2023 YILI TÜM ADIMLARI İLE TÜP BEBEK SÜRECİM

Canım çok geçmiş olsun aynı şeyleri yalamışız çikolat kistim be pcos um vardı 2020 yılında dondurulmuş iki embriyo transfer edilsi ilk denememdi ikisi de tuttu ikisinin kalbini de duyduk ama biri çok azdı onu kaybedebiliriz dedi doktor ve öyle de oldu kendiliğinden kayboldu diğeri kaldı ve doğdu tabi ki şuan 2.5 yaşında darısı sana olsun ve tüm isteyenlere🤲 4 taneydi benim yumurta ikisi transfer olmuştu ikisi kalmıştı onlar 5AA ydı şuan gene başına geçtik 24 nisanda transfer oldum ikinci çocuk için şuan uzanıyorum evde gene iki transfer edildi bunlar 4AB 5. Gün hepsi inşallah tutunur gene 🤲 ilisi birlikte donmuş normalde tek yaptıracaktım diğerini mecburen imha ediyoruz dediler transfer anında duygulandım yok ikisini de koyun dedim 3 mayıs (doğum günüm) test günüm çok heyecanlıyım gene allah isteyen herkese nasip etsin🤲
Merhaba test yaptınız mi? Aklım sizde..

Yaa Allah’ıma şükürler olsun inanın çok sevindim.
Hamilelerin duası tutar özge hanım lütfen benim için de dua edin
Ederim tabi ki biz de çok mutlu olduk çok şükür darısı size ve rüm isteyenlere olsun inşallah🤲🥰

Kızlar embriyo kalitesi olarak 4ba yada 4bb iyi mi sizce bu konuda pek bi fikrim yok bilen varsa yardımcı olabilir mi

Kızlar embriyo kalitesi olarak 4ba yada 4bb iyi mi sizce bu konuda pek bi fikrim yok bilen varsa yardımcı olabilir mi
Merhaba kötü değil transfer için gayet uygun hiç merak etmeyin. Tabi 5 olan 6 olan da var yok değil ama 4 de transfer için yeterli eğer 5. Gün dondurulduysa embriyonuz en kritik yeri atlatmış demektir

Rabbim hepimize hayırlı haberler nasip etsin çok sağolun benim daha 20 günüm var hafta başı transfer olacağım :KK43:
Duâlarimdasin inşallah 🌸🩷 ben daha sürece bile girmedim 2 kusur senelik evliyim. Birkez aşılama denemek istiyorum da işte klubteki tüm konuları okuya okuya bir hâl oldum 🥲

Duâlarimdasin inşallah 🌸🩷 ben daha sürece bile girmedim 2 kusur senelik evliyim. Birkez aşılama denemek istiyorum da işte klubteki tüm konuları okuya okuya bir hâl oldum 🥲
Herhangi bir sorununuz var mi? Ben pcos hastasıyım doktorum sana aşılama yapılamaz dedi bende o niyetle gittim hiç tüp bebek aklımda yoktu doktor senin yumurtaların aşılamaya cevap vermez zaman kaybı diyince başımdan Aşağı kaynar sular döküldü. Sonrasında tüp bebek için gittim başka doktora o da aşılama da tutma şansı %10 Zaman ve para kaybı hiç değmez dedi. Oysaki durumum çok elverişli değil ona rağmen kredi çektim tüp bebek sürecine girdim çünkü psikolojim çok bozuldu 3 senedir elim boş dönmekten. Tabi tüp bebekte kesin tutacak diye bir şey yok ama ben elimden geleni yaptım takdir yüce rabbimden..

Herhangi bir sorununuz var mi? Ben pcos hastasıyım doktorum sana aşılama yapılamaz dedi bende o niyetle gittim hiç tüp bebek aklımda yoktu doktor senin yumurtaların aşılamaya cevap vermez zaman kaybı diyince başımdan Aşağı kaynar sular döküldü. Snrasında tüp bebek için gittim başka doktora o da aşılama da tutma şansı %10 Zaman ve para kaybı hiç değmez dedi. Oysaki durumum çok elverişli değil ona rağmen kredi çektim tüp bebek sürecine girdim çünkü psikolojim çok bozuldu 3 senedir elim boş dönmekten. Tabi tüp bebekte kesin tutacak diye bir şey yok ama ben elimden geleni yaptım takdir yüce rabbimden..
Bende de pcos var onun dışında rahim ağzım dardı onu açtılar bakalım hayırlısı artık Allah'tan tüp bebek yaparsam Kayseri'de Mustafa taş var duyduysan Instagram da çok ünlü ona giderim 52 bin falan tutuyor masraflarla gidip gelme vs.. 60-70 diyelim biz ona

Kızlar mrb embriyo kalitesi 3.gun comp. Ne demek bilginiz varmi

Konuştuğum kişiler bahçecide tedavinin ilaçlara göre az miktarda oynamayla birlikte 50 bin tl civarında olduğunu söyledi. Tabi taze ve donuk transfer arasında fiyat farkı olacaktır.

