• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Aktara soyluyosun aliyosun canim . Kimyon tanesi ogutulmemis onu kaynayan suya 2 tatli kasigi dokuyosun altini kapatiyosun 5 dakka demleniyo ben biraz bal katip iciyorum

Benim evde vardı kimyon onu suda kaynatıp yapıyorum. Toz ya da kök kimyondan oluyormus, ben tozdan yapıyorum.
Cahilliğime bakın kızlar. Eczane diyorum, resmen beynim durmuş benim. Aktarda olur doğru

kizlar sezayen olali 17 gun oldu benim karnim duzelmedi iyilesmem cok yavas ilerliyor sanki, sizlerin nasil? karnimin bir kismi iyi diger kismi dokununca hassas, agri sizi giriyor gun icinde sonra geciyor. hala disari cikip yurumuyorum o tempoyu kaldiramiyor karnim ancak ev ici yurumeleri yapiyorum. doktor bakinca birsey yok diyor dikis yerinde. sanki karnimin icinde gaz donup rahatsiz ediyor beni. surekli de kabizim bu da gecmedi. iyi calisirdi benim bagirsaklarim, nolduysa sezaryen sonrasi kalici kabiz oldum sanki

Hala geçmeyen sızılarımla hiç de bi kaç saatlik değildi ya djdjdj bende resmen sezaryen fobisi başladı ben çok kötü oldum ilk hafta aklıma geldikçe ağladım🤣
öğütülmemiş kimyon vardı bende zamanında bağırsak spazmlarım için almıştım öyle bişey mi içmek lazım acaba? Yemeklere falan da koymalı o zaman kimyonu arkadaştan öyle hatırlıyorum her yemeğe kimyon atardı.
agzimdan aldin lafi sezaryen fobisi bende 4 sene onceden olustu en son millete normal dogurunnn diye bagriniyorum ki kendim yine doguramadim 🤣 simdi 2 misli cekiyorum ayni acilari herhalde ayni yerden 2. kez kesilince boyle oluyor. bir daha hamile kalirsaniz kizlar ssvd deneyin benden demesi 😄
benim iyilesmem neden bu kadar yavas 17 gun oldu hla karnimin bir kisminda aci balon varmis gibi his disari yuruyuse de cikamiyorum tempolu yuruyus kaldiramiyor vucudum ozellikle karnim

Kızlar bebekler bizden dolayı direkt SGK’lı oldular di mi? Özel bir şey yaptırıyor muyuz? Biz TSS’yi Martta yenileyeceğiz bebeğinkini de o zaman yaptıralım dedik. Şimdi Lokman Hekim’den bir doktordan randevu aldık tavsiye üzerine 1 ay kontrolü için. SGK’lı ise ücreti şu kadar diye söylediler tamam dedik randevu aldık ama kesin SGK’lıdır di mi 🥹
Ben de ilaç alırken sgk mı sosyal güvence dedi bilmiyorum daha çok yeni doğdu dedim kadın da suratıma baktı öyle 🥹 sgklıdırlar bence

Ben de onu aldıracağım, tane şeklinde, onu demlerim diye düşündüm.

Bu defa doğum beni de biraz etkiledi, şokunu atlatamadığım için buraya da yazamadım 😂 evde bitirmem gereken işlerim var diye biraz son dakika gitmiş oldum. Hastaneye girdim doktorum bekliyordu zaten hemen geçtim odasına saat 11:45. Doğum katına çıktım, hazırlandım, dogurdum saat 12:02 🥲 eşim neredeyse yetişemiyordu giriş işlemlerini yaptırdığı için. Ben de hala dikişleri elimle bile kontrol edecek cesareti bulamadım, bırak bakmayı. Çok şükür öyle böyle sağlıkla geçti gitti 🙏🏻🥰
Sen nasıl normali o kadar hızlı doğurdun ya maşallah sana gerçekten 🥹 annelerimizin anlattığı o efsanevi doğumlar gibi olmuş 🤣

Kızlar hiç hastane hariç dışarı çıktınız mı çok soğuk diye kıyamıyorum ben🥹bu gidişle 40ı bekliycem herhalde😄

agzimdan aldin lafi sezaryen fobisi bende 4 sene onceden olustu en son millete normal dogurunnn diye bagriniyorum ki kendim yine doguramadim 🤣 simdi 2 misli cekiyorum ayni acilari herhalde ayni yerden 2. kez kesilince boyle oluyor. bir daha hamile kalirsaniz kizlar ssvd deneyin benden demesi 😄
benim iyilesmem neden bu kadar yavas 17 gun oldu hla karnimin bir kisminda aci balon varmis gibi his disari yuruyuse de cikamiyorum tempolu yuruyus kaldiramiyor vucudum ozellikle karnim
Benim de 12. Gün ama asla normal şekle gelemedim. Korse baya rahatlattı gibi oldu ama onu da sürekli takamıyorum içimden o acıcak hissi geçmiyor sürekli acıcak hissini geçiremedim daha doğrusu içimde. Karnın sert mi senin de benim sert resmen inmiyor top gibi kaldı

