Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de 9.16 ama pko değilim senin ultrason da da mı pko dedi doktorum benim doktorum kesinlikle pko yok yumurta rezervin yüksek dedi
Yani bence şöyle, elbette doktorlar seni en güzel şekilde yönlendirecek kişilerdir.
Amh nerde ölçüldü? Lab durumundan dolayı böyle çıkmış olabilir eğer gerçekten bu şekildeyse de ilginç bir durum olur çünkü ya amh a uyumlu rezerv olması gerekir ki senin rakamın pko demek değer aralığına göre eğer sen de pko yoksa lab ölçümünde hata olabilir demek.
Ben 3 kere ölçtürdüm 3 civarı 5 civarı ve 7 civarı çıktı ama bemim rezerv 3 civari ile uyumlu. Ben burda 7 ye bakarsam pko derim.. dolayısyla bir değerde tutarsızlık var ama hangisi bunu ölçebilirsin canım.

Çok teşekkür ederim ne iyi geldi bu cevap bazen duymak bile iyi hissettiriyor. Rabbim sağ salim sonuçlarınızın pozitif olmasını nasip etsin sizin ve benim gibi burada bekleyen arkadaşlarımın.

Çok teşekkür ederim ne iyi geldi bu cevap bazen duymak bile iyi hissettiriyor. Rabbim sağ salim sonuçlarınızın pozitif olmasını nasip etsin sizin ve benim gibi burada bekleyen arkadaşlarımın.
Canım kusura bakma dün biraz sert çıkıştım sanırım hepimizin hassas noktası bu bebe işleri

Kizlar size bişey sorcam hep merak ettim ama bana diyanetten bile net cevap vermediler biz bu melek olan bebislerimizi ahirette gorcekmiyiz kimisi diyo ki dogmadiysa olmaz kimi diyo 4ayliktan önce öldüyse olmaz benim kayıplarım 11.-10.-6.haftalarda oldu hep benim hep duam Allah'ım onları benim kucağıma ver ahirette

Selam,
Beni yanlış anlamayın lütfen Fakat bu şekilde beklemek ve ummak sizi çok de motive eder.. psikolojiniz için oldukça zor bir beklenti değil mi bu?.
Örneğin yetişkin ölümlerinde bile yası kabul etme vedalaşma somut olarak çalışılırken sizin bu düşünceleriniz ne yazık ki olumsuz anlamda size döner..
O düşüncelerinizi bir balon gibi bırakın
Ve şimdi olabilecek sağlıklı bebeklerinize odaklanın lütfen. Çünkü sorduğunuz sorunun cevabı yok ne yazık ki.

Evet canım zor ama bununla ilgili hadiste var ama ben bunu umarken inan uzulmuyorum yinede haklısın inşallah en kısa zamanda hepimiz sağlıkla kucağımıza alacağımız bebislere hamile kalırız

Yok cnm rezerv durumunda doktor uyumlu dedi yumurtalığa bakınca 12 13 yumurta sayıyo ama gelişene göre karar veriyorlar Bnde hiç bi pko etkisi de yok amh tek başına bi etken değilmiş zaten tek doktor bakmadı şimdiye kadar en az 10 doktora gösterdim hepsi de pko değil yumurta rezerviyle alakalı dedi ama belki lab la da alakalıdır bilemyrm tabi ki ya da gelişen yumurtalar boştur

