• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Benimki 10 gun oldu hergun ayni olmuyor bazen yoldiriyor bazen fena olmuyor. Bebek bu herkesin ki ayni olmuyor yine de sen olumlulari gor bosver olumsuzlari :) sabrin sonu selamet insallah. Bazen of desemde cok zor buldun keyfini cikar diyorum kendime☺️
orası öyle tabi canım olumluları çook fazla. gündüz emdiği şeyi gece nasıl tutamaz onu anlayamıyom ama 3 günlük bebişten çok şey bekliyorum galiba 🤣

Kaçıncı günde geçti canım
Canım bizim 5, 7 günlükken çıktı sarılığımız. En yüksek 11 oldu, 9.günde yüz yine 11 gösteriyordu vücut 4,5lere inmişti. Öyle geriledi gitti.
Birde 2 saatte bir şekilimde önce meme sonra mama veriyordunuz mamayı kaç cc veriyordunuz
2 saatte bir 30 cc bir ölçek mama. Doktor öyle söylemişti sütüm de çok azdı zaten.

Şu saatlerde ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum ya. Vajinama öyle bir baskı yapıyor ki aniden irkiliyorum sjfksks akıntım inanılmaz arttı, çişe gitme törenlerimi söylemiyorum bile. Aranızda kalan son hamileler olarak dertliyiz anacım sjfksks
Uyku düzenim çok değişti resmen gündüz uyuyorum gece 12 den sonra uyku tutmuyor artık bende doğurmak istiyorum ama daha 10 gün var tahmini

Merhaba insülin basladigimda 100 110 arası çıkıyordu sabahları açlık. Tokluk 200'ü geçiyordu
Anladım teşekkür ederim benim de şekerim var sabah açlık normal çıkıyor tokluk yüksek çıkıyor maksimum 180 i gördüm. Endokrin doktoru insüline gerek görmedi. Arada kaçamak yapıyorum bu aralar yükseliyor yine mesela. İnsülin de kullanmak istemiyorum. 33+4 haftalık hamileyim. Biraz daha dikkat edip sıkıcam dişimi artık. Dikkat edince düşüyordu

Anladım teşekkür ederim benim de şekerim var sabah açlık normal çıkıyor tokluk yüksek çıkıyor maksimum 180 i gördüm. Endokrin doktoru insüline gerek görmedi. Arada kaçamak yapıyorum bu aralar yükseliyor yine mesela. İnsülin de kullanmak istemiyorum. 33+4 haftalık hamileyim. Biraz daha dikkat edip sıkıcam dişimi artık. Dikkat edince düşüyordu
Benim 24. haftada bahsettiğim değerlerdeydi. Bebek buyudukce insulin ihtiyacı da arttı. Ama az kalmış sizin sonuna kadar idare eder gibi. Sorunsuz doğurun inşallah.

çok değil 3 günlük anneyim ama hamileyken ne dertlerim vardı acaba diye düşünüyorum 🤣 hamileyken duyduğumda sinir olduğum ne varsa hepsi doğruymuş arkadaşlar en başta da “bunlar iyi günlerin” özür dilerim 🤣🤣
Geçmiş olsun beybim bebeklerimizin doğumgünü aynı. Ben hiç doğru olduğunh düşünmüyorum. O kadar üzüldüm ki bu şeker olayına ve o kadar çaba harcadım ki hiç keşke uyusam biraz demedim valla. Bir gram da ozlemicem hamileleligimi

Gerçekten nereden nereye kuzum. Tuttu mu tuttmadı mı, tutunması için ne yediniz, kustuk, kanadık, s.çtık derken 🤣🤣 kavuşma günü geldi de çattı, Allah inşallah sağlıkla hepimizin sevincini tamamına erdirsin. Bi de bana sor nasıl heyecanlıyım, gerçekten gün yaklaşıncaki duygular da çok başkaymış, hem kavuşmak istiyorsun, hem doğumu emzirme sürecini düşünüyorsun, Allah yardımcımız olsun. Ben bi doğurayım, arkamdan da vaktinde sağlıkla sen gel inşallah, kolay doğumlarımız olsun 🙏
Kavuşunca var ya böyle duygular sel olup akıyor 😍 Emzirmek için de can atıyorsun. Benim şu an meme uçları çok acır durumda mesela, bebek emmeye başladığında ilk 1 dk gözümden yaş geliyor diyebilirim ama onun acıktığını hissettiğim anda yara bere aklıma bile gelmiyor 😍 Beşiğinde uyumayı sevmedi benimle uyumak istiyor hep öyle olunca da ben çok tedirgin uyuyorum ve dinlenemiyorum ama o da gözüme görünmüyor. Yani gerçekten insan kendi canından geçip gidiyor yeter ki onun canı üzülmesin hiçbir şeye 🥹

çok değil 3 günlük anneyim ama hamileyken ne dertlerim vardı acaba diye düşünüyorum 🤣 hamileyken duyduğumda sinir olduğum ne varsa hepsi doğruymuş arkadaşlar en başta da “bunlar iyi günlerin” özür dilerim 🤣🤣
Ay yok beeee hiç deme öyle sen kendini az toparla bebiş de az toparlansın bak ebeveynlik tadından yenmez o zaman 🥹 Hamilelik de neymiş canımızdan bezdirmişti 😂

Kızlar bestlak damlayı doğumdan önce kullanan sonrasında ağrı yaşayan oldu mu?Benim 20 Aralık sezaryen tarihim,süt olsun diye günde 1 defa 20 damla kullanayım dedim 4.gün sağ göğsümde sızlama ve ağrı çok oldu ondan mı acaba?Sütüm gelmeyecek diye fazla korktum çaylar falan da aldım ama ağrıdan çok korktum içmedim bir daha.Emin de olamadım damladan mı değil mi bu durumu yaşayan oldu mu?
Ben de 2-3 gündür kullanıyorum onu ama bana da bişey ağrı yaptı ondan şüphelendim ve bir süre ara vereceğim. Yapmış olabilir bence. Ben doğumdan önce değil de 4-5 gün sonra başladım kullanmaya.