Kızlar hiç hastane hariç dışarı çıktınız mı çok soğuk diye kıyamıyorum ben🥹bu gidişle 40ı bekliycem herhalde😄
Ben beklicem gibi ya bana da çok soğuk geliyor. 40'ında hava ısınmayacak tabii de 😅 korkutucu geliyor bana biraz. Hastaneden dönüşte puset örtüsünü açıp oyalanıyorum biraz sadece

Benim ara ara saniyelik iğne batması dışında çok sorun yok şükür ya şey bir tek böyle çiş yaparken gıdıklanır giib oluyorum son damlaları yaparken garip bir his oluyor zorlanıyor gibi de tam tanımlayamıyorum😄birde gazım aniden geliyor böyle sıkıştırıyor önceden böyle değildi. Bende de o kadar sancı çektikten ve yinede sezeryan olduktan sonra normal doğum travma oldu bende sezeryan ne güzelmiş diyorum😄

2 kere çıktık bebisle 3 haftalıkken bir şey olmadı çok şükür. Şu an kanguru ile cikasim var eşim soğuk diye izin vermiyor. Antalya'da yaşıyoruz burası soğuksa Ankara dakiler napsin diyorum ama anlamıyor. Biz ki 3 yıl Hakkari de yaşadık soğuk içimizden geçti ama buraya soğuk diyor hâlâ 😂

Ben beklicem gibi ya bana da çok soğuk geliyor. 40'ında hava ısınmayacak tabii de 😅 korkutucu geliyor bana biraz. Hastaneden dönüşte puset örtüsünü açıp oyalanıyorum biraz sadece
Önceden çıkarırız diyordukta öyle olmuyormuş insan kıyamıyor çok minikler. 40ı çıkınca az daha toplanırlar birde 40 bir eşik gibi sanki geçince her şey daha rahat olacak gibi. Saçımı kestircem onun içinde 40ı bekliyorum. Hadi bakalım😄

2 kere çıktık bebisle 3 haftalıkken bir şey olmadı çok şükür. Şu an kanguru ile cikasim var eşim soğuk diye izin vermiyor. Antalya'da yaşıyoruz burası soğuksa Ankara dakiler napsin diyorum ama anlamıyor. Biz ki 3 yıl Hakkari de yaşadık soğuk içimizden geçti ama buraya soğuk diyor hâlâ 😂
Antalya da olsam daha cesaret ederdim sanırım ama Ankara gerçekten soğuk ya böyle ayaz falan kıyamıycam o yüzden 🥹

Benim de 12. Gün ama asla normal şekle gelemedim. Korse baya rahatlattı gibi oldu ama onu da sürekli takamıyorum içimden o acıcak hissi geçmiyor sürekli acıcak hissini geçiremedim daha doğrusu içimde. Karnın sert mi senin de benim sert resmen inmiyor top gibi kaldı
sert degil yavas yavas indi rahim kuculuyormus zaten ama hala var karnim. Hamile oncesi montlarımı giyinip fermuarı çekemiyorum o sekilde sanki 4-5- aylık hamile karnı gibi karnım. gaz donuyormus gibi içinde karnımın sanki o acıtıyor. biraz hızlı yürüyünce sızlıyor.

sezaryen mi olmustun? kanguru takiyorum deyince sasirsim ne kadar gecti dogumun ustunden? ben kanguruda bebek tasimayi gectim kendimi tasiyamiyorum karin acisindan hala

sezaeyen mi olmustun? kanguru takiyorum deyince sasirsim ne kadar gecti dogumun ustunden? ben kanguruda bebek tasimayi gectim kendimi tasiyamiyorum karin acisindan hala
Yok canım normaldi benimki o yüzden ağrım sizim yok. 34. Günüm bugün. Üstte yazmışsın montları kapatamıyorum diye, o bende de var bu arada. 9 kilo verdim ama montlarin önü kapanmıyor. Kotlarim da olmuyor hâlâ.

Korunma olayını ne yapacaksınız🥲prezervatif beni inanılmaz rahatsız edip düşüren bir şey asla alışamadım öncesinde kullanıyorduk. Bizim bebo da ufak bir kaçamakta oldu hatta iyi ki olmuş tabii çok şükür🙏spiral düşünüyorum ama teyzem spiralle dış gebelik yaşadı korkuyorum da🥲var mı önerebileceğiniz düşündüğünüz yöntem 🙊

Back