• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Mikrodalgam yok ya o zaman zor olur o. Elektronik sıcak su kemeri var ama o onun sıcaklığını ayarlayabilir miyim emin olamadım. En iyisi dediğin gibi ütü olcak sanırım 🥲
Elektronik bizde de var ama büyük ve ağır, onu kullanamayız. Sıcak suda ısıtılan jel gibi olanlardan var, daha önce onu da kullandım. Masaj yaptırmıyor ama karnını karnıma yaslıyorum işe yararsa diye.

ben de çok korkunçlu rüyalar görüyorum ağlayarak uyanıyorum 🥺 büyüklere göre lohusalıktan ama tabi bence uykusuzluktan halüsinasyon görüyorum
Bi de gece garip bişi oldu, uyandım bebişin yanına giderken sanki sağ tarafım yokmuş, soluma tüm yük binmiş gibi o tarafa yalpalaya yalpalaya yürüdüm. Ömrü billah 10 saatten az uyumamış bi kadının anne olmasının etkisi 😅

Kızlar ben mi bez bağlamayı beceremiyorum sleepy 1 numara kullanıyorum bebeğim 3 kilo 330 gram bir gecede 4 kere üst değişiyoruz Bebeğim artık ağlamaktan helak oldu elimde Prima 1 numara var bir de onu deneyeceğim 0 numaraya düşmüş olamayız herhalde değil mi Her taktığımda sızdırıyor anlamış değilim
Benim bebeğim de sleepy kullanırken çok rahatsız oluyordu ağlıyordu pişik oluyordu. Her ne kadar istemesem de prima almak durumunda kaldık ne sızdırma ne pişik kalmadı kakasını yapsa bile uyuyo şimdi . Ama sleepy varken ağlıyordu. Pişik kremlerini değiştirdim vs vs ama en sonunda bezi değiştirmek durumunda kaldım

Bi de gece garip bişi oldu, uyandım bebişin yanına giderken sanki sağ tarafım yokmuş, soluma tüm yük binmiş gibi o tarafa yalpalaya yalpalaya yürüdüm. Ömrü billah 10 saatten az uyumamış bi kadının anne olmasının etkisi 😅
Ayy bende kesintisiz uyumayı çok severdim hatta işe giderken diyelim 1 saat önceden uyandım geri uyumazdım kesik uyku olacak diye hele bendeki lükse bak hele 😂 bende geçen gün gözümü bi açtım kocam sol taraftan ayağa kalkmış gözleri dikmiş kocaman bana bakıyo. Hiiiihhh diyip sağ yanıma bi döndüm ki adamcağız yanımda her şeyden haberisiz uyuyor 😂😂

Ayy bende kesintisiz uyumayı çok severdim hatta işe giderken diyelim 1 saat önceden uyandım geri uyumazdım kesik uyku olacak diye hele bendeki lükse bak hele 😂 bende geçen gün gözümü bi açtım kocam sol taraftan ayağa kalkmış gözleri dikmiş kocaman bana bakıyo. Hiiiihhh diyip sağ yanıma bi döndüm ki adamcağız yanımda her şeyden haberisiz uyuyor 😂😂
Kız korkutma...

Kızlar benim bebiş her bez değişiminde mutlaka çiş oluyor ama 2 gündür kaka yok poposunu uyararak gece yaptırdık 2 bez doluncaya kadar yaptı ama böyle alışacak diye korkuyorum tecrübesi olan var mı bu konuda

Şeker bu kadar önemli miymiş bana şekerle ilgili doktor hiçbir şey söylemedi. Benimki hiç kilo almadı ve beslenemedi biliyorsun ki
bilmiyorum yavrum ya, ben mi evham yapıyorum anlamadım ki doktor demedi bir şey. 2-3 saatte bir uyandırıp emzir dedi de işte gün içinde hiç sıkıntı olmuyor saatte bir memede ama banyodan sonra ve gece uyanmıyor benimki. Gayet iyi görünüyor bu arada ben kaygılanıyorum

Sleepy ecologic serisinde indirim vardı, 2 numara aldım denemek için Prima Premium Care 1 numara ile aynı boyutta kızlar. Sıkıntı olmazsa dönüşümlü kullanırım Prima’yla. Tanesi 2.74’e geldi. Yalnız alt açma örtüsü 15 günde 40 tane gitti bizde, ne zaman altını açsak ya işiyor ya kakalıyor. Yok mudur bunun ucuzu zjdksk

