunuz iletişimde de yanlış anlaşılmaları önlemek için hassas davranmak gerekebilir. Ev değiştirme taşınma mülk alma ve satma konularınız varsa evden çalışmak iş kurmak veya iş ortaklığı yapmak gibi planlarınız varsa bunları ayın 10 undan sonraya bırakmak sizin için daha avantajlı olacaktır.

Ayın ortasında, Venüs ve Jüpiter arasında yer alacak olumlu açı sayesinde, arkadaşlarla topluluklarla ekiplerle ve sosyal birlikteliklerde olumlu enerjiler altındasınız. Kalabalıklarla çevrenizle ve dostlarınızla yapacağınız etkinlikler ve projeler başarılı olacaktır.







OĞLAK: Bu ay fikirler alanınızda gerçekleşecek yeniay sayesinde zihinsel anlamda oldukça etkin ve faal bir döneme giriş yapıyorsunuz. Keşfetmek istediğiniz yeni konular kültürler ve yaşam stilleri olabilir. Okumak izlemek ve dinlemek bu ay sizlere hem iyi gelecek hem de yeni keşifler yapmanıza yardımcı olacak. Sosyal medya mecralarında veya online platformlarda yapacağınız işler odak noktanızda olacak. Bu ay dakik dikkatli titiz ve planlı olacağınız bir dönemdesiniz. Hayatınızda kendinizi daha mutlu hissedeceğiniz sağlık ve zihinsel zindelik bakımından daha güçlü olacağınız bir konuma gelmek için gereken yaşam biçimi değişikliklerini yapmak üzere harekete geçebilirsiniz.

Eylül’ün ilk haftasında Mars ile Neptün arasında yer alacak olumsuz açı sebebiyle, iletişiminizde azami dikkatle ilerlemelisiniz. İş alanında, yakın çevrede ve kardeşlerle özellikle net bir iletişim içinde olmaya gayret edin belirsiz konuşmalar çok olabilir yanıltıcı bilgi içeren yazışmalar görüşmeler olabilir neye tıkladığınıza veya evet dediğinize dikkat etmelisiniz. Plansız ve hızlı hareket etmeye çalışmak size her alanda zarar getirir. Özellikle eğitim gezi sosyal medya satış pazarlama ve iletişim alanında işleri olanlarınız için bu daha fazla etkin olacaktır. Bilgi alışverişinde yanılmak ve yanıltmak mümkün veya söylenenle gerçeğin arasında fark olabilir.

Ayın ortasında Venüs ile Jüpiter arasında yer alacak olumlu açı sebebiyle, sosyalleşmek arkadaşlarla bir araya gelmek, partnerinizin de arkadaşları veya çevresi ile gezmek eğlenmek olasılığınız var. İş toplantıları yer alabilir veya kurumsal anlamda etkinlikler faaliyetler düzenlenebilir. İşle ilgili gelecek projeleriniz varsa bunları planlamaya başlayabilirsiniz, iş birlikleri veya ortak çalışmalar gelecek planlarınızı destekleyici nitelikte yer alabilir.

Bu ay yaratıcı fikirler ve maddi kazanç getirecek parlak projelerle öne çıkacaksınız en azından size fırsat kazanç ve tanınma getirecek konularda sıra dışı bir şeyler yapmak üzere harekete geçeceksiniz. Sağlığınızı beslenmenizi kilonuzu kalp ve damar sırt ve omurga sağlığınızı korumak iyileştirmek için çaba göstermelisiniz.








KOVA: Bu ay finansal alanınızda gerçekleşecek yeniay sayesinde maddi konularda daha gerçekçi ve planlı ilerleme şansı elde edebilirsiniz. Öncelikle harcamaları gelir gider dengesini kısaca bütçenizi dengeye oturtmak önem kazanıyor. Gereksiz harcamaları kısmak isteyebilirsiniz. Diğer yandan, size daha fazla gelir sağlayabilecek beceri ve yeteneklerinizi hayata geçirmek için neler yapabileceğinizi de düşünebilirsiniz. Psikolojik sağlığınız bilinçaltınız ve ruhsal durumunuz sizleri etkileyen düşündüren önemli faktörlerden biri olacak bu ay. Bu sebeple sizi strese sokan konuları toksik ilişkileri veya aile içi dramaları bir kenara bırakıp size iyi gelen neyse biraz arınmak ve kafayı resetlemek sizler için önemli olacak.

Eylül’ün 5 ine kadar gökyüzünde Mars ve Neptün arasında yer alacak zorlayıcı açı sebebiyle öncelikle aşk ve flört konusunda dikkatli hareket etmelisiniz. Bazılarınız için ilişkilerde sona gelinmiş uzatmalar oynanıyor olabilir bunları kaçarak yüzleşmeyerek gereksiz uzatarak kendinize haksızlık etmeyin. Bazılarınız karşı tarafın belirsiz muallak ne tam ilişki içinde ne de tam ilişki dışında olmayan tavırları nedeniyle kafası karışmış olabilir. Bu dönemde yanıltan yanıltıcı davranan tutamayacağı sözleri veren ya da belirsiz kalarak sizi arafta bırakan kişiler ortaya çıkabilir. Net olun netlik bekleyin bu avantajınıza olacaktır. Yaratıcı projelere, hobilere, spekülatif araçlara yatırım yapmak isteyenleriniz varsa ay başında YAPMAYINIZ. Ayın ortasında yer alacak Venüs Jüpiter olumlu açısını bekleyerek harekete geçiniz.

Ayın ortasında yer alacak Venüs ve Jüpiter arasındaki olumlu açı sebebiyle, eğlenmek keyif almak seyahat etmek okumak izlemek öğrenmek istediğiniz ne varsa el atabilirsiniz. Hukuki ve resmi işlerinizi yolculukları yurt/şehir dışı işleri ve bağlantıları kurmak adına size fırsat dolu bir zaman dilimi sunuyor gökyüzü.