Ya hanimlar... Bu ne kadar zor bi is, ne kadar zor bi bekleyis gercekten… yas 36, 2 yildir evliyim. Ama esimle oncesinde 9 yillik birlikteligim var. Esime yaklasik 8-9 yil evvel gittigi doktor “senin cocugun olmaz demis” biz de bunu kabul ettik. Korunmadik ve gercekten yillarca da cocugumuz olmadi. Bu psikoloji nedeniyle midir bilmiyorum, hep cocugumuz olmayacagini kabul ettik, o zamanlar evli degildiysek bile esimi hep cok seviyordum ve biraz basari, kariyer odakli bi tiptim. E tabi bir de genctim, cahildim, “ben zaten cocuk istemiyorum ya” dusuncesini yillar boyu benimsedim. Sonra bir anda Allah bize bir hamilelik nasip etti. O kadar beklemiyordum ki, 2 haftalik regl gecikmesine ragmen aklima bile gelmedi, test yapmadim. 6. Haftada ogrendik bebisi. Esimle ayri sehirlerdeydik o donem, issel sebeplerle. Ve evliligi dusunmemize ragmen hayati planlayamadigimiz icin bir turlu adim atamiyorduk. Bebis gelince tabi hemen evlilik planini devreye soktuk. Malesef ki bebegi 12+3’de, dugunden de tam 2 gun once kaybettik. Dugunden onceki gun hastaneden taburcu olup dugunde oynamak zorunda kaldim. Cunku cogu insan durumu bilmiyordu. Cok uzuldum tabi, ama hep sukrettim; cunku bebegimizin demek ki baska bir gorevi vardi - 9 yildir bir turlu evlenemeyen bizi artik bir araya getirmek. Dugunumuzden 10 gun sonra covid patladi turkiyede de, ve kapandik. Benim isim uzaktan calismaya gecti hemen ve ben istanbuldan esimin yasadigi balikesire geldim yanina. Surec tabi uzadikca uzadi ve bizim ofis hic tam acilmadi. Boylece ben balikesirde kaldim, evimizi yeniden burda duzduk ve burda bir hayat kurduk. Bebek ve Covid sayesinde aslinda bizim hayatlarimiz birlesti. Allah cok buyuk, herseyin bir sebebi var… Ama biz o bebekle, yillardir “en iyi cocuk arkadasinin cocugudur” diyen bir cift olarak aslinda ne kadar cocuk istedigimizi farkettik, ve tabi aslinda bunun bir kere mumkun olduysa yine mumkun olabilecegini… Ne yazik ki 2 senedir olmadi. Bazen denedik, bazen denemedik, son 6 aydir artik iyice konuya egildik. Dogal olmasi icin elimizden gelen herseyi yaparken iste testlerimizi vs de yaptirdik. Bende amh yuksek degil, ama cok dusuk de degil, olabilir seviyede. Yarim rahimmisim. Esim 50 yasinda artik. Morfoloji 2, ama onun disindaki degerleri fena degil (o yillar once esime cocugun olmasi imkansiz diyen doktoru Allaha havale ediyoruz her andigimizda). Durumumuz super degil yani, ama Doktorumuza gore dogal hamile kalma sansimiz var. Esimin yasinin disinda, koah var. İki gun ustuste iliski vucuduna agir geliyor. Deniyoruz ama sonunda bazen nefessiz kaliyor, bazen sonrasinda hastalaniyor, ben de hem korkuyor hem uzuluyorum… Simdi bu ay yumurtlamadan sonra 6. Gundeyim. Bu ayi gorecegiz, olmadiysa bir sonraki periyodda da deneceyiz, o da olmazsa regl oldugumda hastane yolunu tutacagiz direk tup bebek icin. Biz cunku artik sinirdayiz. Yas ve saglik durumlari nedeniyle artik daha fazla denemeye devam edebilecegimizi dusunmuyoruz. Her ay beklemek gercekten cok yipratici, artik bu ay heyecanlanamiyorum bile, ne de olsa negatif cikar diye dusunuyorum. Cok uzun oldu biliyorum ama bazen gercekten insan cok kotu hissediyor ve pek de paylasamiyor. O yuzden buraya yazmak istedim. Eskiden o “ben pek de cocuk istemiyorum” dedigim gunler icin cok pismanim. Belki de hayatimdaki tek pismanligim. Tup bebek icin istanbula gitmek zorunda kalacagiz ve tum o surec bizim icin maddi manevi ekstra zor olacak. Umarim Allah en kisa zamanda, hele de tup bebege gerek kalmadan bu 2 ayda bize bebegimizi nasip eder Umarim burdaki herkesin en kisa zamanda hayallerine kavusmasi nasip olur Guzel bir pazar olsun…

Öncelikle şunu sormak istiyorum yarım rahim için bı tedavi gördünüz mü bunun tedavisi var mı benim aklıma gelen bebeğinizin ölmesine sebep bu olmuştur.Ayrica bence zaman kaybetmeyin tüp bebeğe başlayın derim ins güzel haberler alırsınız

Yok balım malesef işte böyle klomen femara falan kullandiriyorlar ama ben 6.kez kullanisim hamilelik olmadı hiç bu ilaçlarla tüp bebekle kalıyorum oda 3kaybim oldu kan sulandirici kullansam da korumadi bebisleri
Bülent tıraş felan çok iyi diyolar tabi maddi durumunuz müsait mi bilmyrm ama bi ona mı görünsen kuzum çok üzüldüm Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım öncelikle hoşgeldin. Umarım bu ay pozitif görürsün de gerek kalmaz. Bence geç de olsa ne istediğinizin farkında olmanız ve gereken adımları atmanız gelecekte yaşayacağınız daha büyük pişmanlıkları engelleyecek. Şimdi geçmişi bir kenara bırakıyorsun, ve kolları sıvıyıyorsun. İyi bir doktorda umarım ilk denemede pozitif sonucu alırsınız

Yarim rahimin bir tedavisi yok ne yazik ki canim. Bazen histereskopi ile rahimi biraz genisletmeyi deneyebiliyorlarmis ama anladigim kadariyla tup bebek tedavisine baslarsam bu onlarin yapip yapmamaya karar verecegi birsey. Bebegin olumune bu sebep olmus olabilir evet. Yarim rahim oldugunu bilmez bize sunu verdi aslinda; ogrendigimiz andan itibaren cok daha dikkatli ve tedbirli olacagiz. Mesela buyuk oranda gebeligim yatarak gececek oyle normal gebeler gibi piti piti etrafta dolanamayacagim. Surekli kontrol olacak rahim acilmasina karsi, gerekirse dikis atilacak filan… sonucta bilmek bir arti :) ama onden yapilabilecek pek birsey yok. İnsallah canim cok tesekkurler Senin durumunu da okudum, belki sen de dusunebilirsin tup bebek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…