Selam N nok53 Transferin Yaklaştı Umarim Bu kez istediğin O minnoş sonuca Ulaşırsın Öncelikle . Bende 2 yıllık evliyim hiçbir sorun olmamasına Rağmen Benimde çocuğum Olmadı birde geç evlendim 35 yaşındayım 😧Hastaneden Ve süreçten bizim Gibi anne olmak isteyip olamayanların bilgilendirdigin içinde tskler . 3 yildir cok korktum çok yoruldum tup bebek tedavi surecinden ve esimin Bekle demesinden Dakat Şuan Kesinlikle kararımı verdim daha beklemicem ister gelsin ister gelmesin😀 İşin şakası tabi tedaviye başlayınca soylicem. Doktor ve hastane Hakkında Lutfen beni bilgilendirilmesin çünkü İstanbula evlenip geldim çok Fazla Hakim değilim burdaki Tüp bebek tedavisi için İyi Bir doktor hastaneye . Mutlu haberlerini Bekliyorum bebişli mutlu bir ay geçirmen dileğiyle ❤

Selam N nok53 Transferin Yaklaştı Umarim Bu kez istediğin O minnoş sonuca Ulaşırsın Öncelikle . Bende 2 yıllık evliyim hiçbir sorun olmamasına Rağmen Benimde çocuğum Olmadı birde geç evlendim 35 yaşındayım 😧Hastaneden Ve süreçten bizim Gibi anne olmak isteyip olamayanların bilgilendirdigin içinde tskler . 3 yildir cok korktum çok yoruldum tup bebek tedavi surecinden ve esimin Bekle demesinden Dakat Şuan Kesinlikle kararımı verdim daha beklemicem ister gelsin ister gelmesin😀 İşin şakası tabi tedaviye başlayınca soylicem. Doktor ve hastane Hakkında Lutfen beni bilgilendirilmesin çünkü İstanbula evlenip geldim çok Fazla Hakim değilim burdaki Tüp bebek tedavisi için İyi Bir doktor hastaneye . Mutlu haberlerini Bekliyorum bebişli mutlu bir ay geçirmen dileğiyle ❤

Merhaba çok teşekkür ederim. Bana özelden yazar mısınız doktor ismini öyle söylerim reklama girsin ya da kimsenin kafası karışsın istemem çünkü

Merhaba kötü değil transfer için gayet uygun hiç merak etmeyin. Tabi 5 olan 6 olan da var yok değil ama 4 de transfer için yeterli eğer 5. Gün dondurulduysa embriyonuz en kritik yeri atlatmış demektir

Embriyo kaliteleri hakkında yanlış yorumlar anne adaylarımızı üzebiliyor, iyi veya kötü olduğu yorumunu embriyologlar dahi tam olarak yapamıyor.

Bu konuda embriyo grade lerinin düşük gelen anneler için kendi tecrübemi ve doktorumun yorumunu yazacağım.

Öncelikle rakamlar ve harfler embriyonuzun kalitesini göstermez. Embriyo kalitesini öğrenmek için embriyonuza biyopsi yaptırmanız gerekli. Ben Kasım ayında 6 embriyoya sahip oldum. Grade leri; 4BB 4BC 3AB 3BB 3BB 3BC şeklindeydi. Doktorum 3AB embriyomuzu transfer etti. Rakamlardan daha çok harflerin önemli olduğunu söyledi. Harfler bebeğin anne rahmine tutunma bölgesinin derecesini gösteriyormuş. Ben burada yorumlar okuyarak embriyolarimin kalitesiz olduğunu düşünüp cok üzülmüştüm ve doktorum şöyle söyledi.

"Bu grade bilgileri embriyona dışarıdan baktığımızdaki ölçümler. Önemli olan embriyonun genetiği. 5AA olup genetiği bozuk olan ve tutunmayan transferlerde oluyor, 2DD ile başarılı elde edilen gebelikte. AA AB gelmesi sana tutunmaya daha hazır olduğunu gösteriyor hepsi bu. Embriyonun en sevdiği ortam ana rahmidir, DD olan bir embriyo eğer sağlıklıysa ana rahimine geçtiğinde hızla tutunabilir."

Yani bu değerlerin hic önemi yok diyemeyecegimiz gibi çok önemlide diyemiyoruz. 3AB embriyomla ilk transferimde gebelik şansı yakaladık. 30 haftadır kızımız bizimle.

Bu süreçte en önemli şey daima umut etmek, kalbinizi çürütmemek, yormamak... embriyonuza güvenin, eğer saglikliysa sizinle birlikte olacak değilse olmayacak. İlk transferimde gebelik şansı elde etmiş olsamda surecim cok uzundu o yüzden özleminizi, bogazinizdaki düğümü, içinizdeki ateşi cok iyi tanıyorum. Stres en büyük düşmanımız. Rabbım isteyen kimsenin kucagini boş bırakmasın...

Ben de bir çırpıda okudum çok gğzel yazmışsınız . Benim de ikinci denemem 6 sında transfer olucam. İlkinde tuttu doğurdum çok şükür bir oğlum var . Şimdi dondurduklarımızdam çözünecek verilecek. Dua edelim birbirimize hepimiz hamile olalım inşallah
Oldunuzmu transfer. İnsaAllah hayırla sonuclanir. Heyecanlı ve stresli bir bekleyiş. İnsaAllah güzel sonuçlanır. Müjde verirdiniz bizede 😊

X