BALIK: Bu ay evlilik yaşamı uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklığı alanınızda gerçekleşecek olan yeniay sizleri ikili ilişkilere odaklayacak. Partnerinizi daha dikkatli titiz ve eleştirel gözlerle inceleyebilirsiniz. Kılı kırk yaracağınız ve partnerinizden dürüstlük sadakat ve uyumluluk bekleyeceğiniz günlerdesiniz. Balık burcu olarak duygusal yanınız ince hassasiyetleriniz ve verici tarafınız ile partnerinizi hep desteklersiniz, bu yeniay Başak burcunda partner alanınızda yer aldığı için belki bu dönem siz ondan yardım destek özveri paylaşım ve ilgi beklemektesiniz. Bunun karşı taraf tarafından anlaşılması ve yerine getirilmesi sizler için önem kazanıyor. İlişkilerin başlayıp bitebileceği önemli bir döneme giriş yapmakta olduğunuzu belirtmeliyim, zira bu Başak yeniayının ardından 18 Eylül’de Balık burcunda bir ay tutulması yer alacak bu da demek oluyor ki bu ay ilişkiler alanınız bolca tetiklenecek ve sizleri ilişkilerle sınayacak bir gökyüzü altında olacaksınız. Sezgilerinizin oldukça artacağı bu dönemde daha fazla hisli duygusal ve melodramatik hissedebilirsiniz kendinize kızmayın ve anlayış gösterin. Siz bu duygular içindeyken gerçekçi ve somut bir yaklaşımla partneriniz içinizi rahatlatmalı kalbinizi soğutmalı ve size destek olmalıdır eğer bu gerçekleşmiyorsa elbette işler sarpa sarabilir. Diğer taraftan bazı Balıklar eşlerinin sağlığı ruh ve beden sağlığı çerçevesinde onlara yardımcı olmak el uzatmak anlayış göstermek durumunda olabilirler. Demem o ki bu ay ilişkiler alanında nasıl bir tavır takınacağınız sizler için önümüzdeki dönemde ilişkileriniz adına belirleyici bir faktör olacaktır.

Ay ortasında gerçekleşecek Venüs ve Jüpiter arasında yer alacak olumlu açı sayesinde ev arsa emlak taşınmazlar miras ve ailenin ortak parası ile yapabileceğiniz yatırımlar konusunda şanslı bir süreçte olacaksınız. Aile ile ortak işler yapan Balıklar bir arada olumlu hareket edebilecekler. Bu ay tek başınıza hareket etmek isteseniz de önünde sonunda aieyle eşle veya ortağınızla ortak kararlar çerçevesinde hareket etmek durumunda kalabilirsiniz. Evdekilere ve aileye yardım etmek onların isteklerinizi gözetmek zorunluluğu hasıl olabilir. Bu ay başı bir miktar enerjisiz yorgun ve içe dönük hissedebilirsiniz dert etmeyin ayın 10 undan sonra içinize bir nükleer santral kaçmış gibi işlerin üzerine gidebileceksiniz.

İş konularında başvuru ve mülakatlara girecek olan Balıkların bu girişimleri 10 Eylül’den sonra yapmaları işlerine yarayacaktır.





NAZ BAYATLI
 
tumblr_1cb3eef8bc536e25d7196e390b09ce9d_bc6185a7_1280.jpg


Koç Burcu: Sevgili Koç, eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma koşullarınız ile ilgili konularda otorite figürleri ile aranızda gerilimler meydana gelebilir. Yeni çalışan arayışı, çalışma alanlarınızda yapmak istediğiniz değişiklikler konusunda bu ay harekete geçmeniz gerekebilir. Kadınlar ile ilgili konularda sizi zor durumda bırakacak durumlar oluşabilir. Annenizin sağlığı ile ilgili hastane kontrolleri, genel sağlık durumu ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Evinizde mutfak ve yemek yeme alanlarıyla ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Bu ay terapiye gitmek, ruhsal anlamda sizi sıkıntıya sürükleyen durumları biraz olsun rahatlatabilir. Eşiniz veya ortağınızla son 6 aydır aranızda geçen konular gündeminizde olabilir.
Mart ayından itibaren ortaklık ve evlilik konusunda attığınız adımlar konusunda sizi yavaşlatan durumlar meydana gelebilir. Finansal açıdan son 6 aydır yükselen kazançlarınızla ilgili dar bir döneme girebilirsiniz. Ani yükseliş sonrası durgun bir dönem sizi bekliyor. Kardeşleriniz, akrabalarınızla ilgili sağlık sorunları gündeminizi meşgul edebilir. Eşiniz ile geçmişte yaşadığınız sorunları konuşmak ve çözümlemek adına harekete geçebilirsiniz. Evli olmayan ancak ilişkisi olan koçlar için ay ortasında gerilimler meydana gelebilir. Çocuğu olan koçların yine ay ortasında çocuklarının sağlığı ile ilgili konularla ilgilenecekler. Genel anlamda sağlık temalarının çok fazla gündemde olduğu, etrafınızdaki insanların da sağlık sorunları gündemde olabilir. Çalışma alanlarınızda değişiklik yapmak isterken elde ettiğiniz sosyal statünüzün etkilenmemesi adına çaba sarfetmeniz gerekebilir.

