Canım teşekkür ederim
Çok daha iyileri, gönlünden geçenler en güzel şekilde senin olsun
Düz memurlukta sıralama tekrardan belli olmayacak, şuanki sıralama baz alınacak diye biliyordum. Aslında kafam karışık, reelde tanıdık çıkmayacağından emin olsam kendi durumumu anlatıp kk de konu açıp fikir almak istediğim bir konuydu bu.
Şu son zamanlarda hep bir şeyleri ucundan kaçırır gibi olunca artik umut ederken bir yandan da yine hayal kırıklığı olmasın diye nasip demeye çalışıyorum..
Çalışma kısmına gelince daha önce matematik okuduğum için (yarıda bırakmıştım) gy kısmında temelim sağlamdı. Hatırlamadığım bazı soru tiplerini, konu başlıklarını İlyas hocadan izledim. Türkçe dil bilgisini Aker hocanın videolarının hepsini not alarak izledim. Temeli bu şekilde attım. Vaktim olmadığı için soru bankası çözemedim. Çıkmış ösym dil bilgisi sorularını çözdüm. Yapamadığım olursa soru çözümü için adem hocanın youtube kanalını izledim. Dil bilgisinde bu iki hocayla eksiksiz halledilebileceğini, sınavda full yapılacağını düşünüyorum. Paragraf kısmı için kitap cozememistim fakat makale/dergi okuduğum için katkısı olduğunu düşünüyorum. Günde 10-15 dk makale/dergi okunmasını tavsiye ederim. Sözel mantıkta Aker kartal hocanın videoları ile hallettim.
Gk kısmı için ne derece doğru tavsiye verebilirim bilmiyorum çünkü tarih ve coğrafya hep sıkıntılıydı bende. Cografyam sıfırdı. Tarihim de kötüydü. Mehmet eğitin kanalındaki video listesini defter tutarak izledim. Soru bankası çözmeye vaktim olmadığı için yine aynı hocanın soru çözüm videolarını izledim. Tarih için celal hocanın youtubedaki videosunu izledim. Ama vaktim yetmediği için yarısını dahi izleyemedim . Mehmet eğitin hafıza teknikleri videosunu almıştım. Coğrafyanın tamamını izlemiştim, tarihin bir kısmını izleyebilmistim. Ve yine aynı şekilde mehmet eğitin 1000 soru paketini almistim. Sadece coğrafyaya bakabilmiştim. Bana en çok katkıyı sağlayan şeylerden biri bu hafıza teknikleri oldu. Sınavda da bazı soruları bu şekilde çözdüm. Tarihim epey kötü ama sınavda salt bilgi gelmediği için yorumlayarak yaptim. Vatandaslikta temelim iyiydi tekrar etme amacıyla emrah vahap hocayı dinledim not alarak. Güncel kısmında vaktim olmadığı için çalışma yapamadım sınavda bildiğim yerden gelen soruları işaretledim.
Tyt (Türkçe kısmı) ve kpss çıkmış osym sorularını süre tutarak çözmüştüm deneme olarak.
Biraz karışık anlatmış olabilirim canım, sorun olursa sor lütfen