Canım boş gebelikte ben çok pimpirik yapmıştım yani kendimi resmen deli gibi yaptım çok pişmanım o kadar araştırıp kendime tüm süreci zehir ettiğim için öncelikle onu söyleyim hiç araştırıp merak içine bile girmeni tavsiye etmem anın tadını keyfini çıkarıp ultrason vaktini beklemek en sağlıklısı
ben ilk transferim tek embriyo transferiydi 5. Gün. İlk 8. Gün 64 beta 10. Gün 146 12. Gün 538 beta çıkmıştı doktor transferin 18. Günü gel demişti kese için 5+2 de vajinal ultrasonda kese gördü ama çoook minikti kese küçüktü içi bile gözükmüyordu doktor 1 hafta sonra kalp atışına gel şuan kese var her şey normal dedi. Kasım 2022 tüp bebek grubunda benimle aynı gün transfer olan bir arkadaşımla konuşurken o da aynı gün kese randevusuna gitmişti ve ultrason görüntülerimizi birbirimize atmıştık onun kesesinin içinde bir şey vardı benim kesemin içinde bir şey yoktu onunla her gün konuluyorduk grubu deli gibi okuyordum her gün ve belirtileri kişilerin kendimle kıyaslamaya başladım sonra baktım ki her geçen gün benim belirtilerim sanki gitmiş gibiydi yani hiç belirtim kalmadı falan demeye başladım rahatsız oldum açıkçası içime nedense bir kuşku düştü yani bir şeyler ters gidiyormuş gibi hissetmeye başladım 6 . Hafta da tüp bebek doktorum değil farklı bir doktora muayene olmaya gittim ve kede kocaman olmuştu 20 mm di kese çapı ama içinde hiçbir şey yok koca bir boşluktu doktor yüksek ihtimal boş gebelik ama tüp bebek doktorunuza görünün ilaçlarınızı onunla görüşmeden bırakmayın dedi sonra 6+4 de kendi tüp bebek doktoruma gittim yine baktılar ki kese daha da büyümüş içinde hiçbir şey yok daha fazla beklemeyelim ilaçları kesin kürtaja gerek kalmadan düşük yapsın daha sağlıklı olur dediler öyle de oldu ilaçları bırakınca 10 güne kanamayla attım. Bol gebelik ultrason görüntüsü şöyle oluyor ekledim resimini. Bir de ben yaklaşık 3 yıl önce doğal gebe kaldığımda o anki ultrason fotoğrafımla 1. Tüp bebek deneme ultrason fotoğrafımı ksrlılaştırmıştım birinin içinde yolk kese görünüyordu diğerinde tüp bebek olanda yoktu sonra yolk kese ne demek falan araştırdım. Boş gebelik belirtileri aynı hamilelik belirtilerin beta yine artıyor hiçbir farkı yok ayırt edemiyorsun ultrasonda belli oluyor.