Boğa Burcu: Sevgili Boğa, bu ayın ilk haftalarında çocuklarınız ile daha yakından ilgilenebilirsiniz. Sosyal çevrenizin değişime uğrayacağı Eylül ayı üretkenlik konusunda sizi verimli hale getirecektir. Ayın ilk haftalarında hobileriniz ile ilgilenmek, zamanı daha akışta yaşamak isteyebilirsiniz. Ev içindeki eğlence alanları, medya, iletişim cihazlarıyla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Eğlence merkezleri, tatil, seyahat konuları açısından aktif bir zaman yönetiminiz olabilir.
Bu ay mart sonunda yollarınızın ayrıldığı çalışma arkadaşlarınız ile tekrar bir araya gelebilirsiniz. Harcamalar ve yatırımlar konusunda dikkatli davranmanız gerekebilir. Toprak, gayrimenkul veya araç alımı yapmak isteyen boğalar ayın ilk günlerinde şanslı bağlantılar kurabilirler. Ancak yüklü yatırımlar ve harcamalar konusunda dikkatli olmanız gerekebilir. Ayın son haftalarında arkadaşlarınız ile aranızda bazı anlaşmazlıklar veya hayal kırıklıkları meydana gelebilir. Ortak iş yapacağınız arkadaşlarınız ile ilgili yatırım paylarınıza özen göstermeniz gerekebilir.

İkizler Burcu: Sevgili İkizler, bu ayın ilk haftalarında ev düzenleme, ev kiralama veya taşınma gibi konular gündeminizde olabilir. Kardeşlerinizin veya aile bireylerinizden bazıları evden taşınma kararı alabilir. Mart sonundan itibaren çocuklar veya aşk hayatınızda yaşanan süreçler iyileşmeye başlıyor. Sevginizi, duygularınızı daha fazla ifade edeceğiniz aynı zamanda üretkenliğinizi olumlu etkileyecek motivasyon konuşmaları yapabilirsiniz. 19 Eylül civarında kardeşleriniz veya akrabalarınız ile ilgili şaşırtıcı haberler alabilirsiniz. Aynı zamanda kazalar konusunda bu dönemde dikkat etmelisiniz. 18 Eylül sonrasında kariyer konusunda daha fazla görünür olabilirsiniz ancak aceleci davranmadan ve kendinize olan inancınızı kaybetmeden hareket etmelisiniz. Ev hayatınızdaki düzeninizde değişiklikler meydana gelebilir.
Çalışma hayatınızla ilgili daha fazla hareket etmeniz, evden uzakta olmanız gereken durumlar oluşabilir. Hayatınızdaki kadınlar ile ilgili konular bundan sonraki 6 aylık süreçte gündemde olacaktır. Bir süredir üzerine çalıştığınız projeleri teslim etme zamanı gelmiş olabilir. Bu döneme kariyer hayatınızla ilgili konularda karar alırken dikkatli davranmanız gerekebilir. Başkalarının sizinle ilgili düşüncelerinden ziyade sizin insanlara ne göstermek veya anlatmak isteyeceğiniz önemli olacaktır. Zorlu değişim süreçlerinden geçebilirsiniz burada her zaman yaşadığınız ikili durumlar arasında kalmak olacaktır. Seçim yapmak her zamankinden daha zor olabilir. 

Yengeç Burcu: Sevgili Yengeç, ayın ilk haftalarında ticaret ve finansal konular daha fazla gündeminizde olacaktır. Bu ay kardeşleriniz, komşularınız, akrabalarınızla olan iletişiminiz oldukça yoğun olacaktır. Araba alım-satım konuları, yer değişikleri en belirgin konular arasında. Hem kısa yolculuklar hem de uzun yolculuklar konusunda hareketli bir ay sizi bekliyor. Bu aydan sonra başka bir ülkeye gitmek, yerleşmek veya gezmek adına daha fazla deneyim yaşayacaksınız. Uzak akrabalarınız veya eşinizin ailesi ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Uzaktaki akrabalar ile ilgili vefat haberleri alabilirsiniz. Evinizde bir süredir yapmak istediğiniz dekorasyon değişikliklerini yaptırabilir, yaşam alanlarınızla ilgili konularla uzaktan da olsa ilgilenebilirsiniz. Kariyer hayatınızla ilgili daha fazla mücadele vermeniz gerekebilir ancak yurt dışı bağlantılı çalışanlar için yeni fırsatlar gündeme gelebilir. Ay ortasında yapacağınız ani harcamalar finansal açıdan sizi zor bir duruma sürükleyebilir. Hukuksal konular, mahkemeler konusu gündeminizde olabilir. İçinde bulunduğunuz mahkeme olayları hakkında iyi haberler alabilirsiniz.

Aslan Burcu: Sevgili Aslan, ayın ilk haftalarında kazançlarınızı artırabilecek ticari fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu ay araba alabilir, arabanızı değiştirebilirsiniz. Ay ortasında iş hayatınızda önemli değişiklikler meydana gelebilir. Aslan burçları bu ay işten ayrılabilir veya çalıştıkları yerde itibar kaybı yaşayabilirler. Kimileri yeni bir iş teklifi alabilir. Ay sonunda miras, sigorta ödemeleri veya tazminat ödemelerinden toplu ödemeler alabilirsiniz. Arkadaşlarınızın sağlığı ile ilgili konular üzüntü duymanıza sebep olabilir. Bu ay sosyal gruplar içinde uyumsuzluklar meydana gelebilir. 19-22 Eylül civarında ortaklıklar veya iş teklifleri konusunda şanslı fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu ay biraz daha hareketsiz kalmak isteyebilir, sağlığınız ile ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Bazıları için ameliyat konuları gündeme gelebilir. Ayaklar konusunda oluşabilecek burkulma veya sakatlanmalara dikkat etmelisiniz.