Senin gaz için kullandığın tek şey meşhur çay mı canım?
Evet o ama her zaman içmiyorım bende hiperlaktasyon problemi var onu içtiğim gün üst baş kalmıyor bende çocuğun üstünüde süt yapıyorum evet gaza iyi geliyor ama bu seferde süt kanallarını uyarıyor. Birde probiyotik düzenli kullanıyoruz her akşam aynı saatlerde

Evet o ama her zaman içmiyorım bende hiperlaktasyon problemi var onu içtiğim gün üst baş kalmıyor bende çocuğun üstünüde süt yapıyorum evet gaza iyi geliyor ama bu seferde süt kanallarını uyarıyor. Birde probiyotik düzenli kullanıyoruz her akşam aynı saatlerde
Çok direndim küp şeker görünümlü şu çayı almamak için ama şimdi gidip alacağım 😂 hangi probiyotik sizinki canım? Bir de aynı saatte mi kullanmak gerekiyor, ona dikkat etmedim ben?

Elektronik bizde de var ama büyük ve ağır, onu kullanamayız. Sıcak suda ısıtılan jel gibi olanlardan var, daha önce onu da kullandım. Masaj yaptırmıyor ama karnını karnıma yaslıyorum işe yararsa diye.
Aa o jellerden de var. Minik olanı bulamadım diğeri de büyük baya. İşe yarayınca bulunmuyor zaten evde şu aradıklarım 🥲 ben de masaj yapamıyorum ağlamasından ya acaba çok mu gaz olduğuna işaret

Çok direndim küp şeker görünümlü şu çayı almamak için ama şimdi gidip alacağım 😂 hangi probiyotik sizinki canım? Bir de aynı saatte mi kullanmak gerekiyor, ona dikkat etmedim ben?
Neymiş o çay ben de alayım. Bir de bebeğe probiyotik doktor vermedi ben de bilmeyince sormadım. Kullanmanın bi zararı var mı acaba? Neden kullanıyorduk onu

Aa o jellerden de var. Minik olanı bulamadım diğeri de büyük baya. İşe yarayınca bulunmuyor zaten evde şu aradıklarım 🥲 ben de masaj yapamıyorum ağlamasından ya acaba çok mu gaz olduğuna işaret
Gaz da olabilir ama bizim yavru sırt üstü yatmaktan da hoşlanmıyor zaten. Hangisinden dolayı bilemiyorum yani. Derin uyuduğu zaman çok bastırmadan masaj da yapmaya çalışıyorum ama ne kadar etkili bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Hahaha ya bende etkisi fazla oldu ya da çay gerçekten işe yarıyor bilemem😂 biz nbl probiyotik kullanıyoruz canım birde sabahları decatab d,e,a vitaminleri var içinde zeytinyağıda var oda iyi geliyor olabilir bilmiyorum

Ben bebeğime bir tek benimle yatıyor dedim ya yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki gazınada iyi geliyor yatağına o şekil yatırdım şimdi 1 saat oldu uyanmadı tabiki sürekli kontrol ediyorum burnu kapandı mı diye alttan da patır patır yapıyor gazını baya rahat gözüküyor gece riskli olmasa yatırırdım böyle ama baya riskli başını da iki yana çeviriyor aslında kaldırıp ama tehlikeli gündüz için iyi gibi sürekli kontrol edilmek şartıyla gazlı bebeleri olan anneler eğer uyumuyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin gözetim altında
Yok anam onu da sevmedi benim eskiya 🤣

Canım acı acı safra kusuyorum genelde. Yediklerim de çıksa da acı oluyor hep. Durumuna üzüldüm. Ben de ağır atlatıyorum. Hep yatıyorum. Eşim hazırlıyor herşeyi. Bugün ben de kayınvalidemlerin evine geldim, bana da burası daha iyi gibi geldi. Bence tüm kusma olaylarını evde yaşadığımız için, evde kapalı kaldığımız için, hep evi soluduğumuz için ev bize kokuyor gibi geliyor. Aynı duyguyu bugün ben de yaşadım.
Merhabalae geçmiş olsun bende 10 haftalıgım safra kusuyorum hep hazımsızlıgım var sanırım bu durumun adı safra reflüsü. Ne durumdasınız simdi

Kızlar benim bebiş her bez değişiminde mutlaka çiş oluyor ama 2 gündür kaka yok poposunu uyararak gece yaptırdık 2 bez doluncaya kadar yaptı ama böyle alışacak diye korkuyorum tecrübesi olan var mı bu konuda
İyide iki gün yapmaması problem değil neden hemen uyardınız 7 güne kadar yapmaması normal hatta bazı doktorlar 10 gün diyor bence biraz kendi haline bırakın bu zamanlar içerisinde yapmazsa o zaman uyarı verirsiniz

Back