Benim bebo sağ mememi tutamıyor meme ucum çok büyük geliyor tutamadıkça çıldırıyor küçük hanım mecbur pompayla sağıp veriyorum sağdıkça dahada çok büyüyor meret 😂 bunun çözümü var mıdır acaba geceden sabaha kadar sağmadım sırılsıklam olmuş üstüm hep akmış caanım sütler 🥹

Temassız ölçer vücudu hep 38'e yakın ölçüyor ya. Koltuk altı 36.6. Osman Gönülal koltuk altı ya da kulaktan olan değer önemli demişti sizce ciddiye almamalı mı vücudunu?
Temassız ateş ölcere güvenmiyorum ben ya. Bizde omronunki var hep farklı olcüyor gibi geliyordu bana kızım hasta oldugunda bakarken. Sonra bıraktım ölcmeyi anne usulü elimle bakıyorum valla cocuk cok olunca biryerden sonra alışıyorsun ona😌 ama ilk etapta cok güvenemeyince braunun kulaktan ateşölcerini almıştım ben kullanacaksam da onu kullanıyorum

Temassız ateş ölcere güvenmiyorum ben ya. Bizde omronunki var hep farklı olcüyor gibi geliyordu bana kızım hasta oldugunda bakarken. Sonra bıraktım ölcmeyi anne usulü elimle bakıyorum valla cocuk cok olunca biryerden sonra alışıyorsun ona😌 ama ilk etapta cok güvenemeyince braunun kulaktan ateşölcerini almıştım ben kullanacaksam da onu kullanıyorum
Bendeki kulaktan da ölçüyor o da normal çıktı yenidoğanda çok önerilmese de ölçtüm yine de napim. Vücudu normal geliyor bana arada sıcakladığı oluyor ama soyunca geçiyor

Bendeki kulaktan da ölçüyor o da normal çıktı yenidoğanda çok önerilmese de ölçtüm yine de napim. Vücudu normal geliyor bana arada sıcakladığı oluyor ama soyunca geçiyor
Bu arada cok kocakarı lafı olabilir bilmiyorum da bizim 10. Günde falan gaz sancımız başladı. Karnını sıcak tut sancısı olmasın diyolar. Bana da mantıklı geliyor niyeyse ondan biraz sarıyoruz bebeyi. Evim de asırı sıcak diil zaten ama hiç olcmedim vücut sıcaklıgını ölcmek aklıma gelmemişti.

Bu arada cok kocakarı lafı olabilir bilmiyorum da bizim 10. Günde falan gaz sancımız başladı. Karnını sıcak tut sancısı olmasın diyolar. Bana da mantıklı geliyor niyeyse ondan biraz sarıyoruz bebeyi. Evim de asırı sıcak diil zaten ama hiç olcmedim vücut sıcaklıgını ölcmek aklıma gelmemişti.
Ayağını sıcak tutuyoruz biz de, oğlanın ayağını daha hiç görmedim yani öyle diyim 0 abartı 😅 3 kat oluyor çorap zıbın tulum gibi.

Hastanede şırıngayla mama verdiler diye biz de öyle devam ediyoruz ama hızlı gidiyor ya ben sevmedim bu şırınga işini. Emerken o kadar hızlı alamıyor belki ondan zorluk yaşıyoruz emme sırasında. Kaşığa geçsek nasıl olur siz biberonla mı veriyorsunuz

Hastanede şırıngayla mama verdiler diye biz de öyle devam ediyoruz ama hızlı gidiyor ya ben sevmedim bu şırınga işini. Emerken o kadar hızlı alamıyor belki ondan zorluk yaşıyoruz emme sırasında. Kaşığa geçsek nasıl olur siz biberonla mı veriyorsunuz
İlk hafta kaşık biberonla verdim onda miktarı sen ayarliyorsun. Ama sonra agzini aça aça içince hava yutuyor gibi geldi biberona geçtim. Her gün vermiyorum ama süt miktarı ve emme düzeni oluştu diye.

İlk hafta kaşık biberonla verdim onda miktarı sen ayarliyorsun. Ama sonra agzini aça aça içince hava yutuyor gibi geldi biberona geçtim. Her gün vermiyorum ama süt miktarı ve emme düzeni oluştu diye.
Ben hala her emzirmeden sonra mama da veriyorum ya rengi sarı geliyor gözüme :( içiyor da zaten meme üstü 3-4 şırınga bitiyor. Yarın kontrolde de sorayım doktora inşallah sarılık değildir

3 gunluk olduk biz .hafiften mastite doğru gidiyorum sanki😪bestlak 1 kereye dusurucem bugün. Ve sağım yapicam... sizler nasilsinizz

Mamaya neden devam? kaçırdım ben konuları 🥲

Back