Başak Burcu: Sevgili Başak, bu ay bir süredir kendiniz için istediğin şeyleri yapmak adına harekete geçebilirsiniz. Kariyer konusunda değişiklikler meydana gelebilir. Otorite figürleri ile aranızdaki gerilimlere dikkat etmeniz gerekebilir. Ancak maaş artışları ve kazançlar konusunda sizi sevindirecek gelişmeler meydana gelebilir. Bu ay eşiniz ve varsa ortaklarınızla ilgili konularda ifade etmek istediğiniz pek çok şeyi ortaya koyabilirsiniz. Bir süredir sizi rahatsız eden olayları konuşmak ve çözümlemek adına harekete geçebilirsiniz. Eşinizin sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Evli veya uzun ilişkisi olan bazı başaklar ilişkilerini gözden geçirebilirler. 18 Eylül civarında ilişkiler konusunda ani karar almaktan kaçınmalısınız. Bazı başakların eşleri yurt dışı bağlantılı iş anlaşmaları yapabilir ve 6 aylık ayrılık süreçleri meydana gelebilir.

Terazi Burcu: Sevgili Terazi, bu ay ruhsal açıdan pek çok açılım yaşayacağınız olaylar ile karşılaşabilirsiniz. Hastaneler ve hastalıklar konusu gündeminizde olabilir. Hayatınızdaki kadınların sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Estetik operasyonlar için hastanede kalabilirsiniz. Bunun için 15 Eylül civarı uygun olabilir. Çalışanlarınızın işten ayrılması ve kariyer konusunda sorumluluklarınızın artmasına sebep olabilir. Sağlığınızla ilgili konularda şüphe duyduğunuz konularda iyi haberler alabilirsiniz. Çalışma alanlarınızda değişiklikler yapabilir, günlük rutinlerinizi değiştirebilirsiniz. Bu ay özellikle aile içindeki pek çok konu ile ilgili mücadele etmeniz gerekebilir ancak ay sonunda pek çok düzensizlik yerini değişmişte olsa başka bir düzene bırakacak. Ay ortasında yurt dışı bağlantılı konular gündeminizde olabilir. İşinizle ilgili bazı yatırımlarınızı veya kariyerinizi başka bir ülkeye taşımak adına harekete geçebilirsiniz.

Akrep Burcu: Sevgili Akrep, ayın ilk haftalarında sosyal sorumluluk projeleri, hizmet alanlarıyla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Genişleyen sosyal çevrenizdeki sorumluluklarınız artacaktır. Başkalarına yardım etme, dayanışma konuları içsel huzurunuzu yakalayabilmeniz adına size iyi gelecek. Bu ay yapacağınız harcamalar, yatırımlar konusunda dikkatli davranmanız gerekebilir. Çocuklarınızın hayatıyla ilgili harcamalarınız, ödemeleriniz gündeme gelebilir. Ortaklarınız varsa ay ortasında aranızda ticari anlaşmalarınız konusunda tartışmalar meydana gelebilir. Beklediğiniz ödemelerin gelmesi nakit akışınız açısından sizi rahatlatabilir. Ay sonunda aşk hayatınızla ilgili bir karar almanız gerekebilir. Sınırlarınızın aşılması ilişki içinde huzurlu hissetmenize engel olsa da bu yakınlık sizi iyi hissettiriyor olabilir. Ancak en yakınlarınızı bile kendinize bu kadar yakınlaştırmamanız özgürlüğünüzün kısıtlandığını hissettirebilir. Yine de karar almadan önce duygularınızdan emin olun. Borsa veya gayrimenkul yatırımlarınızı yurt dışına taşımak adına harekete geçebilirsiniz.

Yay Burcu: Sevgili Yay, ayın ilk haftalarında görünür olmak, konuşmak ve düşüncelerinizi ifade etmek isteyebilirsiniz. Kariyer hayatınızla ilgili sorumluluklarınız ön plana çıkıyor. Otorite figürleri ile olan iletişiminizde bazı gerilimler meydana gelebilir. Uzak akrabalarınız, eşinizin ailesi ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Bu ay hayatınıza yeni arkadaşlar girebilir veya arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. İş ortaklarınız ile sosyalleşmek, gezi planlamak gibi konular gündeminizde olabilir. Ev ve yaşam alanlarınızla ilgili konularda değişiklikler yapabilirsiniz. Ailenizdeki kadın figürlerin sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Ev içinde banyonuz veya su giderlerinin olduğu bölgelerde sorunlar meydana gelebilir. Banyonuzda bir tadilat yaptırabilirsiniz. Bazı yay burçları kariyer hayatlarında ve yaşam alanlarında değişiklikler yapabilirler. Ofisin taşınması, işin değişmesi ile ev değişikliği yapmak gibi konular gündemde olabilir. Veya ortak iş sürdürenler ortaklarıyla farklı lokasyonlarda çalışmaya başlayabilirler. Evinizde tadilat yaptırmak konusunda çok fazla harcama yapmanız gerekebilir. Mutfağınızda ocak, fırın arızalanmaları meydana gelebilir.

Oğlak Burcu: Sevgili Oğlak, ayın ilk haftalarında yurt dışı bağlantılı konular, ticari anlaşmalar, eğitim yeni eğitime başlama konuları gündeminizde olabilir. Bu ay özgürleşmek, uzaklaşmak adına yurt dışı seyahati veya yurt içinde seyahatler yapabilirsiniz. Kariyer hayatınızda 6 ay önce biten ilişkiler, iş bağlantıları ile ilgili konularda gelişmeler meydana gelebilir. Kariyer hayatınızda kadınlardan destek alabilir ve daha dikkat çekici işler ortaya koyabilirsiniz. İş birlikleriniz başkalarının dikkatini çekebilir. Ay sonundan itibaren hukuksal alanlarda size zarar verebilecek sorunlar meydana gelebilir. Kardeşleri ile mahkemelik olanlar veya boşanma aşamasında olan oğlaklar açısından avukat seçimi oldukça kritik durumda. Hakkınıza açılan davalarda kayıp yaşamamak adına dikkatli olmalısınız.

