Canim gumus kapak kullan ama krem surme o zamanlarda . Bende cok ise yaramisti. Sarilik icinde doktor bana 2.5 saatte bir emzir 3 saatte bir mama ver 30 cc demisti . Seninki kucuk oldugundan 30 cc ile baslayabilirsin.Merhaba anneler Ocak annesiyim 7 günlük olduk bebisimiz sarılık oldu fototerapi aldık şuan değeri iyi doktor bidaha olmaz dedi bende sutumun yetmediği dusunurek mamaya başlım dedim günde kaç kere vermeliyim sarılık riskini atlatan kadar vermek istiyorum birde gün içinde kaç saatte bir emzirmek lazım doktor göğüs uclarik aşırı yara kopacak gibi lansinoh sürüyorum emzirdikten sonra nasıl geçer bu yaralar çok tecrübesinin fikirlerinize ihtiyacım var
Benimki her beslenme sonrası mama yediğinden beri, yani iki gündür, geceleri asla uyanmıyor. 45 dakika uğraştım uyanmadı, ben de bıraktım valla, 6 saatte bir beslendi resmen bu gece. Artık bu mama nasıl doyuruyorsa ve sindirimi de zor malum uyanamıyor.Mama veren anneler 36 günlük olduk. Tek öğün için kaç ml mama vermem gerekiyor
Banyo yaptırdık uyanmıyor bi türlü bende mama verdim bu seferlik ama doydu mu bilmiyorum
Canım madecasol önerdi bana emzirme hemşiresi ama her besleme öncesi temizlemek gerek. Ben günde üç kere falan kullanarak iki günde iyileştimiştim. Ayrıca hep lansonish kullandım. Onu silmeye gerek yokmuş. Gümüş kapak bana iyi geldi. Silikon kalkandan çok verim alamadım.Merhaba anneler Ocak annesiyim 7 günlük olduk bebisimiz sarılık oldu fototerapi aldık şuan değeri iyi doktor bidaha olmaz dedi bende sutumun yetmediği dusunurek mamaya başlım dedim günde kaç kere vermeliyim sarılık riskini atlatan kadar vermek istiyorum birde gün içinde kaç saatte bir emzirmek lazım doktor göğüs uclarik aşırı yara kopacak gibi lansinoh sürüyorum emzirdikten sonra nasıl geçer bu yaralar çok tecrübesinin fikirlerinize ihtiyacım var
Aa mama onları daha çok uyutuyor tuhaf. Yada sütümüz doyurmuyor mama doyuruyor ondan mı uzun süre yatıyorlarBenimki her beslenme sonrası mama yediğinden beri, yani iki gündür, geceleri asla uyanmıyor. 45 dakika uğraştım uyanmadı, ben de bıraktım valla, 6 saatte bir beslendi resmen bu gece. Artık bu mama nasıl doyuruyorsa ve sindirimi de zor malum uyanamıyor.
Hem süte göre daha şekerli hem de sindirimi zor diye daha geç acıkıyolar anam, ben de meme verince 2 mama verince 2.5 3 saate çıkarıyorum beslenme arasınıAa mama onları daha çok uyutuyor tuhaf. Yada sütümüz doyurmuyor mama doyuruyor ondan mı uzun süre yatıyorlaraklımda deli sorular sindirimi zor diye mide geç boşalıyor geç acıkıyorlar galiba
Hipp markasını kullanıyorum aptamil gaz yaptıHangi mamayı kullanıyorsun
Bana bal çok iyi gelmiştiAh canım benim çok geçmiş olsun. Unutmazsın merak etme, onun o unutur muyum stresi yetiyor zaten.eelifeylull en iyi bir şey geliyor demişti ama neydi ki?
Hayır doyuyordur belkide ondan az içiyordurA
25 i zar zor içti az önce aç uyuyor o zaman bekliyim yarım saat uyanmazsa vereyim yine.
