Popüler Konu 2024 -2025 El ele, baş başa, omuz omuza birlikte KPSS haydi kızlar 🤝

Yanlış hatirlamiyosam sen de girmistin canım senin nasıl gecti
Evet canım, Türkçeden üç soruyu yanlış okuduğum için yanlış yapmıştım. Zamanım yetmediği için tarihe iyi çalışamadım. Tarihten de emin olmadığım için boş bıraktığım sorular epey oldu.
Açıkçası kpss ye başlarkenki hedefimi yakalayamadım ama sonuç ne gelir, atanmak için yeterli olur mu kestiremiyorum. Hayal kırıklığı olmasın diye çok umut etmemeye çalışsam bile şu ara hayatımdaki her şeyi atandıktan sonra diye konuşurken/düşünürken buluyorum kendimi...
 
Sizin sonuçlara da az kaldı canim.
Ben açıklanacak son hafta ne yerde ne gokteydim, çok çok stresli bir süreç.
İnşallah atanacak bir puan gelir.
 
Canim kafanı dagitmak için yine sınava odaklanirsin.
Çocuk konusu da çok çok zor bir imtihan, Rabbim güzellikle minik bir bebisle sonuçlandırsin süreci inşallah.
 
Sizin sonuçlara da az kaldı canim.
Ben açıklanacak son hafta ne yerde ne gokteydim, çok çok stresli bir süreç.
İnşallah atanacak bir puan gelir.
Evet beş gün kaldı. İnşallah canım çok sağ ol. Sen de tercihlerde istediğin sonucu alır, gönül ferahlığına kavuşursun inşallah.
 
Merhaba umarım hepiniz daha iyisinizdir. Bir şey soracaktım ben, bilgisayar işletmeni için sertifika gerekiyormuş sanırım. Henüz sonuçlar belli değil düşünmek için erken olabilir gerçi ama aklıma takıldı. Lisansta görmüş olduğum bilgisayar dersinin transkripti geçerli olur mu, bilginiz var mı?
 
Ben geçerli oluyor diye biliyorum canım ama tabi isteyen kurum da önemli
 
Evet bilgisayarla ilgili bir ders aldıysanız geçerli oluyormuş.
 
Canım nasıl geldi sonucun
Canım hesaplandığımdan fazla yanlış gelmiş. Ben düz memurluk düşünüyordum. Bazı özel sebeplerden dolayı her yeri yazamayacaktim zaten.91 puan geldi. İstediğim şehirde gelir mi açıkçası bilmiyorum.
Aslında tercih konusunda hiç bilgim yok. Şuan ne düşünmeliyim, nasıl hareket etmeliyim bilemedim.
 
Waaoowww canım süpersin, ins bu puanla açıkta kalmazsın ki bence kalmaz yerlesirsin ne mezunuydun? Sıralamalar belli olunca net fikrin olabilir bence, birde mezun olmadan bu sınava girenlerde var o yüzden siralamani daha iyi düşün, daha güzel gelir. Puanin harika çok tebrik ederim seni bence olur karamsar düşünme. Siralaman kötü gelmez diye düşünüyorum. Nasıl bir çalışma uyguladığını da bizimle paylaş lutfen
 
Tebrik ederim
 
Canım teşekkür ederim Çok daha iyileri, gönlünden geçenler en güzel şekilde senin olsun
Düz memurlukta sıralama tekrardan belli olmayacak, şuanki sıralama baz alınacak diye biliyordum. Aslında kafam karışık, reelde tanıdık çıkmayacağından emin olsam kendi durumumu anlatıp kk de konu açıp fikir almak istediğim bir konuydu bu.
Şu son zamanlarda hep bir şeyleri ucundan kaçırır gibi olunca artik umut ederken bir yandan da yine hayal kırıklığı olmasın diye nasip demeye çalışıyorum..

Çalışma kısmına gelince daha önce matematik okuduğum için (yarıda bırakmıştım) gy kısmında temelim sağlamdı. Hatırlamadığım bazı soru tiplerini, konu başlıklarını İlyas hocadan izledim. Türkçe dil bilgisini Aker hocanın videolarının hepsini not alarak izledim. Temeli bu şekilde attım. Vaktim olmadığı için soru bankası çözemedim. Çıkmış ösym dil bilgisi sorularını çözdüm. Yapamadığım olursa soru çözümü için adem hocanın youtube kanalını izledim. Dil bilgisinde bu iki hocayla eksiksiz halledilebileceğini, sınavda full yapılacağını düşünüyorum. Paragraf kısmı için kitap cozememistim fakat makale/dergi okuduğum için katkısı olduğunu düşünüyorum. Günde 10-15 dk makale/dergi okunmasını tavsiye ederim. Sözel mantıkta Aker kartal hocanın videoları ile hallettim.
Gk kısmı için ne derece doğru tavsiye verebilirim bilmiyorum çünkü tarih ve coğrafya hep sıkıntılıydı bende. Cografyam sıfırdı. Tarihim de kötüydü. Mehmet eğitin kanalındaki video listesini defter tutarak izledim. Soru bankası çözmeye vaktim olmadığı için yine aynı hocanın soru çözüm videolarını izledim. Tarih için celal hocanın youtubedaki videosunu izledim. Ama vaktim yetmediği için yarısını dahi izleyemedim . Mehmet eğitin hafıza teknikleri videosunu almıştım. Coğrafyanın tamamını izlemiştim, tarihin bir kısmını izleyebilmistim. Ve yine aynı şekilde mehmet eğitin 1000 soru paketini almistim. Sadece coğrafyaya bakabilmiştim. Bana en çok katkıyı sağlayan şeylerden biri bu hafıza teknikleri oldu. Sınavda da bazı soruları bu şekilde çözdüm. Tarihim epey kötü ama sınavda salt bilgi gelmediği için yorumlayarak yaptim. Vatandaslikta temelim iyiydi tekrar etme amacıyla emrah vahap hocayı dinledim not alarak. Güncel kısmında vaktim olmadığı için çalışma yapamadım sınavda bildiğim yerden gelen soruları işaretledim.
Tyt (Türkçe kısmı) ve kpss çıkmış osym sorularını süre tutarak çözmüştüm deneme olarak.
Biraz karışık anlatmış olabilirim canım, sorun olursa sor lütfen
 
Harikasin canım, vaktin olmadığı halde bu kadar çalışıp iyi bir puanla sonuclandirman şahane demek ki vakit olsa tam puana yakın olurmuş. Temelinin olması çok çok iyi ,matematik Temelinin çok set demekmiş,sinavda anladım. Puanın gerçekten yabana atilacsk gibi değil . İllaki tercihlerde bişeyler olur diye düşünüyorum. Ki inş olur, heba olmasın inş Allah gönlüne göre versin. Tercihlerde dönemi yöne kafans takılan olursa yazarsın buraya,illa yardım edilir merak etme
 
Çok sağ ol canım evet matematik temelinin olması turkcede aktif şekilde makale okuyor olmam etkili oldu. İşte kalan sürelerde de dil bilgisi, coğrafya ve tarihe elimden geldiğince baktım.
Matematik için biraz sabır gerekli maalesef. Temel olusturana kadar ki süreç zor ama imkansız değil, o süreci atlatinca zaten gerisi geliyor..
Allah razı olsun canım Senin de gönlünden geçenler olur inşallah, Rabbim gönlüne göre versin.
Tercih dönemi mutlaka danisirim
 
Canim lisan misin önlisans mi ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…