Kova Burcu: Sevgili Kova, bu ay muhasebe düzenlemeleri, ortaklıklardan elde edilen gelirler konusu gündeminizde olabilir. Miras, sigorta, borçlar konusunda toplu ödemeler alabilirsiniz. Babanızın sağlığı ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Sindirim ve bağışıklık konularında dikkatli olmanız gerekebilir. Aile içinde, kardeşleriniz ile aranızda iletişim sorunları meydana gelebilir. Özellikle 19 Eylül civarında eşiniz ve aileniz arasında gerilimler yaşanabilir. Bu ay diyete başlama, günlük hayatınızı düzenlemek adına harekete geçebilirsiniz. Çalışma ortamınızda değişiklikler olabilir veya çalışanlarınızın sağlığı ile ilgili konular gündemde olabilir. Sorumluluklarınız adına daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Ancak ay sonundan itibaren finansal dengeniz ile çalışma hayatınızdaki dengeleri oturtmaya başlayacaksınız. Harcamalar konusunda biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir. 

Balık Burcu: Sevgili Balık, bu ayın ilk haftalarında eşinizin veya ortaklarınızın sorumlulukları artabilir. Çalışma hayatınızda, günlük rutinlerinizde bazı değişiklikler meydana gelebilir. Ayın ilk günlerinde zehirlenme, ateşli hastalıklar, bağışıklık konularına dikkat etmelisiniz. Eşiniz veya ortaklarınızın sağlığı ile ilgili 7-8 eylül civarında dikkatli olmanız gerekebilir. 10 Eylül sonrasında hayatınız biraz daha düzene girse bile bu ay başkalarının istekleri veya başkalarının beklentileri sebebiyle fiziksel veya mental olarak çok yorulmuş hissedebilirsiniz. Özellikle tutulmanın gerçekleştiği 18 Eylül günü kendinizi çok gergin hissedebilirsiniz. Ancak kardeşleriniz, eşiniz veya ortaklarınızla konuşarak bu gerilimi azaltabilirsiniz. Kendinizi anlatmak konusunda zorlandığınız bir ay olabilir bu durum ay tutulması ile sizde bir duygusal patlamaya sebep olabilir. Eylül sonundan itibaren spora başlamak, hareketlenmek, hobilerinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Sanatsal yönünüzü oldukça ortaya çıkartacak bir eylül ayı karşınızda.


Gülnihal Öztürk
Ntv
 
Eylül ayı tam bir temizlenme, detoks ayı. Hayatımızdan gereksiz olanları, işe yaramayan fikirleri, alışkanlıkları, ilişkileri çıkarıyoruz. Çünkü bu ay 2024’ün son Ay tutulması bizleri bekliyor.


4 Eylül’de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Mars, bu burçta güçlü değildir, güvenlik ihtiyacı ve savunma arzusu artacak. Mars, Kasım sonuna kadar Yengeç burcunda olacak ve hatta 2025’te geri harekette Mars’ı Yengeç burcunda tekrar göreceğiz. Bu ay başlayan olaylar, 2025’in ilk aylarında da gündemde olacak. 3 Eylül’de Başak burcundaki Yeni Ay'ın ardından 18 Eylül’de Balık burcunda parçalı Ay tutulması yaşayacağız. Tutulma Neptün’den açı alıyor. Bu ay ruhsal ve fiziksel sağlığa özen göstermemiz gerekiyor. Hayata zaman zaman kötümser bakabiliriz, kafa karışıklığı yaşayabiliriz, iki şey arasında gidip gelebiliriz ve karar almakta zorlanabiliriz. Acele etmeyelim ve gözlemci olalım.

eyl4 (6).jpg

Koç ve yükselen Koç: Bu ay çalışma hayatına, işe, beslenmeye, egzersiz ve rutinlerinize odaklı olacaksınız. Ay sonuna dek Venüs karşıt alanınızda olacak. İlişkilerden yana şanslınız, eşinizden, partnerizden destek göreceksiniz. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile işe dair kararlar alabilirsiniz. İş başvurusu yapabilir, yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Diyete, yeni bir spora başlayabilirsiniz. Hayatınıza düzen getirmek isteyeceksiniz, planlı, programlı olmak, verimli çalışmak iyi gelecek. Yeni bir tedavi süreci söz konusu olabilir, evcil hayvan sahiplenebilirsiniz. Bu dönem birlikte çalıştığınız kişilerle ilgili bazı değişimler de olabilir. 4 Eylül’de Mars, ev, emlak, aile ile ilgili alanınıza geçiyor. Aralık ayına dek evde hareketlilik artacak, evin güvenliğini ilgilendiren konular, ev içinde tadilat gündeme gelebilir. Anne, babanızla ilgilenmeniz gerekebilir, aile içinde tartışmamaya özen gösterin. Daha çok evden çalıştığınız bir düzene de geçebilirsiniz. 18 Eylül’deki Ay tutulması beklenmedik kadersel olayları ortaya çıkarabilir. Yurt dışı bağlantılı konular gündeme gelebilir. Ruhsal anlamda biraz zorlanabilirsiniz, bazı şeyleri kontrol edemeyeceğinizi anlayabilirsiniz. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor ve ilişkiler, davalar, sözleşmeler ve ortaklı işler odağınız olmaya başlıyor.