Benim bebeğim sarılık olmadı ama her zaman öyle bir risk olduğu için doktor her ihtimale karşı mama takviyesi önermişti. İlk günler 30 cc ile başladık, sonrasında 40-45 ccye kadar çıktık ama aynı zamanda ya emziriyordum ya sağıp veriyordum sütümü. 5 gün kadar mama verdik sonrasında anne sütüyle devam ettik. Sağım sütü epey arttırdı o günlerde, benim de yaralarım kötüydü ve meme uçlarım çökük hala silikon uçla emziriyorum, tavsiye ederim epey azaltıyor acıyı en azından rahatlayana kadar kullanabilirsiniz bence. 15.güne kadar gaz sancısı olmuyor bebeklerde, altı da temizse ve hala ağlıyorsa açtır demişti bize hemşire. Gerçekten de 15.günde başladı gaz/kaka sancıları. Takviye olarak Solgar’ın süt arttırıcısından çok çok memnun kaldım, ekstra Humana’nın çayını içiyorum, tavsiye ederim. Yaralara Garmastan, Lansinoh balm ve gümüş kapak kullandım dönüşümlü olarak, balmdan memnun kaldım. Mama olarak da Hipp kullandık, kaşık biberonla verdik. Çok geçmiş olsunMerhaba anneler Ocak annesiyim 7 günlük olduk bebisimiz sarılık oldu fototerapi aldık şuan değeri iyi doktor bidaha olmaz dedi bende sutumun yetmediği dusunurek mamaya başlım dedim günde kaç kere vermeliyim sarılık riskini atlatan kadar vermek istiyorum birde gün içinde kaç saatte bir emzirmek lazım doktor göğüs uclarik aşırı yara kopacak gibi lansinoh sürüyorum emzirdikten sonra nasıl geçer bu yaralar çok tecrübesinin fikirlerinize ihtiyacım var
Avent memeden bile daha az akıyor bence, attım ben bir kenara uç alacağım akmıyor yani daral geldiKızlar avent biberon kullanan var mı meme reddi yapar diye korkuyorum hala şırınga ile uğraşıyoruz ama o da zorluyor artık
Benim de bu şekilde geliyor hemen hemen. Sağımdan daha fazlasını bebek emiyor diye düşünürsek bence yeterli. Instagrama falan bakınca insanlar 180 200 ml sağıyor, anlamadım ben bu kadar sütü hangi bebek içiyorKızlar bir şey soracağım, ben sadece emziriyorum mamaya gerek yok demişti doktor. Dün gece uyanmadı diye mama verdim 60 cc, sonrasında emzirdim ama niyeyse memem çok doldu canım çok acıdı. Takviyeler fazla mı geldi bilmiyorum. Bir mememi 15-20 dk sağdım 50 cc süt geldi, sizce normal mi? Kaç olması gerekiyor?
Cok tesekkür ederim canım, doktor ile görüştük o da öyle söyledi. Doğuma çok az kalınca bir anda telaşlandımYok hiç bir sıkıntı olmadı ama senin degerin de yüksek değil canım merak etme anlamlı bir yükseklik degil o. Hem zaten tüm kan sayımjnda tek basına bir degermiş o kadarcık yüksek olan her zaman cıkabiliyor referans dışı ufak tefek yükseklikler düşüklükler birsey ifade etmiyor onlar
Ben avent kullanıyorum meme reddi yapmadı zaten çok az akışlı. Kaşık biberon şırınga ilk 10 gün falan idare ediyor ama sonrasında bence yetmiyor bebeklere. Biberonla beslemek gerçekten farkediyorKızlar avent biberon kullanan var mı meme reddi yapar diye korkuyorum hala şırınga ile uğraşıyoruz ama o da zorluyor artık
Düzenli sağım yapmıyoruz ama, yani ben yapmıyorum en azından onun etkisi fazlaymış. Umarım doyuyorlardır yaBenim de bu şekilde geliyor hemen hemen. Sağımdan daha fazlasını bebek emiyor diye düşünürsek bence yeterli. Instagrama falan bakınca insanlar 180 200 ml sağıyor, anlamadım ben bu kadar sütü hangi bebek içiyor
Evet ben de yapmıyorum, bebek emiyor zaten diye düşünüyorum. Bir de süt çoksa mastit olursun dedi arkadaşım korktum ondan da çok sağmıyorum. Bebeğin kilosuna göre bir hesap yapılıyormuş sanırım ona göre belirleniyormuş miktarDüzenli sağım yapmıyoruz ama, yani ben yapmıyorum en azından onun etkisi fazlaymış. Umarım doyuyorlardır ya
Yok bana doktorum ikisini de ver diyor. Olması gereken o sanırım. Ben de çok bilmiyorum da gerçiLeydiyz ben hep tek meme emziriyodum ama sanki tek memeyle doymuyo artık. Mızırdanıyor hep ikinciyi verince rahatlıyor gibi. Bu sütüm az mı demektir bebiş büyüdü de ondan midesi de mi büyüdü demektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?