Boğa ve yükselen Boğa: Eylül ayında aşk hayatınız, yaratıcı işler, varsa çocuğunuza dair konularla ilgileneceksiniz. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile aşk hayatınıza dair önemli bir karar alabilirsiniz. Çocuk sahibi olabilirsiniz veya hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Tatile çıkabilir, size keyif veren konulara harcama yapabilirsiniz. Bu dönemde arkadaşlara, üyesi olduğunuz dernekler ve sosyal çevrelere dikkat etmelisiniz, verdikleri fikriler yanıltıcı olabilir. 4 Eylül’de Mars’ın Yengeç burcuna geçişi ile kardeşler, kuzenler ve yakın çevrenize odaklı olacaksınız. Aralık ayına kadar iletişime dair konular, sözleşmeler oldukça önemli olurken, kardeşler ile iletişimde bazı sürtüşmeler de olabilir. İletişimde kırıcı olmamaya özen gösterin. 18 Eylül’deki Ay tutulması arkadaş ve sosyal çevre alanınızda gerçekleşiyor. Etkinliklere, kutlamalara katılabilirsiniz. Bir arkadaşınıza destek olabilirsiniz veya birilerine fedakarlık yapabilirsiniz, fakat çevrenizden fazla etkileniyor olabilirsiniz, başkalarının düşüncesiyle karar almadığınıza emin olun. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor. İş hayatı, sağlığınız önem kazanıyor. Sağlıklı yaşamak ve işte verimli olmak isteyebilirsiniz. 23 Eylül’de Venüs ilişkiler alanınıza geçiyor. Eşinizle, sevgilinizle daha çok vakit geçirebilir; onunla gelecek planları yapabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler: Eylül ayında eviniz, yuvanız, ailenizle ilgili önemli kararlar gündeme gelirken işinize dair bazı sonuçları da göreceksiniz. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile eve yeni eşya alabilir, düzenleme yapabilirsiniz veya taşınabilir, evinizi kiraya verebilir, satabilirsiniz. Aile içinde bir konuyu gündeme getirebilir, konuşabilirsiniz, ancak mümkünse bu konuşmaları 4 Eylül sonrasında yapın. Çünkü 2-3 Eylül’de Mars’ın Neptün ile dik açısı yanlış adım atmanıza sebep olabilir. Bu günlerde sağlığa da özen göstermelisiniz. 4 Eylül’de Mars para alanınıza geçiyor. Aralık ayına dek daha çok para kazanmak isteyebilir, elinizdeki varlıkları korumak için mücadele verebilirsiniz. Harcamalar da artabilir. 18 Eylül’deki Ay tutulması ile kariyerinizde bir dönemin sonuna geliyorsunuz. İşten ayrılabilir, sektör değiştirebilirsiniz. Farklı bir pozisyona geçebilirsiniz veya evlenmek, boşanmak gibi statü değişiklikleri yaşanabilir. Anne ya da babanıza dair bazı sorunlarla ilgilenmek gerekebilir. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor ve aşk hayatı, çocuğunuz, keyif aldığınız konulara daha çok vakit ayırıyorsunuz. 23 Eylül’de Venüs’ün Akrep burcuna geçişi ile çalışmaktan ve üretmekten keyif alacaksınız. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç: Bu ay yakın çevreniz, kardeşlerinizle ilişkiniz önem kazanıyor. İletişim, seyahat, haberleşme, satış, reklam, pazarlama işleri de hızlanacak. 3 Eylül’deki Yeni Ay bu alanlarda yenilikleri gündeme getirebilir. Bir seyahat planı gündeme gelebilir, iletişime dair bir projeye başlayabilir, bir seminere katılabilirsiniz. Ancak 3 Eylül’de seyahatlerde bazı sorunlar çıkabilir, önemli imzaları da bu tarihe denk getirmemeye özen gösterin. Neptün etkisiyle hata ve yanılgılar olabilir. 4 Eylül’de Mars sizin burcunuza geçiyor. Aralık ayına kadar enerjiniz oldukça yüksek olacak. Planladığınız pek çok şeyi artık gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Ancak bir yandan bu dönem duygusal tepkileriniz ilişkileri bozabilir, kendinizi korumaya alabilir, kabuğunuza çekilebilirsiniz. Mide hassasiyeti yaşayabilirsiniz. 18 Eylül’deki Ay tutulması ile yurt dışı bağlantılı işler, hukuki konular, eğitim ve seyahatlerle ilgili sonuç alacaksınız, bu Ay tutulması sizi destekliyor. Bir eğitimi başarıyla tamamlayabilir, medyada yer alabilir, makalenizi, kitabınızı yayımlatabilirsiniz. Vize veya oturum izniniz çıkabilir. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor. Yerleşim, emlak, ev, aile temaları önem kazanıyor. 23 Eylül sonrasında ise Venüs Akrep burcuna geçerek aşk hayatınızı renklendirecek.

Aslan ve yükselen Aslan: Bu ay maddi konulara, gelirlerinize odaklı olacaksınız. 3 Eylül’deki Yeni Ay sonrası iki hafta boyunca yeni gelir kaynakları bulabilirsiniz, yatırımlara dair yeni stratejiler oluşturabilir, kazancınızı arttırabilirsiniz. Yalnız, 3 Eylül tarihi biraz problemli. Özellikle arkadaş ilişkilerinizde maddi konulara bağlı bazı problemler yaşayabilirsiniz. Yardım etmek isteyebilirsiniz, ancak paranızı geri almanız zor olabilir, bunu düşünmelisiniz. Yine 3 Eylül’de riskli yatırımlardan ve bilmediğiniz yatırım kaynaklarından uzak durmanızda fayda var. 4 Eylül’de Mars, arka alanınıza geçiyor. Aralık ayına dek sağlığınıza özen göstermelisiniz. Enerjinizi doğru kullanamayabilirsiniz, insanlar arkanızdan iş çevirebilir. Bu dönem yurtdışı bağlantılı işlerde başarılı olabilirsiniz. 18 Eylül’deki Ay tutulması ile eşinizin veya ortağınızın parasına dair önemli konular gündeme gelebilir. Ödemeler, vergi, kredi, borç, nafaka, miras gibi konularla ilgilenmek gerekebilir. Bu dönemde parasal konularda gerçekçi olun, duygusal kararlar almayın. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor. Kardeşler, kuzenlerle daha çok vakit geçirebilirsiniz, iletişim ve seyahatler gündeme gelebilir. 23 Eylül’de Venüs’ün ev ve aile alanınıza geçmesi ile evinizi güzelleştirebilir, aile içinde ilişkilerinizde çok daha sıcak ve anlayışlı olabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak: Bu ay sizin için oldukça önemli. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile bedeniniz, sağlığınız, özel hayatınız, çalışma koşullarınıza dair önemli kararlar alabilirsiniz. Daha önce planladığınız şeyleri bu Yeni Ay'dan üç gün sonra harekete geçirebilirsiniz. 3 Eylül tarihi biraz yanıltıcı etkiler taşıyor. Özellikle de özel hayatınız ve ilişkilerde, sözleşme ve ortaklı işlerde bazı problemler sizi etkileyebilir. Bazı konularda yanıldığınızı düşünebilir, gerçekleri görebilirsiniz. 4 Eylül’de Mars sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili alana geçiyor, etkinlikler, kutlamalar, keyifli anlar sizi mutlu edecek. Aralık ayına dek sosyal hayatın içinde oldukça aktif olacaksınız. Ekip işleri, sosyal medya projeleri de gündeme gelebilir. 18 Eylül’deki Ay Tutulması özel hayatınız ve ilişkilere dair önemli kararları gösteriyor. Bir aşk hikayesinde ayaklarınız yerden kesilebilir veya devam eden bir ilişkide sona gelebilir, ilişkiyi bitirebilirsiniz. Her ne olursa olsun daha duygusal ve hassas olabilirsiniz. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçiyor ve paraya dair konular önem kazanıyor. 23 Eylül’de Venüs Akrep burcuna geçiyor. Kuzen ve kardeşlerle ilişkiniz, yakın çevrenizle iletişiminiz hızlanıyor.

Terazi ve yükselen Terazi: Eylül ayının ilk iki haftası dinlenmek, kendinize vakit ayırmak iyi gelecek. Ruhsal ve spiritüel konularla ilgilenebilir, bilmediğiniz yönelerinizi keşfedebilirsiniz. Ekim’de sizin burcunuzda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma öncesi plan yapmak, kötü alışkanlıkları bırakmak, ruhsal ve fiziksel sağlığa odaklanmak, tutulma ile gelen yeniliklere hazırlık süreci olacaktır. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun. 4 Eylül’de Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına kadar kariyer, iş hayatı, statünüz önem kazanıyor. Üstleriniz, otorite figürleri ve sizden yaşça büyük kişilerle bu dönemde tartışmaktan kaçının. Kariyerde daha çok çaba gösterebilir, görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. 18 Eylül’de gerçekleşen Ay tutulması ile işe dair konularda yaptığınız fedakarlıkların size etkisini fark edebilirsiniz. Bazı çalışma arkadaşlarınızla yolları ayırabilirsiniz veya onların hayatındaki problemleri görebilirsiniz. İş ve çalışma koşullarında değişim olabilir,. Sağlık problemleri de gündeme gelebilir, diğer taraftan tedavi olabilir ve iyileşebilirsiniz. 22 Eylül’de Güneş burcunuza geçiyor, kendinize olan güveniniz artacak. Sağlığa dair sorunlar olduysa çok daha zinde hissedeceksiniz. 26 Eylül sonrası Merkür’ün de burcunuza geçmesi ile kendinizi çok daha doğru ifade edeceksiniz, fikirlerinizi ve hayatınıza dair aldığınız önemli kararları çevrenizle paylaşabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep: Eylül ayında oldukça sosyal olacaksınız. 3 Eylül’de gerçekleşen Yeni Ay ile işinizde kendinizi ortaya koyabilir, zam alabilir, etkinlik ve organizasyonlara katılabilirsiniz. Yeni bir derneğe üye olabilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. 3 Eylül civarı yatırımlarda ve maddi konularda yaşanabilecek kayıplara dikkat etmeniz gerekiyor. 4 Eylül’de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına kadar yurtdışı konuları, seyahatler, hukuki konular, eğitim, ticaret, medya alanlarında mücadeleniz olabilir. Örneğin markanızı tescil ettirmek, medyada yer almak, dava açmak, vize başvuruları gibi konular sizi meşgul edebilir. 18 Eylül’deki Ay tutulması aşk ve çocuklarla ilgili alanda gerçekleşiyor. Sanatsal işler yapıyorsanız yaratıcılığınız oldukça yüksek olacak. Bu Ay tutulması ile çocuk sahibi olabilirsiniz. Çocuğunuza ya da sevgilinize karşı hassas olabilirsiniz, ayağınız yerden kesilebilir. 23 Eylül’de Venüs sizin burcunuza geçiyor, ilişkilerde şansınız yükseliyor ve çekiciliğiniz artıyor. Kişisel bakım ve alışverişe önem verebilirsiniz. 26 Eylül’de Merkür’ün Terazi burcuna geçişinden sonra kendinize vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Planlarınızı ve düşüncelerinizi kendinize saklayabilir, arka planda çalışabilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay: Bu ay iş hayatınız ve kariyerinizle ön plandasınız. Önemli görüşme ve toplantılar yapabilir, terfi alabilirsiniz. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile yeni bir işe girebilir, yeni bir proje alabilir, kariyerinizde ilerleme kaydedebilirsiniz. Fakat ev ve aile hayatında bazı problemlerle uğraşmanız gerekebilir. Ev içinde tadilat veya aksilikler sizi zorlayabilir, aile büyüklerinin sağlık sorunları veya onların hayatındaki engeller ya da eşinizin, partnerinizin işine, onun ailesine dair problemlere canınız sıkılabilir. 4 Eylül’de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına kadar ödemeler, kredi, vergi, miras, nafaka konularıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Bazı Yay burçları operasyon geçirebilir. 18 Eylül’de Balık burcundaki Ay tutulması ile ailenize odaklanabilirsiniz, evden ya da ülkeden ayrılabilir, taşınabilir, evinizi satabilir ya da kiraya verebilirsiniz. Ancak bu noktalarda belirsizlik de yaşayabilirsiniz. Anne babanız arasında anlaşmazlık olabilir, onların bazı sorunları gündeme gelebilir. 22 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna geçmesi ile etkinlik ve organizasyonlara katılabilir, işten gelen gelirlerinizi arttırabilirsiniz. 26 Eylül sonrasında ise gelecek planlarınızı hızlandırabilirsiniz. Ay sonuna doğru sosyal hayatınız canlanacak ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlak: Eylül ayında iletişim, haberleşme, medya, seyahatler, ticaret ve eğitim konuları oldukça aktif olacak. 3 Eylül’deki Yeni Ay ile seyahate çıkabilir, vize başvurusu yapabilir, yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Bu Yeni Ay sizi destekliyor. Ancak yakın çevrenizdeki kişilere dair problemlerle ilgilenmeniz gerekebilir. 4 Eylül’de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına kadar ilişkiler, davalar, eşiniz ve ortağınızla olan ilişkinize odaklı olacaksınız. Eşle bazı anlaşmazlıkları düzeltmek gerekebilir. Bazı Oğlak burçları ise taşınabilir. 18 Eylül’deki Ay tutulması ile kişisel girişimlerinize dair önemli bir konu gündeme gelebilir. İnsiyatif alarak ticari bir girişimde bulunabilir; iletişim, eğitim, sözleşmelerle ilgili ciddi kararlar alabilirsiniz. Ancak bu tutulma Neptün etkisinde olduğundan bazı karışıklık ve hataları da getirebilir. Yakın çevrenizde yaşananlardan etkilenmenize neden olabilir. Örneğin kardeşinize yardım etmeniz gerekebilir. Arabanızı satabilirsiniz veya kısa bir seyahate gidebilirsiniz. 26 Eylül sonrası kariyerinizde ve statünüzde dair önemli kararlar alabilirsiniz. İşiniz ve kariyerinizde yeni bir dönem başlıyor.

Kova ve yükselen Kova: Eylül ayında maddi konular, kredi, borç, nafaka, miras gibi temalar ön planda olacak. Kazancınız, yatırım, alım satımlar da gündemde olabilir, eşinizin maddi konuları da gündeminizde olabilir. 3 Eylül’de gerçekleşen Yeni Ay ile bu alanlarda karar alabilirsiniz, örneğin kredi çekebilir, yatırımları düzenleyebilirsiniz. Ancak bu alanda sorunlar da yaşanabilir, kararlarda uzun vadeli düşünmelisiniz. Unuttuğunuz bir borcu ödemeniz gerekebilir. Borsa gibi riskli alanlarda teminli olmalısınız. 4 Eylül'de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına dek iş hayatında oldukça aktif olacaksınız, çok çalışabilir, sürekli meşgul olabilirsiniz. Yardım aldığınız, size hizmet veren kişilerle ilişkileriniz bozulabilir, iş yerinde ilişkilere özen gösterin. Bu dönemde mide ve göğüs problemleri, gastrit, sindirim sorunları, cilt rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz. Hayatınızda stresi kontrol etmek önemli olacak, düzenli egzersiz rutinine başlayabilirsiniz.18 Eylül’de kazançlarla ilgili alanlarınızda bir Ay tutulması meydana geliyor. Büyük paralar kazanabilir ve harcayabilirsiniz, alım satımlarla ilgilenebilirsiniz. 23 Eylül’de Güneş, 26 Eylül’de ise Merkür Terazi burcuna geçiyor. Ayın sonuna doğru size keyif veren konulara odaklanacaksınız, seyahate çıkabilir, uzaklarda yaşayan tanıdıklarınızdan haber alabilirsiniz. Medyada yer alabilir, önemli bir makale veya yazıyı yayımlayabilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık: Bu ay ilişkiler önem kazanıyor. 3 Eylül’deki Yeni Ay sonrasında evlilik, nişan kararı alabilir, yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Sözleşme ve anlaşmalar gündeme gelebilir. Eşinizin hayatında önemli bir konu olabilir. 3 Eylül’de ailenizden destek görmediğinizi fark edebilir, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ya da ev ve yerleşime dair bir konu canınızı sıkabilir. 4 Eylül’de Mars Yengeç burcuna geçiyor. Aralık ayına dek çocuklarınızla ilgilenebilir, çocuk sahibi olabilir, hobileriniz ve keyif aldığınız konulara daha çok vakit ayırabilirsiniz. Aşk hayatınızda hızlı gelişmeler olabilir. Enerjinizi yaratıcı alanlara harcayacaksınız. 18 Eylül’de burcunuzda ilk Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma civarında daha hassas ve duygusal tepkiler verebilirsiniz, tutulma bulaşıcı hastalık riski taşıyor, sağlığınıza özen göstermelisiniz. Kötü alışkanlıkları ve bağımılıkları bırakmak için doğru zamandır. Kilo verebilir, detoksa başlayabilirsiniz. Stilinizde değişiklik yapabilirsiniz, kendinizi yenilemek isteyeceksiniz. 23 Eylül sonrasında seyahate çıkabilir, yabancılardan ve uzakta yaşan kişilerden destek görebilirsiniz. 26 Eylül sonrasında ise kredi, borç, vergi, miras gibi mali konular gündeme gelebilir.



Damla Yılmaz
Vogue
 
X